Többet teszünk Gyömrő lakosaiért!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Többet teszünk Gyömrő lakosaiért!"

Átírás

1 Rádóczi Gusztáv Képviselőjelölt 1. választókerület Kedves Öregfalusi Lakótársaim! Számomra egy képviselő legfőbb értékei a jó szándék, az intelligencia és a szakértelem. Röviden a terveimről: Az óriási teherautó forgalom elterelése a Mendei út Kossuth tér Gróf Teleki út Üllői út útvonalról, a kátyúk kijavítása. Az életveszélyes közlekedési pontok megszüntetése járdaépítéssel (Rózsahegyre vezető út mellett, Kossuth tér Mendei út mellett a Spar felé, a Bajcsy-Zsilinszky úton a Kisfaludy utcánál a Kastély-dombi buszmegállóig), zebra létesítése ( falusi iskola elé, Sparhoz a Mendei úton, Kossuth Lajos utca Mendei út), az út menti növényzet karbantartása (körforgalom), tükör kihelyezése (Gróf Teleki Üllői út sarok, Mendei úton a Sparnál). A szennyvíztisztító és környékének rendbetétele, a városban terjengő bűz megszüntetése. A megyei fenntartású intézmények (szociális otthon, diákotthon) környékének rendbetétele, kigazolása, patkánymentesítése. A falusi temető út felőli oldalán kerítés megépítése, közvilágítás legalább a ravatalozóig, eső ellen védő tető a ravatalozó előtt. A falusi óvoda és az artézi kút, valamint a falusi iskola parkolási hiányosságainak megoldása. A Búcsú tér közparkká alakítása, ahol az iskolásoknak és a felnőtteknek is mozgási lehetősége lesz, továbbá több szabadidős esemény, rendezvény az Öregfaluban (kisebb fesztiválok, búcsú), igény esetén péntek délutáni őstermelői piac. A Tőzeges tó körül a Margit-szigetihez hasonló kocogó pálya, akár a Búcsú térrel egybekötve! A helyi busz közlekedés érintse a laktanyát is, legyen a MÁV-val és a VOLÁN-nal jobban összehangolt menetrend! Ne kelljen kétféle busz bérletet vásárolni ugyanarra az útvonalra! Tanítási szünetben is legyen sűrű a buszjárat Budapestre reggel és délután! Lehessen éjszaka is hazajutni Budapestről valamilyen tömegközlekedési eszközzel. Köszönettel: Rádóczi Gusztáv - képviselőjelölt (1. Választókerület)

2 Tóth László Képviselőjelölt 2. választókerület Kedves Öregfalusi Lakótársaim! Számomra egy képviselő legfőbb értékei a jó szándék, az intelligencia és a szakértelem. Röviden a terveimről: Az óriási teherautó forgalom elterelése a Mendei út Kossuth tér Gróf Teleki út Üllői út útvonalról, a kátyúk kijavítása. Az életveszélyes közlekedési pontok megszüntetése járdaépítéssel (Rózsahegyre vezető út mellett, Kossuth tér Mendei út mellett a Spar felé, a Bajcsy-Zsilinszky úton a Kisfaludy utcánál a Kastély-dombi buszmegállóig), zebra létesítése ( falusi iskola elé, Sparhoz a Mendei úton, Kossuth Lajos utca Mendei út), az út menti növényzet karbantartása (körforgalom), tükör kihelyezése (Gróf Teleki Üllői út sarok, Mendei úton a Sparnál). A szennyvíztisztító és környékének rendbetétele, a városban terjengő bűz megszüntetése. A megyei fenntartású intézmények (szociális otthon, diákotthon) környékének rendbetétele, kigazolása, patkánymentesítése. A falusi temető út felőli oldalán kerítés megépítése, közvilágítás legalább a ravatalozóig, eső ellen védő tető a ravatalozó előtt. A falusi óvoda és az artézi kút, valamint a falusi iskola parkolási hiányosságainak megoldása. A Búcsú tér közparkká alakítása, ahol az iskolásoknak és a felnőtteknek is mozgási lehetősége lesz, továbbá több szabadidős esemény, rendezvény az Öregfaluban (kisebb fesztiválok, búcsú), igény esetén péntek délutáni őstermelői piac. A Tőzeges tó körül a Margit-szigetihez hasonló kocogó pálya, akár a Búcsú térrel egybekötve! A helyi busz közlekedés menetrendje a MÁV-val és a VOLÁN-nal jobban legyen öszszehangolva! Tanítási szünetben is legyen sűrű a buszjárat Budapestre reggel és délután! Lehessen éjszaka is hazajutni Budapestről valamilyen tömegközlekedési eszközzel. Köszönettel: Tóth László - képviselőjelölt (2. Választókerület)

3 Hajdú András Képviselőjelölt 3. választókerület A város legbelső részén további üzletek megnyitására van szükség, amelyek számára hely biztosítható a jelenleg kihasználatlan, elhanyagolt területek hasznosításával. A Pátria Takarékszövetkezet régi központjának a parkolója és a városi könyvtár előtti terület a Bercsényi utcáig meghosszabbítva alkalmas lenne erre a célra. A volt KIOSZ székház udvarának bevonásával egy parkolókkal jól ellátott bevásárló utcát lehetne létesíteni. A parkolási lehetőségeket ezen felül is bővíteni kell a Táncsics Mihály út, Kossuth Ferenc utca és a posta közötti szakaszán. A Táncsics útra merőleges utcákat (Bercsényi, Andrássy) egyirányúvá kell alakítani és a Táncsics út felőli részükön parkolókat kell építeni. A városi könyvtárat egy a mostaninál méltóbb épületben kell elhelyezni. A csapadékvíz elvezetésére sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a jövőben. Legelőször a legmélyebben fekvő területen kell megkezdeni a munkát. Ez a Dózsa György út Pevdi és a Kálvin utca közötti része. Szakemberek bevonásával műszaki tervek alapján profi kivitelezővel kell a problémát megoldani. Szorgalmazni fogom a helyi járatú autóbusz útvonalának kibővítését, hogy ügyeit intézni minél több idős ember be tudjon utazni a város belső részébe a városközponttól távolabbi területekről is (Vadvirág, Gyöngyvirág, Dózsa György, Baross, Boglárka utcák). Esztétikus, időtálló, térkő burkolatú járdákat kell építeni, különösen a város legbelső részén, mert a töredezett, kátyús, aszfaltozott és betonjárdák szörnyen néznek ki, valamint balesetveszélyesek is. Sokkal több gondot kell fordítani közterületeink parkok, játszóterek, parkolók, buszmegállók tisztaságára. Jelenleg gyakran elhanyagoltak, szemetesek, gazosak. Több odafigyeléssel, kis anyagi ráfordítással jelentős javulást lehetne elérni. Képviselőként a fenti célok megvalósításáért szeretnék dolgozni, és minden olyan ügyet képviselni, amire lakótársaim felhívják a figyelmemet, és amelyek városunk fejlődését szolgálják. Köszönettel: Hajdú András képviselőjelölt (3. Választókerület)

