Pénztárgépek használatának változásai Készítette: Pestuka Gabriella osztályvezető NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pénztárgépek használatának változásai 2013. Készítette: Pestuka Gabriella osztályvezető NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága"

Átírás

1 Pénztárgépek használatának változásai 2013 Készítette: Pestuka Gabriella osztályvezető NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága

2 A bevezetés okai Az adóelkerülő magatartások visszaszorítása nagyon fontos célkitűzése a jogalkotónak. Az ellenőrzések tapasztalatai alapján a vállalkozásoknak még mindig egynegyede mulasztja el a számla-, nyugtaadással kapcsolatos kötelezettségeket. Az egyszerű próbavásárlás ezeket a visszaéléseket nem tudja felderíteni.

3 Jogi szabályozás A jogi szabályozás két szinten valósult meg. Az ÁFA (2007. évi CXXVII. törvény) törvény 178. a nyugtaadási kötelezettség gépi teljesítéséról Az ART (2003. évi XCII. törvény) A 3/2013 (II. 15.) NGM rendelet a pénztárgépek, taxaméterek forgalmazásáról, szervízeléséről, használatáról, az adatszolgáltatásról rendelkezik.

4 Átállás az új gépekre Az átállás is több fázisban valósul meg. A legtöbb pénztárgépet legkésőbb az év végéig le kell cserélni, az új online adatkapcsolatra képes eszközre. Az elektronikus naplóval nem rendelkező (kontroll szalagos) pénztárgépeket június 30. napjáig lehet használni. Az elektronikus naplóval ellátott gépek december 31-ig üzemeltethetőek, adatot kell adni a NAV-nak havonta. Akik nem kötelezettek pénztárgép használatára, a régi típusú pénztárgépeiket január 1-ig használhatják.

5 Fontos Új szabály és fontos, hogy a napi nyitás során be kell ütni a pénztárgépbe a nyitó készpénzállományt. Minden nyitvatartási nap végén napi forgalmi jelentést kell készíteni.

6 Számlázási szabályok Az adóalanynak az értékesítésről főszabályként számlát kell kiállítani. A számla kibocsátásának jogszabályi feltétele a vevő nevének, címének feltüntetése. Nem kötelező a pénztárgép használata, ha minden vásárlónak számlát állít ki az eladó, DE itt jelentkezik a vevő neve probléma. Ennek hiányában a számla kibocsátás meghiúsulhat. Nyugtát kell adni!

7 Számlázási szabályok II Felmerülhet, hogy az eladó úgy akarna a pénztárgép használata alól mentesülni, hogy minden értékesítésről számlát adna. Aki nem adná meg az adatait, azt nem szolgálnák ki. Ez a megoldás viszont fogyasztóvédelmi szempontból vethet fel aggályokat. Amennyiben a vevő az ellenértéket legkésőbb a teljesítésig készpénzzel kiegyenlíti, és számla kibocsátását nem kéri, az eladót pénztárgépes nyugtaadási kötelezettség terheli.

8 Pénztárgéppel kell nyugtát adni A gépi nyugtaadásra kötelezett adóalanyok, tevékenységek, üzletek körét a 3/2013. (II. 15.) NGM rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. Ez a korábban hatályos 24/1995. (XI. 22.) PM rendelettel azonosan határozza meg a pénztárgép használatára kötelezettek körét. Az üzlet fogalmát a évi CLXIV. törvény pontja határozza meg: kereskedelmi tevékenység folytatása céljából létesített vagy használt épület, illetve önálló rendeltetési egységet képező épületrész, helyiség, ideértve az elsődlegesen raktározás, tárolás célját szolgáló olyan épületet vagy épületrészt is, amelyben kereskedelmi tevékenységet folytatnak

9 Pénztárgéppel kell nyugtát adni II Elsődlegesen az adóalany tevékenységének a rendelet szerinti TEÁOR számok alá tartozása a meghatározó, kérdéses esetben KSH. Amennyiben az adott tevékenység nem tartozik a Rendelet 1. számú mellékletének felsorolásába, akkor nem kötelező a gépi nyugtaadás. Ilyenkor kézzel kell a nyugtát kiadni!

10 Nagykereskedelem 46.2 Mezőgazdasági nyersanyag, élőállat nagyker Élelmiszer, ital, dohányáru nagykereskedelme 46.4 Háztartási cikk nagykereskedelme 46.5 Információtechnológiai, híradástechnikai termék nagykereskedelme 46.6 Egyéb gép, berendezés, tartozék nagyker Egyéb szakosodott nagykereskedelem

11 Kiskereskedelem 47.1 Nem szakosodott bolti vegyes kiskereskedelem 47.2 Élelmiszer, ital, dohányáru kisker Gépjárműüzemanyag-kiskereskedelem 47.4 Információs, híradás-technikai termék kisker Egyéb háztartási cikk kiskereskedelme 47.6 Kulturális, szabadidős cikk bolti kisker Egyéb máshová nem sorolt áru kisker Csomagküldő, internetes kisker. (ha üzlete van)

12 Kitelepülések Az alkalmi rendezvényeken, kitelepülésen, az ott felállított standokon a pénztárgép használat nem kötelező, de az adózó saját döntése alapján használhat pénztárgépet. Mivel ez az értékesítési forma jellemzően sem az üzlet, sem a mozgóbolt körébe nem tartozik. Ilyenkor a kézi nyugtaadás azonban KÖTELETŐ.

13 Vendéglátás, Szálláshely szolgáltatás 56.1 Éttermi, mozgó vendéglátás (kivéve a mozgó szolgáltatásnyújtás 56.2 Rendezvényi étkeztetés és egyéb vendéglátás 56.3 Italszolgáltatás 55.1 Szállodai szolgáltatás 55.2 Üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás 55.3 Kempingszolgáltatás

14 Kölcsönzési szolgáltatások Személygépjármű kölcsönzése Gépjárműkölcsönzés (3,5 tonna fölött) Szabadidős, sporteszköz kölcsönzése Videokazetta, lemez kölcsönzése Egyéb személyi használatú, háztartási cikk kölcsönzése Mezőgazdasági gép kölcsönzése Építőipari gép kölcsönzése Irodagép kölcsönzése (beleértve: számítógép) Vízi, Légi szállítóeszköz kölcsönzése Egyéb gép, tárgyi eszköz kölcsönzése Immateriális javak kölcsönzése

