JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete január 26-án megtartott üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről."

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete január 26-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné, dr. Becsó Károly, Gömbiczné Kanyó Beatrix, Édes Attila, dr. Gajdics Gábor, dr. Nyíri Ferenc képviselők Meghívottak: Dr. Tasi Borbála címzetes főjegyző, Sándor Károly aljegyző, Vida Ottó Kolozs városi rendőrkapitány, Bartus László, Szabóné Bózsár Éva osztályvezetők, Malomhegyi Lajos főmérnök, Odlerné Tiszovszki Mária, Dombos Jenő, a Margit Kórház gazdasági vezetője, Antalné Prezenszki Piroska, a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ vezetője, Sándor Gáborné, Máté Nándorné IPESZ vezető, Győriné Új Mária könyvvizsgáló, Robotka Róbert, a Városgazdálkodási Kft. igazgatója, Tari Mihály, Berzák Gyuláné, Szervezési Osztály munkatársai. Sisák Imre: köszönti az ülésteremben helyet foglalókat. Megállapítja a határozatképességet, mivel a 9 megválasztott képviselőből 5 fő jelen van. Javaslatot tesz az ülés napirendjére az alábbi kiegészítéssel. Kilencedik napirendi pontként kerüljön megtárgyalásra a Váci Egyházmegyei Karitász Segítő Szeretet Alapítványa TÁMOP /2 Az önkéntesség elterjesztése a konvergencia régiók területén az Érted-Érted? címmel kiírt pályázat támogatására vonatkozó javaslat, 10. napirendi pontként a 356. hrsz-ú sporttelepen az edzőterem, konditerem és kiszolgáló helyiségek használatba adásáról szóló előterjesztés, valamint 11. napirendi pontként a Kövicses patak mederrendezésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás alakulásáról szóló tájékoztató. Megkérdezi van-e más javaslat. Egyéb javaslat nem hangzott el, szavazásra bocsátja. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA A Képviselő-testület napirendjét az alábbiak szerint fogadta el: 1./ Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés között történt fontosabb eseményekről. 2./ Javaslat Pásztó Város évi költségvetésének tervezetére - I. forduló

2 2 3./ Javaslat a lakossági szilárd hulladékgyűjtés, szállítás, elhelyezés és ártalmatlanítás díjának megállapításáról szóló 27/2011. /XII.30./ önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezésére, új rendelet alkotására. Előterjesztő: Robotka Róbert ügyvezető igazgató 4./ Tájékoztató a térfigyelő kamera rendszer működésének tapasztalatairól. Előterjesztő: Vida Ottó Kolozs Pásztói Rendőrkapitányság vezetője 5./ Javaslat a Pásztói Általános Iskola vezetői megbízás pályázati kiírására 6./ Javaslat Pásztó Városi Önkormányzat évi közfoglalkoztatási tervére. 7./ Javaslat a Pásztó, Semmelweis úti gondozóközpont korszerűsítési munkáinak tervezésére beérkezett tervezői árajánlatok elbírálására. 8./ Javaslat Pásztó Város Önkormányzata és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat között hatályban lévő megállapodás és gazdálkodási szabályzat felülvizsgálatára. 9./ Javaslat a Váci Egyházmegyei Karitász Segítő Szeretet Alapítványa TÁMOP /2 Az önkéntesség elterjesztése a konvergencia régiók területén az Érted-Érted? címmel kiírt pályázat támogatására. 10./ Javaslat a 356. hrsz-ú sporttelepen az edzőterem, konditerem és kiszolgáló helyiségek használatba adására. 11./ Tájékoztató a Kövicses patak mederrendezésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás alakulásáról I. NAPIRENDI PONT: Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés között történt fontosabb eseményekről. Dr. Gajdics Gábor érkezik, 6 képviselő van jelen. Sisák Imre: Az új évben rendkívül komoly munka folyt, ami a évi költségvetés megalapozását szolgálta.

3 3 Kiemelendő, hogy január 12-én találkozott az OTP Észak-Kelet-magyarországi vezetőjével, Barkó József úrral, akivel az önkormányzat és az OTP további közös együttműködéséről tárgyaltak, hitelfelvételi lehetőségekről, illetve az OTP pásztói önkormányzatnak nyújtható támogatási alternatívákról. Január 13-án találkozott a Váci Egyházmegyei Karitász Segítő Alapítványának vezetőjével, aki a ma tárgyalandó napirenddel kapcsolatban adott tájékoztatást. Fontos rendezvény volt január 23-án a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Akik ezen részt vettek, igen nagy élményben részesülhettek. A díszvendég Jókai Anna volt és a gyermekek is színvonalas műsort adtak elő. Az elmúlt évben adott tájékoztatást a Politechnik Kft. helyzetéről. Azóta több alkalommal levélben és ban is keresték az osztrák tulajdonosokat és annyi visszajelzés érkezett, hogy január 16. után lesznek elérhetők. Sajnos a mai napig nem sikerült a kapcsolatot felvenni velük. Sőregi József a pásztói Kft. vezetője azt mondta, hogy a tulajdonos beteg volt és még ő sem tudott kapcsolatba lépni vele azóta. Kérdés, vélemény nem volt. Sisák Imre szavazásra bocsátja a 251/2011. /X. 26./ sz. határozat végrehajtásáról adott tájékoztatást. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA A Képviselő-testület a 251/2011. (X. 26.) sz. határozat végrehajtásáról adott tájékoztatást elfogadta. Sisák Imre szavazásra bocsátja a 304/2011. /XII. 29./ sz. határozat végrehajtásáról adott tájékoztatást. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA A Képviselő-testület a 304/2011. (XII. 29.) sz. határozat végrehajtásáról adott tájékoztatást elfogadta. Sisák Imre szavazásra bocsátja a 305/2011. /XII. 29./ sz. határozat végrehajtásáról adott tájékoztatást. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta.

4 4 PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA A Képviselő-testület a 305/2011. (XII. 29.) sz. határozat végrehajtásáról adott tájékoztatást elfogadta. Sisák Imre szavazásra bocsátja a 309/2011. /XII. 29./ sz. határozat végrehajtásáról adott tájékoztatást. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA A Képviselő-testület a 309/2011. /XII.29./ sz. határozat végrehajtásáról adott tájékoztatást elfogadta. Sisák Imre szavazásra bocsátja a két ülés között történt fontosabb eseményekről szóló beszámolót. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 6/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA A Képviselő-testület a két ülés között történt fontosabb eseményekről szóló tájékoztatást elfogadta. II. NAPIRENDI PONT: Javaslat Pásztó Város évi költségvetésének tervezetére - I. forduló Édes Attila érkezik, 7 képviselő van jelen. Sisák Imre: Úgy gondolja, ha az új esztendőben a pénzügyekről esik szó, akkor mindenkinek a gazdasági világválság és a hazánkat is sújtó pénzügyi válság jut eszébe. Valószínű, hogy a küszöbön álló brüsszeli és IMF tárgyalások eredménye is kedvezőtlenül fogja érinteni az országot és az önkormányzatok költségvetését is. Néhány számadatot ismertet, amivel indul az önkormányzat a évben. A közüzemi díjak a tavalyi év ugyanezen időszakához képest jelentősen emelkedtek, a benzin és a gázolaj pl. 100 Ft-tal kerül többe literenként. Erre tekintet nélkül ma ismét tárgyalni kell a lakossági hulladékszállítás évi díjait, ugyanis időközben hatályba lépett a hulladékgazdálkodási törvény, mely szerint nem lehet magasabb díjat megállapítani évben, mint az előző évi volt. Gondolhatnánk, hogy az állam kompenzálja a plusz kiadásokat, de ehhez képest az alábbiak szerint alakulnak a költségvetés számai:

