Magazin 2015/12/2. Köszöntő ősz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magazin 2015/12/2. Köszöntő. 2014 ősz"

Átírás

1 Köszöntő Magazin 2015/12/ ősz Kedves Olvasó! Számomra hihetetlen, hogy már a 2015-ös év utolsó kiadását nyújthatom át Önnek. Az év végi hajrában ha lehet, még gyorsabbnak érezzük az idő múlását. Ebben az utolsó pár napban szinte kivétel nélkül minden cégnél a legmagasabb fordulatszámra kapcsoltak. Javaslom, ha teheti, kikapcsolódásként lapozzon bele decemberi második számunkba! Ebben a hónapban egy igazi luxusautót választottam a kalandokat kedvelőknek. Bemutatjuk rovatunkban ismerkedjen meg közelebbről a Mercedes-Benz városi terepjárójával! Hasznos-Útravaló rovatunkban tovább folytatom az előző számban már megkezdett gondolatmenetet, gyakorta feltett kérdésekre válaszolunk a téli időjárási viszonyok-autózás vonatkozásában, valamint tippeket adok ahhoz, hogy hogyan válhat télen is magabiztos autóvezetővé. Érdekesség rovatunkban beszámolok arról, hogy a FORD minden idők legnagyobb beruházásába kezdett az elektromos meghajtású autók gyártása terén. Zöld rovatunkban ismét egy magyar vonatkozású jó hír: Budapest teljes területén ingyenesen parkolhatnak a zöld rendszámmal rendelkező gépjárművek. Megvette már a karácsonyi ajándékokat? Egy színházjegy mindig szép ajándék. Könnyedén rovatunkban figyelmébe ajánlom a Madách Színházban látható, az egész család számára felejthetetlen szórakozást nyújtó József és a Színes szélesvásznú álomkabát című darabot. December 26-ára még vannak jegyek! Záró gondolatként, szeretném megköszöni egész éves megtisztelő figyelmét. Magam és kollégáim nevében Békés Karácsonyi Ünnepeket, Sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánok! az EuroFleet Zrt. csapata nevében Üdvözlettel: Kiss Anikó

2 Bemutatjuk Mercedes-Benz GLE 250d A legjobbat hozza ki a terepből Mindegy, milyen kihívást szeretne vállalni: az új GLE-ben ideális partnerre talál. Az offroad-rajongók ennek különösen örülni fognak, mindenki más pedig élvezheti azt a luxust, hogy bármikor, gondolkodás nélkül haladhat nehezen járható terepen, amikor csak szeretne. Ezzel a gépkocsival minden métert élvezni fog, amíg csak célba nem ér. A DYNAMIC SELECT kontrollerrel állíthatja be kívánságai szerint: kényelmes, sportos, télre optimalizált, terepre kész vagy egyéni. Ennek megfelelően változik a motor, sebességváltó, futómű és kormánymű karakterisztikája. Az extraként rendelhető Offroad technikai csomag az Offroad+ menetprogramban optimális beállításokat nyújt a szilárd utaktól távoli feladatok megoldásához. Terepáttétele lehetővé teszi a lassabb és jobban kontrollálható haladást a terepen, nagy vonóerővel. Ezáltal az új GLE kitűnően alkalmas a kontrollált lejtmenetre, különösen rossz tapadású talajon. Az új GLE 500 e 4MATIC-kal együtt egy új korszak felé indulhat el. Az autó egy nagy teljesítményű 3,0 literes V6-os belsőégésű motort és egy elektromotort kombinál, kívülről feltölthető Lítium-ion nagyfeszültségű akkumulátorral. Az első pillantásra magával ragadó Az új GLE kifinomult nyugalommal mesél az izgalmas csúcspontokról, engedi szabadon lélegezni és magával ragadóan sugároz egy meggyőző élményt: a természetességet. Design-koncepciója a járművet egyedülállóan dinamikus, határozott és domináns gépkocsivá teszi. A SUV sportos sziluettjét a nyújtott vonalak és a nagyobb tengelytáv, rövid túlnyúlásokkal határozzák meg. Markáns formájú kerékjáratok hangsúlyozzák a szegmens eddig ismeretlen oldalát. Az orrnál a motorháztető dominál, erőteljes powerdome-okkal. A hűtőrács a középen elhelyezett Mercedes csillaggal, és a két, plasztikusan megformált lamellával aláhúzza a SUV-karaktert. Az extraként rendelhető nagy teljesítményű LED-es fényszórók hozzájárulnak a márkára jellemző világításképhez. Az új GLE azonban nemcsak elöl sugárzó. A hátsó lámpák szintén LED-es kivitelűek és mindenekelőtt a sötétben jelzik érezhetően a Mercedes márkát. A hátul csökkentett magasságú tetővel, valamint a vízszintes vonalvezetéssel együtt mindezek kifejező hátsó designt eredményeznek.

3 Utastér egy tér melyet nem akar többé nélkülözni A részletek azok, amelyeket már kis idő múlva sem akar nélkülözni az új GLE utasterében. A legnagyobb kényelemmel körülvéve Önt, az új GLE utastere igényes felszereltségekkel és anyagokkal nagyvonalú térérzetet kínál. A frissességről az utastérben az új színek, mint a gyömbérbézs, krisztályszürke, eszpresszóbarna vagy a nyeregbarna gondoskodnak. A multifunkciós kormány gombjai, az ülésállítás ajtókon található kezelőszervei, valamint a központi média kijelző körüli keskeny krómezüst foglalatok további finom fénypontok. Azonnal feltűnik a műszerfal újonnan kialakított felső része, a központi média kijelző, valamint a 3 küllős multifunkciós sportkormány. A műszerfal felső része kívánságra Artico műbőr bevonattal is rendelhető. A legjobb összeköttetés nem mindig egy út A mobilitás átalakul. Ma már másképpen közlekedünk, állandóan online, folyamatosan elérhetőek vagyunk. Digitálisan élünk. És az autó? Sokáig le volt maradva mögöttünk. A Mercedes connect me a gépkocsi és a vezető hálózatba kapcsolását jelenti és még sokkal többet: a gépkocsi személyes világának részévé válik. A nagyobb kényelem és a jó érzés érdekében, hogy menet közben is állandóan online lehessen. Live Traffic Information A Live Traffic Information gyorsabban célba juttatja Önt! Az online szolgáltatás segítségével aktuális és rendkívül precíz közlekedési információk foghatók az optimalizált dinamikus célhoz vezetés és a pontosan kiszámított érkezési időpontok érdekében. Az adatátvitel egy kommunikációs modul segítségével történik, egy mobil internet-kapcsolaton keresztül. A Live Traffic Information az első forgalomba helyezéskor az extraként rendelhető COMAND Online multimédia rendszer része. A szolgáltatást ekkor három évre aktiválják, majd az térítéskötelesen meghosszabbítható. Mercedes-Benz Segélyhívó rendszer Szükség esetén a segélyhívás automatikusan vagy manuálisan, a gépkocsiban található SOS-gombbal kezdeményezhető. A Segélyhívó Központ ezután azonnal ellenőrzi, hogyan és milyen formában van szükség helyszíni segítségre. Szükség esetén a segélyhívás adatait, mint például a GPS-koordináták, továbbítja egy nyilvános európai Segélyhívó Központnak, amely a segítségnyújtás minden további lépését intézi. Mercedes connect me alapszolgáltatások Meghibásodás-menedzsment Bár a meghibásodások ritkák a Mercedes-Benz gyorsan és egyszerűen nyújt segítséget. Az MB Contact telefonkönyv-bejegyzés segítségével a gépkocsiban azonnal felvehető a kapcsolat a Mercedes- Benz Service24h-val, amely azután minden további teendőről intézkedik. A megküldött gépkocsiadatok alapján a segélyszolgálat optimálisan felkészülve és gyorsan juthat el Önhöz éjjel-nappal, bármikor.