15 Javítási szolgáltatás Számítógép, -periféria javítása Kommunikációs eszköz javítása Szórakoztatóelektronikai cikk javítása Háztartási gép, háztartási, kerti eszköz javítása Lábbeli, egyéb bőráru javítása Bútor, lakberendezési tárgy javítása Óra-, ékszerjavítás Egyéb személyi, háztartási cikk javítása

16 Kivételek a betétdíjas göngyöleget visszaváltó üzlet a csomagküldő kereskedelem, kivéve annak nyílt árusítást végző üzlete, bemutatóterme az ipari - kivéve élelmiszeripari - tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, ha termelő és értékesítő tevékenységét ugyanabban a helyiségben folytatja a termelői borkimérés az utazási iroda, utazási ügynökség, turisztikai szolgáltató iroda utazási szolgáltatásai tekintetében

17 Kell/Nem kell pénztárgép fodrász, kozmetikus, mosoda NEM, kivéve, ha terméket is értékesít háztartási eszközök javításával foglalkozó kisiparos, ha helyszínre megy, akkor NEM mozgóbolt IGEN álló lakókocsiból lángos értékesítés IGEN, mert nem mozog (fogyasztásra kész ételek és italok, nincs ülőhely, nincs pincér, és mozog) ipari tevékenység helyszínén értékesít (kivéve élelmiszeripar), akkor NEM házhoz szállított ételekről NEM

18 Taxaméter használata Nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag taxaméterrel tehetnek eleget a taxiszolgáltatást nyújtó adóalanyok. A Rendelet alkalmazásában taxiszolgáltatásnak a távolsági és helyi személytaxi közlekedés (SZJ ) besorolás alá tartozó tevékenységet kell tekintetni. A taxaméterekre jelenleg még nincs előírva az online adatkapcsolat megteremtése, de megmaradt az éves kiíratási kötelezettség.

19 Mentesülési szabályok Az Áfa tv a alapján mentesül a nyugtakibocsátási kötelezettség alól az adóalany abban az esetben, ha sajtóterméket értékesít; szerencsejáték szolgáltatást nyújt; kezelőszemélyzet nélküli automatát üzemeltet (kávé-, üdítőautomata) Ilyenkor nincs nyugtaadási kötelezettség!

20 Pénztárgép alóli mentesség A kötelező pénztárgép használat alól az új szabályok szerint nem lehet mentesülni. A régi szabályok alapján felmentést kapott adóalany, akinek március 19-én érvényes felmentése volt, annak a mentesítés december 31-ig érvényben marad. A nyugtaadási kötelezettség alól ez az engedély nem mentesít!

21 Az új mentesítési szabály A Rendelet szerint kizárólag az elektronikus hírközlő hálózat útján történő adattovábbítás alól kérhető felmentés. A mentesség elbírálásánál az állami adóhatóság felveszi a kapcsolatot a Nemzeti Hírközlési Hatósággal Ez nem jelent a gépi nyugtaadási kötelezettség teljesítése alóli felmentést is!

22 Időszakos mentesülés Az üzemeltető mentesül a pénztárgép használata alól: meghibásodás áramszünet bevonás eltulajdonítás megsemmisülés elvesztés esetén, ha nincs más olyan pénzátvételi hely, ahol a gépi nyugtaadás megoldható lenne.

23 Mentesülés taxaméternél A taxaméter esetében a felsorolt események bekövetkezésétől a használat feltételeinek helyreálltáig újabb fuvart kezdeni nem lehet. Ebből következően a taxiszolgáltatást nem tudja teljesíteni az adóalany, a feltételek helyreállításáig.

24 Működés elve A NAV és a pénztárgépek közötti kapcsolat megteremtésének technikai feltételeit is a Rendelet határozza meg. Az új típusú pénztárgépek legfontosabb eleme az Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE), amely egy zárt egység a gépben, annak elválaszthatatlan részét képezi. A mobil telefonokhoz hasonló hálózatot használnak az adattovábbításra (GPRS, EDGE, HSDPA, UMTS technológiák).

25 Működés elve II. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a pénztárgép közötti adatkapcsolatot a pénztárgép adóügyi ellenőrző egységébe a gyártó által beépített SIM kártya biztosítja. Előfordulhat, hogy nincs térerő, ezért ilyenkor mentesítés kérhető. Az egyedi mentesítés időtartama alatt az AEE csak adattároló funkcióban működik. Ilyenkor az üzemeltető egyedileg, havonta szolgáltat adatot egyszer írható CD/DVD lemezen.

26 Működés elve III. A SIM kártyát a gyártó vásárolja meg a távközlési szolgáltatóktól. A távközlési szerződést a pénztárgép üzemeltetője köti, de más megoldás is elképzelhető. A pénztárgépet használó az üzembe helyezéskor a NAV szerverétől egy kódot kap, amely az egyedi azonosításra szolgál. Ez képezi a titkosított adattovábbításhoz szükséges privát kulcsot.

27 Adatszolgáltatás Az elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépek forgalmáról július 1-jétől havonta adatszolgáltatási kötelezettség lesz. Ezt az adatszolgáltatást a forgalomból történő kivonásig (legkésőbb december 31-ig), a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell teljesíteni. Az adattovábbítást elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kell beküldeniük az adózóknak.

28 Adatszolgáltatás II. A március 20. előtt engedélyezett pénztárgépek tekintetében az adómemóriát ki kell íratni: adómemória csere esetén a bevétellel való egyeztetés miatt, az adóévet követő második hónap utolsó napjáig (február 28.) az állami adóhatóság felhívására (pl.: ellenőrzés)

29 Adatszolgáltatás változásokról A pénztárgép használatában bekövetkezett változásokról is bejelentési kötelezettsége van az üzemeltetőnek. Elektronikus bevallók elektronikusan, elektronikus bevallásra nem kötelezettek papíron is benyújthatják az adatszolgáltatást a PTGTAXUZ nevű nyomtatványon.

30 Köszönöm a figyelmet!

Az Online pénztárgépek bevezetéséről

Az Online pénztárgépek bevezetéséről Az Online pénztárgépek bevezetéséről Jogszabályi háttér 1457/2012. (X. 19.) Korm. határozat az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény

Részletesebben

A pénztárgépek és a NAV közötti online kapcsolat megteremtése. Dr. Baté Zsuzsanna

A pénztárgépek és a NAV közötti online kapcsolat megteremtése. Dr. Baté Zsuzsanna A pénztárgépek és a NAV közötti online kapcsolat megteremtése Dr. Baté Zsuzsanna 1 A szabályozás I. 1457/2012. (X. 19.) Korm. határozat (a 2013. évi költségvetés egyenlegét javító intézkedésekkel kapcsolatos

Részletesebben

2. A pénztárgéphasználatra kötelezett adózó elektronikus naplóval rendelkezı, hagyományos pénztárgépet 2013. december 31-ig üzemeltethet.