5 5 A évben az állami támogatás az első fordulós tárgyalásnál Ft volt. Ez a évben Ft. A különbség tehát több, mint 16 millió Ft, ennyivel kapunk kevesebbet. A további bevételek vonatkozásában elmondja, hogy Pásztón a tavalyi évben a évhez képest is jelentős mértékben nőtt a helyi adóbevétel. Az iparűzési adóból származó bevétel 266 millió 942 ezer Ft volt. A évre mértéktartóan terveztek- 240 millió Ft-ot -, mivel nem lehet tudni, szűnnek-e meg vállalkozások. Az intézményi feladat ellátást és városfenntartást illetően a év szintén nem mutat pozitívumokat. A költségvetési hiány egyértelműen finanszírozhatatlanul magas. Ez köszönhető annak is, hogy az önkormányzati törvény változása ellenére a évben a feladatok az önkormányzatnál maradtak. Az intézmények racionalizálása megtörtént minden lehetséges módon. A koncepciónál 525 millió 50 eft-os hiánnyal számoltak. Akkor azt mondták, hogy a hiányt 400 millió Ft körülire kell lefaragni. A cél most is ez, a kérdés viszont, hogy ez lehetséges-e és ha igen, milyen eszközökkel. Az intézmények saját bevételei nem növelhetők, az állami támogatások ismertek, esetleg pályázati úton lehet még pénzt szerezni. A költségvetésnek két variációja van. A B. változat szerint 510 millió 288 eft-os hiányt mutat a költségvetés, az A. változatban, mely egy teljesen lecsupaszított számítás, 441 millió 160 eft-os hiány szerepel. Véleménye szerint ez végrehajthatatlan. Ennek ellenére a határozati javaslatban 400 millió Ft körüli hiánycélt javasolnak. Vannak még tisztázandó kérdések. Az elmúlt év végén több, mint 56 millió Ft ÖNHIKI támogatást kaptunk, melyből 7,7 millió Ft az alapfokú oktatást érintette. Ez az összeg még javíthat a közoktatási intézmények helyzetén. A városfenntartásnál, különös tekintettel a Városgazdálkodási Kft-re, az A. és B. variáció között kell a középutat megtalálni. A parkfenntartásnál pl. közelíteni kell a Kft. által előirányzott összeghez, mivel jelentősen megnőtt ezen területek száma, illetve nagysága. Elképzelhetetlennek tartja, hogy az önkormányzati bérlakásokban élők közül, akik többen 500 eft-nál is nagyobb tartozást halmoztak fel, ne legyen ez a dolog szankcionalizálva. Igaz, hogy kilakoltatási moratórium van április 30- ig, de ezt követően haladéktalanul meg kell tenni a szükséges intézkedéseket. Erre felhívja a Városgazdálkodási Kft. vezetőjének figyelmét. Fel kell ajánlani a részletfizetési lehetőséget, ha pedig nem rendezik tatozásaikat, ki kell lakoltatni őket. Az nem működhet, hogy tisztességes állampolgárok erejükön felül teljesítik fizetési kötelezettségeiket, néhányan pedig nem törődnek ezzel. Ugyanez igaz a szemétszállítás és ártalmatlanítás díjainál. Rendkívül sokan élnek vissza azzal, hogy tudják, ez kötelező önkormányzati feladat. A díjhátralék több, mint 20 millió Ft, ezért kettőzött erővel próbálják meg azt behajtani. Másik kritikus terület az önkormányzati adósságszolgálat. Ebben az évben 273 millió 536 eft hitelt és kamatait kell törleszteni. Erre nagyrészt megvan a forrás, de a két szennyvíz beruházásnál a lakástakarékpénztári befizetéseknél több, mint 16 millió Ft a kintlévőség. Akik három hónapon át nem fizetik az esedékes törlesztő részletet, azoknál a 30 %-os állami támogatástól is elesik az önkormányzat. Ebben az évben a szennyvízberuházás kapcsán 254 millió Ft-ot meghaladó összeget kell az önkormányzatnak az OTP felé megfizetni. Az önkormányzat igen jelentős saját erőt vállalt ahhoz, hogy teljes egészében csatornázott legyen Pásztó, Hasznos és Mátrakeresztes. Az LTP szerződések kapcsán sajnos kénytelen megelőlegezni a kamatok törlesztőrészleteit. Megkérte

6 6 munkatársait, készítsenek erről egy kimutatást. A II. ütem esetében az önkormányzat februárjáig 82 millió Ft-ot fizet ki a szennyvízberuházás kamataira a lakosság helyett. Különösen azok helyett, akik nem hajlandóak tisztességesen fizetni a havi 1554 Ft-ot. A III. ütemnél, melynek lejárata a év, további 32 millió Ft-ot fizet ki az önkormányzat, mint kamatot. Ez azt jelenti, hogy összességében 114 millió Ft-ot fizetünk ki. Azok, akik azt mondják, hogy az önkormányzat nem megfelelő módon áll hozzá a fejlesztési kérdésekhez, azok számára duplán aláhúzza ezeket az adatokat. A fenti számok mutatják, mennyire nehéz helyzetben vannak az önkormányzatok, köztük Pásztó is. Nagyon sok dologról egyáltalán nem esett szó, mivel semmilyen információ nem áll rendelkezésre. Megszületett az új önkormányzati törvény. Tudjuk, hogy az egészségügyi ellátás az alapellátáson kívül nem önkormányzati feladat. Az általános iskolai oktatás sem önkormányzati feladat, de fogalmuk sincs arról, hogy akár az egészségügyi ellátó rendszer, akár a közoktatási rendszer mikor kerül át az államhoz. Ha állami tulajdonba kerülnek az intézmények, a vezető kinevezése is állami feladat lesz. Az egészségügyi ellátórendszer vonatkozásában az az információ áll jelenleg rendelkezésre, hogy július 1-től kerül át az államhoz a Margit Kórház. Nem hivatalos értesülések szerint viszont többen ezt kizártnak tartják, mert nagyon lassan megy a megyei intézmények átadása. A legvalószínűbb dátum január 1. Még egy fontos változás a korábbiakhoz képest, hogy a járási kormányhivatal július 1-jei felállása is várhatóan január 1-jére húzódik. Pásztó marad továbbra is körzetközpont, sőt kibővül egy újabb településsel, Sámsonházával. A fejlesztésekkel kapcsolatban elmondja, hogy a Kórház által korábban megpályázott rehabilitációs projekt bírálat alatt áll. A mai napon döntene a Képviselő-testület a gondozóház felújítására pályázat benyújtásáról. A Százszorszép Óvoda felújításának lehetőségével is foglalkoznak. Erre is megjelent egy pályázat, valamint a Dózsa György Általános Iskola vizes blokkjának felújítására is keresik a megoldást. A Kövicses patak hasznosi mederrendezése szintén fejlesztési cél, mely még a mai nap során ismét napirendre kerül. Kérdés nem volt. Vélemény, észrevétel Barna Tiborné: Az Intézményirányítási és Szociális Bizottság megtárgyalta a költségvetés I. fordulós anyagát és 5 igen szavazattal elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek. Dr. Nyíri Ferenc: Az Ügyrendi Bizottság szintén megtárgyalta az előterjesztést és 3 igen szavazattal egyhangúlag elfogadásra javasolja. Édes Attila: A Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság megtárgyalta az I. fordulós költségvetést és 4 igen szavazattal elfogadásra javasolja. Dr. Becsó Károly érkezik, 8 képviselő van jelen.

7 7 Odlerné Tiszovszki Mária: Az intézmény érdekében jelez néhány problémát a költségvetés tervezéséhez kapcsolódva. A Területi Gondozási Központ vonatkozásában a költségvetés mindkét variációjában 31 millió Ft-os önkormányzati saját erő szerepel. Ez megegyezik a évi önkormányzati hozzájárulás összegével. Megérti az önkormányzat gondjait, de szeretné, ha tisztában lennének az intézmény problémáival. A Területi Gondozási Központot sok esetben azonosítják az Idősek Napközi Otthonával. Ugyanakkor ez az intézmény étkeztetést, házi segítségnyújtást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást biztosít, két idősek klubját működtet, családok átmeneti otthonát működtet. A többi intézmény vonatkozásában kigyűjtötte az önkormányzati hozzájárulások mértékét. Ebből kitűnik, hogy a Területi Gondozási Központ kapja a legkevesebb önkormányzati támogatást, holott az általános iskola után a második legtöbb főt 59 dolgozó - foglalkoztató intézmény. Az ellátottak száma csak Pásztó vonatkozásában 285 fő október 1-től az intézmény kistérségi fenntartás alá került, ezzel együtt további 21 település tartozik hozzájuk a szociális feladatellátás körében. Ez rengeteg plusz munkát jelent a dolgozóknak. Pásztó önkormányzata ezért a feladat ellátásért 20 millió 293 ezer Ft kiegészítő normatívára lett jogosult. A évben nagyon szigorú gazdálkodással sikerült a költségvetés kereteihez igazodni, de félő, hogy a évben ugyanennyiből ez már nem lesz lehetséges. Az üzemanyag árak emelkedése őket is érinti, hiszen három gépkocsit tartanak fenn, valamint az ÁFA 2 %-os emelkedése is kihat mindenre. A dologi előirányzatok jelentős részét teszi ki az élelmiszer vásárlás. A szolgáltatók 4 %-kal emelték az élelmiszerek árát. Egyik legnagyobb teher a garantált bérminimum növekedése. Ez náluk 22 dolgozót érint és több, mint 3 millió Ft-os kiadásnövekedést eredményez. Mindezek mellett elképzelhetetlennek tartja, hogy ugyanannyiból gazdálkodjanak, mint tavaly. Kéri a Képviselő-testületet, ennek ismeretében ítélje meg az önkormányzati hozzájárulást. Sisák Imre: A garantált bérminimum akár feszültségeket is okozhat a dolgozók között, hiszen a közalkalmazotti bértábla besorolása semmit sem változott. A munkáltatók állítólag majd kapnak ehhez az államtól valamilyen kompenzációt, viszont a szükséges kiegészítés és a megpályázható összeg között igen nagy az aránytalanság. Jelzett néhány problémát már a bizottsági üléseken, mint pl. Városgazdálkodási Kft, közoktatás. Ezeket újra át kell beszélni és meg kell találni a megoldást. Az imént elfelejtette megemlíteni, hogy tavaly az állami költségvetésben 31 milliárd Ft volt elkülönítve az ÖNHIKI támogatásokra, most ez az összeg 25 milliárd Ft lett. Reméli, hogy ez az összeg az év végéig kedvező irányban fog változni, különös tekintettel arra, hogy januárjától feladatfinanszírozásra kíván áttérni a kormány és működési hiány nélkül kellene a költségvetést tervezni. Ezt teljes mértékben lehetetlennek tartja. A vitát lezárja. Arra kéri a képviselőket, intézményvezetőket és munkatársait, hogy a hátralévő két hét alatt a évi költségvetés tervezése megfelelő módon szolgálja a város működését és a lakosság igényeit. A lakosságot pedig arra kéri,