4 Telediagnosztika A diagnosztikai szoftver képes felismerni a fontos, biztonsághoz kapcsolódó alkatrészek cseréjének szükségességét. Ezeket az adatokat a rendszer továbbítja Mercedes-Benz szerviz-partnerének, aki ennek alapján felveheti a tulajdonossal a kapcsolatot. Baleset-menedzsment Annak érdekében, hogy egy segélyhívás után a lehető leggyorsabban meg lehessen kezdeni a mentést, vagy a balesetet szenvedett gépkocsi elvontatását, a rendszer egy Mercedes-Benz Segélyhívás után kívánságára továbbítja a hívást a Mercedes-Benz ügyfélközpontba. Karbantartás-menedzsment A beépített Karbantartás-menedzsment segít abban, hogy betarthassa Mercedesének optimális karbantartási ciklusait. Minden fontos adatot meg lehet küldeni a Mercedes-Benz szerviz-partnernek aki ennek alapján konkrét, egyéni szerviz-ajánlatot adhat Önnek. Távoli eléréssel biztosított szolgáltatások A leparkolt jármű helyzetének meghatározása Idegen város, zegzugos utcák semmi gond, ez a Távoli eléréssel biztosított szolgáltatás 1,5 kilométeres körzetben megmutatja, hol parkol a gépkocsi. Mindezt az Ön okostelefonján. Járműkövetés A mozgó gépkocsi helyzetének meghatározása is lehetséges a GPS segítségével, például, ha kölcsönadta azt. A funkció működését a gépkocsiban kijelző jelzi, és az a vezető által bármikor deaktiválható. Jármű állapotának lekérdezése Jármű-információk, mint például a pillanatnyi kilométeróra- és ablakmosó folyadék-szint vagy az üzemanyagszint bármikor kényelmesen, az ügyfélportálon keresztül lekérdezhető. Földrajzi járműfelügyelet Ami a logisztika területén már régen bevett gyakorlat, most a Mercedes-Benz személygépkocsikban is megjelenik. A földrajzi járműfelügyelet lehetőséget nyújt területek meghatározására. Ha a gépkocsi behajt a meghatározott területre, vagy elhagyja azt, a rendszer kívánságra értesítést küld. A funkció működését a gépkocsiban kijelző jelzi, és az a vezető által bármikor deaktiválható. Mercedes-Benz alkalmazások konfigurálása A Mercedes connect me web-alkalmazás segítségével kényelmesen, otthonról, vagy útközben elvégezheti a gépkocsiban rendelkezésre álló Mercedes-Benz alkalmazások előzetes konfigurációját: például a sorrend módosítását vagy a hírek alkalmazás kategóriáinak beállítását. Távoli ajtónyitás és zárás A gépkocsi a Mercedes connect me web-alkalmazás segítségével egy ujjmozdulattal egyszerűen nyitható és zárható. Ha például elfelejtette volna bezárni az autót, ezt bármikor egyszerűen pótolhatja.

5 Így aktiválhatja a Mercedes connect me szolgáltatásokat: Regisztráljon a Mercedes me ügyfélportálon. Bejelentkezés után fogadja el a felhasználási feltételeket. Ezek után az Ön Mercedes-Benz kereskedője fogja összekötni a Mercedes me fiókját a járművével. A későbbiekben lehetősége lesz a különböző szolgáltatások aktiválására és deaktiválására. Érezze a nagyvilágot! Hajtson ki a természetbe! Élvezze intenzíven az élményt, és a rohanástól távol engedje, hogy elvarázsolják az új GLE multimédia rendszerei, az audio, viedó és az internet hozzáférés: ez a gépkocsi minden téren klasszis, és még a terepen is mindig jó összeköttetésben van a világgal. Ezentúl útközben sem kell lemondania a digitális kapcsolattartásról, mert ez a multimédiás mindentudó aligha hagy kívánnivalót maga után. Mindezt pedig utánozhatatlanul vonzó módon teszi. Ez a multimédia rendszer egyesíti a szórakozást, az információkat és a kommunikációt. Az Audio 20 CD internet-csatlakozással, rádióval, kettős tunerrel és CD lejátszóval lehetővé teszi a hálózatba kapcsolást mobil eszközökkel, Bluetooth segítségével. Környezetvédelem gyorsabban a mából a holnapba Környezetbarát koncepciók. A BlueEFFICIENCY a Mercedes-Benznél a jövőbemutató hatékonyság-fokozó technológiát, valamint innovatív intézkedéscsomagokat jelent, az üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás optimalizálására. Egy felszereltség rendelkezésre állása a motorváltozattól és a kiválasztott konfigurációtól függ. Az erre vonatkozó adatok a mindenkori felszereltségi információkban találhatók. BlueEFFICIENCY intézkedések. A BlueEFFICIENCY intézkedések a gépkocsi teljes körű optimalizálását jelentik, amellyel Ön üzemanyagot takarít meg, és csökkenti a környezet terhelését. Az új GLE-ben is a leghatékonyabb motorokat a mindenkor optimális tulajdonságokkal kombináljuk, a lehető legalacsonyabb üzemanyagfogyasztás érdekében. forrás:

6 Hasznos - Útravaló 8 tipp a magabiztos téli vezetéshez Gumiabroncsok és ablaktörlő gumik cseréje A szélsőséges hőmérséklet-ingadozás, a jegesedés és az igénybevétel olyan veszélyeket hordoz magában, amelyek kivédése előrelátó és alapos felkészültséget igényel. A hideg évszakok beköszöntével mindenképpen váltson téli gumiabroncsra, valamint ellenőrizze, vagy ellenőriztesse a biztonságos közlekedésben segítséget nyújtó ablaktörlőlapátot. A lámpák fokozott felügyelete A rövidülő nappalok a fényszórók fokozott igénybevételét jelentik az autósok számára. Rendkívül fontos ezért az autó fényszóróinak, féklámpáinak és egyéb fényforrásainak felügyelete valamint helyes beállítása, illetve a gyengén teljesítő, kiégett izzók azonnali cseréje. Folyadékok a hidegben A hideg hatással van minden folyadékra, mely az autóban található. A hűtőfolyadék szintjének ellenőrzése rendkívül fontos, hiszen a fagyott folyadék képes akár a motorblokk megrepesztésére is! Tiszta ablak, biztos közlekedés Még a téli fagy beállta előtt cserélje fagyálló változatra a nyári szélvédőmosó folyadékot! Az esőben felverődő saras víz vagy hólé eltávolításához ugyanis gyakran nem lesz elegendő az ablaktörlő lapátok ereje. Arról nem is beszélve, hogy a fagyálló ablaktörlő folyadék még a reggeli deret is gyorsan leviszi a szélvédődről. Az akkumulátor se fázzon meg A hideg fokozott igénybevétellel terheli az autó energiatelepét, amelyre különösen a ledermedt, egész éjjel hűlő motor indítására ró komoly terhelést. Ne feledje, hogy az akkumulátor gondoskodik a szélvédő fűtéséről, páramentesítésről és a fényszórók, ködlámpák működéséről. Töltöttségének ellenőrzésére rendszeresen fordítson gondot! A tiszta autó nem csak nyáron fontos A téli szennyeződések különlegesen igénybe tudják venni gépjármű külsejét, éppen ezért rendkívül lényeges, hogy a folyamatos megtisztításáról gondoskodni tudjon! Jégoldó folyadék, jégkaparó valamint a hó eltávolítására alkalmas eszköz mindig legyen az autóban! Állandó éberség A korai sötétedés, a hűvös idő különösen fáraszthatja a sofőröket. Ne engedje, hogy figyelme lankadjon! Ha szükséges, állj meg inkább egy kávéra, és késs egy kicsit, mint hogy balesete legyen. Forrás: vezess.hu