4 Tordai József Képviselőjelölt 4. választókerület A városiasodás fontos eleme egy sétáló utca megépítése ahol egy parkolókkal jól ellátott színvonalas belvárosi üzletközpontot lehetne létrehozni. Erre a célra kiválóan alkalmas a Pátria Takarékszövetkezet régi központjának és a városi könyvtár parkolójának helyszíne. Új körforgalmat kell létesíteni a Táncsics Mihály út-dózsa György út és a Tulipán utcák találkozásánál. A parkolási lehetőségeket ezen felül is bővíteni kell a Táncsics Mihály út Kossuth Ferenc utca és a Posta közötti szakaszán. A Táncsics útra merőleges utcákat (Bercsényi, Andrássy) egyirányúvá kell alakítani és a főút felöli részükön parkolókat kell építeni. A városi könyvtárat a jelenleginél méltóbb épületbe kell elhelyezni. A csapadékvíz elvezetésére sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a jövőben. Legelőször a legmélyebben fekvő területeket kell rendbe hozni. Ez a Dózsa György út Pevdi és a Kálvin utca közötti része. Szakemberek bevonásával, műszaki tervek alapján, profi kivitelezővel kell a problémát megoldani. Szorgalmazni fogom a helyi járatú autóbusz útvonalának kibővítését, hogy minél több idős ember be tudjon utazni a város belső részére ügyeit intézni a városközponttól távolabbi területekről is (Vadvirág, Gyöngyvirág, Dózsa György, Baross, Boglárka utcák). Esztétikus, időtálló,térkő burkolatú járdákat kell építeni különösen a város legbelső részén, mert a töredezett, kátyús aszfaltozott és betonjárdák szörnyen néznek ki és balesetveszélyesek is. Sokkal több gondot kell fordítani közterületeink Parkok, játszóterek, parkolók, buszmegállók tisztaságára. Jelenleg gyakran elhanyagoltak, szemetesek, gazosak. Több odafigyeléssel, kis anyagi ráfordítással jelentős javulást lehetne elérni. Képviselőként a fenti célok megvalósításáért szeretnék dolgozni és minden olyan ügyet képviselni, amire lakótársaim felhívják a figyelmemet és városunk fejlődését szolgálja. Köszönettel: Tordai József képviselőjelölt (4. Választókerület)

5 Horváth István Képviselőjelölt V. választókerületben Egy olyan várost szeretnék ahol a város vezetői Gyömrő szellemi, kulturális és anyagi javainak gyarapítását segítik elő, az itt lakók kényelmét és boldogulását szolgálják. A HEGY jelöltjei ezért szeretnének dolgozni Önökért, összefogással minden Gyömrői lakosért! Bízzon Bennünk, hogy elképzeléseinket meg tudjuk valósítani. Segítsen, hogy mi is segíthessünk. Elveink: 1. Jó szándék A másoknak segíteni gondolat nélkül nem igazán értékes az élet, és ez különösen igaz a közösség szolgálatára. A jó szándékú ember számára magától értetődő, hogy nem dolgozik saját zsebre a közösség pénzéből. 2. Intelligencia: a problémák higgadt megoldásának képessége. 3. Szakértelem: például közigazgatási képzettség. A helyi egyházak bekapcsolása a szellemi, kulturális életbe. Csak együtt érhetünk el sikereket. Gyömrő használja ki meglévő természeti adottságait (tavak, zöld tengely, környező táj), építészeti örökségét (Teleki kastély, templomok az öregfaluban), hagyományait, új és régi keletű rendezvényeinek ismertségét. Virágzó település legyünk. Hagyjunk szép emléket az átutazó autósokban. Köszönettel: Horváth István képviselőjelölt (5. Választókerület)

6 Létre kell hozni minél több sportolásra alkalmas helyet, és vonzóvá kell tenni a lakosság számára. Vincze Ferenc Képviselőjelölt 6. választókerület Kedves Gyömrői Lakótársaim! Létesüljenek munkahelyek Gyömrőn és környékén, hogy egyre kevesebb ember kényszerüljön Budapestre utazni, dolgozni. A Mendei út forgalomcsökkentését összefogással azonnal meg kell oldani az ott élők nyugalmáért! A csapadékvíz elvezetésére sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a jövőben. Legelőször a legmélyebben fekvő területeket kell rendbe hozni. Szakemberek bevonásával, műszaki tervek alapján, profi kivitelezővel kell a problémát megoldani. A hiányzó közműveket, aszfalt utakat meg kell építeni. Például: Sárkány utca. Biztonságosabb közlekedést! (körforgalom és kereszteződések előtti növényzet rendben tartása; zebrák, tükrök az oktatási intézményeknél és más frekventált helyeken) Gyömrő önkormányzati képviselőinek ne csak szavakban legyen fontos a város, hanem tetteikben is. Tartsanak napi kapcsolatot kerületük lakóival, segítsék őket, igyekezzenek mielőbb orvosolni jogos problémáikat. Az állami szociális ellátás nem kezel minden problémát (például a rászorulók kertjének rendben tartása), ezért egy civil szociális háló is segítene. Ennek összefogása lehet az önkormányzat feladata. Köszönettel: Vincze Ferenc képviselőjelölt (6. Választókerület)

