Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata"

Átírás

1 Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata

2 Feladat az osztálynak Párosítsátok az A oszlopban lévı szórészleteket a B oszlopban lévıkkel úgy, hogy értelmes szavakat kapjatok! A oszlop + B oszlop = Fizetési mód (Egy példát megadtunk ) Ha lehet, használjunk interaktív táblát!

3 A Kész Cse it kártya s kártya B Kereskedel en hitel Oko pénz Deb zing Hite kk Lí mi kártya Ingy l kártya Kam at

4 A Kész Cse it kártya s kártya B Kereskedel en hitel Oko pénz Deb zing Hite kk Lí mi kártya Ingy l kártya Kam at

5 Készpénz A készpénz a legegyszerőbb és leggyorsabb fizetési forma. Általában kis összegek kifizetésére használjuk. Elınyei Hátrányai Az áru azonnal a miénk lesz. Pénzt kell mindig magunkkal vinni. Tudatosítja, hogy mennyit költünk. Nem tudunk vásárolni, ha nincs nálunk elég. Nincs kamatfizetés. (Kölcsönzési díj)

6 Összeadás és kivonás 20 Ft Ft = 84 Ft Ft = Ft Ft = 127 Ft Ft= 54 Ft 21 Ft = = = =

7 Megoldások 20 Ft Ft = 232 Ft 84 Ft Ft = 227 Ft Ft Ft = Ft 127 Ft Ft = Ft 54 Ft - 21 Ft = 33 Ft = = = 42

8 Csekk A csekket úgy kell kitölteni, hogy az összeget számmal és betővel is beírjuk. A csekken lévı összeget a bankszámláról fizetik ki.

9 Hogyan töltsünk ki egy csekket? 1. Írjuk be a dátumot 2. Írjuk be annak a nevét akinek fizetnünk kell 3. Írjuk be az összeget betővel 4. Írjuk be az összeget számmal 5. Írjuk alá a csekket. Fontos: mindig kék vagy fekete tintát használjunk!

10 ELSİ HAZAI BANK Dátum: Fizessen vagy rendeltére ELSİ HAZAI BANK Minta Márton Dátum: 2009 augusztus 5. Fizessen vagy rendeltére Huszonötezerötszáznegyvenegy Ft A@ Ft 4 Váx~~ \Ät 5 Ide klikkelve lépésenként látható a kitöltés.

11 Kártyák Debit kártya Kereskedelmi kártya Hitelkártya Okos kártya Ezek a kártyák nagyon különbözıek, de mindegyikkel tudunk fizetni.

12 Debit kártya A kártyával csak akkor vásárolhatunk / fizethetünk, ha a mögötte lévı számlán elég pénz (egyenleg) van Segítségével a vásárlást az összegnek a számlánkról történı átutalásával végezzük.

13 Jó tudni a debit kártyáról, hogy Használhatjuk az K (Készpénz Automatánál). Mindegyikhez tartozik egy 4-jegyő P (PIN kód). Készpénzt egy meghatározott összeghatárig vehetünk vele fel. A használatakor kapunk egy bizonylatot, amit érdemes megtartanunk.

14 Jó tudni a debit kártyáról, hogy Fizethetünk vele boltban, vendéglıben stb., vagyis minden elektronikus fizetési pontnál A boltban áthúzzák egy elektronikus terminálon és az kinyomtat egy fizetési igazolást, amelyet a tulajdonosnak rendszerint alá kell írni. Használható átutalásra is Feltölthetjük vele a telefonunkat is Elektronikus terminál

15 Debit kártya Elınyei Nem kell a bankba menni készpénzért vagy kisebb mőveletek miatt Nem kell sok készpénzt tartanunk Csökkenti annak a veszélyét, hogy nagyobb pénzösszeget veszítsünk el Hátrányai Nem minden boltban vagy kereskedelmi egységben használható. A kártya tulajdonosának fejben kell tartani a számlaegyenlegét, mert csak addig költhet.

16 Hitelkártya Olyan kártya, amely akkor is lehetıvé teszi a fizetést, ha a tulajdonosának nincs pénze a számláján. A fizetések során valójában pénzt veszünk vele kölcsön a banktól. A banki a kölcsönvett összegrıl havi elszámolást küld. Egy adott ideig kamat mentesen visszafizethetı a banknak a kölcsön, de azt követıen kamatot kell fizetni.

17 Jó tudni a hitelkártyáról, hogy A kölcsön felvevıje csak egy a jövedelme alapján számított, elıre rögzített összegig kap pénzt a banktól. A kártyának éves díja van Használhatjuk fizetésre boltban, vendéglıben stb. Használható internetes online vásárlásra és fizetésre is Külföldön is használható

18 Hitelkártya Elınyök Hátrányok Elızetes megtakarítás nélkül vásárolhatunk A kártya mindenütt használható: boltban, vendéglıben, szállodában, interneten stb. Ha a megadott idı elıtt fizeti vissza a hitelt, nem számít fel a bank kamatot Könnyő túlköltekezni Kamatot kell fizetni, ha a megadott idıre nem fizetik vissza a hitelt Éves díja van, még akkor is ha nem használják.

19 Kamatmentes (ingyen) hitel Lehetıvé teszi a fogyasztónak, hogy a teljes vételár kifizetése és minden külön költség nélkül vásároljon. A kereskedık egyik vásárlásösztönzı eszköze. Sok esetben kamatozó hitellé alakul egy bizonyos idı (pl.:3 hónap) elteltével.

20 Okos kártya Olyan kártya, amelyre elızetesen meghatározott összeget tölthetünk fel. Pl.: egyes országokban ilyen kártyákat adnak az iskolásoknak kedvezményes könyv vagy tanszer vásárláshoz

21 Kereskedelmi kártyák Egyes üzletekben a kereskedı által adott kártya segítségével vásárolhatunk. Minden hónapban számlát küld, amelyet teljes egészében ki kell fizetni, ha nem akarjuk, hogy kamatot is felszámoljon. Nem minden kereskedı ajánl ilyen szolgáltatást.