7 A téli vezetés gyakori kérdései Megnő a fogyasztás télen. Miért? Ennek a jelenségnek több oka is van. Elsősorban azért, mert a mai modern motorok már elektronikusan figyelik a motor hőmérsékletét. Ezért az elektronika több üzemanyagot fecskendez mindaddig a motorba, míg az el nem éri az üzemi hőfokot. Ráadásul télen a hideg miatt több időre van szüksége a motornak az üzemi hőfok eléréséhez. Az üzemanyagkeverék képzés valamint az égés a hideg motortérben messze áll az optimálistól, ami szintén növeli a fogyasztást. Másrészt a hideg téli időben csökken a motorolaj viszkozitása, azaz állaga sokkal sűrűbbé válik, ennélfogva a motornak sokkal nagyobb ellenállással kell szembenéznie. Télen nehezen indul a dízel. Mit tegyek? Még a tél beállta előtt ellenőrizni kell az izzógyertyát. Amennyiben az elöregedés" jeleit véljük felfedezni, cseréljük ki, ezzel nem csupán az indítást könnyítjük meg, a téli hideg reggeleken, de az akkumulátort is kíméljük, így annak hosszabb lesz az élettartama. Egy másik segítség lehet az olajcsere. Régi, használt, sűrű olajban nehezebb a motor megforgatása. Ezért célszerű a régi olajat alacsony viszkozitású olajra cserélni, ezáltal jelentősen megkönnyítjük a motor átforgatását indításkor. Befagyott a hűtővíz. Mit tegyek? Az első és legfontosabb, hogy a motort semmi esetre se indítsuk el. Nulla fok alatti hőmérsékletben ha tiszta víz van a hűtőrendszerben, akkor az azonnal belefagyhat. A megfagyott folyadék pedig szétrepeszti a motorblokkot. Amikor felolvad, akkor elfolyik a hűtővíz és beégnek a hengerek. Ennek javítása pedig nagyon sokba kerül. A hűtőfolyadék állapotát a fajsúlya alapján lehet ellenőrizni. Ehhez egy mérővel meg kell mérni a hűtővíz fagyáspontját. Ha a használat során lecsökken a hűtőfolyadék szintje, akár nyáron is, fagyálló-koncentrátummal kell pótolni, de 2-3 év után teljes cserére is szükség van. Az ablaktörlő a szélvédőhöz fagyott. Mit tegyek? Úgy gondolom ezzel a jelenséggel már mindannyian találkoztunk. A lehető legrosszabb, amit tehetünk, hogy erőszakkal megpróbáljuk felemelni, mert a gumiréteg nagyon érzékeny, ennélfogva könnyen elszakadhat, megsérülhet, majd később használatkor csíkosra törli a szélvédőt, ami csökkenti a kilátást. Ilyen helyzetben töltsünk fagyálló koncentrátumot az ablaktörlőkre, majd 2-3 perc múlva óvatosan mozgassuk meg őket. Ha nem akarjuk ezzel tölteni az időt reggel, akkor ajánlott este fölemelni az ablaktörlő lapátokat, így biztosan nem fognak a szélvédőhöz fagyni. Forrás:

8 Érdekes Minden idők legnagyobb fejlesztésébe kezd a Ford A cég történetének egyik legkomolyabb beruházását hajtja végre 2020-ig. Szerencsére kezd általánossá válni, hogy az autógyártók az elektromos meghajtású járművek felé mozdulnak el, még azok is, akik korábban ez elől elzárkóztak. Gondoljunk csak a Porsche vezetőségére, akik nemrég még azt mondták, nem tervezik a teljesen elektromos sportautó piacra dobását, most pedig nagyon úgy néz ki, hogy 5 éven belül jön a Mission E. Most a Ford tett egy igen komoly bejelentést, ami azért is nagyon fontos, hiszen az amerikai autósok sok mindenről híresek, csak épp a visszafogott, környezetbarát járművek használatáról nem. Az Autoblog beszámolója szerint Mark Fields, a cég vezérigazgatója december 10-i sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Ford 2020-ig mintegy 4,5 milliárd dollárt, vagyis mintegy 1305 milliárd forintnyi összeget költ arra, hogy fejlessze az elektromos autói kínálatát. A tervek szerint a következő öt illetve most már csak négy évben 13 fajta új, elektromos meghajtással szerelt autóval rukkolnak majd elő, 2020-ra pedig a járműveik mintegy 40 százalékában lesz valamilyen elektromos hajtáslánc. Field szerint a terv érinti a plug-in hibridek, a hagyományos hibridek, dízelmotorral szerelt autók, az EcoBoost technológiára épülő kocsik és az akkumulátoros-elektromos meghajtásának fejlesztését is. A Ford szerint a jövőt egyértelműen a plug-in hibridek jelentik, így a gyártó elsősorban ezekre az autókra koncentrál majd. Ennek egyik lépcsőfoka lesz a korábbi elektromos Ford Focus továbbfejlesztett változatának bemutatása, amelybe már a gyorstöltés funkciót is beépítik, amivel 30 perc alatt 80 százalékosra lehet tölteni az akkumulátorokat, mindez pedig nagyjából 160 kilométer megtételére lesz elegendő. Fields szerint ez azért is fontos lépés, mert a legnagyobb kritikai a hálózatról tölthető autók kapcsán pont az, hogy rendkívül lassan válnak menetkésszé az autók. A mostani elektromos Ford Focus akkumulátora mintegy két és fél óra alatt lesz 80 százalékon. Forrás: hvg.cegauto.hu

9 Zöld hírek Ingyen parkolhatnak a zöldrendszámos autók Budapesten A Fővárosi Közgyűlés december 4-i ülésén elfogadta azt a javaslatot, hogy a zöld rendszámos környezetkímélő gépkocsik Budapest teljes területén ingyenesen parkolhassanak. A parkolási szabályozásról szóló közgyűlési rendelet módosításának célja, hogy a kormány által is jóváhagyott Jedlik Cselekvési Tervben foglaltakkal összhangban segítse az e-mobilitás terjedését, kedvezményeket biztosítson a zöld rendszámmal rendelkező elektromos autóknak. New York városa minden kocsiját elektromosra cseréli Elektromosra cseréli benzinnel és dízelmotorral működő gépkocsiparkját New York városa. Bill de Blasio polgármesternek a párizsi klímacsúcshoz időzített bejelentése szerint a következő tíz évben kétezer járművet cserél le a város, így New York autóflottája lesz a legtisztább az államokban, sőt talán az egész világon. A NYC Clean Fleet nevű programmal 2025-ig felére csökkentik a kommunális járműflotta károsanyagkibocsátását, 2035-ig pedig 80 százalékkal mérsékelik azt. Az átállással évente 9,4 millió literrel csökken az üzemanyag-felhasználás. A rendőrség és a tűzoltóság számára egyenlőre az elektromos autók nem alkalmasak. A The New York Times napilap szerdai száma szerint a gépkocsipark cseréjéhez a következő tíz évben millió dolláros befektetésre van szükség, hogy töltőállomásokat is kialakítsanak a járművek számára. A polgármester szerint a városok diktálják a klímaváltozás elleni harc iramát. De Blasio áprilisban már bemutatott egy tervet, amely 2050-ig 80 százalékkal csökkentené New York károsanyagkibocsátásának mértékét a 2005-ös adatokhoz képest. Forrás: alternativenergia.hu

10 Könnyed Programajánló József és a Színes szélesvásznú álomkabát Madách Színház december 26. Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul. A JÓZSEF LEGENDA... Jákob, ősatyáink egyike tizenkét fia közül Józsefet szereti a legjobban, elkényezteti, csíkos köntöst csináltat neki, amely a kiválasztottságot, az elsőszülöttségi jogot jelenti. József álmokat tud fejteni. Fivérei féltékenyek, gúnyolják, el akarják pusztítani öccsüket. Bedobják egy elhagyott kútba, vándorkereskedők megtalálják és eladják Egyiptomban a fáraó főemberének, a gazdag Putifárnak. József Putifárnál ügyessége révén a ház gondnokává lép elő. Putifár felesége szemet vet Józsefre, aki szép termetű és szép arcú ifjú. József vonakodik, nem akar véteni ura ellen. Az asszony bosszúból megrágalmazza, bevádolja Putifárnál. József börtönbe kerül, ahol rabtársai álmait magyarázza. Kiszabadulva, a fáraó is igénybe veszi az álomfejtő kivételes képességét, aki megjósolja neki, hogy Egyiptomra hét bő esztendő, majd hét szűk esztendő vár. THOMAS MANN JÓZSEF TETRALÓGIÁJA... A huszadik század kimagasló géniuszát, Thomas Mannt is megihlette a József legenda. Tetralógiája a téma ironikus, játékos és felemelő nagy eposza, amelyet 1933 és 1943 között, részben már svájci és amerikai emigrációjában írt. "Mélységes mély a múltnak kútja. Ne mondjuk inkább feneketlennek?" Egy késői kor nagy szelleme száll le az ősi múltba ezért a történetért és a teremtés óta eltelt sok ezer év alatt gyűjtött emberi tudás minden eszközével, az érett kor parodisztikus játékosságával és humorával vetíti rá a maga késői korára az emberiség történetét. József képességei révén formálni akarja a világot, az emberek javára. Az individualista önelégültsége humanistává módosul. Egy késői kor nagy szelleme száll le az ősi múltba ezért a történetért és a teremtés óta eltelt sok ezer év alatt gyűjtött emberi tudás minden eszközével, az érett kor parodisztikus játékosságával és humorával vetíti rá a maga késői korára az emberiség történetét. József képességei révén formálni akarja a világot, az emberek javára. Az individualista önelégültsége humanistává módosul. "...Nevetséges az, aki jog és józan ész ellenére csak azért él hatalmával, mert az az övé. És ha talán ma még nem is nevetséges, a jövőben az lesz, mi pedig a jövővel tartunk. Nyugodtan alhattok!" Forrás:

11 KALANDOZZON LUXUSKIVITELBEN! Mercedes-Benz GLE 250 d A képek illusztrációk! Baumuster felszereltség (a felsorolás nem teljes körű): ECO Start Stop funkció, Agility Select kapcsoló, Adaptív féklámpa (vészfékezéskor villogó funkcióval), Hátsó biztonsági övek használatát mutató jelzés, Aktív motorháztető (gyalogosvédelem), BlueTEC dízel kipufogógáz tisztító rendszerrel-scr, Modellévek közti módosítások, Multifunkciós kormánykerék, Térdlégzsák a vezetőoldalon, Mercedes-Benz segélyhívás, 9G-Tronic 9 fokozatú automata váltó, Dízel részecskeszűrő, Gumiabroncsnyomás ellenőrző rendszer, Ültetett futómű, Elektromosan állítható első ülések, Klíma automatika (THERMATIC) Alumínium díszítőelemek, CD lejátszó, Integrált szerviz csomag, Integrált vezetéstechnikai tréning Gyári extrák: Fényezés: polárfehér unifényezés, kárpitozás: ARTICO műbőr/fekete szövet kárpitozás, Tirefit abroncsjavító készlet, Live Traffic Information, Visszapillantó tükör csomag, Velúr szőnyegek, Remote Online, Kommunikációs modul a Mercedes connect me szolgáltatáshoz, Holttér asszisztens, Aktív parkoló asszisztens, Automatikus külső és belső visszapillantó tükrök, Fejegység az Európai országokhoz, Garmin MAP Pilot navigációs rendszer, Alvázvédelem (technikai), Elektromosan behajtható külső visszapillantó tükrök, Audio 20 CD, Gamin MAP PILOT előkészítéssel, Szürke szövet tetőtér kárpitozás, Környezeti megvilágítás Mercedes márka logóval, Adaptív távfény asszisztens Plusz, LED-es Intelligens Világítási Rendszer, 2016-os modellév, Ülésfűtés az első üléseken, Fűtött szélvédőmosó-berendezés, Ambiente megvilágítás, EASY-PACK csomagtér ajtó Bérleti díj: Ft + Áfa/hó * * 48 hónapos futamidő és km-es futásteljesítmény mellett Szolgáltatások: Finanszírozás (HUF alap) 0 Ft induló Biztosítások (KGFB, CASCO) Illetékek Teljesítmény és cégautó adó Mindennemű szervizköltség Teljes körű prémium gumiabroncs menedzsment Prémium országúti segélyszolgálat Prémium csereautó szolgáltatás OMV üzemanyag kártya kedvezményes üzemanyagárral Hozom-viszem szolgáltatás 0-24 órás rendelkezésre állás az év minden napján Dedikált kapcsolattartó Vegye fel velünk a kapcsolatot! sales@eurofleet.hu

12

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből.

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. GLE. Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. Dinamika. Az önmegvalósítás képessége. Az elengedés művészete. Akiben ezek a tulajdonságok egyesülnek, rendkívüli nyugalmat sugároz, tudja

Részletesebben

C-osztály. T-modell.

C-osztály. T-modell. C-osztály. T-modell. Az új C-osztály T-modell. A legjobbnak nincs alternatívája. A nagyvonalúság akkor teljes, ha mindenben megmutatkozik: egy formavilágban, amely magával ragad, és nem enged el, egy térben,

Részletesebben

Motor C 250 d Limuzin

Motor C 250 d Limuzin Illusztráció Illusztráció Összefoglalás Motor C 250 d Limuzin Egyedi modellek & csomagok Szín Gyémántfehér BRIGHT metálfényezés Kerék Könnyűfém keréktárcsák (4x) 5-küllős design, 45,7 cm (18') Kárpitozás

Részletesebben

Mercedes-AMG GT Á R L I S T A

Mercedes-AMG GT Á R L I S T A Á R L I S T A árlista 1 alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak (27% ÁFÁ-val) Regisztrációs adó Összesen Fogyasztás kombinált (L/100km) CO2 kib. Kombinált (g/km) Finanszírozás***

Részletesebben

Összefoglalás Motor Egyedi modellek & csomagok Szín Kerék Kárpitozás Díszítő elemek Extra felszerelések Gyári Vételár 19 292 150,00 HUF

Összefoglalás Motor Egyedi modellek & csomagok Szín Kerék Kárpitozás Díszítő elemek Extra felszerelések Gyári Vételár 19 292 150,00 HUF Illusztráció Illusztráció Összefoglalás Motor C 250 d Coupé Egyedi modellek & csomagok Szín designo selenit-szürke magno fényezés Kerék AMG könnyűfém keréktárcsák (4x) 5-duplaküllős design, 18" Kárpitozás

Részletesebben

Erősítse fel a napot.

Erősítse fel a napot. SLC Roadster Erő-ütem. A város ritmusa felgyorsulni látszik, hiszen most az új SLC diktálja az ütemet. Az életöröm meghódítja az utcákat: új orral, gyémánt-hűtőráccsal és határozott króm szárnnyal. Minden

Részletesebben

M osztály extrafelszereltségei

M osztály extrafelszereltségei ML 350 ML 400 ML 500 040U fekete fényezés 149U polár fehér 151U cinóber-vörös metálfényezés 351 790,- 197U obszidián-fekete metálfényezés 351 790,- 755U tenorit-szürke metálfényezés 351 790,- 775U iridium-ezüst

Részletesebben

Az füzet áttanulmányozása során Különböző veszélyességi fokozatokkal fog találkozni, amelyeket a következő jelzéssel láttunk el:

Az füzet áttanulmányozása során Különböző veszélyességi fokozatokkal fog találkozni, amelyeket a következő jelzéssel láttunk el: Előszó Köszönjük, hogy a KEEWAY termékét választotta. A motorozás egy nagyon izgalmas sport, de mielőtt útra kelne, kérjük, tanulmányozza figyelmesen ezt az útmutatót. Ez az útmutató leírja a jármű helyes

Részletesebben

E-osztály limuzin és kombi (W/S212) szériafelszereltsége

E-osztály limuzin és kombi (W/S212) szériafelszereltsége E-osztály limuzin és kombi (W/S212) szériafelszereltsége SZERVIZ, GARANCIA ISP - Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás BELSŐ Design Küszöblécek elöl és hátul, elöl rozsdamentes

Részletesebben

GLE SUV szériafelszereltségei

GLE SUV szériafelszereltségei Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag o o o o o o o o o 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás o o o o o o o o o AMG AMG sport modell (külső) 216 o V8 BITURBO felirat az első sárvédőn

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HORDOZHATÓ INDÍTÓ BERENDEZÉS, KOMPRESSZORRAL KM0505 GARANCIALEVÉL

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HORDOZHATÓ INDÍTÓ BERENDEZÉS, KOMPRESSZORRAL KM0505 GARANCIALEVÉL GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

Újra és újra ámulatba ejt.