7 Morva-Simon Natália Képviselőjelölt 7. választókerület Az Erzsébet-telep Gyömrő elhanyagolt gyermeke. Mi, itt élők évek óta kimaradtunk minden fejlesztésből. Se szökőkút, se körforgalom, se bevásárló központ. Ideje lenne változtatni ezen. Új, fiatal, friss szellemiségű képviselőre van szükség. Talán egy nő aprólékos meglátásai, gondoskodó szemlélete, empátiája jobban tudná képviselni szűkebb hazánk ezen elmaradott részét. Talán szóvá tenné, hogy a piac jelenlegi állapotában méltatlan a városhoz. Elhanyagolt, rozoga bódésor, nyakunkba folyó esővíz, földről árusított portéka. Hol maradt a XXI. századi színvonalú piac? Lehet, hogy a telep jelenlegi képviselői úgy gondolják (évek óta), hogy ide ez is jó? Hát nem jó! Ide komoly fejlesztés kell és én ezt fogom képviselni. Közvetlen kijárat kell a 31.sz. főútra, hogy a két sorompót kihagyva, várakozási idő nélkül kijuthassunk a telepről. A hely is megvan hozzá az Arany János út végében, ami évek óta járhatatlan. Ezt a szakaszt szilárd burkolatú úttá kell fejleszteni kerékpársávval együtt, amely lehetőséget biztosítana kocogóknak, futóknak is sportolásra. A megújult piaccal egybeépítve bevásárló központot, szolgáltatóházat kell építeni, amely nagymértékben növelné a vasúton túl lakók komfortérzetét. Igen, én ezt szeretném képviselni! Képviselőként a fenti célok megvalósításáért szeretnék dolgozni és minden olyan ügyet felvállalni, amire lakótársaim felhívják a figyelmemet és városunk fejlődését szolgálja. Köszönettel: Morva-Simon Natália képviselőjelölt (7. Választókerület)

8 Maléth Szilvia Képviselőjelölt 8. választókerület Véleményem szerint az alábbi feladatok várnak megoldásra kerületünkben: 1. A Kóczán út kiszélesítése és járda kialakítása elengedhetetlenül szükséges a megnövekedett forgalom miatt, valamint sok időt takarítanánk meg egy közvetlen kijárattal a 31-es számú főútra. Egyes helyeken a forgalmi rendet is át kellene gondolni. A gyalogosoknak több helyen is problémát jelent a járda hiánya, például az Állomás utcai vasúti átjárónál különösen hiányzik. 2. A piac körül sürgősen rendet kell tenni. Gond a biztonságos megközelíthetőség hiánya, járdát, esetleg kerékpár sávot kell építeni a sorompótól és a Liget felőli részről egyaránt. Megfelelő méretű kerékpártároló és parkoló kialakítására van szükség. Az árusító terület a monori piac mintája alapján kialakítható lenne, így egy fedett, hangszigetelt intézmény állna rendelkezésünkre, melyben az eladók és a vevők is tisztább, kényelmesebb körülmények között lehetnének és a közeli lakók nyugalma is megoldódna. 3. Gyömrő e területén szükségünk lenne megfelelő infrastruktúra, bolthálózat kialakítására is, de legalább egy közepes méretű bevásárlóközpontra, mert ilyen csak a város túlsó végén vagy Maglódon található. Egy ilyen fejlesztés munkahelyeket is teremtene és ha még posta is működhetne benne az nagy terhet venne le a központban lévő postahivatalról. 4. Gondoskodni kell a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről. 5. Figyelemmel kell kísérni az elhanyagolt telkek és épületek sorsát. 6. Folyamatos párbeszéd szükséges az itt lakókkal, mert csak együtt lehetünk igazán hatékonyak. Köszönettel: Maléth Szilvia képviselőjelölt (8. Választókerület)

9 Megválasztásom esetén ezen problémákat szeretném megoldani: 1. Helyi munkahelyteremtés: gazdasági élet fejlesztése, ipari park bővítése, város bevételeinek növelése. Nemzetközi vállalkozások behozatala. A helyi vállalkozások segítése. (adózási kedvezmények). Ez 12 év alatt nem sikerült! 2. Közbiztonság javítása érdekében térfigyelő kamerarendszer telepítése, a közvilágítás bővítése a város külső részein lakók biztonságáért. GPS alapú személyvédelmi rendszer kiépítése. 3. A város peremterületeinek felzárkóztatása. Petőfi-telep, Erzsébet telep és a falu fejlesztése. Kereskedelmi egységek telepítése. Gyömrőn áthaladó útszakaszok megszépítése. Egységes városkép. (fák, virágok ültetése) Virágzó település legyünk órás orvosi ügyelet és egészségügyi rendelőintézet színvonalának javítása. 5. Helyi buszközlekedés és vasúti közlekedés öszszehangolása. Új vasúti peron létesítése, hogy ismét vissza tudjuk állítani a Gyömrőről induló helyi vonatokat. 6. A nyitott, bűzt árasztó szennyvíztározó azonnali megszüntetése. Szelektív hulladékgyűjtés teljes körű bevezetése. 7. Járdaépítési program és a nem szilárd burkolatú utcák leaszfaltozása. 8. Kulturális élet fejlesztése, közösségi programok tervezése, jótékonysági bálok szervezése. Egyházak bekapcsolása az aktív közösségi életbe. Pályázatokon való induláshoz szükséges szakmai és pénzügyi támogatás. 9. Teleki kastély kulturális célú hasznosítása, egyik legfontosabb értékünk, melyet fel kell újítani. Horváth István Polgármesterjelölt 10. Városi labdarúgópálya fejlesztése, új sportközpont létrehozása, kiegészítve futópályával. 11. A temetők állapotának rendezése (Táncsics Mihály utcai temetőben új vízszórásos temetkezési hely kialakítása, új ravatalozó és urnasor építése). Meg kell oldani, hogy temetőink színvonala közpark szintjére emelkedjen. 12. A piac jelenlegi állapota méltatlan a városhoz. Fejleszteni kell a piachoz vezető utakat, járdákat, kerékpárutakat. 13. Az egyre szélsőségesebb időjáráshoz alkalmazkodnunk kell! A csapadékvíz-elvezetés problémáját megoldjuk! Köszönettel: Horváth István polgármesterjelölt

Városfejlesztési Választási Program 2014.

