Kiállítási Tájékoztató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kiállítási Tájékoztató"

Átírás

1 Kiállítási Tájékoztató Üdvözöljük kiállítóink körében, reméljük rendezvényünk hozzájárul üzleti elképzeléseik megvalósításához. Összeállításunkban a kiállítással kapcsolatos fontosabb információkat gyűjtöttük össze. Biztonsági szabályok: A Rendezvényközpont területén a dohányzás és nyílt láng használata tilos. Dohányozni kizárólag az erre kijelölt helyeken lehet. Az elektromos berendezések szerelésének az MSZ 1600 sz. vonatkozó előírásainak kell megfelelnie. Az elektromos berendezések biztosíték és kapcsoló-rendszerének közelében könnyen gyúló anyagokat elhelyezni nem szabad. Tűz- és robbanásveszélyes folyadékok és PB palackok használata a pavilonokban tilos. A csarnokokban a kihelyezett kézi tűzoltó készülékeket bármiféle anyaggal vagy eszközzel eltorlaszolni átmenetileg sem szabad. Kézi tűzoltó készülékek a kijárati ajtók mellett találhatók. Zárás után a kiállító a standját köteles át vizsgálni, mely alkalommal meg kell győződni arról, hogy tüzet okozó körülmények nem maradtak-e fenn. A keletkezett tüzeket a tűzoltóság felé azonnal jelezni kell. A csarnok(ok)ban automata és kézi tűzjelző berendezés működik. A tűzjelzés a portákon lévő városi telefonon is lehetséges. A kiállító és alvállalkozója a rendezvény építése, üzemelése és bontása alatt nem folytathat olyan tevékenységet, amely a kiépített tűz- és füstjelző berendezéseket működésbe hozhatná. Amennyiben mégis ilyen esemény történne, a kiállítót terhelik annak anyagi és erkölcsi következményei. A kiállító felelőssége, hogy a rendezvényen foglalkoztatott személyek feladatuk ellátásához kellő szak-képzettséggel rendelkezzenek. A rendezvényen foglalkoztatott személyekkel esetlegesen előforduló balesetekért a kárfelelősség kizárólag a balesetben vétkes felet terheli.

2 Biztosítás: A Kiállító feladata, hogy termékeit, berendezési tárgyait és valamennyi kiállítási anyagát a kiállítás építési, üzemelési és bontási idejére őrizze, és károsodás ellen biztosítsa. A Kiállító minden olyan kárért felel, melyet kiállítási részvétele alatt harmadik személynek okoz. A Kiállítónak a rendezvény időtartamára kiállítói, valamint saját kivitelezésben és/vagy alvállalkozói által végzett építői minőségében és felelősségéből eredő véletlen, váratlan (balesetszerű) károkozásaira érvényes felelősségbiztosítással kell rendelkeznie. A Rendezvényközpont területén végzett tevékenysége időtartamára (építési, üzemelési és bontási időszakban egyaránt) termékei, gépei, installációi, árumintái őrzéséről és esetleges vagyonbiztosításáról a kiállítónak kell gondoskodnia. A Rendezvényközpontban a véletlen, váratlan, balesetszerű sérülések és károk rendezésére a SYMA+SD Kft. és biztosítási partnere között fennálló szerződés alapján kerül sor. A Rendezvényközpont vagyonbiztosítási ügyintézője az Insurex Biztosítási Alkusz Kft., az Allianz Biztosító szerződött partnere. A Rendezvényközpontban kizárólag olyan kivitelező cég vagy magánvállalkozó folytathat megbízás alapján kivitelezési (kiállítás építési, bútorkölcsönzési, hang-fény- és színpadtechnikai) munkálatokat, aki érvényes felelősségbiztosítással rendelkezik tevékenységére vonatkozóan. A biztosítási dokumentum másolatát kivitelező köteles az Üzemeltetési Osztályon SYMA képviselőjének az építést megelőzően átadni. Ennek igazolása hiányában SYMA megtagadhatja bármely kivitelezési tevékenység elindítását és lefolytatását. A fentiek (1. és 2. pont) elmulasztásából eredő anyagi és személyi károkért SYMA felelősséget nem vállal. A Rendezvényközpontban esetlegesen okozott károkat Káreseti Jegyzőkönyv alapján a kiállító, vagy a kiállító felelősségbiztosítója köteles megtéríteni. Amennyiben Bérlő a rendezvényre érvényes saját felelősségbiztosítással rendelkezik, a Szervezési Osztály kéri ezen kötvény másolatának megküldését a rendezvény nyitása előtt 10 nappal.