8 8 különös tekintettel azokra, akik nagy közüzemi és egyéb tartozásokat halmoztak fel az önkormányzatnál, teljesítsék fizetési kötelezettségüket. Sisák Imre szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal 2 tartózkodás mellett elfogadta. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 7/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA Pásztó Város Önkormányzati Képviselő-testülete a város évi költségvetés I. fordulós számítását megismerte, megtárgyalta. Ennek alapján az alábbi határozatot hozza: 1. A Képviselő-testület megállapítja, hogy az önkormányzat működését meghatározó körülményt (gazdasági válság, bankválság, az alaptörvénytől kezdve minden, a szervezeti és gazdálkodási alapokat meghatározó jogszabály és annak végrehajtási rendeletei) megváltoztak. Az állami költségvetésből megrendítően alacsony normatív támogatás, a helyben képződő bevételek nehezen tervezhető alacsonyabb mértéke, lakosságot és a gazdálkodókat nyomasztó terhek hatására 2012-re rendkívül nehéz, finanszírozhatatlan pénzügyi helyzetbe került. Az I. fordulóban számított hiány A) változat e Ft, B) változat e Ft. Emiatt a évi költségvetési előterjesztéshez az előkészítők részére az alábbiakat határozza meg. 2. A város működőképességének megőrzése, a kiemelt pályázati projektek megvalósítása, a visszafordíthatatlan eladósodás elkerülése érdekében évi költségvetési javaslatban a számított hiány összege nem lehet több a finanszírozható mértéktől. (400 millió Ft.) 3. A Képviselő-testület mindezzel együtt mindenáron megőrzi működőképességét, fizetőképességét. Ennek érdekében minden olyan feladatát, melyre még nem történt feladatvállalás későbbre halasztja, a kötelezettségvállalással terhelt, de el nem végzett feladatokat felülvizsgálja, az önkormányzattól a pénz kiáramlást megszünteti, illetve a minimumra csökkenti. A képviselő testület elrendeli, hogy minden jogos önkormányzati és Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft-nél fennálló követelés behajtására, beszedésére hatékony és eredményre vezető intézkedést kell tenni. 4. A képviselő-testület elvárja intézményvezetőitől, és a polgármesteri hivatal vezetőjétől, hogy a költségvetési törvény és a város költségvetési helyzetére figyelemmel lényeges és tartós költségmegtakarítást jelentő, de a kötelező feltételeket biztosító javaslatot készítsenek a végleges költségvetéshez. A költségvetési rendelettervezet készítésénél irányadónak kell tekinteni az önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló módosított évi XXV. törvényben rögzített feladatokat. Az azon túli feladatok csak megfelelő fedezet esetén tervezhetők. Ezen túlmenően az alábbiakat határozza meg: a) minden intézmény és a polgármesteri hivatal készítsen az intézményi egyeztetéseken a kialakult feltételeknek megfelelően a kiadási főösszeg 5 %-ának megfelelő

9 9 önkormányzati támogatással egész évben működőképes költségvetési javaslatot a szükséges kapcsolódó intézkedési javaslatokkal együtt. b) a városfenntartási feladatoknál és az önkormányzat egyéb feladatainál, fejlesztési, felújítási feladatainál 40 millió Ft-os kiadás csökkentést kell végrehajtani 5. A Képviselő-testület felkéri a címzetes főjegyzőt, polgármesteri hivatal szakosztályvezetőit, intézményvezetőket, hogy az előterjesztésben megfogalmazott hiányt csökkentő javaslatok és az I. forduló vitájában elhangzottak figyelembevételével a költségvetést a szakbizottságok elnökeinek bevonásával egyeztessék, dolgozzák át, úgy, hogy a hitel visszafizetési kötelezettséggel együtt számított hiány ne haladja meg az 400 millió Ft-ot. 6. A képviselő testület felkéri a polgármestert, hogy a fentiek szerint átdolgozott javaslat elfogadásra javasolt költségvetést legkésőbb február 15- ig terjessze be a képviselőtestületi ülésre. 7. A Polgármesteri Hivatal főmérnöksége készítsen tanulmányt arra vonatkozóan, hogy milyen műszaki és pénzügyi megoldással lehet a közvilágítást szabályozni úgy, hogy az a jelenlegi ¼ -1/3 között költségmegtakarítás elérhető legyen. Határidő: május 31. Felelős: szöveg szerint 8. A Polgármesteri Hivatal főmérnöksége készítsen előterjesztést arra vonatkozóan, hogy az óvoda nyílászáróinak cseréjét külső hőszigetelését, tetőszigetelést, belső fűtési rendszer felújítását, napkollektoros melegvíz előállítását milyen feltételekkel lehet pályázati úton megvalósítani. Határidő: február 15. Felelős: szöveg szerint 9. A Polgármesteri Hivatal főmérnöksége készítsen előterjesztést arra, hogy milyen feltételekkel lehet az általános iskola Dózs György tagiskolája főépületi vizesblokkjait pályázati úton felújítani. Határidő: február 15. Felelős: szöveg szerint 10. A Pásztói Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft. szervezeténél minimum 10 %-os megtakarítást elérő racionalizálást kell végrehajtani. Határidő: március 1. Felelős: Kft. igazgató Felügyelő Bizottság Gömbiczné Kanyó Beatrix távozik, 7 képviselő van jelen. III. NAPIRENDI PONT: Javaslat a lakossági szilárd hulladékgyűjtés, szállítás, elhelyezés és ártalmatlanítás díjának megállapításáról szóló 27/2011. /XII.30./ önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezésére, új rendelet alkotására. Előterjesztő: Robotka Róbert ügyvezető igazgató

10 10 Sisák Imre: Amikor ezt a rendelet-tervezetet elfogadták, kialakult némi vita a díjemelés mértéke körül. Az előterjesztő 11 %-os emelésre tett javaslatot, majd egy újabb javaslat és egyeztetés alapján 9 % lett. December 29-én fogadták el a Parlamentben azt a törvényt, mely nem teszi lehetővé a közüzemi díjak emelését 2012-ben, ezért új rendeletet kell alkotni a évi díjakkal. A lakosság terhei csökkennek ugyan, de a lakosságtól fogják elvenni más forrásból a hiányzó összeget. A Városgazdálkodási Kft. eddig februártól novemberig napi szinten végzett zöldhulladék szállítást. Többek között ez is meg fog szűnni és az ehhez hasonló többletszolgáltatások szintén. Kérdés nem volt. Vélemény, észrevétel Édes Attila: A Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság elfogadásra javasolja a rendelet-tervezetet. Sisák Imre szavazásra bocsátja a rendelet-tervezetet. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2012. /I. 27./ önkormányzati rendelete a lakossági szilárd hulladékgyűjtés, szállítás, elhelyezés és ártalmatlanítás díjának megállapításáról /A rendelet szövege a jkv-höz mellékelve/ IV. NAPIRENDI PONT: Tájékoztató a térfigyelő kamera rendszer működésének tapasztalatairól. Előterjesztő: Vida Ottó Kolozs Pásztói Rendőrkapitányság vezetője Vida Ottó Kolozs: Elsősorban köszönetét fejezi ki, hogy az önkormányzatnak ilyen nehéz pénzügyi helyzetben is sikerült pénzeszközt biztosítani a kamera rendszer kiépítéséhez és üzemeltetéséhez. Több esetben is sikerült a megfigyelt kép alapján szabálysértési, illetve büntető eljárást kezdeményezni az elkövetőkkel szemben. Kiemeli a kamerarendszer megelőzési feladatát. A megfigyelt területeken kimutathatóan csökkent a jogsértések száma. A rendszer folyamatosan rögzít és több napon keresztül tárolja a képeket. Sisák Imre: Nagyon fontos, hogy a Képviselő-testület és a lakosság is tájékozódjon ebben a kérdéskörben. Szerencsés lenne, ha a megfigyelendő területek számát bővíteni tudnák, ehhez megfelelő anyagi forrás kellene. A meglévő rendszert 30 kameráig lehetne bővíteni, jelenleg 13 van telepítve.

