DESSO AirMaster A sző nyeg, ami tisztítja a levegő t

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DESSO AirMaster A sző nyeg, ami tisztítja a levegő t"

Átírás

1 DESSO AirMaster A sző nyeg, ami tisztítja a levegő t

2 Clean air is of vital importance A belélegzett levegő minősége jelentős hatással van egészségünkre és jólétünkre. Mivel időnknek több, mint a 90%-át zárt térben töltjük, a levegő minősége rendkívül fontos. A szemcseméretű finom por jelenléte és mértéke meghatározza a levegő minőségét és közvetlenül befolyásolja egészségügyi állapotunkat. Belélegezve, ezek a részecskék hozzájárulnak olyan szennyező anyagok elterjedéséhez, mint a penész, a pollen vagy az allergének. Ezen felül befolyásolhatják a szív és a tüdő működését, súlyos élettani problémákat okozva. A világ fejlett országainak legtöbb városában megtalálható finom por koncentrációja súlyos egészségügyi kockázatot hordoz magában*. * Forrás: World Health Organization Air quality guidelines for particulate matter, global update 2005.

3 Mi az a PM? PM10 Olyan belélegezhető részecskék, amiknek az aerodynamikája kisebb, mint 10 μm. Az ekkora vagy ennél kisebb részecskék már egészségügyi problémát okozhatnak (pl. légzésfunkció változást), mivel ezek a szemcsék általában áthaladnak a légútjainkon és a tüdőnkben kötnek ki. PM2.5 Azok a finom porszemcsék, amiknek az aerodynamikája kisebb, mint 2.5 μm. Az ekkora vagy ennél is apróbb méretű szemcsék a kardiovaszkuláris rendszerünket befolyásolják, ami hosszútávon a várható élettartamunk csökkenéséhez vezethet.

4 The essential role of DESSO AirMaster A padlószőnyegek alkalmazásával intenzívebben csökkenthetjük a finom porszemcsék előfordulásának mértékét, mint a keménypadló használatával*- ezt fejlesztette tovább a DESSO az AirMaster -el. A DESSO AirMaster kifejezetten úgy lett kifejlesztve, hogy befogadja és megkösse a veszélyes szemcséket. Bizonyítottan 8-szor hatékonyabb a finom porszemek megkötésében, mint a keménypadló és 4-szer hatékonyabb a hagyományos padlószőnyegeknél (PM2.5)**. * Forrás: Study performed by Deutscher Allergie- und Asthmabund e.v. in ** Előzetes vizsgálati eredmények

5 DESSO AirMaster Capturing fine dust using patented* technology DESSO AirMaster szálszerkezetének köszönhetően, kémiai adalékanyagok és mellékhatások nélkül képes megkötni a finom szemcséket. DESSO AirFiltersTM A magasabb rétegek különlegesen finom, elemi szálból készülnek, hogy megkössék a finom szemcséjű port (< 10 μm). DESSO DustCollectorsTM A mélyebb rétegekben található nyitott konstrukciójú vastagabb szálakba a porszemek belesüppednek és ott tárolódnak, amíg porszívóval el nem távolítják őket. * Patent pending: NL

6 Hogyan működik? DESSO AirMaster kinagyítva Fine dust (< 10 μm) Fine dust (> 10 μm) Apró porszemcséket megkötik és magában tartják a DESSO AirFilterTM elemi szálú fonalai. A durvább porszemek a DESSO A DESSO AirMaster egyedülálló szerkezete megakadályozza, hogy DustCollectorsTM vastagabb szálaiban ragadnak meg. a porszemek újra a levegőbe kerüljenek. A nyitott szálszerkezet biztosítja, hogy a porszemek takarításkor könnyedén eltávolíthatóak legyenek és ezáltal biztosítva, hogy a szőnyeg szűrési funkciója maximálisan regenerálódjon.

7 DESSO AirMaster Proven effictiveness in cleaning air DESSO AirMaster tesztelése egy olyan független német tesztlaboratóriumban történik (GUI), ahol kifejezetten csak a kültéri és beltéri levegő minőségét hivatottak vizsgálni. A DESSO AirMaster az egyetlen olyan termék a világon, amely ezen vizsgálatok eredményei alapján a elnyerte a GUI Gold logot*. * A GUI Gold logo akkor ítélik oda egy terméknek, ha a finom porszemek megkötésének hatékonysága min. 75%

8 DESSO AirMaster 8-szor hatékonyabb a finom porszemek megkötésében mint a keménypadló alkalmazások (PM2.5)* DESSO AirMaster 4-szer hatékonyabb a finom porszemek megkötésében a hagyományos szőnyegpadló alkalmazások (PM2.5)* * Előzetes vizsgálati eredmények

9 DESSO AirMaster Reducing fine dust in the breathing zone A porszemcsék mérete is közrejátszik abban, hogy meddig maradnak a levegőben. Amíg a PM10-es méretűek a megtelepedést követően csak pár órán át vannak a levegőben, addig a PM2,5 méretűek napokig vagy akár hetekig is ott maradhatnak. * Source: World Health Organization.

10 A DESSO AirMaster megfogja és magában tartja a porszemeket, ezáltal tisztábban tartva az ún. légzési zónát*. * Measurements are carried out in the breathing zone.

11 DESSO AirMaster Continuous air Filtering capacity A Philips és a BOND Textil Kutató vizsgálatai kimutatták: a megfelelő karbantartás biztosítja, hogy a szőnyeg újból maximális kapacitással kösse meg és tartsa magában a levegőben lévő finom porszemeket. A szőnyeg szerkezete lehetővé teszi, hogy porszívózáskor a szőnyeg a pornak több, mint 80%át elengedje, ami 16%-os javulást jelent a hagyományos padlószőnyegekhez képest. A további vizsgálatokból kiderült, hogy porszívózáskor a levegő sebessége a szőnyeg tövénél 55%-al magasabb a hagyományos padlószőnyegekhez képest, ami a szemcsék még könnyebb, hatékonyabb eltávolítását eredményezi. A DESSO javaslata, hogy használjunk egy kefés, görgős fúvókát. Az optimális tisztítási eredmény érdekében szálirányban porszívózzunk.