3 Hatósági engedélyek: Az élő vagy gépi úton (rádió, televízió, CD vagy DVD lejátszó stb.) szolgáltatott nyilvános zenéhez kiállítónak az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettől előadási jogot kell kérnie. Az ennek elmulasztásából fakadó esetleges anyagi következményekért SYMA felelősséget nem vállal (cím: 1016 Budapest, Mészáros u ; tel.: 06/1/ ; honlap: Kizárólagos Szolgáltatások A Rendezvényközpont területén a járófelület szőnyegezését, az elektromos és vízcsatlakozás kiépítését, valamint a távközlési szolgáltatások (telefon, internet) biztosítását kizárólag a SYMA végzi. Biztonsági szolgálat A Rendezvényközpont területén SYMA kizárólagos biztonsági szolgálatot működtet (Forte Security Kft.). Ruhatár és hostess szolgálat A Rendezvényközpont területén a ruhatárak üzemeltetését és a hostess-szolgálat biztosítását kizárólag SYMA végzi. Hangosbemondó Előzetes megrendelés esetén SYMA biztosítja a hangos bemondás lehetőségét a bérelt csarnok(ok) területén (vezetékes v. vezeték nélküli mikrofon, beépített hangszórók). Orvosi szolgáltatás A Rendezvényközpont szolgáltatója az Oxyteam Nemzeti Sportszövetség Mentőszolgálat Kft. oxyteam@t- .hu Taxi A Rendezvényközpont személyszállítási partnere a Rádió-Tele5 taxi. telefon: 06/1/ Kóstoltatás: A mindenkori érvényben lévő jogszabályok és rendeletek betartása mellett október 1-től a kóstoltatás nem engedélyköteles. Jogszabályokról és rendeletekről bővebb felvilágosítás:

4 Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól Cím: 1102 Budapest, Endre u. 10 Tel.: 06/ , 06/ , FAX.: 06/ Nyitva tartás: Felhívjuk figyelmüket, hogy Az élelmiszerek forgalomba hozatalának, valamint előállításának engedélyezéséről, illetve bejelentéséről szóló 57/2010. (V.7) FVM rendelet értelmében minden standon ott kell lennie a rendeletben feltüntetett dokumentumoknak. További információ: Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság: Cím 1135, Budapest, Lehel út Tel.: 06/ , FAX.: 06/ Parkolás és gépjárműforgalom: A Rendezvényközpont területére az építési, bontási és üzemelési időszakban gépjárművel az Ifjúság útja felőli kapun keresztül lehet behajtani. Kihajtás ugyanott. A területen a KRESZ előírásai érvényesek. Az építési és a bontási időszakban a személygépjárművek és a kisteherautók a teherkapukat igénybe véve hajthatnak be az A csarnokba. A csarnok kapujában a ki- és behajtáskor a rakomány magasságának ellenőrzése kötelező. A rakodás befejezése után és az üzemelési időszakban gépkocsi a csarnokokban nem tartózkodhat. A Rendezvényutcán keresztül történő áru ki- és beszállítás nem engedélyezett. A Rendezvényközpont közvetlen közelében a gépjárművek parkolása az arra kijelölt helyeken történik. A Horgász Show kiállítói parkolója a A pavilon Stadion felöli oldala. A kiállítói parkoló 100 gépjármű elhelyezésére alkalmas, amennyiben ez megtelik, igénybe vehetik a szoborpark felőli területet. A Rendezvényközpont parkolójában tartózkodó gépjárművekért SYMA őrzési felelősséget nem vállal. Az A pavilonba az építési és bontási időszakban lehet behajtani gépjárművel. A pavilont legkésőbb :00-ig el kell hagyniuk a gépjárműveknek. A bontási időszakban a pavilonba a járófelület szőnyegezés eltávolítása után (várhatóan 19:00) lehet behajtani. Az A pavilonban a gépjármű közlekedés egy irányban történhet. Behajtás az A pavilon szoborpark felöli scandoor kapun keresztül, kihajtás az A pavilon Dózsa György út felöli scandoor kapuján