2. A pénztárgéphasználatra kötelezett adózó elektronikus naplóval rendelkezı, hagyományos pénztárgépet 2013. december 31-ig üzemeltethet. A Magyar Közlöny 2013/24. számában 2013. február 15-én megjelent a pénztárgépek és taxaméterek mőszaki követelményeirıl, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról

Részletesebben

A kiskereskedelem folyamatainak követése a statisztika eszközeivel

A kiskereskedelem folyamatainak követése a statisztika eszközeivel A kiskereskedelem folyamatainak követése a statisztika eszközeivel Budapesti Gazdasági Főiskola 2012. április 23. Macsári István Központi Statisztikai hivatal A kereskedelem meghatározása A kereskedelem

Részletesebben

tréning szállásadók részére 2016. Budapest Keresztesné Molnár Anita www.tudatosadozo.hu

tréning szállásadók részére 2016. Budapest Keresztesné Molnár Anita www.tudatosadozo.hu tréning szállásadók részére 2016. Budapest Keresztesné Molnár Anita . Keresztesné Molnár Anita családi adótanácsadó, adótréner Adóbevallás készítése Adótanácsadás munkavállalók, adószámos magánszemélyek

Részletesebben

Adatváltozás miatti kérelem

Adatváltozás miatti kérelem Nyomtatott betűkkel kérjük kitölteni! Az új engedély iránti kérelem 10.000 Ft, adatváltozás esetén 3.000 Ft illetékköteles, melyet illetékbélyegben kell leróni! Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Címzetes

Részletesebben

TEÁOR 2008 a gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszeréről STRUKTÚRA

TEÁOR 2008 a gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszeréről STRUKTÚRA TEÁOR 2008 a gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszeréről STRUKTÚRA A. NEMZETGAZDASÁGI ÁG - MEZŐGAZDASÁG, ERDŐGAZDÁLKODÁS, HALÁSZAT 01 Növénytermesztés, állattenyésztés, vadgazdálkodás

Részletesebben

JELENTÉS. a Kormány részére. a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény eddigi hatásairól

JELENTÉS. a Kormány részére. a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény eddigi hatásairól JELENTÉS a Kormány részére a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény eddigi hatásairól Budapest, 2016. április 1. JELENLEGI SZABÁLYOZÁS A kiskereskedelmi

Részletesebben

TEÁOR '08: 01 NÖVÉNYTERMESZTÉS, ÁLLATTENYÉSZTÉS, VADGAZDÁLKODÁS ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK

TEÁOR '08: 01 NÖVÉNYTERMESZTÉS, ÁLLATTENYÉSZTÉS, VADGAZDÁLKODÁS ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK TEÁOR '08: 01 NÖVÉNYTERMESZTÉS, ÁLLATTENYÉSZTÉS, VADGAZDÁLKODÁS ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK 011 Nem évelő növény termesztése 0111 Gabonaféle (kivéve: rizs), hüvelyes növény, olajos mag termesztése 0112

Részletesebben

Aktuális adózási kérdések 2014. Szabó Gábor Tájékoztatási Osztály NAV Dél-alföldi Reg. Adó Főig.

Aktuális adózási kérdések 2014. Szabó Gábor Tájékoztatási Osztály NAV Dél-alföldi Reg. Adó Főig. Aktuális adózási kérdések 2014 Szabó Gábor Tájékoztatási Osztály NAV Dél-alföldi Reg. Adó Főig. Online pénztárgép, számlázás Mikor kötelező számlát adni -A vevő adóalany - Cég, egyéb szervezet esetén egyértelmű

Részletesebben

Az online pénztárgép elkerülésének legális módja és minden apró részlet, amit az online pénztárgép kötelezettségről tudni lehet

Az online pénztárgép elkerülésének legális módja és minden apró részlet, amit az online pénztárgép kötelezettségről tudni lehet Az online pénztárgép elkerülésének legális módja és minden apró részlet, amit az online pénztárgép kötelezettségről tudni lehet Az online kassza 2014-es bevezetése igazolta a kormány gazdaságfehérítésre

Részletesebben

Gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszeréből - Nem agrárgazdasági tevékenységek

Gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszeréből - Nem agrárgazdasági tevékenységek Gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszeréből - Nem agrárgazdasági tevékenységek 0510 Feketeszén-bányászat 0520 Barnaszén-, lignitbányászat 0610 Kőolaj-kitermelés 0620 Földgázkitermelés

Részletesebben

Az online pénztárgépek bevezetésének ellenőrzési tapasztalatai. dr. Rusznák Ildikó

Az online pénztárgépek bevezetésének ellenőrzési tapasztalatai. dr. Rusznák Ildikó Az online pénztárgépek bevezetésének ellenőrzési tapasztalatai dr. Rusznák Ildikó Az informatikai háttérrendszerek kihasználása Előzmények Magyarországon a pénztárgépek használata 1990-re nyúlik vissza

Részletesebben

2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemről 1

2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemről 1 2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemről 1 Az Országgyűlés abból kiindulva, hogy a kereskedelem a nemzetgazdaság meghatározó ága és a mindennapi élethez nyújt szolgáltatásokat, fontosnak tartja, hogy

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SEFAG Erdészeti és Faipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (kivonat) Hatályos: 2014. július 01. napjától Jóváhagyta: Kiadja: SEFAG Zrt. Felügyelőbizottsága Barkóczi

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR 2012/42

STATISZTIKAI TÜKÖR 2012/42 215. december A kiskereskedelem 214. évi teljesítménye Tartalom STATISZTIKAI TÜKÖR 212/42 Összefoglaló...2 VI. évfolyam 42. szám 1. Nemzetközi kitekintés...2 2. A kiskereskedelem helye a nemzetgazdaságban...4

Részletesebben

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény módosítása. 2014. január 1-től

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény módosítása. 2014. január 1-től Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény módosítása 2014. január 1-től 2014. június 30-ig: Folyamatos teljesítés I. Termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása esetében, ha a felek részletfizetésben