12 Modulszőnyeg 50x50 cm Strukturált buklé minőség 18 szín Tégla/sakktábla fektetés

13 Contributing to a better office environment A beltéri levegő minősége azon 5 legfontosabb környezeti összetevő közé tartozik, amik befolyásolják egészségi állapotunkat. Az ismert előnyei kényelem, hangelnyelési és akusztikai teljesítménye mellett a DESSO AirMaster minden más padlóburkolatnál hatékonyabban képes megkötni a levegőben lévő finom porszemeket. A kutatók azt is kimutatták, hogy az irodai klíma javításának előnye (pl. a munkavállalók pótlásának költsége) 8-17-szer jelentősebb, mint ezen körülmények kialakításának a költségei**. * Environmental Protection Agency (EPA) ** William J. Fisk and Arthur H. Rosenfeld of the Lawrence Berkeley National Laboratory in Berkeley, in California, United States.

14 Improving air quality in healthcare A padlószőnyeg egészségügyi környezetben történő alkalmazásának előnyeit már számos tanulmány bizonyította és egyre több vezető döntéshozó ismeri el. A padlószőnyeg egy extra komfort fokozatot ad, amellett, hogy csendes és kellemes környezetet teremt, ami valószínűleg rövid idő alatt is pihentetőbb, regenerálóbb alváshoz vezet. A DESSO AirMaster bevezetésével a padlószőnyeg használat előnyei új szintre emelkedtek: a DESSO AirMaster képes megkötni és megszűrni a finom porszemcséket a levegőből, csökkentve azok belélegzésének kockázatát*. * Forrás: test performed by independent German test institute GUI.

15 Fresh air in classrooms Köztudott, hogy a tantermek rossz minőségű levegője rossz hatással van a tanulók kényelem-érzetére és egészségére, ami pedig visszahat a koncentráló képességükre, hiányzásaikra, teljesítményükre, vagy hosszú távú problémákat is okozhat, például asztmát. A rossz levegőnek a fizikailag aktívabb, kisebb gyerekekre vagy nagyobb létszámú osztályokra gyakorolt hatása még súlyosabb következményekkel járhat. A DESSO AirMaster jelentősen javítja a beltéri levegőt, ezáltal teremtve egy tisztább és biztonságosabb környezetet gyermekeinknek a tanuláshoz.

16 Bringing healthy air to high traffic locations Forgalmasabb helyek, úgy mint a kereskedelmi egységek vagy a repülőterek több száz, vagy akár több ezer látogatót is fogadnak nap mint nap. Ezeken a helyeken a szőnyeg nem csak a komfortérzetet biztosíthatja vagy a hangot nyeli el, hanem a levegőt is javítja. A DESSO AirMaster elnyeli és megköti a finom porszemeket, ezzel jelentősen csökkentve a mikrobiológia részecskék (pl. penész, pollen és allergének) terjedését az odalátogatók, az utasok és a személyzet körül.

17 DESSO AirMaster The carpet that cleans the air A DESSO célja, hogy hozzájáruljon a beltéri levegő javításához az emberek jobb egészségi állapotának és jóérzésének érdekében. Legyen a DESSO AirMaster akár irodában, tanteremben, üzlethelyiségben, vagy egészségügyi intézményben, minden esetben olyan padlóburkolati megoldást nyújt, ami jelentősen hozzájárul a beltéri levegő drasztikus javításához.

18

ENERGIA MŰHELY 5. rendezvény. Körkép a légkondicionáló és szellőző berendezésekről

ENERGIA MŰHELY 5. rendezvény. Körkép a légkondicionáló és szellőző berendezésekről Magyar Energetikai Társaság ENERGIA MŰHELY 5. rendezvény 2012. június 5. Körkép a légkondicionáló és szellőző berendezésekről Magyar Zoltán 1 TARTALOM 1. KOMFORT ÉPÜLETENERGETIKA 2. A JELENLEGI NEMZETKÖZI

Részletesebben

A termék neve: Thermo Scientific EpiJET 5-hmC Analysis Kit

A termék neve: Thermo Scientific EpiJET 5-hmC Analysis Kit A termék neve: Thermo Scientific EpiJET 5-hmC Analysis Kit #K1481 Az adalékanyag(ok) neve(i): T4 ß glucosyltransferase 10x EpiBuffer 10x UDP-glucose Epi MspI 5-hmC Control DNA Control primer 1 Control

Részletesebben

A termék neve: Thermo Scientific RiboRuler High Range RNA Ladder, ready-to-use

A termék neve: Thermo Scientific RiboRuler High Range RNA Ladder, ready-to-use A termék neve: Thermo Scientific RiboRuler High Range RNA Ladder, ready-to-use #SM1823 Az adalékanyag neve: 2X RNA Loading Dye Printed: 07/18/2011 Revised: 07/14/2011 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/

Részletesebben

A termék neve: Thermo Scientific NoLimits 2500 bp DNA fragments #SM1571

A termék neve: Thermo Scientific NoLimits 2500 bp DNA fragments #SM1571 A termék neve: Thermo Scientific NoLimits 2500 bp DNA fragments #SM1571 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék információk Felhasználási terület: Laboratóriumi vegyszer Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

Curem 2500 EvoPore MemoryFoam matrac

Curem 2500 EvoPore MemoryFoam matrac Matrac - Memory matracok Curem 2500 EvoPore MemoryFoam matrac Méretek 80*200cm: 359000 Ft Akciós ár: 319000 Ft 90*200cm: 359000 Ft Akciós ár: 319000 Ft 120*200cm: 430800 Ft Akciós ár: 382800 Ft 140*200cm:

Részletesebben

KS - 303.150.10 HORDOZHATÓ KIVITEL

KS - 303.150.10 HORDOZHATÓ KIVITEL KS - 303.150.10 24 ÓRÁS, FOLYAMATOS ÜZEMŰ NAGYTÉRFOGATÁRAMÚ AEROSZOL, SZÁLLÓPOR MINTAVEVŐ KÉSZÜLÉK IMMISSZIÓS, MUNKAHELYI ÉS HÁTTÉRSZENNYEZETTSÉGI VIZSGÁLATOKRA HORDOZHATÓ KIVITEL 1. Rendeltetés A KS-303.150.10

Részletesebben

SMT International, LLC Biztonsági Adatlap (SDS)

SMT International, LLC Biztonsági Adatlap (SDS) SMT International, LLC Biztonsági Adatlap (SDS) 1. TERMÉK ÉS GYÁRTÓ AZONOSÍTÁSA TERNÉK NEVE: Amtech Tacky Paste Flux Sorozat: 200, 400, 500, 600, 4000, SynTECH, WSFC-305L és #61 SZINONÍMÁK: Tacky Flux