Újra és újra ámulatba ejt. C-osztály Cabriolet Újra és újra ámulatba ejt. Mennyire lehet intenzív egy autó? Az új C-osztály Cabriolet feszültséggel teli vonalai és izmos felületei a lélegzetelállító stílus bizonyítékai. Ezt csak

Részletesebben

9 fokozatú hidromechanikus sebességváltók

9 fokozatú hidromechanikus sebességváltók 9 fokozatú hidromechanikus sebességváltók A környezetterhelés csökkentésére, az energetikai hatásfok javítására egyik lehetőség a sebességfokozatok számának növelése. Az egymást követő fokozatok áttételi

Részletesebben

Az füzet áttanulmányozása során Különböző veszélyességi fokozatokkal fog találkozni, amelyeket a következő jelzéssel láttunk el:

Az füzet áttanulmányozása során Különböző veszélyességi fokozatokkal fog találkozni, amelyeket a következő jelzéssel láttunk el: Előszó Köszönjük, hogy a KEEWAY termékét választotta. A motorozás egy nagyon izgalmas sport, de mielőtt útra kelne, kérjük, tanulmányozza figyelmesen ezt az útmutatót. Ez az útmutató leírja a jármű helyes

Részletesebben

SL-osztály extrafelszereltségei

SL-osztály extrafelszereltségei 400 500 Mercedes-AMG 63 Mercedes-AMG 65 040U Fekete 149U Polárfehér 183U magnetit-fekete metálfényezés - - - - 396 240,- 197U obszidián fekete metál - - - - 396 240,- 297U designo szelenit szürke magnó

Részletesebben

Örömautózás a legmagasabb szinten: szenvedély, sportosság, intelligencia

Örömautózás a legmagasabb szinten: szenvedély, sportosság, intelligencia Örömautózás a legmagasabb szinten: szenvedély, sportosság, intelligencia A Mercedes-Benz E-osztály klasszikus Coupé és négyüléses Cabrio modellje a felső középkategória legbecsesebb járművei közé tartozik.

Részletesebben

NEM CSAK VESZÉLYES ÁRUT SZÁLLÍTÓK FIGYELMÉBE...!

NEM CSAK VESZÉLYES ÁRUT SZÁLLÍTÓK FIGYELMÉBE...! NEM CSAK VESZÉLYES ÁRUT SZÁLLÍTÓK FIGYELMÉBE...! I. ÁLTALÁBAN A TÉLI KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSŐL A közúti közlekedés jellemző téli veszélyei a csúszós, jeges utak, a változó időjárási körülmények, a hótorlaszok,

Részletesebben

Magazin 2015/09. Köszöntő. 2014 ősz

Magazin 2015/09. Köszöntő. 2014 ősz Köszöntő Magazin 2015/09. 2014 ősz Kedves Olvasó! Igazán nincs okunk panaszra, igazi nyarunk volt. Igazi forró nyár. Néha talán túl forró is. Remélem kellemesen töltötte a szabadságát és kipihenten, feltöltődve

Részletesebben

TRAFIC TRAFIC. www.renault.hu. Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható)

TRAFIC TRAFIC. www.renault.hu. Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható) TRAFIC www.renault.hu Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható) FÉNYKÉPEK: RENAULT COMMUNICATION / DR / R. FALCUCCI, A. BERNIER, C. CUGNY, D. DUMAS, O. BANET, P. CURTET

Részletesebben

Scania Citywide LF. a városi és elővárosi buszok új családja

Scania Citywide LF. a városi és elővárosi buszok új családja Sajtóközlemény Scania Citywide LF és LE a városi és elővárosi buszok új családja Biatorbágy, 2011. október 20. Az új, Scania Citywide alacsonypadlós és alacsony belépésű buszcsalád jellegzetes, de ugyanakkor

Részletesebben

OPEL ASTRA Kezelési útmutató

OPEL ASTRA Kezelési útmutató OPEL ASTRA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 47 Tárolás... 72 Műszerek és kezelőszervek... 91 Világítás... 137 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG!

SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG! SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG! Egy, a Ford által támogatott felmérés szerint az európai autósok többsége aggódik a környezetszennyezés miatt, ám sokuk nem tudja pontosan,

Részletesebben

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választáshoz és köszönjük a vásárlást. Az Ön új gépkocsiját a RENAULT munkatársai úgy alakították ki, hogy megfeleljen a hétköznapok

Részletesebben

Ford Transit Courier. 2016-os modellév Érvényes: 2015. október 12-i gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! 2015/05. Trend. Motor.

Ford Transit Courier. 2016-os modellév Érvényes: 2015. október 12-i gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! 2015/05. Trend. Motor. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR

UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR 4 AJTÓHOZ A DOBOZ TARTALMA 4 db központizár mozgató motor (2 db vezérlő 2 db vezérelt) 4 db mozgató pálca

Részletesebben

SLK extrafelszereltségei

SLK extrafelszereltségei 032U designo mystickék 1 028 700,- 033U designo feketekávé 727 710,- 041U designo grafit 727 710,- 044U designo magno alanit-szürke 1 328 420,- 049U designo magno kasmírfehér 1 328 420,- 040U fekete 590U

Részletesebben

exciting Lifestyle Vehicle

exciting Lifestyle Vehicle exciting Lifestyle Vehicle Megérkezett a Ssangyong XLV, mely sokoldalúságával, praktikusságával a család kedvenc társa lesz. A hatalmas csomagtér, a bőséges helykínálat megkönnyíti a mindennapokat. Egy

Részletesebben

SL-osztály szériafelszereltségei

SL-osztály szériafelszereltségei Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás AMG AMG Külső "V12-BITURBO" felirat az első sárvédőkön 030# "V8-BITURBO" felirat az első sárvédőkön 030# AMG

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BUGGY PRIM GYERMEKKOCSI

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BUGGY PRIM GYERMEKKOCSI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BUGGY PRIM GYERMEKKOCSI szimbolikus fotó Figyelem! Kérjük, az eszköz átvétele előtt győződjön meg arról, hogy: - A jótállási jegy és annak minden szelvénye a kiszolgáló által szabályszerűen

Részletesebben

Szállítási és Vásárlási Feltételek ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Szállítási és Vásárlási Feltételek ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Szállítási és Vásárlási Feltételek ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.fitthin-teszta.hu Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.fitthin-teszta.hu weboldalon (a továbbiakban:

Részletesebben

Design és dinamika Kecskemétről

Design és dinamika Kecskemétről Mercedes-Benz CLA 45 AMG Design és dinamika Kecskemétről Sajtóinformáció 2013. 03. 27. A New York International Auto Show-n mutatkozik be az első Kecskeméten készülő Mercedes-AMG modell, a CLA 45 AMG.

Részletesebben

3+2 ÉV EXTRACARE GARANCIA. ÉrtékŐr havi részlet*

3+2 ÉV EXTRACARE GARANCIA. ÉrtékŐr havi részlet* ÁRLISTA 2016. ÁPRILIS 1-TŐL MEGRENDELT AUTÓKRA ÚJ RAV4 Hybrid SUV (5 AJTÓS) GARANTÁLT VISSZAVÁSÁRLÁSI ÁR 3+2 ÉV EXTRACARE GARANCIA 2.5 HYBRID, 145 KW / 197 LE Felszereltség Hajtás Váltó Bruttó listaár

Részletesebben

B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó. Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL

B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó. Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL A DOBOZ TARTALMA 4 db ultrahangos szenzor, oldható kábeltoldással

Részletesebben

EREDETI HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORDÍTÁSA (ISTRUZIONI ORIGINALI)

EREDETI HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORDÍTÁSA (ISTRUZIONI ORIGINALI) EREDETI HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORDÍTÁSA (ISTRUZIONI ORIGINALI) BEMUTATÁS Kedves Ügyfelünk! Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni, hogy termékeink közül választott és kívánjuk, hogy az új fűnyíró gépének használata

Részletesebben

Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400

Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400 Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400 2006. Új Modell Információ ZZR 1400 1/12 ZÁSZLÓSHAJÓ Egy gyártót mindig az általa megalkotott motor jellemeznek a legjobban. A Kawasaki motorkerékpárok meghatározó

Részletesebben

KARBANTARTÁSI ÜTEMTERVEK

KARBANTARTÁSI ÜTEMTERVEK KARBANTARTÁSI ÜTEMTERVEK 8 KARBANTARTÁSI ÜTEMTERV 302 Karbantartási ütemterv Benzinmotoros változatok 302 Karbantartási ütemterv Dízelmotoros változatok 313 KARBANTARTÁSI ÜTEMTERV Karbantartási ütemterv