Részletesebben

KÖBE OTTHON BIZTOSÍTÁS DÍJSZABÁS. Hatályos: 2012. október 1-tõl

KÖBE OTTHON BIZTOSÍTÁS DÍJSZABÁS. Hatályos: 2012. október 1-tõl KÖBE OTTHON BIZTOSÍTÁS DÍJSZABÁS Hatályos: 2012. október 1-tõl Díjszámítás menete 2 A díjkalkuláció lépései a következõk: 1. Hasznos alapterület meghatározása 2. A biztosítási összeg(ek) meghatározása

Részletesebben

Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. alapító okirata - TERVEZET

Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. alapító okirata - TERVEZET Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. alapító okirata - TERVEZET Az 1997. évi CXLIV. tv. alapján, egyszemélyes korlátolt felelősségű társaság létrehozása céljából az alábbi alapító okiratot bocsátjuk

Részletesebben

HU-Budapest: Műanyag termékek 2013/S 115-196781. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. Árubeszerzés

HU-Budapest: Műanyag termékek 2013/S 115-196781. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. Árubeszerzés 1/7 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:196781-2013:text:hu:html HU-Budapest: Műanyag termékek 2013/S 115-196781 Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban Árubeszerzés

Részletesebben

Környezetvédelmi termékdíj. Készítette: Debreczeni László

Környezetvédelmi termékdíj. Készítette: Debreczeni László Környezetvédelmi termékdíj Készítette: Debreczeni László Termékdíjról szóló jogszabályi alapok 2011. évi LXXXV. törvény a környezetvédelmi termékdíjról A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV.

Részletesebben

1 / 118 2016.03.29. 11:17

1 / 118 2016.03.29. 11:17 1 / 118 2016.03.29. 11:17 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint

Részletesebben

Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4.

Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.05-09-027807 cégjegyzékszámú SteelOnix Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. 3. A cég rövidített elnevezése 3/1. EXPERTINIT Kft. Bejegyezés kelte: 2007/12/20 Közzétéve: 2008/01/17 Hatályos: 2007/12/20...

Tárolt Cégkivonat. 3. A cég rövidített elnevezése 3/1. EXPERTINIT Kft. Bejegyezés kelte: 2007/12/20 Közzétéve: 2008/01/17 Hatályos: 2007/12/20... 1. oldal, összesen: 5 Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közremőködı Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.11-09-013207 cégjegyzékszámú

Részletesebben

Működési engedély iránti kérelem. 1. A kereskedő neve:.. címe:. székhelye:..

Működési engedély iránti kérelem. 1. A kereskedő neve:.. címe:. székhelye:.. Működési engedély iránti kérelem A 210/2009. évi (IX.29.) Korm. rendelet alapján szeretném kérni tevékenységem megkezdéséhez működési engedély kiadását A kereskedő és üzlet adatai 1. A kereskedő neve:..

Részletesebben

KöZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET A NONPROFIT BIZTOSÍTÓ KÖBE OTTHON BIZTOSÍTÁS DÍJSZABÁS. Érvényes: 2008. január 01-tõl

KöZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET A NONPROFIT BIZTOSÍTÓ KÖBE OTTHON BIZTOSÍTÁS DÍJSZABÁS. Érvényes: 2008. január 01-tõl KÖBE OTTHON BIZTOSÍTÁS DÍJSZABÁS Érvényes: 2008. január 01-tõl Díjszámítás menete 2 A díjkalkuláció lépései a következõk: 1. Hasznos alapterület meghatározása 2. A biztosítási összeg(ek) meghatározása

Részletesebben

A CompLex Kiadó Kft. által elkészített nyomtatványminták

A CompLex Kiadó Kft. által elkészített nyomtatványminták Net-nyomtatvány szolgáltatás 2008. 09. 25. A CompLex Kiadó Kft. által kidolgozott nyomtatványminták listája A CompLex Kiadó Kft. által elkészített nyomtatványminták A jegyzői hatáskörbe, hatósági jogkörbe

Részletesebben

AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK BEVEZETÉSÉRŐL

AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK BEVEZETÉSÉRŐL AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK BEVEZETÉSÉRŐL 2013. augusztus Egy nemzetközi tendencia átvétele, a környező államok szinte mindegyike dolgozik a zárt rendszerű online pénztárgépek bevezetésén. A gazdaság tisztulását,

Részletesebben

Általános keresés. Keresõszó: MEZÕGAZDASÁG, ERDÕGAZD. HALÁSZAT: Fakitermelés. Vadgazdálkodás, vadgazd. szolgáltatás. Erdészeti szolgáltatás

Általános keresés. Keresõszó: MEZÕGAZDASÁG, ERDÕGAZD. HALÁSZAT: Fakitermelés. Vadgazdálkodás, vadgazd. szolgáltatás. Erdészeti szolgáltatás Általános keresés Keresõszó: MEZÕGAZDASÁG, ERDÕGAZD. HALÁSZAT: Fakitermelés Vadgazdálkodás, vadgazd. szolgáltatás Erdészeti szolgáltatás Erdészeti, egyéb erdõgazd. tev. Növénytermesztés, állatteny. vadgazd.

Részletesebben

AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK BEVEZETÉSÉRŐL. 2013. augusztus

AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK BEVEZETÉSÉRŐL. 2013. augusztus AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK BEVEZETÉSÉRŐL 2013. augusztus AEE ADÓÜGYI ELLENŐRZŐ EGYSÉG Jogszabályi háttér Adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. tv. (176/B-176/F. ; 172. (20g)) 3/2013. (II.15.) NGM rendelet

Részletesebben

Nemzeti Akkreditáló Testület. RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-4-0132/2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

Nemzeti Akkreditáló Testület. RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-4-0132/2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Nemzeti Akkreditáló Testület RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-4-0132/2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Az EMT Első Magyar Tanúsító Zrt. (2040 Budaörs, Muskátli u. 3.) akkreditált területe integrált

Részletesebben

Pestuka Gabriella osztályvezető

Pestuka Gabriella osztályvezető Pestuka Gabriella osztályvezető NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága Ügyfélkapcsolati Osztály Áfá-t érintő visszaélések visszaszorítása A jogkövető piaci szereplők pozíciójának erősítése A költségvetési

Részletesebben

www.fortunaweb.hu A nemzetgazdasági miniszter /2012. ( ) NGM rendelete

www.fortunaweb.hu A nemzetgazdasági miniszter /2012. ( ) NGM rendelete A nemzetgazdasági miniszter /2012. ( ) NGM rendelete a helyhez kötött szerver alapú pénznyerő automatákat és a nem helyhez kötött szerver alapú pénznyerő rendszereket üzemeltető központi szerver működtetésének

Részletesebben

A NEMZETI HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG HIVATALOS LAPJA