Városfejlesztési Választási Program 2014. Hajnal Egyesület Gyömrőért HEGY Városfejlesztési Választási Program 2014. Többet teszünk Gyömrő Lakosaiért! A HEGY VÁLASZTÁSI PROGRAMJA 2014 2 Hosszú távú cél: Létrehozni egy olyan települést, ahol szívesen

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a 2011-2014. éves időszakra szóló gazdasági program időarányos végrehajtásáról

B E S Z Á M O L Ó a 2011-2014. éves időszakra szóló gazdasági program időarányos végrehajtásáról B E S Z Á M O L Ó a 2011-2014. éves időszakra szóló gazdasági program időarányos végrehajtásáról Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 24-i ülésére Előterjesztő: Stayer

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 26/2013. (I. 30.) számú. h a t á r o z a t a. Újfehértó Város közterületi parkolási koncepciójáról

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 26/2013. (I. 30.) számú. h a t á r o z a t a. Újfehértó Város közterületi parkolási koncepciójáról ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2014. (IV. 29.) sz. önkormányzati rendelete a közterület-felügyeleti térfigyelő rendszerről

Gyömrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2014. (IV. 29.) sz. önkormányzati rendelete a közterület-felügyeleti térfigyelő rendszerről Gyömrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2014. (IV. 29.) sz. önkormányzati rendelete a közterület-felügyeleti térfigyelő rendszerről Gyömrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KINCSESBÁNYA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK TELJES FELÜLVIZSGÁLATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ MEGBÍZÓ: Kincsesbánya Község Önkormányzata 8044 Kincsesbánya, Kincsesi út 39. FELELŐS TERVEZŐ: Fehér Vártervező

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

K I V O N A T. Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Községi Önkormányzat Vámosszabadi K I V O N A T Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. szeptember 28-án (kedden) 18.00 órakor kezdődő soron következő nyilvános testületi

Részletesebben

2016. 02. 02. 2016. 02. 01.

2016. 02. 02. 2016. 02. 01. VÉLEMÉNYEK, JAVASLATOK Tiszaföldvár Város Településfejlesztési Koncepciója készítéséhez kapcsolódó tervezési folyamatban a partnerek által az önkormányzathoz eljuttatott vélemények, javaslatok nyilvánosságra

Részletesebben

1. HÉV-megálló, Szent Imre tér

1. HÉV-megálló, Szent Imre tér EMLÉKEZTETŐ Készült a 2010. június 4-én Csepelen tartott bejárásról, amelynek célja a CSEVAK Zrt. beruházásában megvalósuló közcélú kerékpártárolók tervezett helyszíneinek felmérése volt. Résztvevők: Bandzsál

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének, valamint a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzatnak 2012. december 17-i Közmeghallgatásáról és Falugyűlésről 1 Készült:

Részletesebben

Bevezetés. Előzmények

Bevezetés. Előzmények ÉPÍTETT KÖRNYEZET Bevezetés Az építési törvény, és a hozzá kapcsolódó jogszabályok 1998. január 1.-től módosultak, amely következtében megváltozott a településrendezési tervek készítésének menete és formája.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én megtartott rendes, nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én megtartott rendes, nyilvános üléséről Psz/51/7/2015.ny. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én megtartott rendes, nyilvános üléséről 39/2015. (V.27.) sz. Képviselőtestületi Határozat 40/2015.

Részletesebben

Város Képviselő-testület

Város Képviselő-testület Város Képviselő-testület O k t a t á s i B i z o t t s á g 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: hivatal@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu

Részletesebben

A TMK Bizottság 2011 évi munkaterve

A TMK Bizottság 2011 évi munkaterve A TMK Bizottság 2011 évi munkaterve - a választási kampány idején beérkezett lakossági kérésekből, a Hivatal Településüzemeltetési Osztályának kiegészítésével. Az alábbi lakossági kívánság-gyűjtemény mennyiségéből,

Részletesebben

MENETRENDI HIRDETMÉNY

MENETRENDI HIRDETMÉNY DAKK-1/HÓDMEZŐVÁSÁRHELY/2016. MENETRENDI HIRDETMÉNY Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2016. január 18-án (hétfőn) üzemkezdettől Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésében

Részletesebben

Berkenye Község Önkormányzatának Képviselő Testülete 5/2007 (XI.08.) rendelete a Berkenye község Helyi Építési Szabályzatáról

Berkenye Község Önkormányzatának Képviselő Testülete 5/2007 (XI.08.) rendelete a Berkenye község Helyi Építési Szabályzatáról Berkenye Község Önkormányzatának Képviselő Testülete 5/2007 (XI.08.) rendelete a Berkenye község Helyi Építési Szabályzatáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN A 1/2010.(I.26.) módosítással Az 5/2011.(IV.19.) módosítással

Részletesebben

SÁRVÁR. Településrendezési eszközök módosítása. eljárás. Teljes. Véleményezési szakasz

SÁRVÁR. Településrendezési eszközök módosítása. eljárás. Teljes. Véleményezési szakasz SÁRVÁR Településrendezési eszközök módosítása Teljes eljárás Véleményezési szakasz Megrendelő: Sárvár Város Önkormányzata 9600 Sárvár, Várkerület 2. Tel: 0695/523-100 Email: rosenfeld.istvanne@sarvar.hu

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV DÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 178/2005.(XII. 29.) KT. HATÁROZATA A KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉRŐL Dány község Önkormányzatának Képviselő testülete az 1990. évi LXV. tv. szerint,

Részletesebben

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL Szám: 955-3/2014 Tárgy: 2014. évi Busójárás ideiglenes forgalomkorlátozása H A T Á R O Z A T A Közúti Közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 14. (1) bekezdése,