11 11 Felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben szabálysértést észlel, tegyen bejelentést a rendőrségen és ha az kamerával megfigyelt területen történik, vissza tudják nézni a felvételt és az elkövetőt könnyebben be tudják azonosítani. A kamera 300 m-ről is kiváló minőségű képet ad. Kérdés, vélemény, észrevétel nem volt. Sisák Imre meg köszöni Vida Ottó Kolozs úrnak a tájékoztatást. Gömbiczné Kanyó Beatrix érkezik, 8 képviselő van jelen. V. NAPIRENDI PONT: Javaslat a Pásztói Általános Iskola vezetői megbízás pályázati kiírására Sisák Imre: Az az érdekes helyzet állt elő, hogy most kiírunk egy intézményvezetői pályázatot, miközben látható, hogy az állami tulajdonba került intézmények esetében új pályázat kerül kiírásra. Mivel azonban az intézményvezető megbízása lejárt, a Képviselő-testületnek ebben döntést kell hozni. Kérdés nem volt. Vélemény, észrevétel Barna Tiborné: Az Intézményirányítási és Szociális Bizottság megtárgyalta az előterjesztést és elfogadásra javasolja. Sisák Imre szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett elfogadta. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztés mellékletében foglaltak szerint pályázatot ír ki Pásztó Városi Önkormányzat Általános Iskolája intézményvezetői megbízására. 1. A pályázatokat véleményező bizottság feladatait Pásztó Városi Önkormányzat Intézményirányítási és Szociális Bizottsága látja el a vonatkozó jogszabály szerint. 2. A pályázati felhívást a polgármester 8 napon belül jelentesse meg a Nemzeti Közigazgatási Intézet internetes oldalán, az Oktatási és Kulturális Közlönyben, valamint Pásztó város honlapján. Határidő: szöveg szerint Felelős: polgármester

12 12 VI. NAPIRENDI PONT: Javaslat Pásztó Városi Önkormányzat évi közfoglalkoztatási tervére. Sisák Imre: Az előterjesztésből következtethető, hogy a évi költségvetést pozitívan érinti ez a terv, amennyiben elfogadásra kerül. Jelenleg 118 fő foglalkoztatására nyílik lehetőség, amennyiben pályázatunk elfogadásra kerül. Március 1-től 9 hónapon át tudná az önkormányzat a 118 főt foglalkoztatni 100 %-os állami támogatással. Összességében 110 millió Ft-os támogatást tudnánk elérni. Pásztón a belterületi árokrendszer kitakarítását tűzték ki célul, valamint az illegális szemétlerakó helyek felszámolását is. Kérdés nem volt. Vélemény, észrevétel Édes Attila: A Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság megtárgyalta az előterjesztést és elfogadásra javasolja. Sisák Imre szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadja Pásztó Városi Önkormányzat évi közfoglalkoztatási tervét és az alábbi határozatot hozza: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a évi közfoglalkoztatási tervének megvalósítását, a évi költségvetési rendeletében jóváhagyott pénzügyi keretein belül az anyagi lehetőségekhez képest biztosítani fogja. A évi 118 főt foglalkoztató, 8 órás, 9 hónap időtartamú / / Start-munkaprogram megvalósulását, a évi költségvetési rendeletben jóváhagyott közfoglalkoztatás terhére Ft saját erő összegig támogatja, továbbá felhatalmazza a polgármestert, hogy a közfoglalkoztatás évi gyakorlati megvalósítására a Pásztói Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft-vel a megállapodást írja alá. A munkáltatói jogokat 2012 év februárjától Pásztó Város Önkormányzata gyakorolja. Határidő: február 15. Felelős: polgármester

13 13 VII. NAPIRENDI PONT: Javaslat a Pásztó, Semmelweis úti gondozóközpont korszerűsítési munkáinak tervezésére beérkezett tervezői árajánlatok elbírálására. Sisák Imre: Az ülés előtt került kiosztásra a tervezési programról szóló előterjesztés. A négy bekért tervezői ajánlat értékelését is megkapták. A Semmelweis úti Gondozóház teljes felújítására kerül sor, hőszigetelés, nyílászáró csere, akadálymentesítés lift kiépítésével. Itt kerülne elhelyezésre a háziorvosi ügyeleti ellátás is, valamint a fogászati szakrendelő is átköltözne a Nagymező utcából. Ha a szomszédos területet sikerülne megszerezni, parkoló kialakítására is lehetőség nyílna, ez opcióként szerepel a tervezési feladatban. A pályázat benyújtása április-május hónapban történne, kedvező elbírálás esetén 60 millió Ft-os felújítás valósulhatna meg. Kérdés nem volt. Vélemény, észrevétel Édes Attila: A Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság az előterjesztést 4 igen szavazattal elfogadásra javasolja. Sisák Imre: szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 10/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA A Képviselő-testület a Pásztó Semmelweis úti gondozóközpont korszerűsítési munkáinak tervezésére beérkezett árajánlatok elbírálásáról szóló javaslatot megtárgyalta és az alábbiak szerint határoz: 1. A Képviselő-testület megállapítja hogy a Pásztó Semmelweis úti gondozóközpont korszerűsítésének tervezési feladataira a legkedvezőbb ajánlatot a PÁBERTERV Kft. a második legkedvezőbb ajánlatot pedig a Sisák Art Kft. adta. 2. A Képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét, hogy az engedélyezési terv elkészítésére a legkedvezőbb ajánlatot adó vállalkozóval annak visszalépése esetén a második (legkedvezőbb ajánlatot adó vállalkozóval) kösse meg a szerződést. Határidő: január 31. Felelős: értelemszerűen

14 14 3. A Képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét, hogy a parkoló tervének elkészítésére, a terület rendelkezésre állása esetén a legkedvezőbb ajánlatot adó vállalkozóval (annak visszalépése esetén a második legkedvezőbb ajánlatot adó vállalkozóval kösse meg a szerződést.) Határidő: január 31. Felelős: értelemszerűen 4. A Képviselő-testület az engedélyezési terv, valamint a parkoló terv elkészítésének költségeit (900 eft+450 eft összesen eft) évi költségvetésében biztosítja. Határidő: értelemszerűen Felelős: értelemszerűen VIII. NAPIRENDI PONT: Javaslat Pásztó Város Önkormányzata és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat között hatályban lévő megállapodás és gazdálkodási szabályzat felülvizsgálatára. Sisák Imre: Jogszabályi változás miatt szükséges a megállapodás és gazdálkodási szabályzat felülvizsgálata. Kérdés nem volt. Vélemény, észrevétel Édes Attila: A Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság megtárgyalta az előterjesztést és 4 igen szavazattal elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek. Sándor Károly: A megállapodás tervezetet a Városgazdálkodási Osztály készítette elő. A kisebbségi önkormányzat a mai ülésén megtárgyalta és elfogadta azt. Az új nemzetiségi törvény értelmében dönteniük kellett saját névhasználatukról, ez megtörtént. Az államháztartási törvény előírja, hogy a nemzetiségi önkormányzatnak is önálló számlával, önálló adószámmal, önálló költségvetéssel és gazdálkodással kell rendelkeznie. Kéri a határozati javaslatban foglaltak elfogadását. Sisák Imre: Igen nehéz feladat elé állították a Polgármesteri Hivatalt. A Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak, Pásztó Város Önkormányzatának és a Polgármesteri Hivatalnak is külön adószámmal kell rendelkeznie. Ugyanígy teljesen külön könyvelést kell végezni mindhárom szerv vonatkozásában. Szavazásra bocsátja a határozati javaslatot.

15 15 A Képviselő-testület 8 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA 1. Pásztó Város Önkormányzata megtárgyalta a Pásztó Város Önkormányzat és a Pásztói Roma Nemzetiségi Önkormányzat között lévő megállapodás tervezetét, és azt jóváhagyja, és ezzel egyidejűleg a korábban megkötött megállapodás hatályát veszti. 2. A Képviselő-testület felkéri a Polgármesterét és a Címzetes Főjegyzőt a megállapodás aláírására. IX. NAPIRENDI PONT: Javaslat a Váci Egyházmegyei Karitász Segítő Szeretet Alapítványa TÁMOP /2 Az önkéntesség elterjesztése a konvergencia régiók területén az Érted-Érted? címmel kiírt pályázat támogatására. Sisák Imre: Megkereste a Váci Egyházmegyei Karitász vezetője, Gyurcsány Csabáné, és arról tájékoztatta, hogy van egy pályázati lehetőség a TÁMOP keretén belül. A tárgyalásokba bevonták a Területi Gondozási Központot és az Intézményirányítási és Szociális Osztályt is. A pályázat azt célozza meg, hogy amennyiben nyertes lesz, egy évben keresztül 100 önkéntes segítőt kell bevonni a programba, és egyenként bizonyíthatóan 24 óra önkéntes munkát kell elvégezniük. A célterület szociálisan hátrányos helyzetű családok, idős emberek segítése. Lényeges még, hogy ezen program keretében két fő munkanélküli foglalkoztatását lehet biztosítani egy éven keresztül. A Területi Gondozási Központ biztosítaná a helyet a programban dolgozó személyeknek. A pályázatot a Karitász készíti el, önrészt nem igényel. Kéri a Képviselőtestületet, támogassák a pályázat benyújtását. Kérdés nem volt. Vélemény, észrevétel Barna Tiborné: Az Intézményirányítási és Szociális Bizottság az előterjesztést megtárgyalta és elfogadásra javasolja. Sisák Imre szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta.