A NEMZETI HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG HIVATALOS LAPJA VII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2008. MÁJUS 30. A NEMZETI HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG HIVATALOS LAPJA Szerkesztõség: 1015 Budapest, Ostrom u. 23 25. Telefon: 457-7283 E-mail: hirkozlesi.ertesito@nhh.hu Megjelenik havonta

Részletesebben

EGYEZMÉNY ABAÚJ-ABAÚJBAN. Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Közhasznú Csoportosulás létrehozásáról

EGYEZMÉNY ABAÚJ-ABAÚJBAN. Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Közhasznú Csoportosulás létrehozásáról EGYEZMÉNY ABAÚJ-ABAÚJBAN Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Közhasznú Csoportosulás létrehozásáról röv. nevén: ABAÚJ-ABAÚJBAN EGTC Készült: a 2009.május 15-én megtartott közgyűlésen

Részletesebben

A fordított adózás bemutatása egy konkrét cégen keresztül

A fordított adózás bemutatása egy konkrét cégen keresztül Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet A fordított adózás bemutatása egy konkrét cégen keresztül Szilágyi Tímea 2014. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Önálló Vállalkozások Tevékenységi Jegyzékéből - Nem agrárgazdasági tevékenységek

Önálló Vállalkozások Tevékenységi Jegyzékéből - Nem agrárgazdasági tevékenységek Önálló Vállalkozások Tevékenységi Jegyzékéből - Nem agrárgazdasági tevékenységek 051001 Feketeszén-bányászat 052001 Barnaszén-, lignitbányászat 061001 Kőolaj-kitermelés 062001 Földgázkitermelés 071001

Részletesebben

A BAJA MARKETING BAJAI KOMMUNIKÁCIÓS ÉS MARKETING KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG (XI. módosítással egységes szerkezetbe foglalt) ALAPÍTÓ OKIRATA

A BAJA MARKETING BAJAI KOMMUNIKÁCIÓS ÉS MARKETING KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG (XI. módosítással egységes szerkezetbe foglalt) ALAPÍTÓ OKIRATA A BAJA MARKETING BAJAI KOMMUNIKÁCIÓS ÉS MARKETING KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG (XI. módosítással egységes szerkezetbe foglalt) ALAPÍTÓ OKIRATA Szerkesztette: Dr Bernschütz Sándor ügyvéd 6500 Baja, Rövid

Részletesebben

J e g y z õ k ö n y v

J e g y z õ k ö n y v J e g y z õ k ö n y v a BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG H-9400 Sopron, Vándor Sándor u. 1. 2003. április 24-én megtartott Közgyûlésérõl Helye: a társaság székhelye 9400 Sopron, Vándor S.

Részletesebben

dr. Funtek Zsolt NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Főosztály

dr. Funtek Zsolt NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Főosztály dr. Funtek Zsolt NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Főosztály A láncolatok létrehozásával elkövetett visszaélések főként a kereskedelmet érintették/érintik, azon belül

Részletesebben

A Pécsi Kommunikációs Központ Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító Okirata

A Pécsi Kommunikációs Központ Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító Okirata A Pécsi Kommunikációs Központ Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító Okirata Székhely: 7621 Pécs, Király u. 27. A Pécsi Kommunikációs Központ Korlátolt Felelősségű Társaság a Polgári Törvénykönyvről szóló

Részletesebben

Tárgy.: Építményadó rendelet módosítása Mell.: 1db rendelet módosítási javaslat

Tárgy.: Építményadó rendelet módosítása Mell.: 1db rendelet módosítási javaslat Szentes Város Polgármestere Szentes, Kossuth tér 6. A-21728-3/2010 Témafelelős: Tonnesné Kiss Ildikó Tárgy.: Építményadó rendelet módosítása Mell.: 1db rendelet módosítási javaslat Szentes Város Önkormányzat

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2016. február 3.-i,rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./D kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2016. február 3.-i,rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./D kötet I/D kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2016. február 3.-i,rendes ülésére beterjesztett anyagok I./D kötet Önkormányzati intézmények alapító okiratainak módosítása... 2 Önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV. Közgyűlés helyszíne: a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. Budapest XIII. ker. Népfürdő u. 18-20. sz. alatti sportcsarnoka

JEGYZŐ KÖNYV. Közgyűlés helyszíne: a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. Budapest XIII. ker. Népfürdő u. 18-20. sz. alatti sportcsarnoka JEGYZŐ KÖNYV Készült: Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (3525 Miskolc, Dózsa György u. 13) 2008. április 23-án tartott évi rendes közgyűléséről Közgyűlés helyszíne: a Budapesti Elektromos Művek

Részletesebben

A SPAR MAGYARORSZÁG KERESKEDELMI KFT. BESZÁLLÍTÓKNAK NYÚJTHATÓ SZOLGÁLTATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÜZLETSZABÁLYZATA

A SPAR MAGYARORSZÁG KERESKEDELMI KFT. BESZÁLLÍTÓKNAK NYÚJTHATÓ SZOLGÁLTATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÜZLETSZABÁLYZATA A SPAR MAGYARORSZÁG KERESKEDELMI KFT. BESZÁLLÍTÓKNAK NYÚJTHATÓ OKKAL KAPCSOLATOS ÜZLETSZABÁLYZATA Hatályos: 2015. november 1. napjától a visszavonásig Nyilvánosságra hozatal módja: www.spar.hu honlapon,

Részletesebben

Mőködési engedély kiadása / módosítása iránti kérelem 1

Mőködési engedély kiadása / módosítása iránti kérelem 1 Illetékbélyeg helye: Mőködési engedély kiadása / módosítása iránti kérelem 1 I. A kereskedı és az üzlet adatai 1. A Kereskedı neve: címe/ székhelye: Irányítószám: Település Utca,házszám, hrsz. 2. a kereskedı

Részletesebben

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11.

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. Iktatószám: 22546/2016. Előadó: Juhász Csilla SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. 62/564-364 Tárgy: A 2016. évi

Részletesebben

1. A statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény végrehajtásáról szóló 170/1993. (XII. 3.) Korm. rendelet módosítása

1. A statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény végrehajtásáról szóló 170/1993. (XII. 3.) Korm. rendelet módosítása 23228 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 188. szám III. Kormányrendeletek A Kormány 375/2015. (XII. 3.) Korm. rendelete a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény végrehajtásáról szóló 170/1993. (XII.