Részletesebben

Az új BMW 4-es Cabrio

Az új BMW 4-es Cabrio Az új BMW 4-es Cabrio Tartalom 1. Az új BMW 4-es Cabrio: Összefoglaló.............. 2. Műszaki adatok...... 3. Teljesítmény- és forgatónyomaték-diagramok..... 4. Külső és belső méretek.... 1. Az új BMW

Részletesebben

ÚJ NISSAN JUKE NISMO RS FT-TÓL SPORTOS VEZETÉSI ÉLMÉNY

ÚJ NISSAN JUKE NISMO RS FT-TÓL SPORTOS VEZETÉSI ÉLMÉNY ÚJ NISSAN JUKE NISMO RS M ÁR 7 918 000 FT-TÓL THM: 0% MINDENKINEK SPORTOS VEZETÉSI ÉLMÉNY 214 LÓERŐ, NÉGYKERÉKMEGHAJTÁS, MEGERŐSÍTETT KAROSSZÉRIA, SPORTOS NISMO RS FUTÓMŰ ÉS EGYEDI FÉKRENDSZER, SEBESSÉGVÁLTÓ

Részletesebben

2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M

2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva - 2014 - Black plate (1,1) 2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M Röviden....................... 1-1 Kezdeti vezetési információk... 1-1 Kulcsok.......................

Részletesebben

GLS Sport Utility Vehicle

GLS Sport Utility Vehicle GLS Sport Utility Vehicle A lét új könnyedsége. Az idő múlásával, a sikerrel, a tapasztalattal a célokból nem lesz kevesebb. Csak a hozzájuk vezető út lesz szebb. Magabiztosabb. Biztonságosabb. Minden

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A jelen Általános Szerződési Feltételek ( ÁSZF ) a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal

Részletesebben

Hajdúhadház Városi Önkormányzat Ügyrendi, Etikai és Közrendvédelmi Bizottsága Elnökétől

Hajdúhadház Városi Önkormányzat Ügyrendi, Etikai és Közrendvédelmi Bizottsága Elnökétől Hajdúhadház Városi Önkormányzat Ügyrendi, Etikai és Közrendvédelmi Bizottsága Elnökétől Előterjesztés Hajdúhadház Városi Önkormányzat Képviselő testületének 2012. április 26-án tartandó ülésére Tisztelt

Részletesebben

Hibrid haszongépjárművek

Hibrid haszongépjárművek Alternatív hajtás Hibrid haszongépjárművek DR. NAGYSZOKOLYAI IVÁN Hibrid hajtástechnika nélkül nem lehet teljesíteni a szén-dioxid- és szennyezőanyag-határértékeket, csak a hibridekkel és tisztán villanyautókkal

Részletesebben

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA ELTE TANÍTÓ ÉS ÓVÓKÉPZŐ FŐISKOLAI KAR RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA 2004. TARTALOMJEGYZÉK Rendészeti és vagyonvédelmi szabályzat I. Általános rendelkezések 3. oldal II. Az ELTE Tanító-és Óvóképző

Részletesebben

ANTEA KC 12-24-28 KR 12-24-28 KRB 12-24-28

ANTEA KC 12-24-28 KR 12-24-28 KRB 12-24-28 ANTEA KC 12-24-28 KR 12-24-28 KRB 12-24-28 IST 03 C 821-01 ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS HU Fordított anyag az (olasz nyelvű) eredeti alapján. Tisztelt Hölgyem/Uram! Köszönjük, hogy a Fondital

Részletesebben

Használati utasítás Kubota B1-14D, B1-15D, B1-16D, B1-17D Traktorokhoz

Használati utasítás Kubota B1-14D, B1-15D, B1-16D, B1-17D Traktorokhoz Használati utasítás Kubota B1-14D, B1-15D, B1-16D, B1-17D Traktorokhoz - 1 - I. Bevezetés A Kubota B1-14D, B1-15D, B1-16D és B1-17D olyan négy kerék meghajtású, többcélú kerti traktor, ami a kertészetek,

Részletesebben

Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban,

Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban, E-osztály limuzin Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban, amely olyan mértékben segíti, tehermentesíti

Részletesebben

LELTÁROZÁSI ÉS LELTÁRKÉSZÍTÉSI SZABÁLYZAT

LELTÁROZÁSI ÉS LELTÁRKÉSZÍTÉSI SZABÁLYZAT BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INTÉZMÉNYMŰKÖDTETŐ ÉS FENNTATÓ KÖZPONT 1139 Budapest, XIII., Hajdú utca 29. LELTÁROZÁSI ÉS LELTÁRKÉSZÍTÉSI SZABÁLYZAT KÉSZÜLT: 2013.05.01. KÉSZÍTETTE: JÓVÁHAGYTA:

Részletesebben

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata Sajtóközlemény ISO 9001 A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata A Scania moduláris gyártási rendszerének köszönhetően az ügyfelek több millió specifikációs lehetőség közül választhatják ki a munkafeladatuk

Részletesebben

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 2012 VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 1. SZÉCHENYI FUTAM 1.1 Helyszínek Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és parkolója (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.) Nádor aluljáró és környéke (9023

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos: 2015. november 23-tól Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) határozza meg a SZIGET Kulturális Menedzser Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

Magazin 2015/11. Köszöntő. 2014 ősz

Magazin 2015/11. Köszöntő. 2014 ősz Köszöntő Magazin 2015/11. 2014 ősz Kedves Olvasó! November hónapban is szeretettel köszöntöm Önt Magazinunk olvasásakor. Ebben a hónapban is törekedtem aktuális, olvasmányos, színes tartalommal megtölteni

Részletesebben

2015/32. SZÁM TARTALOM. 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról...

2015/32. SZÁM TARTALOM. 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról... 2015/32. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról... 2 Utasítások 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért.

Részletesebben

ÚJ FORD FOCUS RS. One Call Ügyfélszolgálat: +36 1 7 777 555

ÚJ FORD FOCUS RS. One Call Ügyfélszolgálat: +36 1 7 777 555 ÚJ FORD FOCUS 20165-ös modellév - 2016/2 Érvényes: 2016 január 4-i gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! Felszereltség Motor 5 ajtós 23l EcoBoost (350LE) M6 EURO6 AWD 12 100 000 Ft Vegyes átlagfogyasztás:

Részletesebben

KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS

KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS DLA (K) 18-12 Vario CS DLA (K) 23-12 Vario CS DLA (K) 23-12 n. B. Vario CS DLA (K) 37 Vario CS GÉPEZETES TOLÓLÉTRÁK 50053 1541 UY 70-2203 HU 04/09 Tartalomjegyzék Kérem

Részletesebben

OKI-TANI Kisvállalkozási Oktatásszervező Nonprofit Kft. Minőségirányítási Kézikönyv

OKI-TANI Kisvállalkozási Oktatásszervező Nonprofit Kft. Minőségirányítási Kézikönyv OKI-TANI Kisvállalkozási Oktatásszervező Nonprofit Kft. Minőségirányítási Kézikönyv Készült: Budapest, 2009. szeptember 22. 2. verzió 1 0 Bevezetés Ez a Minőségirányítási Kézikönyv bemutatja, hogy az ISO

Részletesebben

A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére

A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére Budapest, augusztus 29. - Kifinomult új formavilággal érkezik a harmadik generációs Kia Sorento - Vadonatúj karosszéria, jobb rugózási komfort,

Részletesebben

Motor. 1.0l EcoBoost 100LE M6 1.5l TDCi 100LE M5. 1.5l TDCi 100LE A6. 1.5l TDCI 120LE M6. 1.5l TDCI 120LE A6. 1.5l TDCi 100LE M5

Motor. 1.0l EcoBoost 100LE M6 1.5l TDCi 100LE M5. 1.5l TDCi 100LE A6. 1.5l TDCI 120LE M6. 1.5l TDCI 120LE A6. 1.5l TDCi 100LE M5 FORD Transit Connect Modell Van Tengelytáv L1 L2 Széria / Típuszám 625 / 200 825 / 220 715 / 210 950 / 230 Motor 1.0l EcoBoost 100LE M6 1.0l EcoBoost 100LE M6 4 200 000 Ft 5 334 000 Ft 4 730 000 Ft 6 007

Részletesebben

NISSAN PULSAR. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Sokoldalúság Tartozékok Színek és Kárpitok Nyomtatás Bezárás

NISSAN PULSAR. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Sokoldalúság Tartozékok Színek és Kárpitok Nyomtatás Bezárás NISSAN PULSAR MINDEN, AMIRE VÁGYIK AZ ÖN IGÉNYEIRE SZABVA. A Nissan vadonatúj modellje, a kifinomult és magabiztos PULSAR a merész, sportos dizájnt fejlett technológiákkal ötvözi, és lendületes vezetési

Részletesebben

Tisztelt Közép/Nagyvállalati Ügyfelünk!