5 keresztül. A zavartalan közlekedés fenntartása érdekében a beszállítást végzők kötelesek együttműködni a biztonsági szolgálat munkatársaival. Személybelépés Kiállítói személybelépés az építési és bontási időszakban (pavilonnyitvatartási időben): A passzázsra a Szoborpark felöl Az A pavilonba a passzázs szoborpark felöli oldalán a Mozart stand melletti barna ajtón keresztül. A szoborpark felőli scandoor kapu melletti szürke ajtón keresztül. Kiállítói személybelépés az üzemelési időszakban (pavilonnyitvatartási időben): A szoborpark felőli scandoor kapu melletti szürke ajtón keresztül. A passzázsról a látogatói bejáratokon keresztül. Kiállítói belépés a kiállítói fogadás ideje alatt: A szoborpark felőli scandoor kapu melletti szürke ajtón keresztül. A Rendezvényközpont területére élő állatot behozni tilos, kivéve a vakvezető kutyákat. Sajtóinformáció: Az újságírók gyors és hiteles informálása érdekében kérjük Önöket, jelezzenek minden olyan tájékoztatót, találkozót és eseményt, amely számot tarthat az újságírók, lapok és a közvélemény érdeklődésére. Standépítés Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csarnokokba csak érvényes kiállítói belépővel lehet belépni, az építést is csak ezekkel a belépőkkel kezdhetik meg. A belépőket a kiállítói regisztrációban vehetik át, befizetett szolgáltatási számlák, valamint engedélyezett standterv esetén. A színvonalas megjelenés érdekében csak szőnyegezett, épített és megvilágított (min. 1 db spotlámpa 3 m²-enként) standon engedélyezett a megjelenés. A standok magassága 250 cm. Az ettől eltérő magasságot a Kiállító kivitelezője köteles a Szervezőnek írásban bejelenteni. Külső kivitelezés esetén a műszaki tervdokumentációt 15 nappal az építés megkezdése előtt a Szervezőnek be kell mutatni.

6 Az építés során az érvényben lévő magyar szabványokat, a mindenkor hatályos építésügyi rendelkezéseket, a hatályos baleset- és munkavédelmi, tűzrendészeti előírásokat, rendeleteket kiállítónak és alvállalkozójának be kell tartania. A kiállító és alvállalkozója által üzemeltetett berendezéseknek és eszközöknek meg kell felelniük a Magyar Szabványoknak, valamint a tűzrendészeti, baleset- és munkavédelmi előírásoknak. A kiállító legkésőbb a rendezvény előtt 10 nappal köteles a hivatalos műszaki, építési terveket, és a tervezett energiavételi pontokat bemutatni a Rendezvényközpont Tervezési Osztályán. A tervdokumentációnak tartalmaznia kell a függesztési, árambekötési (kiemelve az esetleges éjszakai áram igénylését) és vízbekötési igényeket, a 2,5 méternél magasabb standok műszaki rajzát. Ennek elmulasztása esetén SYMA nem engedélyezi a kivitelezési munkálatok megkezdését. Az építési és a bontási munkák folyamán minden felelősség a kivitelezőt terheli! A csarnok(ok)ban kizárólag szerelési és átlagos szennyezettséget meg nem haladó építési munkálatokat lehet végezni. SYMA által épített standok falára dekorációs anyagokat csak úgy lehet felhelyezni, hogy azok ne okozzanak sérülést. Bérlő a felépítményért és a berendezési tárgyakért anyagi felelősséggel tartozik. A közlekedési utakat a csarnok(ok)on belül, a rendezvény teljes időtartama alatt folyamatosan biztosítani kell. A közlekedési utakat, a ki- és bejárati ajtókat eltorlaszolni, vagy leszűkíteni még átmenetileg sem szabad. Standvilágítás: A kiállító a rendezvény időszaka alatt köteles távozás előtt gondoskodni a standvilágítás lekapcsolásáról, a standon levő elektromos berendezések es gépek áramtalanításáról. Ennek elmulasztása eseten biztonsági okokból az elektromos rendszereket a standon teljes egészében lekapcsolja, így az éjszakai áramellátást biztosító szakaszok is lekapcsolásra kerülnek. Ebből eredően a kiállító saját standján es az azonos szakaszra csatlakoztatott szomszédos kiállítók standján keletkező esetleges károkért is a lekapcsolást elmulasztó kiállítót terheli a felelősség. Éjszakai áramellátást igénylő készülékek (pl. hűtő) részére a főkapcsoló előtt, egy külön áramkör kiépítése szükséges.