22 Lízing Úgy vásárolunk részletre valamit (pl.: autót), hogy az árának csak egy részét fizetjük ki, a maradékot pedig a lízingbe adónak adott ideig részletekben fizetjük. Rendszerint drágább, mit a hitel, mert többletdíjakat is fizetni kell. Ha a vevı nem fizet idıben, a lízingbe adó visszaveheti a terméket.

23 Hitel Hitelfelvételkor rendszerint a banktól kérünk kölcsön. A hitelt meghatározott részletekben, kamattal és egyéb költségekkel együtt fizetjük azt vissza. A hitelképességet és a felvehetı összeget a jövedelem és anyagi helyzet alapján határozza meg a bank.

24 Jelöld a helyes válaszokat! (1) A debit kártyának nincsenek hátrányai A hitel után kamatot kell fizetni. Többféle bankkártya van. A hitelkártyás vásárlások után egy adott ideig nem kell kamatot fizetni A hitelkártya online vásárlásra is használható A lízingnél a vásárláskor az egész összeget ki kell fizetnie a vevınek

25 Jelöld a helyes válaszokat! (1) megoldás A debit kártyának nincsenek hátrányai A hitel után kamatot kell fizetni. Többféle bankkártya van. A hitelkártyás vásárlások után egy adott ideig nem kell kamatot fizetni A hitelkártya online vásárlásra is használható A lízingnél a vásárláskor az egész összeget ki kell fizetnie a vevınek

26 Jelöld a helyes válaszokat! (2) A kereskedelmi kártyát elıre fel kell tölteni. A kamatmentes (ingyen) hitel lehetıvé teszi, hogy a vásárláskor csak a vételár egy részét fizessük ki. A bank mindenkinek köteles hitelt adni. A bank a hitelképességet a jövedelmi és a vagyoni helyzet alapján számolja ki.

27 Jelöld a helyes válaszokat! (2) megoldás A kereskedelmi kártyát elıre fel kell tölteni. A kamatmentes (ingyen) hitel lehetıvé teszi, hogy a vásárláskor csak a vételár egy részét fizessük ki. A bank mindenkinek köteles hitelt adni. A bank a hitelképességet a jövedelmi és a vagyoni helyzet alapján számolja ki.

Díjjegyzék. Általános számlaszolgáltatások. Számla megnevezése: Szimpla bankszámla EUR. Dátum: október 21.

Díjjegyzék. Általános számlaszolgáltatások. Számla megnevezése: Szimpla bankszámla EUR. Dátum: október 21. Díjjegyzék Számlavezető neve: Sberbank Magyarország Zrt. Számla megnevezése: Szimpla bankszámla EUR Dátum: 2019. október 21. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének

Részletesebben

Díjjegyzék. Általános számlaszolgáltatások. Számla megnevezése: Szimpla bankszámla HUF. Dátum: október 7.

Díjjegyzék. Általános számlaszolgáltatások. Számla megnevezése: Szimpla bankszámla HUF. Dátum: október 7. Díjjegyzék Számlavezető neve: Sberbank Magyarország Zrt. Számla megnevezése: Szimpla bankszámla HUF Dátum: 2019. október 7. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének

Részletesebben

Díjjegyzék. Általános számlaszolgáltatások. Számla megnevezése: Standard Lakossági Bankszámla CZK. Dátum: október 21.

Díjjegyzék. Általános számlaszolgáltatások. Számla megnevezése: Standard Lakossági Bankszámla CZK. Dátum: október 21. Díjjegyzék Számlavezető neve: Sberbank Magyarország Zrt. Számla megnevezése: Standard Lakossági Bankszámla CZK Dátum: 2019. október 21. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások

Részletesebben

Díjjegyzék. Általános számlaszolgáltatások. Számla megnevezése: Standard Lakossági Bankszámla EUR. Dátum: október 21.

Díjjegyzék. Általános számlaszolgáltatások. Számla megnevezése: Standard Lakossági Bankszámla EUR. Dátum: október 21. Díjjegyzék Számlavezető neve: Sberbank Magyarország Zrt. Számla megnevezése: Standard Lakossági Bankszámla EUR Dátum: 2019. október 21. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások

Részletesebben

Pénzügyi szolgáltatások

Pénzügyi szolgáltatások Pénzügyi szolgáltatások Kedvező pénzügyi megoldásainkkal részletre is vásárolhatsz áruházainkban. Néhány perces ügyintézést követően, pozitív hitelbírálat esetén a kiválasztott árut azonnal haza is viheted.

Részletesebben

Bevásárlás, árak összehasonlítása, fogyasztói döntések

Bevásárlás, árak összehasonlítása, fogyasztói döntések Bevásárlás, árak összehasonlítása, fogyasztói döntések Rövid leírás: ez a lecke a személyes pénzeszközökkel történı gazdálkodásról szól. Megvizsgálja az áruk tényleges megvásárlása elıtti piackutatás és

Részletesebben

Díjjegyzék. Általános számlaszolgáltatások. Számla megnevezése: Fair számlacsomag 2. kategória. Dátum: október 21.