Tisztelt Közép/Nagyvállalati Ügyfelünk! Tisztelt Közép/Nagyvállalati Ügyfelünk! Alaptarifa módosítás 1. Ezúton értesítjük Közép- és Nagyvállalati tarifacsomaggal rendelkező Előfizetőket, hogy kezdeményezzük az Üzleti Általános Szerződési Feltételek

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT. Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 23.9.2008 EP-PE_TC1-COD(2008)0044 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA

EURÓPAI PARLAMENT. Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 23.9.2008 EP-PE_TC1-COD(2008)0044 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA EURÓPAI PARLAMENT 2004 2009 Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 23.9.2008 EP-PE_TC1-COD(2008)0044 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA amely elsı olvasatban 2008. szeptember 23-án került

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GÉPJÁRMŰ MULTIMÉTER EM128 GARANCIALEVÉL. Termék: Gépjármű multiméter EM128 Típus: EM128. Gyártási szám (sorozatszám):

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GÉPJÁRMŰ MULTIMÉTER EM128 GARANCIALEVÉL. Termék: Gépjármű multiméter EM128 Típus: EM128. Gyártási szám (sorozatszám): GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

Egészségre veszélyes szivárgó és kiömlő anyagok kárelhárítása

Egészségre veszélyes szivárgó és kiömlő anyagok kárelhárítása MUNKAVÉDELEM 1.1 2.6 Egészségre veszélyes szivárgó és kiömlő anyagok kárelhárítása Tárgyszavak: munkavédelem; kárelhárítás; veszélyes anyag; szivárgás; tervezés; oktatás. Bármikor megtörténhet Hétfő reggel

Részletesebben

1. A BMW 3-as sorozat a 2010-es modellévben

1. A BMW 3-as sorozat a 2010-es modellévben 1. A BMW 3-as sorozat a 2010-es modellévben A vezetés a BMW 3-as sorozata által kínált különleges élménye a 2010-es modellév során még magasabb szintre fejlődik. A megújult BMW 3-as Coupé és a megújult

Részletesebben

FORD C-MAX. www.ford.hu 1 / 7

FORD C-MAX. www.ford.hu 1 / 7 Felszereltség Motor 1.0l EcoBoost (125LE) M6 5 765 000 Ft 6 065 000 Ft 1.5l EcoBoost (150LE) M6 6 135 000 Ft 6 435 000 Ft Trend 1.6l VCT (125LE) M5 5 565 000 Ft 5 865 000 Ft 1.5l TDCi DPF (95LE) M6 6 160

Részletesebben

Őrzés védelmi szolgáltatás beszerzése ajánlatkérő részére vállalkozási szerződés keretében. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/19

Őrzés védelmi szolgáltatás beszerzése ajánlatkérő részére vállalkozási szerződés keretében. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/19 Őrzés védelmi szolgáltatás beszerzése ajánlatkérő részére vállalkozási szerződés keretében Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/19 1 Beszerzés tárgya: A Szent Borbála Kórház két telephelyén ( II-es és III-as

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Explorer 2T-4T

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Explorer 2T-4T KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VEZETŐ ÉS UTASA A motorkerékpár egy vezető és egy utas részére készült, de mindig csak a Magyarországon érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően lehet használni. A jármű össztömege

Részletesebben

I.1) Név és cím(ek) (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: KIVING Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft.

I.1) Név és cím(ek) (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: KIVING Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft. 19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összefoglaló tájékoztatás A Kbt. 113. (1) bekezdés szerinti eljárások esetében. Az érdekelt gazdasági szereplőknek tájékoztatniuk

Részletesebben

ÚJ NISSAN X-TRAIL. 6 340 000 Ft-tól 1 THM: 0% PRÉMIUM KIADÁS. 64 500 Ft-tól AKCIÓSAN MÁR

ÚJ NISSAN X-TRAIL. 6 340 000 Ft-tól 1 THM: 0% PRÉMIUM KIADÁS. 64 500 Ft-tól AKCIÓSAN MÁR ÚJ NISSAN X-TRAIL AKCIÓSAN MÁR 6 340 000 Ft-tól 1 VAGY MÁR HAVI 64 500 Ft-tól THM: 0% PRÉMIUM KIADÁS Tekintse meg különleges ajánlatunkat AKTÍV BIZTONSÁGI CSOMAG Az új Nissan X-Trail most olyan fejlett

Részletesebben

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról A jármővet 2010. június 7-én az IKARUSBUS Kft. ügyvezetı igazgatója Princz Ferenc mutatta be a BKV Zrt. óbudai telephelyén. Az autóbuszt a 22-es és

Részletesebben

Remeha P 320. Olaj/gáz tüzelésű kazánok GÉPKÖNYV. Magyar 19/10/05

Remeha P 320. Olaj/gáz tüzelésű kazánok GÉPKÖNYV. Magyar 19/10/05 Remeha P 320 Olaj/gáz tüzelésű kazánok Magyar 19/10/05 GÉPKÖNYV - Tartalom Bevezetés...................................................................................3 Leírás......................................................................................4

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS [a Kbt. 122/A. alapján]

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS [a Kbt. 122/A. alapján] AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS [a Kbt. 122/A. alapján] Az ajánlatkérő neve: ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Címe: 3700 Kazincbarcika, Munkácsy tér 1. Telefonszám: 48/799-301 E-mail cím: drkovacs.laszlo@zoldvolgy.hu

Részletesebben

Public Bike System Hungary Kft.

Public Bike System Hungary Kft. Public Bike System Hungary Kft. 1 Tartalomjegyzék 1. A rendszer bemutatása... 3 2. A kerékpárkölcsönző rendszer elemei... 5 2.1. Állomás... 5 2.2. Dokkoló... 5 2.3. Kártyaolvasó... 5 2.4. Információs,

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről. {SWD(2013) 491 final}

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről. {SWD(2013) 491 final} EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.12.3. COM(2013) 855 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről {SWD(2013) 491 final} HU HU A BIZOTTSÁG

Részletesebben

Autó szerviz, csere pedelec

Autó szerviz, csere pedelec A Pedelec kerékpárok elterjedésének legnagyobb akadálya, hogy a leendő felhasználói kör nem ismeri ezt a technológiát, közlekedési eszközt. A LEV járművek elterjesztésének elősegítésére (1027/2016. (II.