Részletesebben

A SPAR MAGYARORSZÁG KERESKEDELMI KFT. BESZÁLLÍTÓKNAK NYÚJTHATÓ SZOLGÁLTATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÜZLETSZABÁLYZATA

A SPAR MAGYARORSZÁG KERESKEDELMI KFT. BESZÁLLÍTÓKNAK NYÚJTHATÓ SZOLGÁLTATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÜZLETSZABÁLYZATA A SPAR MAGYARORSZÁG KERESKEDELMI KFT. BESZÁLLÍTÓKNAK NYÚJTHATÓ OKKAL KAPCSOLATOS ÜZLETSZABÁLYZATA Hatályos: 2013. május 29. napjától a visszavonásig Nyilvánosságra hozatal módja: www.spar.hu honlapon Felügyeleti

Részletesebben

Magyar Piac Szövetkezet. Konrád Istvánné

Magyar Piac Szövetkezet. Konrád Istvánné Magyar Piac Szövetkezet Konrád Istvánné 1 Jelen - Jövő Válság Termékhiány Minőség ma holnap Verseny Akarat Munka 2 2013.04.25. Szigetvár Cselekvési lehetőségek Nemzeti Együttműködés Politikai Akarat Szakértő

Részletesebben

T/2086. számú. törvényjavaslat

T/2086. számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA ORSZÁGGYtiL L Érkezett : 2014 NOV 1 T/2086. számú törvényjavaslat a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvénynek a tisztességes piaci magatartás megvalósulása érdekében a vállalkozások

Részletesebben

2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemrıl

2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemrıl 2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemrıl Az Országgyőlés abból kiindulva, hogy a kereskedelem a nemzetgazdaság meghatározó ága és a mindennapi élethez nyújt szolgáltatásokat, fontosnak tartja, hogy a

Részletesebben

Az élelmiszerlánc szereplői közötti kapcsolatok hazánkban

Az élelmiszerlánc szereplői közötti kapcsolatok hazánkban 8 gazdálkodás 55. ÉVFOLYAM 1. SZÁM, 2011 TA NULMÁNY Az élelmiszerlánc szereplői közötti kapcsolatok hazánkban POPP JÓZSEF JUHÁSZ ANIKÓ Kulcsszavak: élelmiszerlánc, beszállítók, vevői erő, koncentráció,

Részletesebben

1 / 7 2016.03.29. 11:21

1 / 7 2016.03.29. 11:21 1 / 7 2016.03.29. 11:21 13/2013. (III. 29.) NGM rendelet a pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Vaskút Községi Önkormányzat... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Önkormányzat Répcelak... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

Előterjesztés. Dévaványa Város Önkormányzat 2013. augusztus 27-én tartandó rendkívüli Képviselőtestületi

Előterjesztés. Dévaványa Város Önkormányzat 2013. augusztus 27-én tartandó rendkívüli Képviselőtestületi Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat 2013. augusztus 27-én tartandó rendkívüli Képviselőtestületi ülésére Tárgy: Dévaványai Szociális Szövetkezet megalakítására Tisztelt Képviselő-testület! A szövetkezetek,

Részletesebben

Budapest, 2016. április 29. TARTALOMJEGYZÉK I. PÉNZÜGY 738 870 II. GAZDASÁG 871 890 III. FOGLALKOZTATÁSPOLITIKA, MUNKAÜGY 891 956

Budapest, 2016. április 29. TARTALOMJEGYZÉK I. PÉNZÜGY 738 870 II. GAZDASÁG 871 890 III. FOGLALKOZTATÁSPOLITIKA, MUNKAÜGY 891 956 Budapest, 2016. április 29. 4. szám TARTALOMJEGYZÉK I. PÉNZÜGY 738 870 II. GAZDASÁG 871 890 III. FOGLALKOZTATÁSPOLITIKA, MUNKAÜGY 891 956 738 NEMZETGAZDASÁGI KÖZLÖNY 4. szám I. PÉNZÜGY JOGSZABÁLYOK 2016.

Részletesebben

3. A Rendelet II. Fejezete a következő 3/A. -sal egészül ki: 3/A.

3. A Rendelet II. Fejezete a következő 3/A. -sal egészül ki: 3/A. A nemzetgazdasági miniszter 9/2016. (III. 25.) NGM rendelete a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint

Részletesebben

2014. évközi adóváltozások. Szabó Gábor Tájékoztatási Osztály NAV Dél-alföldi Reg. Adó Főig.

2014. évközi adóváltozások. Szabó Gábor Tájékoztatási Osztály NAV Dél-alföldi Reg. Adó Főig. Szabó Gábor Tájékoztatási Osztály NAV Dél-alföldi Reg. Adó Főig. Évközi adócsomagok, illetve év közben hatályba lépő változások: Számlázás - 23/2014. NGM rendelet Reklámadó - 2014. évi XXII. törvény Adócsomag

Részletesebben

XIX. 46/2011. (XI.30.), 28/2011. (X.26.), 25/2009. (VI.25.), 27/2008. (IX.18.), 16/2008. (V.20.), 11/2007. (III.23.), 46/2006. (XII.22.), 36/2005.

XIX. 46/2011. (XI.30.), 28/2011. (X.26.), 25/2009. (VI.25.), 27/2008. (IX.18.), 16/2008. (V.20.), 11/2007. (III.23.), 46/2006. (XII.22.), 36/2005. Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának az egyes keretövezetekben gyakorolható tevékenységekről szóló 46/2011. (XI.30.), 28/2011. (X.26.), 25/2009. (VI.25.), 27/2008. (IX.18.), 16/2008. (V.20.),

Részletesebben

Személyi jövedelemadó

Személyi jövedelemadó Személyi jövedelemadó 1 Arányos, egykulcsos adó A személyi jövedelemadó mértéke majdnem minden (összevont( adóalapba tartozó és külön adózó) ) jövedelemre egységesen 16 százalék. Kivételek. Megszűnik a

Részletesebben

1.3. Csomagolt kávé, dobozos, illetve palackozott alkoholmentes- és szeszes ital,

1.3. Csomagolt kávé, dobozos, illetve palackozott alkoholmentes- és szeszes ital, Üzletköteles termék forgalmazásának kérelme A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 29.. (9) bekezdésében foglalt az ügy megindításával kapcsolatos

Részletesebben

Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2016.

Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2016. Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2016. A lakóingatlanok hosszabb-rövidebb időre történő hasznosításának legelterjedtebb módozatai a tartósabb jellegű bérbeadás, de egyre

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2014

Kiegészítő melléklet 2014 Adószám: 18665161-2-13 Cégbíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 13-09-129463 GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély

Részletesebben

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium javaslatai az adórendszer zöldítésére

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium javaslatai az adórendszer zöldítésére A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium javaslatai az adórendszer zöldítésére Dióssy Lászlónak, a KvVM államtitkárának előadása az Adózás a fenntartható fejlődésért konferencián 2008. május 9-én Tisztelt

Részletesebben

ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX ÖSSZEFOGLALÓ

ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX ÖSSZEFOGLALÓ ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX ÖSSZEFOGLALÓ KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ 2016/I. 2016 GKI Digital Kutató és Tanácsadó Kft. & Naspers OCS Hungary Kft. Minden jog fenntartva! A KUTATÁS 2016-OS MENETRENDJE I. forduló

Részletesebben

AO 080/5 6/1 ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó)1 fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

AO 080/5 6/1 ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó)1 fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához AO 080/5 6/1 ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó)1 fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve: b) adóazonosító szám: c) lakcíme: d)

Részletesebben

A NEMZETI HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG HIVATALOS LAPJA

A NEMZETI HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG HIVATALOS LAPJA V. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2006. MÁJUS 15. A NEMZETI HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG HIVATALOS LAPJA Szerkesztõség: 1015 Budapest, Ostrom u. 23 25. Telefon: 457-7405 E-mail: hirkozlesi.ertesito@nhh.hu Megjelenik havonta Ára:

Részletesebben

A dohánykoncessziós eljárás története, eredményei

A dohánykoncessziós eljárás története, eredményei A dohánykoncessziós eljárás története, eredményei 2014. február 20 1 Tartalom 1. 2. 3. 4. 5. 6. Dohánytermék kiskereskedelmi koncessziós rendszer története... 3 Külső jogi környezet... 5 A Dohánytermék

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottságának 2015. szeptember 29-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottságának 2015. szeptember 29-i ülésére Tárgy: Békési Költségvetési Iroda Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyása Előkészítette: Kovács Szilvia igazgató Sorszám: 4 Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Tárgyalás módja: Nyilvános

Részletesebben

MUNKAANYAG. Dézsi Zsolt. Kötelező Tarifális Felvilágosítások és a. Kötelező Érvényű Vámtarifa Besorolások. alkalmazásának szabályai

MUNKAANYAG. Dézsi Zsolt. Kötelező Tarifális Felvilágosítások és a. Kötelező Érvényű Vámtarifa Besorolások. alkalmazásának szabályai Dézsi Zsolt Kötelező Tarifális Felvilágosítások és a Kötelező Érvényű Vámtarifa Besorolások alkalmazásának szabályai A követelménymodul megnevezése: Áruosztályozás és áruismeret A követelménymodul száma:

Részletesebben

Elektronikus szá mlá szolgá ltátá si Szerzo de s

Elektronikus szá mlá szolgá ltátá si Szerzo de s Elektronikus szá mlá szolgá ltátá si Szerzo de s Jelen szerződés aláírásával elektronikus számla szolgáltatás lép életbe a Szolgáltató és Igénybevevő között. Az Elektronikus számla szolgáltatási szerződés

Részletesebben

Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők. Az értékesítési rendszer szereplői

Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők. Az értékesítési rendszer szereplői Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők Az értékesítési rendszer szereplői Készítette: Tóth Éva Tanársegéd Pannon Egyetem, Georgikon Kar Tóth É. - Kereskedelmi ismeretek 2 Az értékesítési rendszer

Részletesebben

Tájékoztatás a diákok foglalkoztatásának alapvető adózási szabályairól

Tájékoztatás a diákok foglalkoztatásának alapvető adózási szabályairól Tájékoztatás a diákok foglalkoztatásának alapvető adózási szabályairól Kedves Diákok! Évről évre egyre több diák dönt úgy, hogy a szünidőt vagy annak egy részét munkával tölti, ezért ismét aktuális a diákok

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Halászi-Máriakálnok-Püski Községek Körjegyzõsége - Halászi... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A KÖR 2004 Informatikai Nonprofit Kft. 2013. évi BESZÁMOLÓJÁHOZ

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A KÖR 2004 Informatikai Nonprofit Kft. 2013. évi BESZÁMOLÓJÁHOZ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2013. évi BESZÁMOLÓJÁHOZ I. I/1. Általános rész A vállalkozás bemutatása 1. A cég elnevezése: KÖR 2004 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2. A cég rövidtett elnevezése: 3.

Részletesebben

I. Kiemelt vizsgálati célok 1. Az adózói életút vizsgálatán alapuló ellenőrzések

I. Kiemelt vizsgálati célok 1. Az adózói életút vizsgálatán alapuló ellenőrzések A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4001/2016. tájékoztatás az állami adó- és vámhatóság 2016. évi ellenőrzési feladatainak végrehajtásához kapcsolódó ellenőrzési irányokról Az adózás rendjéről

Részletesebben

2011. január 19. 1/2011.

2011. január 19. 1/2011. 2011. január 19. 1/2011. Jövedéki Hírlevél Mi található az 1/2011. számban? A kereskedelmi gázolaj jövedéki adójának visszaigénylésére vonatkozó eljárásjogi rendelkezések 2011. január 1-jével történő alkalmazásával

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. határozatát

VERSENYTANÁCS. határozatát VERSENYTANÁCS VJ-13/2007/18. Ikt. sz.: Vj-13//2007/19. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Baumax Magyarország Kereskedelmi Zrt. Budapest vállalkozással szemben fogyasztói döntések tisztességtelen

Részletesebben

Az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer

Az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer Az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer Jogszabályi háttér Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 22/E., 2015. január 1-jétől hatályos 22/E., 88. (6), (6a), (6b) bekezdései,

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl községi önkormányzat balatonszentgyörgy... önkormányzat megnevezése NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT OKIRATA

ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT OKIRATA Melléklet a 322/2014. (X. 30.) számú önkormányzati határozathoz ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT OKIRATA A Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete - az Önkormányzatot

Részletesebben

A belső piaci irányelv hatálya

A belső piaci irányelv hatálya Kereskedelmi igazgatás Készítette: dr. Bereczky Katalin Csongrád Megyei Kormányhivatal 2014. március 24.-SZTE-ÁJK 1 Jogszabályi háttér - A szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2013

Kiegészítő melléklet 2013 Adószám: 18665161-2-13 Cégbíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 13-09-129463 GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély

Részletesebben

564/2011. (13) NGM rendelet

564/2011. (13) NGM rendelet 564/2011. (13) NGM rendelet az egyes szerencsejátékok engedélyezésével, lebonyolításával és ellenőrzésével kapcsolatos feladatok végrehajtásáról szóló 32/2005. (X. 21.) PM rendelet módosításáról A szerencsejáték

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Készült: Demecser Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 6-án megtartott nyílt üléséről.