Díjjegyzék. Általános számlaszolgáltatások. Számla megnevezése: Fair számlacsomag 2. kategória. Dátum: október 21. Díjjegyzék Számlavezető neve: Sberbank Magyarország Zrt. Számla megnevezése: Fair számlacsomag 2. kategória Dátum: 2019. október 21. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének

Részletesebben

É r v é n y e s : 2 0 1 2. d e c e m b e r 1 5 - t ő l

É r v é n y e s : 2 0 1 2. d e c e m b e r 1 5 - t ő l H a t á l y o s : 2 0 1 2. d e c e m b e r 1 5 - t ő l É s z a k T o l n a M e g y e i T a k a r é k s z ö v e t k e z e t H i r d e t m é n y e F o r i n t f o l y ó s z á m l a, e l s z á m o l á s i

Részletesebben

Díjjegyzék. Szolgáltatás Díj Általános számlaszolgáltatások. Számlavezetés. Internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás

Díjjegyzék. Szolgáltatás Díj Általános számlaszolgáltatások. Számlavezetés. Internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás Díjjegyzék Számlavezető neve: Polgári Bank Zrt. Számla megnevezése: Lakossági deviza számla EUR Dátum: 2019.07.31 Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-49/2007/064. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Citibank Zrt. Budapest a Shell Hungary Zrt. Budapest a Magyar Légiközlekedési Zrt. Budapest a Magyar Telekom Nyrt.

Részletesebben

Munkáltatói számlacsomagok mindenkinek!

Munkáltatói számlacsomagok mindenkinek! Valami plusz csak Önnek Munkáltatói számlacsomagok mindenkinek! munkavállalói számára A munkáltatói kedvezmények igénybevételének alapvető feltétele, hogy a munkáltatótól jövedelem érkezzen a munkáltatói

Részletesebben

Díjjegyzék. Az e dokumentumban használt kifejezéseket ismertető fogalomtár díjmentesen elérhető.

Díjjegyzék. Az e dokumentumban használt kifejezéseket ismertető fogalomtár díjmentesen elérhető. Díjjegyzék Számlavezető neve: Raiffeisen Bank Zrt. Számla megnevezése: Deviza CHF Dátum: 2019. július 31. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól nyújt

Részletesebben

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások Díjjegyzék Számlavezető neve: Raiffeisen Bank Zrt. Számla megnevezése: Premium Gold 2.0 Dátum: 2019. szeptember 25. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól

Részletesebben

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások Díjjegyzék Számlavezető neve: Raiffeisen Bank Zrt. Számla megnevezése: Deviza GBP Dátum: 2019. július 31. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól nyújt

Részletesebben

Pénzügyi ismeretek. Üzleti gazdaságtan

Pénzügyi ismeretek. Üzleti gazdaságtan Pénzügyi ismeretek Üzleti gazdaságtan A pénz funkciói Elszámolási eszköz (Értékmérő) Forgalmi eszköz Fizetési eszköz Felhalmozási eszköz Világpénz Pénzforgalom A gazdasági szereplők közti pénzmozgások,

Részletesebben

Díjjegyzék. Az e dokumentumban használt kifejezéseket ismertető fogalomtár díjmentesen elérhető.

Díjjegyzék. Az e dokumentumban használt kifejezéseket ismertető fogalomtár díjmentesen elérhető. Díjjegyzék Számlavezető neve: Raiffeisen Bank Zrt. Számla megnevezése: Díjnyertes Dátum: 2019. szeptember 25. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól

Részletesebben

Díjjegyzék. Szolgáltatás Díj Általános számlaszolgáltatások. Számlavezetés

Díjjegyzék. Szolgáltatás Díj Általános számlaszolgáltatások. Számlavezetés Díjjegyzék Számlavezető neve: K&H Bank Zrt. Számla megnevezése: K&H prémium számla és szolgáltatáscsomag HUF Dátum: 2019. július 31. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének

Részletesebben

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft.

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft. ETR WEB - VPOS Befizetés Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. 1. oldal Tartalomjegyzék 0 Bevezetés...3 1 Háttérinformációk...4 1.1 ETR VPOS...4 1.2 Bejelentkezés...4 2 Online fizetés OTP-n

Részletesebben

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások Díjjegyzék Számlavezető neve: Raiffeisen Bank Zrt. Számla megnevezése: Premium Select Dátum: 2019. szeptember 25. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól

Részletesebben

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások. Számlavezető neve: MKB Bank Nyrt. Számla megnevezése: MKB Diák Számlacsomag

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások. Számlavezető neve: MKB Bank Nyrt. Számla megnevezése: MKB Diák Számlacsomag Díjjegyzék Számlavezető neve: MKB Bank Nyrt. Számla megnevezése: MKB Diák Számlacsomag Dátum: 2019. október 11. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól

Részletesebben

A Kormány /2018. ( ) Korm. rendelete a fogyasztók részére vezetett fizetési számlákhoz kapcsolódó díjakról történő tájékoztatás egyes kérdéseiről

A Kormány /2018. ( ) Korm. rendelete a fogyasztók részére vezetett fizetési számlákhoz kapcsolódó díjakról történő tájékoztatás egyes kérdéseiről A Kormány /2018. ( ) Korm. rendelete a fogyasztók részére vezetett fizetési számlákhoz kapcsolódó díjakról történő tájékoztatás egyes kérdéseiről A Kormány a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló

Részletesebben

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások. Számlavezető neve: MagNet Bank Zrt. Számla megnevezése: Általános. Dátum:

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások. Számlavezető neve: MagNet Bank Zrt. Számla megnevezése: Általános. Dátum: Díjjegyzék Számlavezető neve: MagNet Bank Zrt. Számla megnevezése: Általános Dátum: 2019. 07. 31. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól nyújt tájékoztatást.

Részletesebben

HIRDETMÉNY. hatályos 2010. április 27-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig XGA bankszámla kondíciói

HIRDETMÉNY. hatályos 2010. április 27-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig XGA bankszámla kondíciói HIRDETMÉNY hatályos 2010. április 27-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig XGA bankszámla kondíciói Bankszámla devizaneme XGA bankszámla kondíciói Kamat/Hozam Magánszámla: Éves kamat 1-500.000,- Ft

Részletesebben

11. Pénzforgalom a bankszámlán. A. Mi a bankszámlakivonat? B. Mit neveznek pénzforgalomnak? C. Milyen készpénz nélküli fizetési módok vannak?