Részletesebben

A RESZUSZPENDÁLT ÉS BELÉLEGEZHETŐ VÁROSI AEROSZOL JELLEMZÉSE. DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI

A RESZUSZPENDÁLT ÉS BELÉLEGEZHETŐ VÁROSI AEROSZOL JELLEMZÉSE. DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI A RESZUSZPENDÁLT ÉS BELÉLEGEZHETŐ VÁROSI AEROSZOL JELLEMZÉSE DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI Készítette: Jancsek-Turóczi Beatrix okleveles környezetkutató Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola Témavezető:

Részletesebben

Oldal: 1 of 8 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 23.11.2009 Nyomtatás Dátuma: 27.04.2011

Oldal: 1 of 8 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 23.11.2009 Nyomtatás Dátuma: 27.04.2011 Oldal: 1 of 8 Megfelel az Európai Unió 2006/121/EK irányelvének - MSDS_HU 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Ashland Postafiók 8619 NL3009 AP, Rotterdam Hollandia EUSMT@ashland.com

Részletesebben

Kevesebb finom por a munkahelyeken

Kevesebb finom por a munkahelyeken ERGONÓMIA 5.4 Kevesebb finom por a munkahelyeken Tárgyszavak: levegőminőség; légszennyező anyag; porvédelem; egészségvédelem; munkahelyi ártalom; levegőtisztítás. A finom por egészségkárosító hatásának

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 20.10.2011 Nyomtatás Dátuma: 25.10.2011 VALVOLINE TURBO 20W-50

BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 20.10.2011 Nyomtatás Dátuma: 25.10.2011 VALVOLINE TURBO 20W-50 Oldal: 1 of 9 Megfelel az 1907/2006-os számú módosított rendeletnek (EU). - MSDS_HU 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Ashland Postafiók 8619 NL3009 AP, Rotterdam Hollandia EUSMT@ashland.com

Részletesebben

Oldal: 1 of 12 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 10.08.2011 Nyomtatás Dátuma: 07.11.2011 MAXLIFE Dsl.Sys.Clnr.

Oldal: 1 of 12 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 10.08.2011 Nyomtatás Dátuma: 07.11.2011 MAXLIFE Dsl.Sys.Clnr. Oldal: 1 of 12 Megfelel az 1907/2006-os számú módosított rendeletnek (EU). - MSDS_HU 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Ashland Postafiók 8619 NL3009 AP, Rotterdam Hollandia EUSMT@ashland.com

Részletesebben

Oldal: 1 of 10 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 04.08.2010 Nyomtatás Dátuma: 17.11.2011 Valvoline VAL AFC EXTRA 50/50

Oldal: 1 of 10 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 04.08.2010 Nyomtatás Dátuma: 17.11.2011 Valvoline VAL AFC EXTRA 50/50 Oldal: 1 of 10 Megfelel az Európai Unió 1907/2006/EK irányelvének - MSDS_HU 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Ashland Postafiók 8619 NL3009 AP, Rotterdam Hollandia EUSMT@ashland.com

Részletesebben

: Difcor 250 EC. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 03/12/2013 Feldolgozva: : Változat: 1.

: Difcor 250 EC. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 03/12/2013 Feldolgozva: : Változat: 1. Kibocsátási dátum 03/12/2013 Feldolgozva Változat 1.0 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi megnevezés Keverék 1.2. Az anyag

Részletesebben

MODELLEZÉS A COMENIUS LOGO FELHASZNÁLÁSÁVAL

MODELLEZÉS A COMENIUS LOGO FELHASZNÁLÁSÁVAL MODELLEZÉS A COMENIUS LOGO FELHASZNÁLÁSÁVAL Turcsányiné Szabó Márta, turcsanyine@ludens.elte.hu Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Általános Számítástudományi Tanszék 1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8. Abstract

Részletesebben

LEÍRÁS. A gyártó cég fenntartja a jogot a készülék és a tartozékok összeállításának előzetes értesítés nélküli módosítására.

LEÍRÁS. A gyártó cég fenntartja a jogot a készülék és a tartozékok összeállításának előzetes értesítés nélküli módosítására. HU LEÍRÁS A Kampó parkolóálláshoz B Levegőkivezető rács és HEPA szűrő C ON/OFF (BE/KI) lábkapcsoló D Nyílás a flexibilis cső csatlakozóvég illesztéshez E Porzsák tartórekesz nyitókar F Teljesítmény-szabályozó

Részletesebben

Oldal: 1 of 8 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 16.06.2010 Nyomtatás Dátuma: 27.10.2011 VALVOLINE HD 15W40 motorolaj

Oldal: 1 of 8 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 16.06.2010 Nyomtatás Dátuma: 27.10.2011 VALVOLINE HD 15W40 motorolaj Oldal: 1 of 8 Megfelel az Európai Unió 1907/2006/EK irányelvének - MSDS_HU 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Ashland Postafiók 8619 NL3009 AP, Rotterdam Hollandia EUSMT@ashland.com

Részletesebben

ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP

ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a cég/ vállalkozás megnevezése Készítmény megnevezése. Készítmény felhasználása: HYSPRAY Hatásjavító adalék mezőgazdasági vegyszerekhez Szállító Fine Agrochemicals

Részletesebben

Küldetésünk nagyon egyszerű. Olyan probélmákat oldunk meg, amelyek fölött mások elsiklanának.

Küldetésünk nagyon egyszerű. Olyan probélmákat oldunk meg, amelyek fölött mások elsiklanának. Küldetésünk nagyon egyszerű. Olyan probélmákat oldunk meg, amelyek fölött mások elsiklanának. A legerősebb vezeték nélküli porszívó* A Dyson saját gyártású V6-os motorjával. Dyson V6 digitális motortechnológia

Részletesebben

DE EN FR IT NL ES PT DK NO SE FI IS PL HU SK CZ SL HR SR RO

DE EN FR IT NL ES PT DK NO SE FI IS PL HU SK CZ SL HR SR RO Service Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Célcsoport...3 A szimbólumok magyarázata...3 Biztonsági előírások...3 Kapcsolat...3 Felépítés...4 Hibaelhárítás a hibajelenség szerint...5 Javítási műveletek...6

Részletesebben

A GC speciális kiadványa

A GC speciális kiadványa A GC speciális kiadványa Fosztfátbázisú beágyazóanyagok korona- és hídtechnikákhoz Tartalomjegyzék Bevezetés 3 A korona- és hídtechnikákhoz készült foszfátbázisú beágyazóanyagok optimális használatának

Részletesebben

Termékkínálat 2015/2016 INNOVATIVE ÖFEN UND HERDE SEIT 1854

Termékkínálat 2015/2016 INNOVATIVE ÖFEN UND HERDE SEIT 1854 Termékkínálat 2015/2016 2 TARTALOM KANDALLÓK 07 ÉPÍTETT KANDALLÓK 81 Tartalom Több, mint 160 éve bevált 04 Innováció, dizájn és minőség 05 Clean Technology 06 PELLETKÁLYHÁK 57 TŰZHELYEK 96 K a n d a l

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes anyaghoz a 453/2010/EU bizottsági rendelet II. melléklete szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes anyaghoz a 453/2010/EU bizottsági rendelet II. melléklete szerint Felülvizsgálat: 2014.06.23. 3.0 verzió 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Kereskedelmi név: Solstice yf Refrigerant (R-1234yf) Kémiai név: 2,3,3,3-Tetrafluoroprop-1-ene

Részletesebben

Ólom a mérgező elem II.