Jegyzőkönyvi kivonat. Készült: Demecser Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 6-án megtartott nyílt üléséről. Jegyzőkönyvi kivonat Készült: Demecser Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 6-án megtartott nyílt üléséről. DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 129/2008. (XI.06.) A

Részletesebben

MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY - KÖTELES kereskedelmi tevékenység MÓDOSÍTÁS iránti kérelem

MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY - KÖTELES kereskedelmi tevékenység MÓDOSÍTÁS iránti kérelem MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY - KÖTELES kereskedelmi tevékenység MÓDOSÍTÁS iránti kérelem Az űrlap minden rovatát olvashatóan, NYOMTATOTT BETÜKKEL szíveskedjen kitölteni! 1. A kérelmező adatai 1.1. Jogállása: 1.Jogi

Részletesebben

Nyitva tartás: HÉTFŐ SZÜNNAP; KEDD:10-14; SZERDA:12-20; CSÜTÖRTÖK:12-20;PÉNTEK 10-14; SZOMBAT:14-20;

Nyitva tartás: HÉTFŐ SZÜNNAP; KEDD:10-14; SZERDA:12-20; CSÜTÖRTÖK:12-20;PÉNTEK 10-14; SZOMBAT:14-20; SZMSZ. 2.SZ. MELLÉKLET KÖZSÉGI, ISKOLAI KÖNYVTÁR ÉS KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR HASZNÁLATI SZABÁLYZATA 1. BEVEZETŐ Az intézmény nyilvános könyvtár, ennek megfelelően az 1997. évi CXL. tv. és az erre vonatkozó más

Részletesebben

A TETTYE FORRÁSHÁZ ZRT. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A TETTYE FORRÁSHÁZ ZRT. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A TETTYE FORRÁSHÁZ ZRT. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Elrendelte: Sándor Zsolt vezérigazgató Hatályos 2013. június 1-től TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános rész 3 1.1. A társaság neve, székhelye, alapítása,

Részletesebben

BEJELENTÉSKÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG ADATVÁLTOZÁS BEJELENTÉSE

BEJELENTÉSKÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG ADATVÁLTOZÁS BEJELENTÉSE BEJELENTÉSKÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG ADATVÁLTOZÁS BEJELENTÉSE 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről Illetékmentes A 2462 Martonvásár... utca...

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Útmutató a Nemzeti Együttműködési Alap 2013. évi pályázatainak szakmai és pénzügyi elszámolásához

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Útmutató a Nemzeti Együttműködési Alap 2013. évi pályázatainak szakmai és pénzügyi elszámolásához EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ Útmutató a Nemzeti Együttműködési Alap 2013. évi pályázatainak szakmai és pénzügyi elszámolásához Kiadás dátuma: 2013. december Tartalomjegyzék Az Útmutató célja...4 1.

Részletesebben

Alattyán, Nagykör u. 3/A. Jegyző Alattyán www.alattyan.hu 30/1997 Dalmadi Tibor. Alattyán, Szent I tér 9.

Alattyán, Nagykör u. 3/A. Jegyző Alattyán www.alattyan.hu 30/1997 Dalmadi Tibor. Alattyán, Szent I tér 9. Adatszolgáltatás alapadatbázis felállításához bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenységről és üzlet működési engedélyről Megye: Jász-Nagykun- Szolnok Neve Székhelye Jegyző Alattyán www.alattyan.hu 9/1997.

Részletesebben

Ostoroson üzletköteles kereskedelmi tevékenységet végzők nyilvántartása a 210/2009.(IX.29.)Korm. rendelet alapján

Ostoroson üzletköteles kereskedelmi tevékenységet végzők nyilvántartása a 210/2009.(IX.29.)Korm. rendelet alapján Ostoroson üzletköteles kereskedelmi et végzők nyilvántartása a 210/2009.(IX.29.)Korm. rendelet alapján Kereskedő Kereskedelm Nyilvántartásba vétel száma Neve Címe Székhelye Cégjegyzékszáma Nyilvántartási

Részletesebben

QB-Élelem. Átállás menete. Windows - SQL. Rázós futam! Planetárium, 2005. október 18. Kovács Sándor. 2009.06.15. Quadro Byte Rt. 1

QB-Élelem. Átállás menete. Windows - SQL. Rázós futam! Planetárium, 2005. október 18. Kovács Sándor. 2009.06.15. Quadro Byte Rt. 1 QB-Élelem Windows - SQL Átállás menete Rázós futam! Planetárium, 2005. október 18. Kovács Sándor 2009.06.15. Quadro Byte Rt. 1 Az új verziót minden kedves felhasználónkhoz személyesen telepítjük A felhasználó

Részletesebben

/egységes szerkezetben a 35/2012. (XII.20.) és 23/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelettel/

/egységes szerkezetben a 35/2012. (XII.20.) és 23/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelettel/ 1 Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2012. (VII.26.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjének szabályozásáról /egységes szerkezetben a 35/2012. (XII.20.) és

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Gencsapáti Község Polgármesteri Hivatal... önkormányzat megnevezése NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

ERSTE BLACK FRIDAY KERESKEDŐI SZÁMLACSOMAG KONDÍCIÓI

ERSTE BLACK FRIDAY KERESKEDŐI SZÁMLACSOMAG KONDÍCIÓI ERSTE Bank Hungary Zrt. Mikrovállalati Pénzforgalmi Hirdetmény 2 ERSTE BLACK FRIDAY KERESKEDŐI SZÁMLACSOMAG KONDÍCIÓI Közzététel: 2018. november 22. napján Hatályos: 2018. november 23. napjától I. Számlavezetés

Részletesebben

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.10.28. Iktatószám: 21201/2015 CPV Kód: 90514000-3;90511000-2;90512000-9;90513300-9 2016.01.11.

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.10.28. Iktatószám: 21201/2015 CPV Kód: 90514000-3;90511000-2;90512000-9;90513300-9 2016.01.11. MKB3/2016 2016. évre szolgáltatás-megrendelési keretszerződés Magyarország közigazgatási területén keletkező termékként tovább nem használható gumiabroncsok (EWC 160103) gyűjtése, szállítása és őrlés útján

Részletesebben