Részletesebben

RÉPCELAK VÁROS. Városközpontot és a 86-os utat szegélyezõ területek tájépítészeti és kapcsolódó településképi kérdései

RÉPCELAK VÁROS. Városközpontot és a 86-os utat szegélyezõ területek tájépítészeti és kapcsolódó településképi kérdései RÉPCELAK VÁROS Városközpontot és a 86-os utat szegélyezõ területek tájépítészeti és kapcsolódó településképi kérdései Programtisztázó és döntéselõkészítõ dokumentáció 2013.10.24. Tartalomjegyzék Általános

Részletesebben

- a tanulmányi épületet nyugati irányban bõvítõ, a menzaudvart elépítõ változatot; (16)

- a tanulmányi épületet nyugati irányban bõvítõ, a menzaudvart elépítõ változatot; (16) Gyõr, Széchenyi István Egyetem új oktatási épület és könyvtár A pályamûvek általános értékelése Az egyetem beépítési struktúrája a közlekedési magok erõteljes formai-szerkezeti hangsúlyozásával és az épületelemek

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ 2015.12.09. egyeztetésekről

EMLÉKEZTETŐ 2015.12.09. egyeztetésekről Tárgy: Sárbogárd Város településrendezési eszközeinek felülvizsgálata Hely: Sárbogárd Város Polgármesteri Hivatalának hivatalos tárgyalója (7000 Sárbogárd, Hősök tere 2. földszinti tárgyaló) Idő: 2015.

Részletesebben

BICSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

BICSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BICSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI PROGRAMJA 2015-2019. 1 20/2015. sz. előterjesztés Bicske Város Önkormányzat Gazdasági Programja 2015-2019. A gazdasági program elkészítésére Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

IX. JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal jelen van: Széll Gáborné Blaskó Erzsébet jegyző

IX. JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal jelen van: Széll Gáborné Blaskó Erzsébet jegyző IX. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. június 26-én (szerda) 16.00 órakor tartott Képviselő-testületi ülésén. Testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal Szihalom Jelen vannak: Bóta József Sándor polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzatának rendkívüli testületi ülésén, 2009. október 15-én 9.00 órakor, a Polgármesteri Hivatal A épületi tanácskozó termében. Jelen vannak: Gyenes Levente

Részletesebben

- Új esély Debrecennek!

- Új esély Debrecennek! DEBRECEN - Várospolitikai program a korszakváltás jegyében. A város kreatív emberek gyűjtőhelye, ahol növelik és serkentik egymás produktivitását. (Richard Florida) Debrecen, az ország második legnagyobb

Részletesebben

PROGRAM. Mérk Nagyközség Képviselő-testületének. 26/2011.(III.29.) határozata. Az önkormányzat 2011-2014-ig terjedő gazdasági programjáról.

PROGRAM. Mérk Nagyközség Képviselő-testületének. 26/2011.(III.29.) határozata. Az önkormányzat 2011-2014-ig terjedő gazdasági programjáról. Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 26/2011.(III.29.) határozata Az önkormányzat 2011-2014-ig terjedő gazdasági programjáról. A Képviselő-testület! Az önkormányzat 2011-2014-ig terjedő gazdasági programját

Részletesebben

DUNAVARSÁNY VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

DUNAVARSÁNY VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA DUNAVARSÁNY VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 1. melléklet A Településfejlesztési Koncepció célja Az 1997. évi LXXVIII. törvény az épített környezet alakításáról és védelméről (a továbbiakban: Étv.)

Részletesebben

Devecser város integrált településfejlesztési stratégiája

Devecser város integrált településfejlesztési stratégiája Devecser város integrált településfejlesztési stratégiája II. STRATÉGIA KDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási terve

Vámosszabadi Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási terve 4/2013. (III. 29.) önkormányzati rendelet 2. sz. melléklete 1 Vámosszabadi Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási terve Az Önkormányzat a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán

készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán HATÁROZATOK:

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzatának. Gazdasági programja. 2014-2019. évre

Mágocs Város Önkormányzatának. Gazdasági programja. 2014-2019. évre A jövő az nem egy hely, ahová belépünk. Azt mi hozzuk létre: /L.I.Sweet/ Mágocs Város Önkormányzatának Gazdasági programja 2014-2019. évre A programot a képviselő-testület 2015. március.tartott ülésén

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYOTT SZÖVEGES MUNKARÉSZE

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYOTT SZÖVEGES MUNKARÉSZE 269/2006. (XI. 8.) ÖK sz. határozat A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYOTT SZÖVEGES MUNKARÉSZE 65 3 A terület felhasználását meghatározó leírás 3.1 Területfelhasználás 3.1.1 Beépítésre szánt területek

Részletesebben

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L P O L G Á R M E S T E R I B E S Z Á M O L Ó A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L Tisztelettel, és szeretettel köszöntök mindenkit, aki megtisztelt bennünket jelenlétével. 2014 októberében régi-új képviselőtestület

Részletesebben

Összesen 135 válasz érkezett Összegzés

Összesen 135 válasz érkezett Összegzés Összesen 135 válasz érkezett Összegzés ügyfélfogadási, rendelési ideje? Mennyire tudja azt összeegyeztetni munkaidejével? - Polgármesteri Hivatal Megfelelő, egyáltalán nem okoz gondot 83 61% Néha gondot

Részletesebben

TARTALO M J E GYZ É K

TARTALO M J E GYZ É K TARTALO M J E GYZ É K 1. sz. melléklet Térképvázlat az akcióterület elhelyezkedéséről a településen belül 1 2. sz. melléklet Az akcióterületre vonatkozó településszerkezeti és a szabályozási terv vonatkozó

Részletesebben

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs!