16 16 PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megismerte és megtárgyalta a Váci Egyházmegyei Karitász Segítő Szeretet Alapítványa TÁMOP /2 Az önkéntesség elterjesztése a konvergencia régiók területén az Érted-Érted? címmel kiírt pályázat támogatására vonatkozó javaslatot és az alábbi határozatot hozza: 1. Pásztó Város Önkormányzata támogatja a Váci Egyházmegyei Karitász Segítő Szervezet Alapítványát a TÁMOP /2 Az önkéntesség elterjesztése a konvergencia régiók területén az Érted-Érted? önkéntes program a hátrányos helyzetűekért a Mátraalján pályázat benyújtásában mint együttműködő partner. 2. A Képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét, hogy az alapítvánnyal az együttműködési megállapodást aláírja. Határidő: azonnal Felelős: polgármester X. NAPIRENDI PONT: Javaslat a 356. hrsz-ú sporttelepen az edzőterem, konditerem és kiszolgáló helyiségek használatba adására. Sisák Imre: A Pásztói Szabadidő Sport SE. részére hiánypótlást írtak elő pályázatuk benyújtása kapcsán. Kéri, a határozati javaslat elfogadásával tegyék lehetővé a Szabadidő SE. részére, hogy a hiánypótlásnak eleget tudjanak tenni. Nyertes pályázat esetén 10 milliós vissza nem térítendő támogatást kaphatnának egy önkormányzati tulajdonban lévő sportingatlan felújítására. Kérdés nem volt. Vélemény, észrevétel Édes Attila: A Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság megtárgyalta az előterjesztést és elfogadásra javasolja. Sisák Imre szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett elfogadta.

17 17 PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megismerte és megtárgyalta a 356 hrszú 2 ha 2814m 2 területű ingatlanból 450m 2 nagyságú edzőterem, konditerem és kiszolgáló helyiségeik használatba adásáról szóló javaslatot, a 352/2009 (X. 29.) számú határozatát módosítja és az alábbi határozatot hozza: A Pásztói Szabadidő Sportegyesület az általa használt Pásztó Hajós Alfréd út 1. szám alatti 356 hrszú 2 ha 2814 m 2 területű ingatlanból 450 m 2 nagyságú edzőterem, konditerem és kiszolgáló helyiségeit határozatlan időre, legfeljebb október 31.-ig ingyenes használatba adja a október 28-án használati szerződésben meghatározott feltételekkel. Sisák Imre javasolja, hogy a 11. napirendi pontot zárt ülésen tárgyalják. Szavazásra bocsátja. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett elfogadta. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2012. /I. 26./ SZÁMÚ HATÁROZATA A Képviselő-testület a 11. napirendi pontot zárt ülésen tárgyalja. A Zárt ülésről külön jkv. készül. KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉSEK Sisák Imre: Fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy a Polgármesteri Hivatalnál lévő behajtani tilos táblát, amennyiben lehetséges, vegyék le és helyezzék át a másik oldalra, mert szinte nap mint nap több embert is megbüntetnek emiatt. Barna Tiborné: A városkapu felé a parkon átvezető út fehér kaviccsal van leszórva. A lakók több alkalommal szóvá tették, hogy a cipők sarkát teljesen tönkreteszi, nehéz rajta a járás. Jó lenne valamilyen más megoldást találni az út burkolatára. Sisák Imre: A hozzáértők meg fogják vizsgálni. A napirendek tárgyalása befejeződött, a Képviselő-testület ülése órától közmeghallgatással folytatódik.

18 18 KÖZMEGHALLGATÁS Sisák Imre: köszönti a megjelenteket. A Magyarország önkormányzatairól szóló új törvény előírja, hogy az önkormányzatnak évente legalább egy alkalommal közmeghallgatást kell tartania. Az SzMSz szintén előírja közmeghallgatás tartását, különös tekintettel a költségvetés elfogadására, tehát azt megelőzően. A képviselő-testület most tárgyalta az önkormányzat évi költségvetéséről szóló előterjesztést I. fordulós anyagát. A gazdasági világválság Magyarországot kétszeresen is sújtja, hiszen kis ország vagyunk nagy adósságállománnyal. A válság nagyon nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatokat. Ennek ellenére a 2011-es év sikeres volt Pásztó számára. Sikeres fejlesztés volt a város-rehabilitáció 32 projektelemmel forint értékben valósult meg 705 millió forintot meghaladó európai uniós támogatással, az öt konzorciumi partner részéről több, mint 200 millió forint támogatással. A város belső területei megújultak. Kérdés az, hogy sikerül-e ezeket az értékeket megóvni. A másik nagy eu-s pályázat a Margit Kórház területén a szakrendelő és a hozzá kapcsolódó beruházások. Ennek értéke meghaladta a 880 millió forintot. Jónéhány, az intézményekben zajló, európai uniós támogatással megvalósuló pályázat lezárására is sor került. Az Általános Iskolában komoly informatikai fejlesztésre került sor. Pénzügyileg is sikeres volt az elmúlt esztendő. A pásztói vállalkozóktól 42 millió forinttal több adó folyt be, mint amire 2011-ben számítottak. ÖNHIKI-hez 2005-ben tudtak utoljára hozzájutni. Tavaly azonban 3 ütemben, összesen majdnem 140 millió forintot sikerült elnyerni. Ha Pásztó Város Önkormányzata nem nélkülözte volna ezeket az összegeket 2005-től és megközelítőleg hasonló nagyságrendű támogatást nyertek volna el évente, akkor ma nem lenne hiány Pásztón. De talpon maradtak és sikeres év volt. A Kövicses patak hasznosi mederrendezésére is sikerült elnyerni egy 86 millió forintos támogatást. Egy eredménytelen közbeszerzési eljárást követően új közbeszerzési eljárást fognak erre kiírni ben az államháztartás hiánya nem haladhatja meg a 3%-ot. Ennek mindent alárendelve az Országgyűlés elfogadta a évi költségvetést, aminek eredményeképpen 549 millió forintot fog kapni Pásztó, több, mint 16 millió forinttal kevesebbet, mint tavaly. A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság Állami Tűzoltósággá vált január 1-jétől, ebből kifolyólag 15 millió forinttal csökkent Pásztó város állami támogatása. Ugyanazon feladatokat, hihetetlen közüzemi költség emelkedés mellett, kevesebb pénzből ugyanolyan szinten kellene ellátni. A képviselő-testület elfogadta azt a javaslatot, hogy 400 millió forint körüli összegre kell leszorítani a költségvetési hiányt 2012-ben. Eddig kötelező feladat volt az általános iskolai oktatás és az óvodai nevelés ellátása. Az összevont általános iskola fenntartásához az állam által nyújtott forrásokon túl a városnak még 127 millió forintot kellett hozzátennie, hogy megfelelő színvonalú oktatást tudjanak biztosítani. Az óvodánál ez az összeg meghaladja a 60 millió forintot, a Városi Könyvtár és Művelődési Központ esetében több tízmillió forint. Ez ben semmit sem fog változni, ugyanúgy hozzá kell tenni az állami támogatáson felül forrásokat azért, hogy az intézmények működni tudjanak. A feladatok ellátása nincs korrekt módon finanszírozva. Tehát vissza kell szorítani a költségvetési hiányt, mert finanszírozhatatlan lesz, akár hitelműveletekkel, akár

19 19 máshogy. Az adóbevételeket az elmúlt évihez képest csökkent mértékben tervezték, mert nem tudják megmondani az adózók, milyen bevételek várhatóak idén. Komoly terhet jelent az önkormányzatnak, hogy a korábbi fejlesztésekhez, kiemelve a szennyvízberuházást, a lakosság által felvett lakás-takarékpénztári hiteleket a Víziközmű Társulat megszűnését követően az önkormányzatnak kellett átvenni, mint készfizető kezesnek. Ha a lakosság befizetése fedezi a hitel végtörlesztéséhez szükséges összeget, akkor rendben van, ha nem, akkor az önkormányzatnak kell hozzátenni. A 2012-ben lejáró, szennyvízberuházáshoz kapcsolódó LTP-s tőkeállományának összegét ki tudják fizetni, ami meghaladja a 254 millió forintot ben 139 millió forint kifizetése válik szükségessé. A szennyvízberuházás önerejéhez az önkormányzatnak több százmillió forintot kellett biztosítania, emellett a második ütemnél 82 millió forint kamatot kellett megfizetnie, a harmadik ütemnél pedig forintot. Az önkormányzatnak tehát a hiteltörlesztés lakossági része után több, mint forintot kell kifizetnie. Ebből több kilométer utat, vagy járdát lehetne építeni. Aki az LTP szerződések lejártakor hátralékosnak mutatkozik, azt az adóhatóság rá fogja kényszeríteni, hogy az adósságát rendezze, bármilyen jövedelme van, az abból való letiltással. A 2012-es évben nemcsak a működtetésre kívánnak figyelmet fordítani, hanem szeretnének néhány új, európai uniós pályázatot is megvalósítani. Az egészségügyi alapellátásról való gondoskodás továbbra is kötelező önkormányzati feladat. Ennek kapcsán szeretnék a Gondozóházat teljes egészében felújítani. A háziorvosi ügyeleti ellátás és a fogorvosi rendelő költözne be ide. Ez jónéhány tízmillió forintos beruházás. Másik hasonló beruházás a Százszorszép Óvoda teljes felújítása. Szeretnének pályázatot benyújtani a Dózsa Iskola vizesblokkjainak felújítására és a Kövicses patakkal kapcsolatos feladatokat is elvégezni. Reméli, hogy további belterületi vízrendezési programra is fog pályázatot kiírni az Észak-magyarországi Operatív Program keretében a Regionális Fejlesztési Tanács. A foglalkoztatással kapcsolatban vannak pozitív és negatív folyamatok egyaránt. Helyet foglal a teremben Sőregi József, a Polytechnik Kft. pásztói ügyvezetője. Arról kaptak hírt, hogy a Polytechnik Kft. pályázatot nyújtott be az Északmagyarországi Operatív Program keretében gazdaságfejlesztési célra és Ózdon kívánnak telephelyet létesíteni. Ezzel kapcsolatban tárgyalásokat folytattak az illetékes országgyűlési képviselőkkel és az ózdi polgármesterrel. Ők eltekintenek attól, hogy a Polytechnik Ózdra kerüljön. Amikor a cég képviselőinél érdeklődtek, hogy hová nyújtanak be pályázatot, akkor nem adtak értékelhető információt. Aztán megtudták, hogy a pályázatot benyújtották. Több levélben, ben keresték a tulajdonost, visszajelzés részükről nem történt, tárgyalási szándék nem mutatkozik. Megkérdezték az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökségtől, hogyha a pályázat nyerni fog, van-e lehetőség arra ha a cég úgy dönt, hogy nem Ózdon akar telephelyet létesíteni -, hogy Pásztón valósítsa meg a beruházást. A válasz erre igen volt, mivel mindkét település ugyanabban a régióban helyezkedik el. Tájékoztatja a jelenlévőket, az SzMSz kimondja, hogy minden állampolgárnak három felszólalási lehetősége van, az első alkalommal tíz perces, míg a második és harmadik alkalommal öt-öt perces időtartamban.