Ólom a mérgező elem II. Ólom a mérgező elem II. Müller Ágnes szakoktató, kari külügyi és nemzetközi program koordinátor az előadás anyaga a KSOHIA projekt alapján készült 1 Megelőzési szintek Elsődleges Másodlagos Harmadlagos

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. HP Color LaserJet CC533A-AC lila festékkazetta

BIZTONSÁGI ADATLAP. HP Color LaserJet CC533A-AC lila festékkazetta BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Keverék kereskedelmi neve vagy megnevezése Regisztrációs szám Szinonímák HP Color LaserJet CC533AAC

Részletesebben

: FUROSEMIDE FOR PEAK IDENTIFICATION CRS

: FUROSEMIDE FOR PEAK IDENTIFICATION CRS Kibocsátási dátum: 27/06/2013 Feldolgozva: 27/06/2013 Felváltja ezt: 21/03/2012 Változat: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi

Részletesebben

A Panasonic légkondicionáló rendszer elnyerte a rangos formatervezési díjat A Panasonic örömmel jelenti be, hogy Etherea légkondicionáló rendszere

A Panasonic légkondicionáló rendszer elnyerte a rangos formatervezési díjat A Panasonic örömmel jelenti be, hogy Etherea légkondicionáló rendszere A Panasonic légkondicionáló rendszer elnyerte a rangos formatervezési díjat A Panasonic örömmel jelenti be, hogy Etherea légkondicionáló rendszere elnyerte a 2013-as IF Formatervezési Díjat. Az IF Formatervezési

Részletesebben

KS-306.60-WI ELŐNYPONTOK. Szennyeződésekre gyakorlatilag érzéketlen, nagypontosságú, hosszú élettartamú térfogatáram-mérő.

KS-306.60-WI ELŐNYPONTOK. Szennyeződésekre gyakorlatilag érzéketlen, nagypontosságú, hosszú élettartamú térfogatáram-mérő. K Á L M Á N S Y S T E M K F T H - 1 1 2 5 B U D A P E S T, T R E N C S É N I U 1 6 E-mail : cskalman@kalmankfkiparkhu TELEFON / FAX : 00 36 1 3922260 KS-30660-WI MIKROPROCESSZOR VEZÉRLÉSŰ, FOLYAMATOS ÜZEMŰ,

Részletesebben

Öntödei dolgozók egészségvédelme és biztonsága

Öntödei dolgozók egészségvédelme és biztonsága FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGY 3.3 Öntödei dolgozók egészségvédelme és biztonsága Tárgyszavak: egészségvédelem; káros hatás; öntöde; levegőtisztaság; személyi védőfelszerelés; szemvédelem. A környezet- és egészségvédelemmel,

Részletesebben

Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően. : Mezőgazdaság növényvédo szerek

Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően. : Mezőgazdaság növényvédo szerek Kibocsátási dátum: 17/10/2007 Feldolgozva: 06/11/2013 Felváltja ezt: 12/03/2013 Változat: 11.4 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi

Részletesebben

Dr. Gődény Sándor. Akik különböző úton járnak, nem adhatnak egymásnak hasznos tanácsokat. Konfuciusz

Dr. Gődény Sándor. Akik különböző úton járnak, nem adhatnak egymásnak hasznos tanácsokat. Konfuciusz Az "EOQ Quality Manager in Health Care" harmonizált követelményrendszer adaptálása és bevezetése a hazai egészségügyi intézmények minőségügyi oktatásába Dr. Gődény Sándor Akik különböző úton járnak, nem

Részletesebben

SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ

SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Mielõtt használatba venné a légkondícionálót, kérjük figyelmesen olvassa el azt az útmutatót SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt az útmutatót Az útmutatóban hasznos tanácsokat

Részletesebben

ÉPÍTŐIPARI MŰSZAKI ENGEDÉLY

ÉPÍTŐIPARI MŰSZAKI ENGEDÉLY ÉPÍTÉSÜGYI MINŐSÉGELLENŐRZŐ INNOVÁCIÓS KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG H1113 Budapest, Diószegi út 37. Levélcím: H1518 Budapest, Pf : 69. Telefon: +36 (1) 3726100 Fa: +36 (1) 3868794 Email: info@emi.hu Honlap: http://www.emi.hu

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Nicotinell Fresh Mint 2 mg gyógyszeres rágógumi nikotin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Nicotinell Fresh Mint 2 mg gyógyszeres rágógumi nikotin Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Nicotinell Fresh Mint 2 mg gyógyszeres rágógumi nikotin Olvassa

Részletesebben

OPEL Movano. Kezelés, biztonság, karbantartás. Csak Euro Diesel EN 590!*

OPEL Movano. Kezelés, biztonság, karbantartás. Csak Euro Diesel EN 590!* OPEL Movano Csak Euro Diesel EN 590!* Az Opel gépkocsik dízelmotorjait az autóipari kutatások legújabb eredményei alapján fejlesztették ki, így magas mûszaki színvonalat és kifinomult technológiát képviselnek,

Részletesebben

LUX INTELLIGENCE. ERŐS és INTELLIGENS. 1901 óta

LUX INTELLIGENCE. ERŐS és INTELLIGENS. 1901 óta LUX INTELLIGENCE ERŐS és INTELLIGENS 1901 óta MINDENKI SZEMBESÜL OTTHONÁBAN A SZŐNYEGEK, JÁRÓLAPOK, FAPADLÓK, ÁGYBETÉTEK ÉS KANAPÉK TISZTÍTÁSÁNAK ELTÉRŐ KÖVETELMÉNYEIVEL. A LUX INTELLIGENS MEGOLDÁST KÍNÁL!