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! TÁJAK KOROK MÚZEUMOK EGYESÜLET KURD KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA VÖLGYSÉG TURISTA EGYESÜLET Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! Örömmel üdvözöljük a Tolnai Hegyhát 35 elnevezésű

Részletesebben

Herceghalom Község Önkormányzatának. GAZDASÁGI PROGRAMJA 2007 - től 2010 - ig terjedő időszakra I. BEVEZETÕ

Herceghalom Község Önkormányzatának. GAZDASÁGI PROGRAMJA 2007 - től 2010 - ig terjedő időszakra I. BEVEZETÕ Herceghalom Község Önkormányzatának GAZDASÁGI PROGRAMJA 2007 - től 2010 - ig terjedő időszakra I. BEVEZETÕ Az önkormányzat éves költségvetésének alapját a gazdasági program képezi. A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

SZOMÓD KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA. Alátámasztó leírás

SZOMÓD KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA. Alátámasztó leírás SZOMÓD KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA Alátámasztó leírás Szomód község hatályos, 2006-ban elfogadott településrendezési tervét jelen megbízással egyezően a Fülöp Építésziroda készítette,

Részletesebben

tovább örökítő város legyen!

tovább örökítő város legyen! K Ö R M E N D I F Ó R U M 3 tovább örökítő város legyen! kampányról, tervekről, a város jövőjéről hogy milyen szakokra lenne még szükség a mezőgazdasági képzések mellett, így például a fémipari szakmák

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2015. október 08-i soros ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2015. október 08-i soros ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2015. október 08-i soros ülésén Hozott határozatok: 153-161/2015.(10.08.) Hozott rendelet: 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi

Részletesebben

Sokorópátkai Általános Iskola. Pedagógiai Programja

Sokorópátkai Általános Iskola. Pedagógiai Programja Sokorópátkai Általános Iskola Pedagógiai Programja "Meg kell tanítanunk mindenkit a látásra, hogy jobban örüljön a hársfa kibontakozásának. Meg kell tanítanunk az embert a világ végtelen gazdagságának

Részletesebben

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 4-én 18,00 órai

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozótermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi

Részletesebben

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL Szám: 1469-2/2015. Tárgy: 2015. évi Busójárás ideiglenes forgalomkorlátozása H A T Á R O Z A T A Közúti Közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 14. (1) bekezdése,

Részletesebben

Alakítsd a városod! Ötletek. 1. Színes virágosládák a Széchenyi téren. Osztály: Mezőszél Utcai Általános Iskola, 8.B

Alakítsd a városod! Ötletek. 1. Színes virágosládák a Széchenyi téren. Osztály: Mezőszél Utcai Általános Iskola, 8.B Alakítsd a városod! Ötletek 1. Színes virágosládák a Széchenyi téren Osztály: Mezőszél Utcai Általános Iskola, 8.B és PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola 10.C A Mezőszél Utcai Általános

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 204-20/2010. Képviselő-testülete. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a képviselő-testület 2010. október 13-ai nyílt, alakuló üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 204-20/2010. Képviselő-testülete. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a képviselő-testület 2010. október 13-ai nyílt, alakuló üléséről Pátka Község Önkormányzatának 204-20/2010. Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V a képviselő-testület 2010. október 13-ai nyílt, alakuló üléséről Rendeletek: Határozatok: 184/2010.(X.13.) 185/2010.(X.13.)

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 13/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 13/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2011. szeptember 8-án 11 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának. Gazdasági Programja 2015-2020.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának. Gazdasági Programja 2015-2020. szekszárdi öh. melléklete Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Gazdasági Programja 2015-2020. 1 BEVEZETÉS A gazdasági program elkészítésére Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi

Részletesebben

XXII. JEGYZŐKÖNYV. Testületi ülés helye: Szihalmi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozó terme

XXII. JEGYZŐKÖNYV. Testületi ülés helye: Szihalmi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozó terme XXII. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. november 26-án (szerda) 15.00 órakor tartott Képviselő-testületi ülésén. Testületi ülés helye: Szihalmi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozó terme Jelen vannak: Bóta

Részletesebben

Városi Önkormányzat. 2013. július hó. Kazincbarcika város Településrendezési tervének K-10 jelű módosítása 1

Városi Önkormányzat. 2013. július hó. Kazincbarcika város Településrendezési tervének K-10 jelű módosítása 1 Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Szervezési, Hatósági és Humánpolitikai Osztály Városi Főépítész Székhely: Kazincbarcika, Fő tér 4. Levelezési cím: 3701 Kazincbarcika, Fő tér 4 email: lautner.emoke@kazincbarcika.hu.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mocsáry Balázs polgármester Naszvadi Sándorné és Blahó Sándor képviselőket javasolja jegyzőkönyv hitelesítőnek.

Jegyzőkönyv. Mocsáry Balázs polgármester Naszvadi Sándorné és Blahó Sándor képviselőket javasolja jegyzőkönyv hitelesítőnek. Jegyzőkönyv Készült: A Csévharaszt Község Polgármesteri Hivatal Dísztermében 2011. szeptember 22-én megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: a csatolt jelenléti ív szerint.

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2008. október 14-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2008. október 14-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-9/2008./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2008. október 14-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. május 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről.

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. május 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jegyzőkönyv Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. május 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: Mocsáry Balázs polgármester, Antal Erzsébet

Részletesebben

Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013

Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Tanulmány a nagykanizsai városi rendezvények alkalmával jelentkező közlekedési problémák feloldási lehetőségeiről 2014. 1

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG. TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KIEGÉSZÍTÉS A 2012. évi Településszerkezeti terv módosításhoz 2012. SZEPTEMBER EGYEZTETÉSI ANYAG

PÁTY KÖZSÉG. TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KIEGÉSZÍTÉS A 2012. évi Településszerkezeti terv módosításhoz 2012. SZEPTEMBER EGYEZTETÉSI ANYAG PÁTY KÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KIEGÉSZÍTÉS A 2012. évi Településszerkezeti terv módosításhoz 2012. SZEPTEMBER EGYEZTETÉSI ANYAG TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS, ELŐZMÉNYEK, TERÜLETRENDEZÉSI TERVEK

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2011. március 31-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2011. március 31-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzatának gazdasági programja Előkészítette: Izsó Gábor polgármester Tárnok Lászlóné jegyző Véleményező valamennyi bizottság bizottság: Sorszám: III/2 Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