20 20 Tőkés Tamás: áprilisában Illés Zoltán környezetvédelemért és vízügyekért felelős államtitkár Hasznoson járt és ott sajtótájékoztatót adott. Elmondta, hogy a legfontosabb az emberi élet védelme, ezt követi a környezetvédelem. Az árvizek elkerülésére a Mátrában záportározók megépítésére lesz szükség. Ehhez a finanszírozást megoldják. Hol tart az előkészítés, készen vannak-e a tervek? Mikor indul a kivitelezés? 2012-ben az előrejelzések szerint sok csapadék várható. Mi történik, ha megint esik a Mátrában 100 mm csapadék óránként? november 21-én a hasznosi víztározónál beüzemelték a 37 köbméter/másodperc kapacitású zsiliprendszert. A fenékürítő zsilip teljesen nyitva volt-e, mert akkor a Kövicses csak félig volt vízzel? Tudomása szerint csak 17 köbméter/másodperc ürítésig lett kinyitva a zsiliprendszer. Mi történik, ha a teljes kapacitású ürítés megindul? A tavalyi közmeghallgatáson javasolta, hogy épüljön körforgalom a Hunyadi út Fő út Szentlélek utca találkozásánál. A kereszteződés beláthatatlan a Hunyadi útról a Fő útra. Készült-e már előterjesztés a rendezési terv módosítására, illetve a szükséges kisajátítások megindítására? Sisák Imre: áprilisában valóban járt Illés Zoltán államtitkár úr Hasznoson. Komoly tárgyalásra került sor, ahol a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi És Vízügyi Felügyelőség, a Mátra-Bükki Nemzeti Park, az Egererdő Zrt. részéről sokan vettek részt. Az államtitkár úr valóban azt mondta, hogy a végleges megoldás egy záportározó megépítése lehet. Elmondta, hogy meg kell szerezni annak a zsilipnek a fennmaradási engedélyét, melyet az ÉRV Zrt. engedély nélkül építtetett. Meg kell vizsgálni egy vészárapasztó megépítését is, illetve ezen felül meg kell építeni egy uszadékfogó rendszert. Biztosítani kell a gátrendszer teljes felülvizsgálatát és a hasznosi víztározó hidrológiai területének a felmérését el kell végeztetni. Mára a vízügyek átkerültek a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkárságára. Az áprilisi találkozót követően még tárgyalt Illés Zoltán államtitkár úrral és azt kérte, hogy készítsék el azt a levelet, melyet ő a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékes fejlesztéspolitikai államtitkárságára elküld a hidrológiai felmérés egy rövidített változatával egyetemben. Ezt a levelet megírták és Illés Zoltán államtitkár úr azt a saját fejlécével ellátva eljuttatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz jelezve azt, hogy 900 millió 1 milliárd forint szükségeltetik a végleges megoldáshoz. Ehhez rendelkezésre áll valamennyi talajmechanikai fúrás, geodéziai szakvélemény és a hidrológiai felülvizsgálat is megtörtént. Ez az anyag az illetékes államtitkárság és a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi És Vízügyi Felügyelőség rendelkezésére áll. Már csak rendelkezésre kellene bocsátani a tervekhez a szükséges forrásokat. A vész árapasztóra vonatkozó javaslat szintén elkészült. Ha megépülne a záportározó, azzal egyidejűleg megtörténne a hasznosi víztározó mederkotrása is, mert javarészt abból építenék a záportározót. Az uszadékfogó megépült és a zsilip próbája is megtörtént. Ekkor a tározóból 17 köbméter víz távozott másodpercenként, ami a Kövicses patakon 1 méter 27 centi emelkedést jelentett. A kint lévő szakemberek azt tapasztalták, hogy ennyi víz leengedése is problémákat okoz. Ha ennél több vizet engednének le, akkor több terület is elöntéssel lenne fenyegetve. A Helyi Védelmi Bizottság mindent megtett, hogy komolyan vegyék a terveiket. A Kormánynak kell döntenie arról, hogy ki

21 21 biztosítja a tervezéshez a költségeket, ki finanszírozza a záportározó megépítését. A lehető leggyorsabban meg kell teremteni a védelem lehetőségét, mert addig is fennáll a kockázata a tragédia bekövetkeztének, ha átszakad a hasznosi víztározó gátja. A Hunyadi út és Fő út kereszteződésében a körforgalom kiépítésében nem az önkormányzat a kompetens, ugyanis a Fő út állami tulajdonban van, azon bármilyen beavatkozás végzése a Magyar Közút Nonprofit Zrt., illetve a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kompetenciája. A Nógrád Megyei Közútkezelő a Fő út felújításáról és a Csillag téri körforgalom kiépítéséről tudott. A Hunyadi útnál is kezdeményezték ezt, de nem számíthatnak rá, hogy előtt abból bármi is történni fog. Sőregi József: ő a Polytechnik Kft. pásztói gyáregységének a vezetője. Biomassza tüzelésű kazánok gyártásával foglalkoznak, amire nagy a kereslet. Már 2008-ban eljutottak oda, hogy kinőtték a telephelyüket, kicsi a terület. Új helyet, nagyobb területet kell keresniük. A polgármester úr kérésére összehozott egy találkozót a tulajdonossal, Leo Schirnhofer úrral. Ekkor jelezték, hogy fejleszteni szeretnének. A gazdasági válság az ő cégüket nem sújtotta, mert az osztrák tulajdonos nem ijedt meg nyitni az oroszok felé. Már most tisztázni szeretné, hogy nem a Polytechnik Kft. kereste meg Ózd városát. Nagyon sok érdeklődő van a termékük iránt és sok a megkeresés is. A cég ezt úgy oldja meg, hogy mintegy kirándulást szervez az érdeklődőknek és elviszik őket a központba, megmutatják a termékeiket. Így került képbe a borsodi közgyűlés is. A tulajdonos bemutatta nekik a céget és elmondta azt is, hogy szeretnének terjeszkedni. Ez felkeltette az ózdiak érdeklődését. Mindez nyáron történt. Matolcsy miniszter úr kiadott egy növekedési tervet, mely nagy terjedelme ellenére csak egy konkrét dologgal foglalkozik a növekedés szempontjából és ez a Polytechnik Kft. Ez megint csak felkeltette az ózdiak érdeklődését. Október elején a tulajdonost meghívták egy kirándulásra. Elmondta, hogy szeretnék az ózdiak, ha az üzem odatelepülne. A tulajdonos azonban kijelentette, hogy nem akar Ózdra menni. Ózd város polgármestere azt mondta, hogy Matolcsy György miniszter segítséget ígért nekik. A tulajdonossal együtt a két puszta kezükkel kezdték el kiépíteni a céget 23 évvel ezelőtt. Elmondhatja, hogy igen bizalmas a viszonya a tulajdonossal és, ha azt mondja neki, hogy nem megy Ózdra, akkor az úgy is van. Viszont akkor honnan veszik, hogy Ózdra mennek? Valaki biztatta az ózdiakat. A szlogen a munkahelyteremtés volt minden pártnál. De az nem munkahelyteremtés, ha innen elvisznek egy céget, mert azzal itt hatvan munkahely megszűnik. Üzeni, hogy sem ő, sem egy embere nem megy Ózdra. Az osztrák tulajdonosnak ez a herce-hurca felfoghatatlan. Náluk nem így működnek a dolgok. A miniszter úr azt mondta a tulajdonosnak, hogy nyújtsa be a pályázatot a cég, a telephelyet meg majd felépítik valahol. A tulajdonos félre lett vezetve. Ha itt tudna maradni a cég és itt tudná a fejlesztést véghez vinni, az 120 ember foglalkoztatására nyújtana lehetőséget. Nem rajtuk áll most már a dolog. A jelenlegi telephely arra alkalmatlan, hogy szebbet, olcsóbbat és jobbat gyártsanak. A tulajdonosnak megmutatta, hogy hol van terület, ahová hajlandó elmenni és új telephelyet létesíteni. A 21-es főút mentén a volt Cserhát étteremtől végigmentek a mátraszőlősi bejáratig, a tulajdonos a területeket