Részletesebben

K Ü L Ö N L E G E S T R A N S Z F O R M Á T O R O K

K Ü L Ö N L E G E S T R A N S Z F O R M Á T O R O K VILLANYSZERELŐ KÉPZÉS 0 5 K Ü L Ö N L E G E S T R A N S Z F O R M Á T O R O K ÖSSZEÁLLÍTOTTA NAGY LÁSZLÓ MÉRNÖKTANÁR - - Tartalomjegyzék Különleges transzformátorok fogalma...3 Biztonsági és elválasztó

Részletesebben

Csak a legjobb elég jó

Csak a legjobb elég jó 1 Tartozékok Csak a legjobb elég jó Emelje ki az új Optima minőségét és tartósságát az Eredeti Kia Tartozékokkal. Az autójához tökéletesen illeszkedő tartozékokat és alkatrészeket szigorú szabályokat betartva

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CCA SPECIALTY DEFLUXING SOLVENT Az 1907/2006 (EK) Rendelet II. Melléklete - módosította a 453/2010 (EU) Rendelet - szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP CCA SPECIALTY DEFLUXING SOLVENT Az 1907/2006 (EK) Rendelet II. Melléklete - módosította a 453/2010 (EU) Rendelet - szerint BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 (EK) Rendelet II. Melléklete - módosította a 453/2010 (EU) Rendelet - szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév

Részletesebben

: TELMISARTAN FOR SYSTEM SUITABILITY CRS

: TELMISARTAN FOR SYSTEM SUITABILITY CRS Kibocsátási dátum:27/06/2013 Felülvizsgálat dátuma:28/08/2015 Felváltja ezt:12/02/2015 Verzió: 4.1 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG JELENTÉSE A TANÁCSNAK. a balti-tengeri tőkehal-halászatban alkalmazott vonóhálók szelektivitásáról

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG JELENTÉSE A TANÁCSNAK. a balti-tengeri tőkehal-halászatban alkalmazott vonóhálók szelektivitásáról AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 16.12.2008 COM(2008) 870 végleges A BIZOTTSÁG JELENTÉSE A TANÁCSNAK a balti-tengeri tőkehal-halászatban alkalmazott vonóhálók szelektivitásáról A BIZOTTSÁG JELENTÉSE

Részletesebben

SPLIT - TYPE TÍPUSÚ VERTU SOROZAT. A légkondicionáló beszerelése elõtt egyeztessen a helyi áramszolgáltatóval

SPLIT - TYPE TÍPUSÚ VERTU SOROZAT. A légkondicionáló beszerelése elõtt egyeztessen a helyi áramszolgáltatóval Kérjük, Before using olvassa your el azt air conditioner, az útmutatót please a készülék readhasználatbavétele elõtt, majd this manual õrizze meg carefully Késõbb and szüksége keep it for lehet future

Részletesebben

Iskolák belsőtéri környezetének egészségügyi összefüggései Dr. Rudnai Péter

Iskolák belsőtéri környezetének egészségügyi összefüggései Dr. Rudnai Péter Iskolák belsőtéri környezetének egészségügyi összefüggései Dr. Rudnai Péter Országos Környezetegészségügyi Intézet, Budapest HÁTTÉR Az Európai Országok Egészségügyi és Környezet-védelmi Minisztereinek

Részletesebben

Oldal: 1 of 11 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 20.09.2010 Nyomtatás Dátuma: 17.11.2011 Valvoline VAL SCREENWASHER CONC

Oldal: 1 of 11 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 20.09.2010 Nyomtatás Dátuma: 17.11.2011 Valvoline VAL SCREENWASHER CONC Oldal: 1 of 11 Megfelel az Európai Unió 1907/2006/EK irányelvének - MSDS_HU 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Ashland Postafiók 8619 NL3009 AP, Rotterdam Hollandia EUSMT@ashland.com

Részletesebben

: TORK Antimicrobial Foam Soap

: TORK Antimicrobial Foam Soap Kibocsátási dátum: 22/02/2012 Feldolgozva: 07/02/2014 : Változat: 2.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Az anyag/készítmény neve :

Részletesebben

Exist Kft. H-1037 Budapest, Királylaki út 72. Tel.: (1) 250-5246, 250-5247 Fax: (1) 250-4189 e-mail: info@exist.hu COMPOUND csapágyak

Exist Kft. H-1037 Budapest, Királylaki út 72. Tel.: (1) 250-5246, 250-5247 Fax: (1) 250-4189 e-mail: info@exist.hu COMPOUND csapágyak Exist Kft. H-1037 Budapest, Királylaki út 72. Tel.: (1) 250-5246, 250-5247 Fax: (1) 250-4189 e-mail: info@exist.hu COMPOUND csapágyak Compound csapágyak Szilárdanyag-kenésű gördülőcsapágyak rendkívüli

Részletesebben

Biztonsági adatlap. A 2001/58/EC irányelv szerint

Biztonsági adatlap. A 2001/58/EC irányelv szerint 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása RIDOMIL GOLD Plus 42,5 WP Formuláció kód: A9402A A cég azonosítása Cég Syngenta Crop Protection AG P.O. Box

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Oldal: 1/10 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása SPECTRUM Felhasználás: növényvédőszer, gyomirtó Vállalat: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY Magyarországi

Részletesebben

ű Ö ű ű Ú Ú ű

ű Ö ű ű Ú Ú ű ű Ö ű ű Ú Ú ű Á Á Ö Ö Ö Ö Ö Ö Á Ö Á Á Á Ú Á Á Á Á Ö ű ű Á ű ű ű Ö Ö Á Á Á Á Á ű Ú Ö ű Ú Ú ű Ú Á Á ű ű ű ű ű ű Á ű ű Á Á Ő Á Á Á Á Á Á Ö Á ű ű Ö Ö ű Ú Ö Ú ű Ú ű ű ű ű ű Ö Á Ú ű Á Ö Á Ú Á Á Á Á Á Á Ö Ö Á

Részletesebben

: izobután. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély meghatározása. 1.1. Termékazonosító Kémiai termék típusa

: izobután. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély meghatározása. 1.1. Termékazonosító Kémiai termék típusa Kiadás dátuma: 30.05.2007 Változat: 1.0 Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2010 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója 1.1. Termékazonosító Kémiai termék típusa Név Kereskedelmi megnevezés

Részletesebben

Kapd fel a csomagod, üdvözöld a kalauzt és szállj fel!