Diósd Város Önkormányzatának gazdasági ( fejlesztési ) programja vitaanyag

Diósd Város Önkormányzatának gazdasági ( fejlesztési ) programja vitaanyag Diósd Város Önkormányzatának gazdasági ( fejlesztési ) programja vitaanyag Jövőkép, megvalósítandó elképzelések, feladatok: Alapelvünk az, hogy Diósd Város Önkormányzatának a településfejlesztésben meghatározó

Részletesebben

HATÁROZAT TERVEZET. Csévharaszt község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. ( ) számú határozata a Településszerkezeti Terv megállapításáról

HATÁROZAT TERVEZET. Csévharaszt község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. ( ) számú határozata a Településszerkezeti Terv megállapításáról HATÁROZAT TERVEZET Csévharaszt község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. ( ) számú határozata a Településszerkezeti Terv megállapításáról Csévharaszt község Önkormányzata Képviselő-testülete az

Részletesebben

Dabas város integrált városfejlesztési stratégiája Kivonat

Dabas város integrált városfejlesztési stratégiája Kivonat Dabas város integrált városfejlesztési stratégiája Kivonat Az integrált városfejlesztési stratégia és a városban tervezett fejlesztések Dabas város integrált stratégiájának célhierarchiája 2 A fejlesztési

Részletesebben

Városmentés brüsszeli módra

Városmentés brüsszeli módra Városmentés brüsszeli módra Brüsszel a kilencvenes évekig Európa hanyatló városai közé tartozott: az ötvenes évektől lezajlott modernizációs folyamatok következményeképp a város népessége egyre szegényebbé

Részletesebben

polgármester városi főépítész

polgármester városi főépítész Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Lautner Emőke városi főépítész Tájékoztató a Kazincbarcika Városi Köztemető fejlesztési tanulmánytervének döntés előkészítő koncepciótervének tervezetéről

Részletesebben

GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020)

GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020) GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020) 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETÉS... 5 1.1 A feladat meghatározása... 6 1.2 SZAKMAI ÉS MÓDSZERTANI KERETEK... 7 1.2.2. A környezeti problémákkal

Részletesebben

Ingatlan értékbecslési szakvélemény Szentendre, Ady Endre út, Hrsz.: 4777-4782 - Szenei Ferenc, 2015.11.24.

Ingatlan értékbecslési szakvélemény Szentendre, Ady Endre út, Hrsz.: 4777-4782 - Szenei Ferenc, 2015.11.24. 1 INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY Ingatlan címe:, Jellege: Belterület - Kivett beépítetlen terület Helyrajzi szám: 4777, 4778, 4779/1, 4781, 4782 Készítette: Szenei Ferenc Készítés dátuma: 2015.11.24.

Részletesebben

Mosonmagyaróvár településrendezési eszközeinek 2013. évi felülvizsgálata

Mosonmagyaróvár településrendezési eszközeinek 2013. évi felülvizsgálata Mosonmagyaróvár településrendezési eszközeinek 2013. évi felülvizsgálata Mosonmagyaróvár város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010-ben döntött arról, hogy a településrendezési eszközök (településszerkezeti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 5 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el:

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 5 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el: Bak község Önkormányzati Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bak, 2012. október 02-i nyílt testületi ülés jegyzőkönyv. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 24-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 24-ei ülésére 1 ELŐTERJESZTÉS Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 24-ei ülésére Tárgy: Előterjesztő: Döntés az Önkormányzat 2015-2019. közötti évekre vonatkozó Gazdasági Programjáról, Fejlesztési

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 25. napján 13:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 25. napján 13:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Hunya Község Önkormányzata 5555 Hunya, Rákóczi út 19. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 25. napján 13:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Községháza Tanácskozó

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@axelero.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@axelero. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@axelero.hu 13960/2006. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak Város

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2011. július 21-én 17 30 órai kezdettel megtartott, személyesen (előző képviselő-testületi ülésen) és elektronikusan

Részletesebben

J E GYZŐ KÖNYV. 1. Tájékoztató a 2014. évi közmeghallgatáson elhangzott közérdekű javaslatok megvalósítása érdekében tett intézkedésekről

J E GYZŐ KÖNYV. 1. Tájékoztató a 2014. évi közmeghallgatáson elhangzott közérdekű javaslatok megvalósítása érdekében tett intézkedésekről 40284-21/2015. J E GYZŐ KÖNYV Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által 2015. december 14-én tartott közmeghallgatásról. Jelen vannak: képviselők, jegyző, aljegyző, köztisztviselők,

Részletesebben

Projekt teljes költsége, bruttó összeg, Ft

Projekt teljes költsége, bruttó összeg, Ft Terület- és Településfejlesztési Operatív Program /TOP/ keretében megvalósuló "JNSZ Megyei Integrált Területi Program /ITP/ 2014-2020" VÉGREHAJTÁSA - PROJEKTFEJLESZTÉS - megyei keret: 53,78 milliárd Ft

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. június 24-i ülésére.

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. június 24-i ülésére. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. június 24-i ülésére. Tárgy: Az új városközponti parkoló megépítésével kapcsolatos közlekedésszervezési kérdések, fizetőparkolókról szóló rendelet módosítása,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 4 - én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 4 - én tartott nyílt üléséről 170/20/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 4 - én tartott nyílt üléséről Határozatok: 167/2014. (XII.4.)