7 Szállítmányozás, rakodás: A Rendezvényközpontban a teljes körű speditőri, vámkezelési és anyagmozgatási feladatokat a HESZO Kft. végzi. Megrendelése SYMA-nkeresztül történik. Számlák rendezése: A jelentkezési lap beérkezése után a Szervező megküldi a Kiállítónak a részvételi költségeket tartalmazó előleg-bekérőt, amely az azon feltüntetett fizetési feltételek szerint fizetendő. A Szervező a Kiállító által megrendelt standépítés és mindennemű (technikai, reklám stb.) szolgáltatás ellenértékét a megrendeléskor számlázza, és a Kiállító köteles azt az előlegbekérőn és/vagy a számlán feltüntetett határidőre kiegyenlíteni. A rendezvény megnyitása utáni megrendeléseket azonnali fizetés ellenében teljesítjük. Területbérleti díjukról az építés megkezdése előtt előlegbekérőt állítunk ki. Az építést csak a helydíj befizetése után lehet megkezdeni, ezért kérjük, hogy helydíj előleget az előlegbekérőn feltüntetett időpontig rendezzék. Az előleg bekérése után kiállítjuk az előlegfizetést igazoló ÁFA visszatérítésre jogosító előlegszámlát. A rendezvény alatt elkészítjük a helydíj végszámlájukat, melyben lehetőség van az esetleges különbözetek rendezésére. Ugyanakkor állítjuk ki az kiállítók által rendelt helyszíni szolgáltatások számláját. A rendezvényen igénybe vett szolgáltatásokat tartalmazó számláikat a rendezvény zárásáig kérjük kiegyenlíteni. Számláikat rendezhetik készpénzzel vagy hitelkártyával a Főpénztárban, illetve átutalással. Amennyiben a helydíj számla végösszege nem folyt be az építési idő kezdetéig a szervező számlájára, az átutalásról kizárólag bankszámla kivonatot, vagy terhelési értesítést fogadunk el a regisztrációnál.

8 Takarítás: Ezúton értesítjük kiállítóinkat, hogy a pavilonok es szabad területek általános takarításán kívül a standok napi takarítását is biztosítjuk. Az építés es bontás utáni takarítást megrendeléseik alapján teljesítjük. Tervek engedélyeztetése: A SYMA Kongresszusi és Rendezvény Központterületén csak a szervezés által jóváhagyott tervek alapján lehet az építési munkát megkezdeni. A pavilonok térrács szerkezetére kizárólag az installáció feletti területen, előzetes engedély alapján a kiállítással összefüggő reklámanyag illetve világítást hordozó keret függeszthető. Az engedély nélkül, vagy nem az engedélynek megfelelően szerelt függesztést a SYMA a kiállító költségére lebontathatja. A kivitelezés felelős vezetője a bérelt területet, a rendezvény koordinációs munkatársától veheti át. Vagyonvédelem: A pavilonok nyitvatartási időn kívüli általános őrzését biztosítjuk. A kiállítási csarnokokban az esti zárás és a reggeli nyitás közötti időben sem saját, sem a SYMA-tól rendelt őrszemélyzet nem tartózkodhat. A pavilonok nyitva tartása alatt kiállítási, felszerelési tárgyainak őrzéséről a kiállítónak kell gondoskodni. Saját személyzettel történő őrzés esetén az őrzési tervet a kiállítás megnyitása előtt minimum 48 órával a szervezőn keresztül a Rendészettel egyeztetni szíveskedjenek. Az őrszemélyzet részére belépési és benn tartózkodási engedély is itt igényelhető. Külön felhívjuk kiállítóink szíves figyelmét, hogy a nyitás előtti este és a zárásestéjén fokozottabb vagyonvédelem szükséges! A kiállítónak a standján esetlegesen előforduló bármilyen káreseményt azonnal jelentenie kell a rendezvény koordinációs munkatárs felé. A standépítmények, mint ideiglenes építmények vagyonvédelmi szempontból nem nyújtanak biztonságot az értékek őrzésére!