Kapd fel a csomagod, üdvözöld a kalauzt és szállj fel! E K Pm B m T R E E V S? M m? V m m m? I E m! K m! E 2 4 0S V ( 4 5m K P Z S F m x m 15 S Vm (3m m V ) 158 K 110V 12m 14 M 46M K 6 1Ö K 40 1E ExB m 5 F P ( 1m 5 ) 1 S 1 D W O m ( ) F m A T R Km A Vm A J

Részletesebben

Oldal: 1 of 9 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 23.11.2009 Nyomtatás Dátuma: 18.11.2011 MSDS szám: R0517057 Verzió: 1.0

Oldal: 1 of 9 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 23.11.2009 Nyomtatás Dátuma: 18.11.2011 MSDS szám: R0517057 Verzió: 1.0 Oldal: 1 of 9 Megfelel az Európai Unió 2006/121/EK irányelvének - MSDS_HU 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Ashland Postafiók 8619 NL3009 AP, Rotterdam Hollandia EUSMT@ashland.com

Részletesebben

Vandex épületfelújító termékrendszerek. Épületfelújítás BITIMPEX. környezetbarát sok éven át bizonyított könnyű és biztonságos

Vandex épületfelújító termékrendszerek. Épületfelújítás BITIMPEX. környezetbarát sok éven át bizonyított könnyű és biztonságos Vandex épületfelújító termékrendszerek Épületfelújítás környezetbarát sok éven át bizonyított könnyű és biztonságos Ne engedjük az értékes épületeket lepusztulni! A régi épületeket is megéri felújítani!

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALAT MEGNEVEZÉSE 1.1 Termék megnevezése: 5 generációs fényrekötő, egykomponensű, alkohol alapú dentin/zománc ragasztó 1.2

Részletesebben

HVU M8 - M39. Biztonsági adatlap. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

HVU M8 - M39. Biztonsági adatlap. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás Kibocsátási dátum: 19/10/2015 Felülvizsgálat dátuma: 19/10/2015 Felváltja ezt: 20/10/2015 Verzió: 8.3 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Act>Evo Scooter 4T 5W-40

BIZTONSÁGI ADATLAP. Act>Evo Scooter 4T 5W-40 1. Az anyag/készítmény és a cég/üzem azonosítása A készítmény Act>Evo Scooter 4T 5W-40 Kód megnevezése: Alkalmazás: Motorolaj négyütemű motorkerékpár motorok kenésére 454587 Gyártó cég: Deutsche Castrol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. MARTOL EP 1000 Oldal: 1/6 Adatlap száma: 30533-33 Változat: 2.00 Dátum: 2005/06/24

BIZTONSÁGI ADATLAP. MARTOL EP 1000 Oldal: 1/6 Adatlap száma: 30533-33 Változat: 2.00 Dátum: 2005/06/24 MARTOL EP 1000 Oldal: 1/6 1. Készítmény neve: MARTOL EP 1000 Termék felhasználása: Hivatkozási szám: Gyártó cég neve: Cím Forgalmazó - Importáló cég neve: Cím Baleset esetén hívandó szám Mélyhúzó olaj.

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015. 03. 11. Verzió száma 1 Felülvizsgálva: 2015. 02. 10.

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015. 03. 11. Verzió száma 1 Felülvizsgálva: 2015. 02. 10. Oldal: 1 / 8 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója - 1.1. Az anyag/készítmény azonosítása - Kereskedelmi megnevezés: KROON OIL Polish Wax - Moped 91 kódszám: 522010-1.2. Az anyag/készítmény

Részletesebben

Városi légszennyezettség vizsgálata térinformatikai és matematikai statisztikai módszerek alkalmazásával

Városi légszennyezettség vizsgálata térinformatikai és matematikai statisztikai módszerek alkalmazásával Pannon Egyetem Vegyészmérnöki Tudományok és Anyagtudományok Doktori Iskola Városi légszennyezettség vizsgálata térinformatikai és matematikai statisztikai módszerek alkalmazásával DOKTORI (Ph.D.) ÉRTEKEZÉS

Részletesebben

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: 2005. augusztus 24. felülír minden korábbi kiadást PIRIMOR 50 WG

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: 2005. augusztus 24. felülír minden korábbi kiadást PIRIMOR 50 WG 1. A termék/készítmény azonosítása Pirimor 50 WG Formuláció kód A 10788A Felhasználási terület Rovarölő szer A cég azonosítása Cég Syngenta Crop Protection AG Postacím: CH-4002 Basel Svájc Telefon: +41

Részletesebben

: METHYLENE CHLORIDE CRS

: METHYLENE CHLORIDE CRS Kibocsátási dátum:27/06/2013 Felülvizsgálat dátuma:28/08/2015 Felváltja ezt:16/03/2015 Verzió: 6.1 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM. Alkalmazkodó, környezetkímélő talajművelés feltételeinek megteremtése szántóföldi körülmények között. Doktori (PhD) értekezés

SZENT ISTVÁN EGYETEM. Alkalmazkodó, környezetkímélő talajművelés feltételeinek megteremtése szántóföldi körülmények között. Doktori (PhD) értekezés SZENT ISTVÁN EGYETEM Alkalmazkodó, környezetkímélő talajművelés feltételeinek megteremtése szántóföldi körülmények között Doktori (PhD) értekezés Földesi Petra Gödöllő 2013 A doktori iskola megnevezése:

Részletesebben

H317 - Allergiás bőrreakciót válthat ki H319 - Súlyos szemirritációt okoz H411 - Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz

H317 - Allergiás bőrreakciót válthat ki H319 - Súlyos szemirritációt okoz H411 - Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz AMBI PUR Sky Fresh Air/Simply Fresh & Clean GP2 Kibocsátási dátum: 29/01/2015 Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Minta-előkészítési módszerek és hibák a fémanalitikában

Minta-előkészítési módszerek és hibák a fémanalitikában Minta-előkészítési módszerek Lakos István WESSLING Hungary Kft. A legelterjedtebben használt fémanalitikai (elemanalitikai) mérőműszerek oldatokat elemeznek: Láng-AAS, Grafitkemence-AAS, HG- és hidrid-aas,

Részletesebben

: TORK Alcohol Gel Hand Sanitiser

: TORK Alcohol Gel Hand Sanitiser Kibocsátási dátum: 28/11/2013 Feldolgozva: 21/01/2014 : Változat: 2.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Az anyag/készítmény neve :

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 és a 453/2010 számú EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 és a 453/2010 számú EK rendeletek szerint 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 és a 453/2010 számú EK rendeletek szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Megnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

2. Légköri aeroszol. 2. Légköri aeroszol 3

2. Légköri aeroszol. 2. Légköri aeroszol 3 3 Aeroszolnak nevezzük valamely gáznemű közegben finoman eloszlott (diszpergált) szilárd vagy folyadék részecskék együttes rendszerét [Més97]. Ha ez a gáznemű közeg maga a levegő, akkor légköri aeroszolról