11. Pénzforgalom a bankszámlán. A. Mi a bankszámlakivonat? B. Mit neveznek pénzforgalomnak? C. Milyen készpénz nélküli fizetési módok vannak? A. Mi a bankszámlakivonat? B. Mit neveznek pénzforgalomnak? C. Milyen készpénz nélküli fizetési módok vannak? Egyenleg a kupac tetején Molnár apuka mindig zavarban van, amikor megérkezik postán a banki

Részletesebben

Elektronikus fizetés megvalósítása

Elektronikus fizetés megvalósítása Elektronikus fizetés megvalósítása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. 1 MIRİL LESZ SZÓ A projekt környezete, célcsoportjai,

Részletesebben

DÍJJEGYZÉK. Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. Takarék Közszféra Bankszámlacsomag

DÍJJEGYZÉK. Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. Takarék Közszféra Bankszámlacsomag DÍJJEGYZÉK Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. Takarék Közszféra Bankszámlacsomag 2019.10.01 Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól nyújt tájékoztatást.

Részletesebben

Az Erste Bank által meghirdetett Akciós ajánlatok lakossági ügyfelek részére. Közzététel: 2015. július 30. Hatályos: 2015.

Az Erste Bank által meghirdetett Akciós ajánlatok lakossági ügyfelek részére. Közzététel: 2015. július 30. Hatályos: 2015. Az Erste Bank által meghirdetett Akciós ajánlatok lakossági ügyfelek részére Közzététel: 2015. július 30. Hatályos: 2015. július 31-től 1. EgySzámla számlavezetési díjkedvezmény, amennyiben 2015. július

Részletesebben

ÜGYINTÉZÉSI CSATORNÁK

ÜGYINTÉZÉSI CSATORNÁK ÜGYINTÉZÉSI CSATORNÁK SZEMÉLYES TELEFONOS ELEKTRONIKUS LEVELEZÉS Fiókhálózat TeleBankon NetBank NetBank üzenet Személyi bankár Automata telefonos önkiszolgáló menürendszer Mobil applikáció Postai levél,

Részletesebben

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások. Számlavezető neve: CIB Bank Zrt. Számla megnevezése: CIB USD Devizaszámla Dátum:

Díjjegyzék. Szolgáltatás. Általános számlaszolgáltatások. Számlavezető neve: CIB Bank Zrt. Számla megnevezése: CIB USD Devizaszámla Dátum: Díjjegyzék Számlavezető neve: CIB Bank Zrt. Számla megnevezése: CIB USD Devizaszámla Dátum: 2019.07.31. Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének iról nyújt tájékoztatást.

Részletesebben

es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló

es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló ISKOLA NEVE:. CSAPAT NEVE: TELEPÜLÉS:. 1. feladat kvíz 2018-2019-es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló Ha megnéztétek a vigyázz#kápé vlog részeit, akkor könnyedén válaszolni tudtok az alábbi kvízsorra.

Részletesebben

Hetedik lecke A hitel

Hetedik lecke A hitel Hetedik lecke A hitel A pénz, a gazdagság, az egészség, a betegség, a testsúly mind eredmény. Okok és okozatok világában élünk. A hitel előnyei A szükséges dolgok most megvásárolhatók Csökkenti a készpénz

Részletesebben

Coming soon. Pénzkereslet

Coming soon. Pénzkereslet Coming soon Akkor és most Makroökonómia 11. hét 40 pontos vizsga Május 23. hétfő, 10 óra Május 27. péntek, 14 óra Június 2. csütörtök, 12 óra Csak egyszer lehet megírni! Minimumkövetelmény: 40% (16 pont)

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Bankszámla devizaneme Bankszámla kondíciói

HIRDETMÉNY. Bankszámla devizaneme Bankszámla kondíciói HIRDETMÉNY hatályos 2011. január 25-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe (továbbiakban: Bank) bankszámla kondíciói Bankszámla devizaneme Bankszámla kondíciói

Részletesebben

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Smart számla HUF 35 év alatti ügyfeleknek Dátum: / 9

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Smart számla HUF 35 év alatti ügyfeleknek Dátum: / 9 Díjjegyzék Számlavezető neve: Számla megnevezése: OTP Bank Nyrt. Dátum: 2019.07.31 Smart számla HUF 35 év alatti ügyfeleknek Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének

Részletesebben

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL C) A bankkártyákra vonatkozóan Magánszemély számlatulajdonos esetén igényelhető chip kártyák 2013 január 1-et

Részletesebben

A Szatmár-Beregi Takarékszövetkezet hirdetménye vállalkozások, önkormányzatok bankszámláira, megtakarításira vonatkozóan

A Szatmár-Beregi Takarékszövetkezet hirdetménye vállalkozások, önkormányzatok bankszámláira, megtakarításira vonatkozóan A Szatmár-Beregi Takarékszövetkezet hirdetménye vállalkozások, önkormányzatok bankszámláira, megtakarításira vonatkozóan Érvényes: 2013. november 27-től 1. Bankszámlára, megtakarításra vonatkozó általános

Részletesebben

FRIEDRICH WILHELM RAIFFEISEN HITEL ÉS HITELKÁRTYA TERMÉK-ÖSSZEHASONLÍTÓ TÁBLA KIEMELT MAGÁNÜGYFELEK RÉSZÉRE 1/6

FRIEDRICH WILHELM RAIFFEISEN HITEL ÉS HITELKÁRTYA TERMÉK-ÖSSZEHASONLÍTÓ TÁBLA KIEMELT MAGÁNÜGYFELEK RÉSZÉRE 1/6 FRIEDRICH WILHELM RAIFFEISEN HITEL ÉS HITELKÁRTYA TERMÉK-ÖSSZEHASONLÍTÓ TÁBLA KIEMELT MAGÁNÜGYFELEK RÉSZÉRE 1/6 Betét fedezete mellett nyújtott hitel FEDEZETES TERMÉKEINK Lombard hitel Hitelcél szabad