Részletesebben

É Ő É É Á É Á Ü Ú ű Á ü Á ú ü ú ü Á Á Ú Ü ü ű ú ü ú Ü ű Ü ü ü ű ü ü ű ű ü ü ü ü ü ü ú ü ü ú ű ü ü ü ü ü ü ú Ü ü ü Á Ü ú ü ú ü ü ü ü ü ü ú ü Ú ú ü ü ü ü ú ú ű ú ü ü ú ű ü ü É ú ü ü ü ü ú Á ü ü É Á ü ü ü

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2016. január 28-i ülésére

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2016. január 28-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2016. január 28-i ülésére Tárgy: Kiskunhalason tervezett térfigyelő kamera rendszer kamera helyeinek elfogadása Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2004. (IV. 30.) rendelete

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2004. (IV. 30.) rendelete Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2004. (IV. 30.) rendelete Biharnagybajom község háziorvosi, fogorvosi és védőnői körzeteiről Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

18. H í r l e v é l 2011. március Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság Közhasznú Egyesület Internetes Újságja

18. H í r l e v é l 2011. március Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság Közhasznú Egyesület Internetes Újságja 18. H í r l e v é l 2011. március Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság Közhasznú Egyesület Internetes Újságja Kaktusz klub Felsőpetény Már megjelent 2011. 1. száma! Nincs külön tagdíj! A Debreceni Pozsgástár

Részletesebben

Penc Község Önkormányzata Képviselőtestületének 8/2004. (V. 29.) számú rendelete az 5/2009. (V. 21.) KT. módosító rendelettel egybeszerkesztve

Penc Község Önkormányzata Képviselőtestületének 8/2004. (V. 29.) számú rendelete az 5/2009. (V. 21.) KT. módosító rendelettel egybeszerkesztve Penc Község Önkormányzata Képviselőtestületének 8/2004. (V. 29.) számú rendelete az 5/2009. (V. 21.) KT. módosító rendelettel egybeszerkesztve Penc Község Építési Szabályzatáról Penc Község Önkormányzata

Részletesebben

Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit!

Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit! 1 Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit! Tisztelt Falugyűlés! Tájékoztatóm elején egy tragikus aktualitásról kell szólnom: március

Részletesebben

Már elnyert, megvalósításra váró EU-s pályázatok:

Már elnyert, megvalósításra váró EU-s pályázatok: Eredmények, fejlesztések, kicsik és nagyok. A jót könnyű megszokni! Ez örök igazság. Úgy gondoljuk, hogy városunkban nagyon sok olyan jó dolog készült az elmúlt években, melyeknek nagyon örültünk, hamar

Részletesebben

A képviselő-testület a javaslattal egyetértett és a közmeghallgatás napirendjét egyhangú (6 igen) szavazattal az alábbiak szerint határozta meg:

A képviselő-testület a javaslattal egyetértett és a közmeghallgatás napirendjét egyhangú (6 igen) szavazattal az alábbiak szerint határozta meg: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 22-én, 17:00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásáról. Az ülés helye: Jelen vannak: Távolmaradt:

Részletesebben

Balatonlelle Város Önkormányzata 11/2013.(VII.30.) önkormányzati rendelete BALATONLELLE VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL

Balatonlelle Város Önkormányzata 11/2013.(VII.30.) önkormányzati rendelete BALATONLELLE VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL 1 Balatonlelle Város Önkormányzata 11/2013.(VII.30.) önkormányzati rendelete BALATONLELLE VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL Balatonlelle Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2006. december 18-án megtartott

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2006. december 18-án megtartott J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18-án megtartott Közmeghallgatásról, valamint Falugyűlésről Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzatának 2006.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s. Önkormányzat Képviselő-testületének soros üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s. Önkormányzat Képviselő-testületének soros üléséről 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s Önkormányzat Képviselő-testületének soros üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: az Önkormányzat Polgármesteri irodája Alcsútdoboz, József

Részletesebben

Varga Ernő jegyző Béres Rita aljegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü. irodavezető

Varga Ernő jegyző Béres Rita aljegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü. irodavezető J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendes testületi ülésén, 2007. június 25-én, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak: Gyenes

Részletesebben

Iktatószám: 05-25056-6 /2006. Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése. Tárgy:

Iktatószám: 05-25056-6 /2006. Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése. Tárgy: Iktatószám: 05-25056-6 /2006 Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Tárgy: Tájékoztató Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Városfejlesztési terveiről Az anyagot készítette: Városfejlesztési

Részletesebben

Értékeink velünk élnek. LEADER+ Program a Vasi Hegyháton II. füzet

Értékeink velünk élnek. LEADER+ Program a Vasi Hegyháton II. füzet Értékeink velünk élnek LEADER+ Program a Vasi Hegyháton II. füzet Az együttmûködésben a Vezetô Szervezet a Vasi Hegyhát Többcélú Kistérségi Társulás lett. A Társulás elnöke az Akciócsoport képviselete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2014. március 13-án megtartott üléséről Hozott döntések: 22/2014. számú határozat pályázatok benyújtásáról 23/2014. számú határozat

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének. 2/2001. (III.20.) önkormányzati rendelete

Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének. 2/2001. (III.20.) önkormányzati rendelete Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének 2/2001. (III.20.) önkormányzati rendelete és szabályozási tervéről Pétfürdő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A.

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. JEGYZ KÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képvisel -testületének 2014. november 25. napján az Önkormányzat hivatali épületében (8943

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 92/2003. (IV. 30.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 92/2003. (IV. 30.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 92/ (IV. 30.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza Környezetvédelmi Programjához készített 20032004. évi cselekvési terv elfogadásáról A Közgyűlés 1. Nyíregyháza

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Tájékoztató a 2009. évi költségvetési javaslatról, 2009. év főbb feladatai

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Tájékoztató a 2009. évi költségvetési javaslatról, 2009. év főbb feladatai 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2009. február 17. 18 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásáról (falugyűlésről). Jelen vannak: Márok Csaba polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bükkszék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 24-én, 17.00 órakor tartott falugyűlésén és közmeghallgatásán Jelen vannak: Zagyva Ferencné polgármester

Részletesebben

Összefüggések a kultúra és az idegenforgalom között

Összefüggések a kultúra és az idegenforgalom között DR. TAKÁCS JÓZSEF Összefüggések a kultúra és az idegenforgalom között Bevezetés Mindjárt első mondatommal szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy előadást tarthattam és szeretném átadni a székesfehérvári

Részletesebben

ő ü ő ü ő ü ő Ő ü ő ú ő ű ü ú ő ű ű ű ú ű ő ő ő ő ő Ó Á Á ő ő ő ő ő ő ő ő Ó Ó ü ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ü ü ü ü ü ő Á ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ü ő ű ő ü ő ő ü ő ő ő ü ű ű ű ű ű ú ű ú ű ú ü É ü ő É ű ő ű

Részletesebben