Részletesebben

Energetikai mérőszámok az iparban

Energetikai mérőszámok az iparban ENERGIATERMELÉS, -ÁTALAKÍTÁS, -SZÁLLÍTÁS ÉS -SZOLGÁLTATÁS 2.6 Energetikai mérőszámok az iparban Tárgyszavak: energiafelhasználás; mérőszám; benchmarking; Németország. A német Szövetségi Környezetügyi Hivatal

Részletesebben

RAS széria - A tökéletes design és technológia összhangja

RAS széria - A tökéletes design és technológia összhangja RAS széria - A tökéletes design és technológia összhangja Válaszható üzemmódok az Ön kényelméért Minden TOSHIBA készülék három alapüzemmóddal rendelkezik: hűtés, párátlanítás és ventilátor üzemmód. A hűtő-fűtő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. MOTO FORK OIL 15W Oldal: 1/7 Adatlap száma: 32790-33 Változat: 1.00 Dátum: 2005/08/29

BIZTONSÁGI ADATLAP. MOTO FORK OIL 15W Oldal: 1/7 Adatlap száma: 32790-33 Változat: 1.00 Dátum: 2005/08/29 MOTO FORK OIL 15W Oldal: 1/7 1. Készítmény neve: MOTO FORK OIL 15W Termék felhasználása: Hivatkozási szám: Gyártó cég neve: Cím Forgalmazó - Importáló cég neve: Cím Baleset esetén hívandó szám Hidraulika

Részletesebben

A VALSPAR INDUSTRIAL MIX TERMÉKEI A LEGMAGASABB KÖVETELMÉNYEKNEK IS MEGFELELNEK

A VALSPAR INDUSTRIAL MIX TERMÉKEI A LEGMAGASABB KÖVETELMÉNYEKNEK IS MEGFELELNEK ISO 12944 A GLOBAL CORROSION STANDARD ISO 12944 GLOBÁLIS KORRÓZIÓ NORMATÍVA ISO 12944 FESTÉKEK ÉS FEDŐBEVONATOK AZ ISO 12944-ET 1998-BAN TETTÉK KÖZZÉ AZ EURÓPAI ÉS NEMZETKÖZI KORRÓZIÓ VÉDELMI NORMÁKNAK

Részletesebben

PG 8080 / PG 8080 U / PG 8080i Ipari mosogatógép

PG 8080 / PG 8080 U / PG 8080i Ipari mosogatógép Használati útmutató PG 8080 / PG 8080 U / PG 8080i Ipari mosogatógép Feltétlenül olvassa el a használati útmutatót hu-hu és a szerelési tervet a felállítás - installálás - üzembevétel elõtt. Ezáltal védi

Részletesebben

Tempur MILLENNIUM PÁRNA "S" méret

Tempur MILLENNIUM PÁRNA S méret Matracvásárlás» Párnák» TEMPUR párnák» Tempur MILLENNIUM PÁRNA "S" méret Tempur MILLENNIUM PÁRNA "S" méret Méretek 54x32x9,5/5cm: 34900 Ft Akciós ár: 26800 Ft Rövid leírás Tempur Millenium párna S méretben

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint 1. SZAKASZ: Az /keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Megnevezés: 1.2. Az vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

C 304 E/216 Az Európai Unió Hivatalos Lapja I. MELLÉKLET

C 304 E/216 Az Európai Unió Hivatalos Lapja I. MELLÉKLET C 304 E/216 Az Európai Unió Hivatalos Lapja I. MELLÉKLET A KÖZÖSSÉGI VEZETŐI ENGEDÉLYEKRE VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK (1) A közösségi vezetői engedély kártyájának fizikai megjelenése összhangban van az ISO

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. PNEUMA 10 Oldal: 1/7 Adatlap száma: 34985-33 Változat: 1.00 Dátum: 2004/12/10

BIZTONSÁGI ADATLAP. PNEUMA 10 Oldal: 1/7 Adatlap száma: 34985-33 Változat: 1.00 Dátum: 2004/12/10 PNEUMA 10 Oldal: 1/7 1. Készítmény neve: PNEUMA 10 Termék felhasználása: Hivatkozási szám: Gyártó cég neve: Cím Forgalmazó - Importáló cég neve: Cím Baleset esetén hívandó szám Pneumatika olaj 14W TOTAL

Részletesebben

ü ű ö Á ö Ü Ú Ö Á Á ö ő ö ö ö ű ű ö ő ő ö ő ü Ú ú ü ö ö ő Ö ö ő ö ő ő ö ú ö ő ő ö ö ú ö ő ö ö ő ö ö ő ö ő ö Ö ö ö ö ő ö ő ö ö ö ü ű ö ö ő ö ö ű ö ő ö ö ű ö ü ö ö ö ő ö ö ő ű ö ö ü ű ö ö ő ö ö ü ő ő ő ő

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LG CS09AF http://hu.yourpdfguides.com/dref/3911641

Az Ön kézikönyve LG CS09AF http://hu.yourpdfguides.com/dref/3911641 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Castrol Outboard 2T

BIZTONSÁGI ADATLAP. Castrol Outboard 2T 1. Az anyag/készítmény és a cég/üzem azonosítása A készítmény Castrol Outboard 2T Kód megnevezése: Alkalmazás: Motorolaj kétütemű motorok kenésére 456657 Gyártó cég: Deutsche Castrol Vertiebsgesellschaft

Részletesebben

RÉSZ 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

RÉSZ 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Biztonsági adatlap The Dow Chemical Company A 453/2010/EK rendelet szerinti biztonsági adatlap Terméknév: GENIUS (TM) Herbicide Kinyomtatás dátuma: 20 Mar 2014 The Dow Chemical Company kéri és reméli,

Részletesebben

Veszélyes anyagok és kockázatértékelés. Európai kampány a kockázatértékelésről

Veszélyes anyagok és kockázatértékelés. Európai kampány a kockázatértékelésről Veszélyes anyagok és kockázatértékelés Európai kampány a kockázatértékelésről Mik a veszélyes anyagok? Veszélyes anyagok: Bármely olyan folyadék, gáz vagy szilárd anyag, amely kockázatot jelent a munkavállalók

Részletesebben

Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer 2014. 33. heti PPRR-jelentés (aug. 11. - aug. 17.)

Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer 2014. 33. heti PPRR-jelentés (aug. 11. - aug. 17.) AEROBIOLÓGIAI ÉS POLLEN MONITOROZÁSI OSZTÁLY 1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6. Levélcím: 1437 Budapest Pf.: 839 Budapest OKI, 2014-08-21. csütörtök Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer 2014 33. heti

Részletesebben

Világpremier: Alfa Romeo 4C Launch Edition

Világpremier: Alfa Romeo 4C Launch Edition Világpremier: Alfa Romeo 4C Launch Edition Az exkluzív Launch Edition a Genfi Autószalonon mutatkozik be. A modell sorszámozott kivitelben, korlátozott példányszámban kerül forgalomba: 400 darab Európába,

Részletesebben

31 582 06 0010 31 01 Könnyűgépkezelő Építő- és anyagmozgatógép kezelője

31 582 06 0010 31 01 Könnyűgépkezelő Építő- és anyagmozgatógép kezelője A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

klimatizálás fűtés páramentesítés ventiláció termoventilátorok 73. old. páramentesítők 73. old.

klimatizálás fűtés páramentesítés ventiláció termoventilátorok 73. old. páramentesítők 73. old. klimatizálás fűtés termoventilátorok 73. old. páramentesítés páramentesítők 73. old. ventiláció asztali ventilátorok 74. old. álló ventilátorok 74. old. oszlopventilátorok 75. old. _klimatizálás száz százalékos

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása According to (EC) No 1907/2006 (REACH) (EU) No 453/2010 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve: Kémiai név Nátrium-alumínium-szilikát CAS szám

Részletesebben

Megfelel az 1907/2006 sz. (EK) Rendelet II. Mellékletének (REACH), és az 1272/2008 (EK) Rendeletnek (CLP) Gyártó

Megfelel az 1907/2006 sz. (EK) Rendelet II. Mellékletének (REACH), és az 1272/2008 (EK) Rendeletnek (CLP) Gyártó Megfelel az 1907/2006 sz. (EK) Rendelet II. Mellékletének (REACH), és az 1272/2008 (EK) Rendeletnek (CLP) BIZTONSÁGI ADATLAP Central Heating Cleaner F3 1. A készítmény és a cég azonosítója Terméknév Central

Részletesebben

Iskolám környezetvédelme A projekmunka folyamatának a bemutatása

Iskolám környezetvédelme A projekmunka folyamatának a bemutatása Iskolám környezetvédelme A projekmunka folyamatának a bemutatása Készítették: -Pápai Brigitta -Urbán Enikő -Tóth Adrienn -Kovács Anita A Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola és Gimnázium 10. E.oszt.tanulói.

Részletesebben

1907/2006 sz. (EK) Rendelet szerint (az (EU) 453/2010 sz. rendelet által módosítva)

1907/2006 sz. (EK) Rendelet szerint (az (EU) 453/2010 sz. rendelet által módosítva) Biztonsági adatlap 1907/2006 sz. (EK) Rendelet szerint (az (EU) 453/2010 sz. rendelet által módosítva) Frissítés dátuma: 30.07.2014 Változat: 4.0 Nyomtatás dátuma: 12.08.2014 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

ó ó ó ú ó ó ó ó ó ú ő ú ú ó ű ü ó ü ő ú ü ű ó ű ű ő ő ó ó ű ő ú ó ű ó ó ó ó ű ü ü ó ü ó ó ü ú ó ó ű ó ú ó ú ő ú ó ű ü ő ő ó ü ó ó ű ó ű ó ó ó ó ú ó ű ó ó ű ü ó ü ű ü ó ü ő ó ű ú ó ű ó ő ó ű ó ó ú ó ű ó

Részletesebben

ÚJ ELJÁRÁS KATONAI IMPREGNÁLT SZENEK ELŐÁLLÍTÁSÁRA

ÚJ ELJÁRÁS KATONAI IMPREGNÁLT SZENEK ELŐÁLLÍTÁSÁRA III. Évfolyam 2. szám - 2008. június Halász László Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, egyetemi tanár halasz.laszlo@zmne.hu Vincze Árpád Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, egyetemi docens vincze.arpad@zmne.hu

Részletesebben

Leica A60 F Kézikönyv

Leica A60 F Kézikönyv Leica A60 F Kézikönyv Tartalomjegyzék A Leica A60 F sztereomikroszkóp 12 Gratulálunk 13 A Leica A60 F áttekintése 14 A Leica A60 F összeszerelése 15 Az asztali rögzítő 16 A mozgatható karú állvány és az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006/EK rendelet szerint 1 / 8 SPEKTRA DOMFLOK lakk matt Felülvizsgálat sz:11/ 2 Első felülvizsgálat ideje: 18-02-14 Felülvizsgálat dátuma:22-01-16 Nyomtatás dátuma:22-01-16

Részletesebben

AKKUTÖLTŐ 12V CTEK MULTI XS 4003 N08382

AKKUTÖLTŐ 12V CTEK MULTI XS 4003 N08382 AKKUTÖLTŐ 12V CTEK MULTI XS 4003 N08382 A CTEK a legújabb generációs MULTI XS 4003 készülékkel még több akkumulátorokkal kapcsolatos probléma megelőzésére, illetve elhárítására nyújt megoldást nyújtani.

Részletesebben

KÜLFÖLDI SZABVÁNYOK EGÉSZSÉGÜGYI TERÜLETEKRE VONATKOZÓAN

KÜLFÖLDI SZABVÁNYOK EGÉSZSÉGÜGYI TERÜLETEKRE VONATKOZÓAN KÜLFÖLDI SZABVÁNYOK EGÉSZSÉGÜGYI TERÜLETEKRE VONATKOZÓAN HTM 60: ÁLMENNYEZETEK (2005 MÁRCIUS; 2-IK KIADÁS) HTM 60 hat kategóriára osztja az álmennyezeteket teljesítményük jellegzetességei alapján, lásd

Részletesebben

III. Lakitelki Tűzvédelmi Szakmai Napok

III. Lakitelki Tűzvédelmi Szakmai Napok III. Lakitelki Tűzvédelmi Szakmai Napok MMK éves kötelező szakmai továbbképzés Lakitelek, 2014. szeptember 10-11. TŰZJELZÉS EXTRÉM KÖRNYEZETBEN 2014 3 Extrémnek tekinthető területek A legkorábbi jelzés

Részletesebben

az 1907/2006/EK (REACH)rendelet szerinti BIZTONSÁGI ADATLAP

az 1907/2006/EK (REACH)rendelet szerinti BIZTONSÁGI ADATLAP sano Bruno s Neve-Neeman Industrial Zone, Hod-Hasharon, 45241 Tel. 972-9-7473222 Fax 972-9-7473233 IZRAEL www.sano.co.il Enterprises Ltd. az 1907/2006/EK (REACH)rendelet szerinti BIZTONSÁGI ADATLAP 1.

Részletesebben