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: 2015. március 1-től

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: 2015. március 1-től I. AZ IGÉNYBEVÉTEL FELTÉTELEI A Bizalom ajánlat igénybevételének alapvető feltételei: 1. A meghatározott aktivitási feltételek teljesítése 2. A meghatározott típusú bankszámla szerződéses kapcsolat a)

Részletesebben

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL C) A bankkártyákra vonatkozóan Magánszemély számlatulajdonos esetén igényelhető chip kártyákra vonatkozóan

Részletesebben

6/25. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek

6/25. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Lakossági Bankszámla Hirdetmény 6/25. számú melléklet FHB Flexibilis Hitelkeret termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Az FHB Bank Zrt. azon Ügyfelei részére, akik 2013. január

Részletesebben

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY Gazdasági társaságok, vállalkozások és egyéb számlavezetők részére vezetett pénzforgalmi bankszámla, bankkártya és az elektronikus banki szolgáltatások jutalék

Részletesebben

A Pénzforgalmi Üzletszabályzat és Bankkártya üzletszabályzat(ok) 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL

A Pénzforgalmi Üzletszabályzat és Bankkártya üzletszabályzat(ok) 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL A Pénzforgalmi Üzletszabályzat és Bankkártya üzletszabályzat(ok) 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL C) A bankkártyákra vonatkozóan Magánszemély számlatulajdonos esetén igényelhető chip kártyákra

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. A jogelıd Dél-pest megyei Takarékszövetkezet 2011. december 31. napja elıtt ügyfeleivel megkötött számla- és betétszerzıdésekhez

H I R D E T M É N Y. A jogelıd Dél-pest megyei Takarékszövetkezet 2011. december 31. napja elıtt ügyfeleivel megkötött számla- és betétszerzıdésekhez H I R D E T M É N Y A jogelıd Dél-pest megyei Takarékszövetkezet 2011. december 31. napja elıtt ügyfeleivel megkötött számla- és betétszerzıdésekhez Hatályos: 2012. október 1-jétıl HIRDETMÉNY TERMÉSZETES

Részletesebben

É r v é n y e s : d e c e m b e r t ő l

É r v é n y e s : d e c e m b e r t ő l H a t á l y o s : 2 0 1 2. d e c e m b e r 1 5 - t ő l É s z a k T o l n a M e g y e i T a k a r é k s z ö v e t k e z e t H i r d e t m é n y e F o r i n t f o l y ó s z á m l a, e l s z á m o l á s i

Részletesebben

HIRDETMÉNY V ÁLLALKOZÓ I SZÁ M L A V E ZE T É S KONDÍCIÓI

HIRDETMÉNY V ÁLLALKOZÓ I SZÁ M L A V E ZE T É S KONDÍCIÓI I. Számlacsomagok I./1. Üzleti Plusz számlacsomag jogi személyiséggel rendelkező vállalkozások számára Számlacsomag tartalma MC Electronic Business bankkártya + Netbank + SMS Havi egyenlegértesítő díja

Részletesebben

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Privát Banki számla HUF Dátum:

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Privát Banki számla HUF Dátum: Díjjegyzék Számlavezető neve: Számla megnevezése: OTP Bank Nyrt. Dátum: 2019.08.02 Privát Banki számla HUF Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól nyújt

Részletesebben

A Pénzforgalmi Üzletszabályzat és Bankkártya üzletszabályzat(ok) 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL

A Pénzforgalmi Üzletszabályzat és Bankkártya üzletszabályzat(ok) 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL A Pénzforgalmi Üzletszabályzat és Bankkártya üzletszabályzat(ok) 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL C) A bankkártyákra vonatkozóan Magánszemély számlatulajdonos esetén igényelhető chip kártyákra

Részletesebben

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Grátisz számla HUF Dátum:

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Grátisz számla HUF Dátum: Díjjegyzék Számlavezető neve: Számla megnevezése: OTP Bank Nyrt. Grátisz számla HUF Dátum: 2019.08.02 Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól nyújt tájékoztatást.

Részletesebben

HIRDETMÉNY L A KOSSÁGI SZÁ M L A V E ZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok

HIRDETMÉNY L A KOSSÁGI SZÁ M L A V E ZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok I. Takarékpont Számlacsomagok Számlacsomagok Nebuló Ugródeszka 14-27-évig Feltétel 14-18 év 18-27 év Számlanyitási díj Havi zárlati díj Számlavezetési díj Számlacsomag havi díja 105 Ft 205 Ft Számlakivonat

Részletesebben

Díjjegyzék. Bázis számla HUF Junior Számla ajánlat (18 év felettieknek)

Díjjegyzék. Bázis számla HUF Junior Számla ajánlat (18 év felettieknek) Díjjegyzék Számlavezető neve: Számla megnevezése: OTP Bank Nyrt. Dátum: 2019.07.31 Bázis számla HUF Junior Számla ajánlat (18 év felettieknek) Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások

Részletesebben

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Lakossági devizaszámla USD Dátum:

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Lakossági devizaszámla USD Dátum: Díjjegyzék Számlavezető neve: Számla megnevezése: OTP Bank Nyrt. Dátum: 2019.07.31 Lakossági devizaszámla USD Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól

Részletesebben

I. Számlacsomagok. Takarékpont számlacsomagok

I. Számlacsomagok. Takarékpont számlacsomagok Számlacsomagok 14-27-évig Feltétel I. Számlacsomagok Takarékpont ok Rajt Rajt Xtra Gyorsítás Gyorsítás Xtra 14-18 év és 18-27 év és 14-18 év 2 éves hűség- 18-27 év 2 éves hűségszerződés szerződés Számlanyitási