Részletesebben

NeoSzámla Használati Útmutató. Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.15. neoszamla.hu info@neoszamla.hu 06 30 535 2181

NeoSzámla Használati Útmutató. Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.15. neoszamla.hu info@neoszamla.hu 06 30 535 2181 NeoSzámla Használati Útmutató Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.15 neoszamla.hu info@neoszamla.hu 06 30 535 2181 Tartalom Szolgáltatói adatok... 3 Kiállítható számlák... 3 Regisztráció... 3 A vállalkozás

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA

SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA A végső típusbizonyítványt az idei év végén megkapó új Focus ECOnetic, amely várhatóan a jövő év elején érkezik a hazai márkakereskedésekbe

Részletesebben

SR 35 B45, SR 38 B45, SR 40 R45, SR 50 H60

SR 35 B45, SR 38 B45, SR 40 R45, SR 50 H60 OLEO-MAC SR 35 B45, SR 38 B45, SR 40 R45, SR 50 H60 fűszellőztető használati útmutató HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ELŐSZÓ Tisztelt Hölgyem/Uram, Szeretnénk megköszönni Önnek, hogy megvásárolta cégünk fűszellőztető

Részletesebben

Titanium Econetic 1.5l TDCI DPF (105LE) 88g M6 EURO6-6 355 000 Ft 6 505 000 Ft 1.5l EcoBoost (150LE) M6 EURO6 6 470 000 Ft - -

Titanium Econetic 1.5l TDCI DPF (105LE) 88g M6 EURO6-6 355 000 Ft 6 505 000 Ft 1.5l EcoBoost (150LE) M6 EURO6 6 470 000 Ft - - Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek VNTV Fesztivál

Általános Szerződési Feltételek VNTV Fesztivál Általános Szerződési Feltételek VNTV Fesztivál Hatályos: 2016. március 18-tól I. Általános rendelkezések 1. A Szolgáltató adatai: A Szolgáltató neve: Viva Natura World Kft. Székhelye és postai címe: 2151

Részletesebben

KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER

KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER Ön ebben a pillanatban döntött arról, hogy változásokat hoz a saját életébe. Nem tudom hogyan és milyen stílusú életet él, de egyben

Részletesebben

Felszereltségi szintek Motor 4 ajtós 5 ajtós Kombi 1.6l Ti-VCT (125LE) M5 4 980 000 Ft 5 080 000 Ft 5 230 000 Ft

Felszereltségi szintek Motor 4 ajtós 5 ajtós Kombi 1.6l Ti-VCT (125LE) M5 4 980 000 Ft 5 080 000 Ft 5 230 000 Ft 201675-ös modellév - 2016/4 Érvényes: 2016 június 20-i gyártástól Felszereltségi szintek Motor 4 ajtós 5 ajtós Kombi 16l Ti-VCT (125LE) M5 4 980 000 Ft 5 080 000 Ft 5 230 000 Ft Trend 10l EcoBoost (125LE)

Részletesebben

ÚJ NISSAN QASHQAI. 4 990 000 Ft-tól 1. Akár 690 000 Ft kedvezménnyel AKCIÓSAN MÁR THM: 3,99% 2

ÚJ NISSAN QASHQAI. 4 990 000 Ft-tól 1. Akár 690 000 Ft kedvezménnyel AKCIÓSAN MÁR THM: 3,99% 2 ÚJ NISSAN QASHQAI AKCIÓSAN MÁR 4 990 000 Ft-tól 1 THM: 3,99% 2 Akár 690 000 Ft kedvezménnyel BIZTONSÁG Az Új Qashqai a biztonsági funkciók széles skáláját kínálja. Elérhető az automata vészfékező rendszer,

Részletesebben

HU Használati utasítás DM85

HU Használati utasítás DM85 HU Használati utasítás DM85 Gratulálunk, hogy megvásárolta az ECOVACS ROBOTICS DEEBOT terméket! Reméljük, hogy sok évig elégedett lesz termékünkkel. Bízunk abban, hogy új robotjának megvásárlása segítséget

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA 2014. Dunaújváros 1. kiadás 0. módosítás 2 (23). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 45-2013/2014.(2014.04.01.)számú határozatával elfogadva Hatályos: 2014.04.02.napjától

Részletesebben

B-osztály Á R L I S T A

B-osztály Á R L I S T A B-osztály Á R L I S T A Érvényes: 2015. február 13-tól B-osztály árlista 1 B-osztály alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak (27% ÁFÁ-val) Regisztrációs adó Induló díj 20% Havi

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

61700M Üvegkerámia főzőfelület Használati- és szerelési útmutató

61700M Üvegkerámia főzőfelület Használati- és szerelési útmutató 61700M Üvegkerámia főzőfelület Használati- és szerelési útmutató Kedves Vásárló! Kérjük, hogy ezt a Használati útmutatót gondosan olvassa el és az abban foglaltakat maradéktalanul tartsa be. Ha a készüléktől

Részletesebben

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Hugo van der Goeslaan 1 P.O. Box 90065 5600 PT Eindhoven, Hollandia Tel.: +31 (0)40 214 21 04 Fax: +31 (0)40 214 43 17 Internet: www.daf.com DAF Transport Efficiency: Termékfejlesztések

Részletesebben

5 db személygépkocsi határidős adásvétele (ajánlati felhívás korrigendum) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/90

5 db személygépkocsi határidős adásvétele (ajánlati felhívás korrigendum) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/90 5 db személygépkocsi határidős adásvétele (ajánlati felhívás korrigendum) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/90 1 Beszerzés tárgya: A közbeszerzés tárgya: 5 darab személygépkocsi beszerzése. A BESZERZENDŐ

Részletesebben

Termék: HYPRO 6 HIDRAULIKUS KÉZI LYUKASZTÓ TPA8 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ EREDETI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FORDÍTÁSA GARANCIALEVÉL

Termék: HYPRO 6 HIDRAULIKUS KÉZI LYUKASZTÓ TPA8 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ EREDETI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FORDÍTÁSA GARANCIALEVÉL GARANCIALEVÉL 1. Az által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alap- ján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv GARANCIALEVÉL rendelkezései alapján

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS SC. 420/620 VA 110/120/230 Vac. Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS SC. 420/620 VA 110/120/230 Vac. Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 420/620 VA 110/120/230 Vac Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez 990-1853D 12/2005 Bevezetés The APC szünetmentes tápegységet (UPS) úgy alakították ki,

Részletesebben

Everlink Parkoló rendszer Felhasználói és Üzemeltetési útmutató

Everlink Parkoló rendszer Felhasználói és Üzemeltetési útmutató Everlink Parkoló rendszer Felhasználói és Üzemeltetési útmutató Kiemelt magyarországi disztribútor: LDSZ Vagyonvédelmi Kft. I. fejezet Általános ismertető Az EverLink a mai követelményeket maximálisan

Részletesebben

B ESZERELÉSI ÉS H ASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

B ESZERELÉSI ÉS H ASZNÁLATI ÚTMUTATÓ T OLATÓRADAR 3 DB RENDSZÁMTÁBLA KERETBE INTEGRÁLT SZENZORRAL, LED KIJELZŐ VEL B ESZERELÉSI ÉS H ASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A doboz tartalma 1 db rendszámtábla keret 3 db integrált szenzorral 1 db központi egység

Részletesebben

A B-osztály új generációja

A B-osztály új generációja A B-osztály új generációja Külső megjelenés 5 Utcahosszal a többiek előtt. A B - osztály. A B - osztály új minőségben egyesíti a teret, a formát és a funkciót. Az ellentmondás minden mozgás hajtórugója,

Részletesebben

HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK

HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK KEZELÉSI UTASÍTÁS HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK A készülék használatba vétele előtt gondosan olvassa el ezt

Részletesebben

ÚJ NISSAN NAVARA. 5 760 000 Ft-tól 2,5% THM. 5 év - gond nélkül! 5 év teljeskörű gyártói garancia 1 + 5* Karbantartási Csomag KEMÉNY. MAGABIZTOS.

ÚJ NISSAN NAVARA. 5 760 000 Ft-tól 2,5% THM. 5 év - gond nélkül! 5 év teljeskörű gyártói garancia 1 + 5* Karbantartási Csomag KEMÉNY. MAGABIZTOS. ÚJ NISSAN NAVARA KEMÉNY. MAGABIZTOS. ÁRAK FELSZERELTSÉG TECHNIKAI ADATOK Dupla Kabin nettó 5 760 000 Fttól 5 év gond nélkül! 5 év teljeskörű gyártói garancia 1 + 5* Karbantartási Csomag 2,5% THM 1 A Nissan

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ PROGRAMTÁBLÁZAT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ PROGRAMTÁBLÁZAT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ A RUHANEMŰ ELŐKÉSZÍTÉSE A PROGRAM ÉS A FUNKCIÓK KIVÁLASZTÁSA PROGRAM INDÍTÁSA ÉS EFEJEZÉSE PROGRAM MÓDOSÍTÁSA PROGRAM MEGSZAKÍTÁSA PROGRAMTÁLÁZAT NAPI KARANTARTÁS

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL Tartalom Környezetvédelem 3 Szállítási csomagolás - 3 Régi készülékének elszállítása 3 Hulladékkezelés 4 Biztonsági el írások 5 Rendeltetésszer használat 5

Részletesebben