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat képviselő-testülete 2014. április 29-én megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat képviselő-testülete 2014. április 29-én megtartott üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat képviselő-testülete 2014. április 29-én megtartott üléséről. Ülés helye: Pásztói Polgármesteri Hivatal II. emeleti ülésterme, 3060 Pásztó Kölcsey u. 35.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 27-én megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 27-én megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 27-én megtartott üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Barna Tiborné, dr. Becsó Károly, Édes Attila, dr. Gajdics

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 12-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 12-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Barna Tibor Józsefné, dr. Becsó Károly, Édes

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 8-án megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 8-án megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 8-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné,

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma Tárgy

Részletesebben

Szám: 123-25/2013. Készült: 4 példányban

Szám: 123-25/2013. Készült: 4 példányban Szám: 123-25/2013. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án 17,00

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2009. november 19-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, soron következő üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2009. november 19-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, soron következő üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2009. november 19-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós

Részletesebben

1. sz. Jegyzőkönyv. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 26-i üléséről.

1. sz. Jegyzőkönyv. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 26-i üléséről. Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése 1. sz. Jegyzőkönyv Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 26-i üléséről. Jelen vannak: a Közgyűlés tagjai a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

A 3 9/2013 (II.12.) PTB

A 3 9/2013 (II.12.) PTB Jegyzıkönyv Készült, 2013. február 12-én a Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ Kamaratermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság ülésérıl. A jegyzıkönyv mellékletei: - Meghívó a 2013. február

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nádasd 28-11/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 26-án (csütörtökön) 17 órakor a Művelődési

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. szeptember 16-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s. Önkormányzat Képviselő-testületének soros üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s. Önkormányzat Képviselő-testületének soros üléséről 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s Önkormányzat Képviselő-testületének soros üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: az Önkormányzat Polgármesteri irodája Alcsútdoboz, József

Részletesebben

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő 1 JEGYZŐKÖNY Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. január 26-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. október 21- én 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendes, nyílt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről. Jegyzőkönyv Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Fürjes Pál, Boda István, Csutor László,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Humán Bizottság 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Humán Bizottság 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: A 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén. Jelen vannak: a részéről: Szvitankó Tamás, a bizottság elnöke Tarnavölgyi László Lendák Lajos Zoltán

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére Új napirendi pont 28. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló az Állami Számvevőszék

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Javaslat a képviselő-testület

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00 órakor kezdődött ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00 órakor kezdődött ülésén. 1 Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Tel: 68/440-000 6/2014. Jegyzőkönyv Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00

Részletesebben

Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános salföldi faluház hivatali helyiségében.

Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános salföldi faluház hivatali helyiségében. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: S- 4-67 /2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bolyki András, Bossányi László, Dr.

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2009. július 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2009. július 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-8/2009./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. július 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. október 7-én 9:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Szini Erzsébet Deák Attila

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. október 7-én 9:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Szini Erzsébet Deák Attila Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám: 301/ 20-33 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:A Képviselő-testület 2014. október 7-én 9:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V UZSA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8321 Uzsa, Lázhegy út 21. Ügyiratszám: 495/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Jelen vannak: Uzsa Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. november 18-án 14.00 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Sóvágó László polgármester, Dr.

Részletesebben

2. Balatonrendes Önkormányzat 2012. évi költségvetés I. fordulójának tárgyalása.

2. Balatonrendes Önkormányzat 2012. évi költségvetés I. fordulójának tárgyalása. 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: B- 29-2 /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 14-én, 16:30 órai kezdettel megtartott munkaterv szerinti nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak:

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2012. augusztus 13.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2012. augusztus 13-án 15.00 órakor

Részletesebben

8. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2012. április 20. napján pénteken, 16 órakor Rétság Város Polgármesteri Hivatalának 121. számú hivatalos helyiségében.

8. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2012. április 20. napján pénteken, 16 órakor Rétság Város Polgármesteri Hivatalának 121. számú hivatalos helyiségében. 8. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. április 20. napján pénteken, 16 órakor Rétság Város Polgármesteri Hivatalának 121. számú hivatalos helyiségében. Jelen vannak: Mezőfi Zoltán polgármester dr.katona Ernő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Márok Csaba polgármester Cseke Ottó alpolgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza.

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza. 1 Jegyzőkönyv Készült Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 27- én 15.00 h kezdettel a Művelődési Ház tanácskozótermében (Balatonberény, Kossuth tér 1.) megtartott nyilvános

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV mely készült a Győri Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsüléséről

JEGYZŐKÖNYV mely készült a Győri Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsüléséről JEGYZŐKÖNYV mely készült a Győri Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsüléséről Időpont: 2009. október 05. 09:00 óra Helyszín: Győri Többcélú Kistérségi Társulás tanácsterme (9024 Győr, Baross G. u. 61-63.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. június 28-án megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. június 28-án megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. június 28-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Barna Tibor Józsefné, Édes Attila, Gömbiczné Kanyó Beatrix

Részletesebben

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Elnöke 5502 Gyomaendrőd, Fő út 80. M E G H Í V Ó

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Elnöke 5502 Gyomaendrőd, Fő út 80. M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Elnöke 5502 Gyomaendrőd, Fő út 80. M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata elnöke tisztelettel meghívja Önt a nemzetiségi önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 19-én megtartott rendkívüli ülésén Jelen vannak: -, -, - Zakariás Zoltán Vilmos alpolgármester, - Góz Mihály,

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2010. február 11-én 14.00 órai kezdettel megtartott nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

Részletesebben

PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. június 25. Rendes nyílt ülés

PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. június 25. Rendes nyílt ülés 66-15./2014. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. június 25. Rendes nyílt ülés Rendeletek: 7/2014.(VII.7.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról szóló 27/2012. (XI.28.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6-3/2013. Készült: Tiszalök Város Önkormányzata képviselő-testületének 2013. január 21-én tartott rendkívüli nyílt ülésén. Jelen vannak: Gömze Sándor polgármester, Fedor László alpolgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Perkáta, 2012. december 19. Határozat: 138-147/2012. (XII. 19.) Rendelet: 19/2012. (XII. 20.) 20/2012. (XII. 20.)

JEGYZŐKÖNYV. Perkáta, 2012. december 19. Határozat: 138-147/2012. (XII. 19.) Rendelet: 19/2012. (XII. 20.) 20/2012. (XII. 20.) PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. december 19-én (szerda) 17:00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2012. december 19. Határozat:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2008. december 9-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2008. december 9-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről 1 Jegyzőkönyv Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2008. december 9-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről Jelen vannak: Benedek Mihály, dr. Bárdos Balázs, Bárdos

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-án, 18.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-án, 18.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-án, 18.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve 4/2014. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv-hitelesítő elfogadása 5/2014.

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. SZEPTEMBER 26-I SORON KÖVETKEZŐ NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. SZEPTEMBER 26-I SORON KÖVETKEZŐ NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. SZEPTEMBER 26-I SORON KÖVETKEZŐ NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 9/2011. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2011. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása.

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása. 140 JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. augusztus 31-én (szerdán) 14.00 órai kezdettel tartott nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló Jelen vannak: Meghívottak: Bornemisza János polgármester

Részletesebben

5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5515. Ecsegfalva, Fő út 67. Tel.: 66/585-520. Tel.: 66/487-100. Kertészsziget Község Önkormányzat

5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5515. Ecsegfalva, Fő út 67. Tel.: 66/585-520. Tel.: 66/487-100. Kertészsziget Község Önkormányzat Bucsa Község Önkormányzat Ecsegfalva Község Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R E P O L G Á R M E S T E R E 5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5515. Ecsegfalva, Fő út 67. Tel.: 66/585-520. Tel.: 66/487-100.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 17. napján délután 17.00 órai kezdettel megtartott soron következő nyilvános üléséről, Nyáregyháza, Nyáry

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívott: Fedorné dr. Fráter Zsófia Címzetes főjegyző Stumpf Imréné osztályvezető

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívott: Fedorné dr. Fráter Zsófia Címzetes főjegyző Stumpf Imréné osztályvezető Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szám:8-15/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületi ülésén. A Képviselő-testületi ülés helye: 3980 Sátoraljaújhely,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-14/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonfüred Város Önkormányzata B a l a t o n f ü r e d Szám: 1/570-286/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2014. november 13-án megtartott képviselő-testületi nyílt üléséről, Balatonfüred,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-29/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Énekesné Dr. Kótka Andrea jogtanácsos PH. Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője

Jegyzőkönyv. Énekesné Dr. Kótka Andrea jogtanácsos PH. Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője Jegyzőkönyv Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-én a Városháza tanácskozótermében megtartott rendkívüli testületi üléséről Jelen vannak: Fürjes Pál, Boda István, Csutor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült 2015. április 14-én (kedd) 9.00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében (1239 Budapest, Grassalkovich út 162.) megtartott nyílt üléséről Jelen vannak: Geiger Ferenc, Weinmann

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november 13-án (szerda) 18.00 órakor megtartott közmeghallgatásáról és nyilvános üléséről. Jelen vannak: Paál István polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Munkaterv szerinti képviselő-testületi üléséről

Jegyzőkönyv Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Munkaterv szerinti képviselő-testületi üléséről Jegyzőkönyv Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Munkaterv szerinti képviselő-testületi üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Időpontja: 2012. december 13. (Csütörtök) 14:00 óra Bencsik Mónika

Részletesebben

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 6. számú JEGYZŐKÖNYV

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 6. számú JEGYZŐKÖNYV 6. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. február 22. napján 16 órai kezdettel megtartott Képviselő- testületi ülésen. Jelen vannak: Mezőfi Zoltán polgármester Dr. Katona Ernő alpolgármester Dr. Szájbely Ernő

Részletesebben

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. július 22-i ülésének jegyzőkönyvéhez

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. július 22-i ülésének jegyzőkönyvéhez TÁRGYMUTATÓ Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. július 22-i ülésének jegyzőkönyvéhez 114/2010. (VII.22.) sz. önk.hat. Fejlesztési célú hitel igénybevétele a Sikeres Magyarországért Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. augusztus hó 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dénes László polgármester Siket Sándor alpolgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-5/2010./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 13-án megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. :1041 Budapest, István út. 14. :231-3131 Fax:231-3133 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. november 24-i ülésére

POLGÁRMESTERE. :1041 Budapest, István út. 14. :231-3131 Fax:231-3133 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. november 24-i ülésére Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat POLGÁRMESTERE :1041 Budapest, István út. 14. :231-3131 Fax:231-3133 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2011. november 24-i ülésére Tárgy: Budapest Főváros

Részletesebben

2009. évi költségvetése

2009. évi költségvetése 3. napirendi pont Megtárgyalják: - első fordulóban Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság 01/42-2/2009. - második fordulóban közgyűlés bizottságai Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének e l ő t e r j

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 22. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 114/ 14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 24-én

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 12-én 17.00 órai kezdettel tartott ülésén.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 12-én 17.00 órai kezdettel tartott ülésén. Farmos Község Önkormányzat J e g y z ő k ö n y v Készült: Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 12-én 17.00 órai kezdettel tartott ülésén. Jelen vannak: Horváth László polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. december 14-i üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. december 14-i üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a 2007. december 14-i üléséről. Az ülés helye: a Megyeháza Díszterme. Jelen vannak: Barcza Gábor, Boldog István, Búsi Lajos, Dobos László, Farkas András Andor, Kovács Sándor,

Részletesebben

Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 17. napján 17 órától megtartott rendkívüli üléséről

Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 17. napján 17 órától megtartott rendkívüli üléséről J E G Y ZŐKÖNYV Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 17. napján 17 órától megtartott rendkívüli üléséről Helyszín: Művelődési Ház 2135 Csörög, Arany J. u. 53. Jelen vannak:

Részletesebben

Művelődési Ház tanácskozó terme, Lesenceistvánd

Művelődési Ház tanácskozó terme, Lesenceistvánd LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8319 Lesenceistvánd, Kossuth L. u. 145. Ügyiratszám: 166-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Jelen vannak: Tanácskozási joggal:

Részletesebben

5/2013. JEGYZŐKÖNYVE

5/2013. JEGYZŐKÖNYVE Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2013. március 27-én 9.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi rendkívüli ülésről Ülés helye: Borsosberény

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Tokod Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 2- án, 16 órakor kezdődő rendes ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Tokod Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 2- án, 16 órakor kezdődő rendes ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Tokod Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 2- án, 16 órakor kezdődő rendes ülésén. A képviselő-testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme (Öreg

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. november 15-én megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. november 15-én megtartott rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. november 15-én megtartott rendkívüli üléséről Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme (Dózsa

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 20.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét 2011. október 27-i ülése 317 KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2011. T A R T A L M A Z Z A Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kazár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 17-én 16.00 órai kezdettel megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Magtárház Jelen vannak: 1. 2. Cziglerné

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 2007. május 07-én megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 2007. május 07-én megtartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2007. május 07-én megtartott üléséről 1 - 2 - Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. május 07-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Burgyánné Czibik Éva polgármester. osztályvezető, a Jegyző megbízottja képviselő igazoltan van távol.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Burgyánné Czibik Éva polgármester. osztályvezető, a Jegyző megbízottja képviselő igazoltan van távol. Pécsely Község Önkormányzata P É C S E L Y Szám:201/ 59-61/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2015. november 25-én 17:00-kor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Burgyánné

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 9-én megtartott rendkívüli nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 9-én megtartott rendkívüli nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

~ 165 ~ 73-12/2012. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2012. április 26.-án 20 óra 40 perctől megtartott soros üléséről.

~ 165 ~ 73-12/2012. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2012. április 26.-án 20 óra 40 perctől megtartott soros üléséről. 73-12/2012. Jegyzőkönyv Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2012. április 26.-án 20 óra 40 perctől megtartott soros üléséről. Határozat száma: 91/2012.(IV.26.) 92/2012.(IV.26.) 93/2012.(IV.26.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vadna Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 2-án 15:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Községháza, Vadna 3636 Vadna,

Részletesebben

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonszemes és Balatonőszöd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 20-án 13.00 órakor kezdődő a Körjegyzőségi Hivatal tanácskozó termében közösen megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott üléséről. Helye: Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal B ép. félemeleti tanácskozó

Részletesebben

Képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Rendeletek: 4/2013.(II.15.) Határozatok: 24/2013. (II. 14.) 25/2013. (II. 14.) 26/2013.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 9-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 9-i rendes ülésére 3. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 9-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzatának 2012. évi költségvetése

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 27-én 18 órakor megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 27-én 18 órakor megtartott üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 314-4/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I ÜLÉSÉRŐL 1 Készült: Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. november 29-én megtartott üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. Javaslat alpolgármester választására, illetménye és költségtérítése

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. Javaslat alpolgármester választására, illetménye és költségtérítése JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2010. december 15-én 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 31-én 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 83/2012. (X. 31.) Nyugdíjas

Részletesebben

14. sz. JEGYZŐKÖNYV ... HATÁROZATOK MUTATÓJA ... 108/2014.(IX.18.) számú határozat Jegyzőkönyvvezető személyének elfogadása

14. sz. JEGYZŐKÖNYV ... HATÁROZATOK MUTATÓJA ... 108/2014.(IX.18.) számú határozat Jegyzőkönyvvezető személyének elfogadása 14. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 18. napján megtartott soron kívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből HATÁROZATOK MUTATÓJA 108/2014.(IX.18.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testület 2010. december 7-én, 18,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testület 2010. december 7-én, 18,00 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testület 2010. december 7-én, 18,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Képviselő-testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. október 29.-i üléséről Határozat: 120 130. számú Rendelet: 18/2009. (X.30.) 19/2009. (X.30.) 20/2009. (X.30.) 21/2009. (X.30.)

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2014. december 17-én 15 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata, 2653

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 273-6/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2012. május 29- én /kedden/ 18.00 órai kezdettel

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2013. március 25-én 16.00 órakor Kölked Község Képviselő-testülete nyilvános ülésén, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében

Jegyzőkönyv. Készült: 2013. március 25-én 16.00 órakor Kölked Község Képviselő-testülete nyilvános ülésén, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Kölked Község Képviselő-testülete 3/2013. Jegyzőkönyv Készült: 2013. március 25-én 16.00 órakor Kölked Község Képviselő-testülete nyilvános ülésén, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Jelen vannak:

Részletesebben

2. Napirendi pont: Az önkormányzat 2013. évi költségvetésének elfogadása

2. Napirendi pont: Az önkormányzat 2013. évi költségvetésének elfogadása 1/2013.(II.14.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február hó 14. napján megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve. N a p i r e n d: 1. Napirendi pont: Beszámoló a két ülés

Részletesebben

Tájékoztatás az elmúlt ülés óta történt eseményekről, a határozatok végrehajtásáról Előadó: Hajnis Ferenc polgármester

Tájékoztatás az elmúlt ülés óta történt eseményekről, a határozatok végrehajtásáról Előadó: Hajnis Ferenc polgármester Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. JEGYZŐ KÖNYVE Készült: 2015. április 28-án 10 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Közösségi Ház tárgyalóterme,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 26-I ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 26-I ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 26-I ÜLÉSÉRŐL 1 Készült: Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. július 26-án megtartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza Szécsényi Tamás termében, 2013. április 29-én tartott üléséről Jelen vannak: 7 települési képviselő: Dr. Harikné

Részletesebben