Részletesebben

használata és kockázatai A hitelkártya Ön is kapott már bankjától kecsegtető hitelkártyaajánlatot? Esetleg rendelkezik is hitelkártyával?

használata és kockázatai A hitelkártya Ön is kapott már bankjától kecsegtető hitelkártyaajánlatot? Esetleg rendelkezik is hitelkártyával? A hitelkártya használata és kockázatai Ön is kapott már bankjától kecsegtető hitelkártyaajánlatot? Esetleg rendelkezik is hitelkártyával? Érdemes átgondolnia, mikor és mire használja ezeket a fizetőeszközöket,

Részletesebben

H a t á l y o s : 2 0 1 1. a u g u s z t u s 1 - tıl

H a t á l y o s : 2 0 1 1. a u g u s z t u s 1 - tıl H a t á l y o s : 2 0 1 1. a u g u s z t u s 1 - tıl É s z a k T o l n a M e g y e i T a k a r é k s z ö v e t k e z e t H i r d e t m é n y e F o r i n t f o l y ó s z á m l a, e l s z á m o l á s i s

Részletesebben

Hatályos: december 03. Hatályát veszti a február 01-i fenti elnevezésű Hirdetmény december 01-től nem igényelhető!

Hatályos: december 03. Hatályát veszti a február 01-i fenti elnevezésű Hirdetmény december 01-től nem igényelhető! A Diákhitel lakossági fizetési számla kamata Lakossági Forint Fizetési számla: látra szóló, változó kamatozású. Az éves kamat a megjelölt összeghatárok szerint, naptári negyed évenként kerül elszámolásra.

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Érvényes: 2014. február 10-től K A M A T O K

H I R D E T M É N Y. Érvényes: 2014. február 10-től K A M A T O K H I R D E T M É N Y Érvényes: 2014. február 10-től K A M A T O K I. LAKOSSÁGI FOLYÓSZÁMLA KAMATMÉRTÉKEI: Érvényes: 2014.02.10-től Éves kamatláb 1. Bankszámlabetét kamatmértéke (havi tőkésítéssel) EBKM

Részletesebben

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY Gazdasági társaságok, vállalkozások és egyéb számlavezetők részére vezetett pénzforgalmi bankszámla, bankkártya és az elektronikus banki szolgáltatások jutalék

Részletesebben

6/25. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek

6/25. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Lakossági Bankszámla Hirdetmény 6/25. számú melléklet FHB Flexibilis Hitelkeret termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Jelen Hirdetmény az FHB Flexibilis Hitelkeret termékhez

Részletesebben

Előadó: Dr. Ditrói-Tóth Zsuzsa Ügyvéd, adótanácsadó

Előadó: Dr. Ditrói-Tóth Zsuzsa Ügyvéd, adótanácsadó Előadó: Dr. Ditrói-Tóth Zsuzsa Ügyvéd, adótanácsadó Az ingatlanforgalmazás és az építési ágazat adózása Budapest, 2016. január 25. Az előadás képei letölthetőek: www.adko.hu Előadások 27 % 5 % 150 m2-nél

Részletesebben

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY Gazdasági társaságok, vállalkozások és egyéb számlavezetők részére vezetett pénzforgalmi bankszámla, bankkártya és az elektronikus banki szolgáltatások jutalék

Részletesebben

Pénzügyek egyszer űű en, minde nn kinek

Pénzügyek egyszer űű en, minde nn kinek Pénzügyek egyszer űű en, minde nn kinek Ferenczi Gábor Tartalomjegyzék: A közgazdasági, pénzügyi törvényekről3 Megtakarítás, befektetés, biztosítás, hitel3 Megtakarítások3 Befektetések4 Biztosítás5 Fogalmak:6

Részletesebben

Eger és Környéke Takarékszövetkezet

Eger és Környéke Takarékszövetkezet Eger és Környéke Takarékszövetkezet ÖNKORMÁNYZATI SZÁMLAVEZETÉS HIRDETMÉNYE ÉRVÉNYBEN: 2009. május 01. www.egertksz.hu Jelen hirdetményben szereplı bankszámla és betéti szolgáltatások feltételei az Eger

Részletesebben

e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál

e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál Weninger Zoltán Földmérési és Távérzékelési Intézet GisOpen 2008. Székesfehérvár március 12-14 Tartalomjegyzék Az e-aláírással és az

Részletesebben

HIRDETMÉNY. hatályos március 15-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig MBI bankszámla kondíciói (Ft-ban)

HIRDETMÉNY. hatályos március 15-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig MBI bankszámla kondíciói (Ft-ban) HIRDETMÉNY hatályos 2010. március 15-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig MBI bankszámla kondíciói (Ft-ban) Bankszámla devizaneme MBI bankszámla kondíciói Kamat/Hozam Magánszámla: Éves kamat 1-500.000,-

Részletesebben

GRÁNIT ÁLTALÁNOS 2 VÁLLALKOZÓI FORINT SZÁMLAVEZETÉS HIRDETMÉNYE

GRÁNIT ÁLTALÁNOS 2 VÁLLALKOZÓI FORINT SZÁMLAVEZETÉS HIRDETMÉNYE 1. Alapszolgáltatások Számlanyitás díja Számlavezetés havidíja NetBank / Telepített banki terminál / TeleBank használat havidíja Díjtalan belföldi elektronikus forintátutalások száma 2. Kiegészítő szolgáltatások

Részletesebben

I Ft négyhavi lekötése esetén mennyi kamatra számíthatsz, ha a kamatláb évi 6 %?

I Ft négyhavi lekötése esetén mennyi kamatra számíthatsz, ha a kamatláb évi 6 %? A pénz időértéke néhány feladat és megoldása 2019. február 21. I. 320.000 Ft négyhavi lekötése esetén mennyi kamatra számíthatsz, ha a kamatláb évi 6 %? PV=320.000 m=3 r =0,06 n= 4 12 FV = 320.000 (1 +

Részletesebben

25 nap THM HK3 44,19% 25 nap THM HK3 44,78%

25 nap THM HK3 44,19% 25 nap THM HK3 44,78% A n n e x 4 UniCredit K é k H i t e l k á r t y a K ü l ö n k o n d í c i ó k L a k o s s á g i h i t e l k á r t yá k r a : Kártya kibocsátói díj Kártya tagsági díj 0 Ft 4.900 Ft HK1 Türelmi idő 25 nap

Részletesebben

I. OTPdirekt díjak. 1. Havidíj. OTP BANK Nyrt.

I. OTPdirekt díjak. 1. Havidíj. OTP BANK Nyrt. I. OTPdirekt díjak 1. Havidíj OTPdirekt szolgáltatások Kondíciós Lista 1) Az OTP Bank Nyrt. az OTPdirekt szolgáltatások igénybevételéért OTPdirekt szerződésenként havidíjat számít fel. A havidíj a Szerződő

Részletesebben

Hatodik lecke A bankok

Hatodik lecke A bankok Hatodik lecke A bankok Útmutató tanároknak Ha a pénzszerzést vagy a siker elérését rossz indíték motiválja, például félelem, düh vagy a bizonyítási vágy, a pénz sosem tesz boldoggá. A tanulók okos és megfontolt

Részletesebben

Makroökonómia. 11. hét

Makroökonómia. 11. hét Makroökonómia 11. hét Coming soon 40 pontos vizsga Május 23. hétfő, 10 óra Május 27. péntek, 14 óra Június 2. csütörtök, 12 óra Csak egyszer lehet megírni! Minimumkövetelmény: 40% (16 pont) Akkor és most

Részletesebben

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET EU-2. számú ELNÖKI UTASÍTÁS 4. számú Hirdetmény Gazdasági társaságok, vállalkozások és egyéb számlavezetők részére vezetett pénzforgalmi bankszámla, bankkártya és az elektronikus

Részletesebben

1. Havidíj. OTP BANK Nyrt.

1. Havidíj. OTP BANK Nyrt. I. OTPdirekt díjak 1. Havidíj 1) Az OTP Bank Nyrt. az OTPdirekt szolgáltatások igénybevételéért OTPdirekt szerződésenként havidíjat számít fel. A havidíj a Szerződő Fél által igénybe vett szolgáltatások

Részletesebben

TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ

TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet HIRDETMÉNY a kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ Hatályos: 2015. február1-től Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet Számlanyitási díj Kedvezményes Takarék Gazda

Részletesebben

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Bázis számla HUF Dátum:

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Bázis számla HUF Dátum: Díjjegyzék Számlavezető neve: Számla megnevezése: OTP Bank Nyrt. Bázis számla HUF Dátum: 2019.08.02 Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól nyújt tájékoztatást.

Részletesebben

Díjjegyzék Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. Takarék Flotta Prémium Számlacsomag

Díjjegyzék Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. Takarék Flotta Prémium Számlacsomag jegyzék Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. Takarék Flotta Prémium Számlacsomag 2019.08.01 - Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól nyújt tájékoztatást.

Részletesebben

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY Gazdasági társaságok, vállalkozások és egyéb számlavezetők részére vezetett pénzforgalmi bankszámla, bankkártya és az elektronikus banki szolgáltatások jutalék

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: május 15-től visszavonásig, legkésőbb március 1-ig

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: május 15-től visszavonásig, legkésőbb március 1-ig I. Az igénybevétel feltételei A Bizalom ajánlat igénybevételének alapvető feltételei: 1. Az aktivitási feltételhez kötött Bizalom ajánlatok esetében a meghatározott aktivitási feltételek teljesítése. 2.

Részletesebben

A lakossági állampapír befektetések

A lakossági állampapír befektetések A lakossági állampapír befektetések Mi az állampapír? Az állampapír az állam által kibocsátott, hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. Az állampapír a legbiztonságosabb befektetési lehetőség ma Magyarországon.

Részletesebben

Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó?

Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó? Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó? Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség A program a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ támogatásával valósul meg. 2015. március Pénzügyi

Részletesebben

6/25. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek

6/25. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Lakossági Bankszámla Hirdetmény 6/25. számú melléklet FHB Flexibilis Hitelkeret termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Jelen Hirdetmény az FHB Flexibilis Hitelkeret termékhez

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: december 12-től

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: december 12-től I. Az igénybevétel feltételei A Bizalom ajánlat igénybevételének alapvető feltételei: 1. Az aktivitási feltételhez kötött Bizalom ajánlatok esetében a meghatározott aktivitási feltételek teljesítése. 2.

Részletesebben

2) Az OTPdirekt szolgáltatás(ok) havidíjának számlázási időszaka: a tárgyhónap 1-től a tárgyhó utolsó napjáig terjedő időszak.

2) Az OTPdirekt szolgáltatás(ok) havidíjának számlázási időszaka: a tárgyhónap 1-től a tárgyhó utolsó napjáig terjedő időszak. I. OTPdirekt díjak 1. Havidíj OTPdirekt szolgáltatások Kondíciós Lista 1) Az OTP Bank Nyrt. az OTPdirekt szolgáltatások igénybevételéért OTPdirekt szerződésenként havidíjat számít fel. A havidíj a Szerződő

Részletesebben

BANKKÁRTYA HIRDETMÉNY

BANKKÁRTYA HIRDETMÉNY BANKKÁRTYA HIRDETMÉNY Természetes és nem természetes személyek részére TARTALOMJEGYZÉK Tartalom 1. BANKKÁRTYA LAKOSSÁGI SZÁMLACSOMAGHOZ...3 2. BANKKÁRTYA VÁLLALKOZÓI SZÁMLACSOMAGOKHOZ, pénzforgalmi számlákhoz...4

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: szeptember 1-től

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: szeptember 1-től I. Az igénybevétel feltételei A Bizalom ajánlat igénybevételének alapvető feltételei: 1. Az aktivitási feltételhez kötött Bizalom ajánlatok esetében a meghatározott aktivitási feltételek teljesítése. 2.

Részletesebben

es tanév 5-6. osztályos kategória 1.forduló

es tanév 5-6. osztályos kategória 1.forduló ISKOLA NEVE:. CSAPAT NEVE: TELEPÜLÉS:. 1. feladat kvíz 2018-2019-es tanév 5-6. osztályos kategória 1.forduló Ha megnéztétek a vigyázz#kápé vlog részeit, akkor könnyedén válaszolni tudtok az alábbi kvízsorra.

Részletesebben

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Junior számla (7-14 év között) HUF Dátum: / 7

Díjjegyzék Számlavezető neve: OTP Bank Nyrt. Számla megnevezése: Junior számla (7-14 év között) HUF Dátum: / 7 Díjjegyzék Számlavezető neve: Számla megnevezése: OTP Bank Nyrt. Dátum: 2019.07.31 Junior számla (7-14 év között) HUF Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: november 1-től

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: november 1-től I. Az igénybevétel feltételei A Bizalom ajánlat igénybevételének alapvető feltételei: 1. Az aktivitási feltételhez kötött Bizalom ajánlatok esetében a meghatározott aktivitási feltételek teljesítése. 2.

Részletesebben

Az Erste Bank által meghirdetett Akciós ajánlatok lakossági ügyfelek részére. Közzététel: 2015. augusztus 31. Hatályos: 2015.

Az Erste Bank által meghirdetett Akciós ajánlatok lakossági ügyfelek részére. Közzététel: 2015. augusztus 31. Hatályos: 2015. Az Erste Bank által meghirdetett Akciós ajánlatok lakossági ügyfelek részére Közzététel: 2015. augusztus 31. Hatályos: 2015. szeptember 1-től 1. EgySzámla számlavezetési díjkedvezmény, amennyiben 2015.

Részletesebben

Díjjegyzék Takarékbank Zrt. Takarék Díjfaragó Lakossági Bankszámla

Díjjegyzék Takarékbank Zrt. Takarék Díjfaragó Lakossági Bankszámla jegyzék Takarékbank Zrt. Takarék faragó Lakossági Bankszámla 2019.07.31 - Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól nyújt tájékoztatást. Segítséget ad

Részletesebben

9 10. Bankkártyát, de okosan!

9 10. Bankkártyát, de okosan! A. Mire jó a bankkártya? B. Hogyan használjuk a kártyánkat? C. Milyen szempontokat kell mérlegelni a kártya kiválasztásakor? D. Milyen bankkártyatípusok vannak? A. Mire jó a bankkártya? Készpénz vagy kártya?

Részletesebben

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI SZÁMLAVEZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI SZÁMLAVEZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok I. Takarékpont Számlacsomagok Számlacsomagok Nebuló Ugródeszka 14-27-évig Feltétel 14-18 év 18-27 év Számlanyitási díj Havi zárlati díj Számlavezetési díj Számlacsomag havi díja 105 Ft 205 Ft Számlakivonat

Részletesebben

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL C) A bankkártyákra vonatkozóan Magánszemély számlatulajdonos esetén igényelhető chip kártyák 2013 január 1-et

Részletesebben

Díjjegyzék Takarékbank Zrt. Takarék Lakossági Bankszámla

Díjjegyzék Takarékbank Zrt. Takarék Lakossági Bankszámla jegyzék Takarékbank Zrt. Takarék Lakossági Bankszámla + 2019.07.31 - Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól nyújt tájékoztatást. Segítséget ad továbbá

Részletesebben

1. táblázat: Jellemzően hogyan kapja meg rendszeres jövedelmét? A válaszok megoszlása szociodemográfiai csoportok szerint

1. táblázat: Jellemzően hogyan kapja meg rendszeres jövedelmét? A válaszok megoszlása szociodemográfiai csoportok szerint Az alábbiakban olvasható táblázatok az MNB 2017-ben készített, a magyar lakosság fizetési szokásairól és készpénzhez fűződő viszonyáról szóló felmérés adatait tartalmazzák. A felmérés eredményei alapján

Részletesebben

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére Főkártya éves díja * Hatályos: 2018. február 01. Hatályát veszti a 2017.12.01 -i fenti elnevezésű Hirdetmény 2017. december 01-től nem igényelhető!

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról

HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról 1. LEKÖTÖTT BETÉTEK 1.1. Akciós lekötött betétek 1.1.1. GRÁNIT Stabil betét, 2 hónapra Akció ideje Betét típusa GRÁNIT Stabil betét Éves

Részletesebben

Díjjegyzék Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. Takarék Flotta Kedvezmény Számlacsomag

Díjjegyzék Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. Takarék Flotta Kedvezmény Számlacsomag jegyzék Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. Takarék Flotta Kedvezmény Számlacsomag 2019.08.01 - Ez a dokumentum a fizetési számlához kapcsolódó fő szolgáltatások igénybevételének díjairól nyújt tájékoztatást.

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: május 25-től visszavonásig, legkésőbb február 28-ig

HIRDETMÉNY a Bizalom ajánlatról Érvényes: május 25-től visszavonásig, legkésőbb február 28-ig I. Az igénybevétel feltételei A Bizalom ajánlat igénybevételének alapvető feltételei: 1. Az aktivitási feltételhez kötött Bizalom ajánlatok esetében a meghatározott aktivitási feltételek teljesítése. 2.

Részletesebben