9 Zajvédelem: Amennyiben a standon üzemelési időszakban hangosított műsort kivannak adni kérjük, hogy a szomszédokkal egyeztetett műsortervet a szervezők részére juttassak el. Kérjük a hangszórókat a stand belseje fele irányítani. Amennyiben a hangnyomás szint a stand területhatárain a 80 dba értéket, ill. a tárgyalóban a 75 dba értéket eléri vagy meghaladja,abban az esetben a szervező az energia szolgáltatást megszüntetheti. Tűzvédelem: A SYMA Rendezvényközpont a Október között megrendezendő Horgász Show 2015 zavartalan lebonyolítása, valamint tűzvédelme érdekében a 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet Országos Tűzvédelmi Szabályzatban, valamint egyéb vonatkozó "Tűzvédelmi Szabályzat"-ban meghatározott általános érvényű tűzvédelmi előírásokon túl az alábbi tűzvédelmi előírások betartása szükséges. 1./ A közlekedési utakat folyamatosan biztosítani kell. Közlekedési utakat, ki- és bejárati ajtókat eltorlaszolni, vagy leszűkíteni még átmenetileg sem szabad. 2./ A kiállítási pavilonokban elhelyezett éghető anyagok mennyiségének össztömege nem lehet több 650 MJ/m2 - nél. 3./ A kiállítás területén a dohányzás és nyílt láng használata tilos. 4./ Az elektromos berendezések szerelése feleljen meg az MSZ 1600 sz. vonatkozó előírásainak. Az elektromos berendezések biztosíték és kapcsolórendszerének közelében könnyen gyúló anyagokat elhelyezni nem szabad. 5./ Kávéfőzők használata esetén a kávéfőzőket éghetetlen anyagból készült alátéten kell elhelyezni. Használatuk után a készülékeket az áramforrásból ki kell kapcsolni. Elektromos rezsókat, melegítőket használni nem szabad. 6./ Tűz- és robbanásveszélyes folyadékok és PB. palackok használata tilos. 7./ A csarnokban a kihelyezett kézi tűzoltó készülékeket anyagokkal eltorlaszolni átmenetileg sem szabad. Kézi tűzoltó készülékek találhatók a kijárati ajtók mellett. 8./ Zárás után a kiállítási pavilonokat, illetve a csarnok egész területét át kell vizsgálni, mely alkalommal meg kell győződni arról, hogy esetleg tüzet okozó körülmények nem maradtak-e fenn.

10 9./ Az esetleg keletkezett tüzeket a tűzoltóság felé azonnal jelezni kell. A tűzjelzés lehetősége a portákon lévő városi telefonon, vagy a rendelkezésre álló egyéb telefonokon lehet. A csarnok területén automata tűzjelző berendezés - kézi jelzőkkel is ellátva működik, központja az ügyeleti szobában van elhelyezve. 10./ A tűzoltóság hívószáma: 105, vagy 112 A rendezvénnyel kapcsolatos információk A pavilonok nyitva tartása a kiállítók részére Pavilon Dátum Nyitva tartás Megjegyzés Építési idő Üzemelési idő Bontási idő "A Építés 08:00-18: :00-22:00 Standon belüli árurendezés "A" :00-19:00 "A" :00-19: :00-24: :00-24:00 "A :00-20:00 Nyitva tartás látogatók részére: : 10:00-18: : 10:00-17:00

11 Rendezvény helyszínei: SYMA Kongresszusi és Rendezvény Központ 1146 Budapest Dózsa György út 1. Tavaszi Horgász Szakkiállítás és Vásár: A pavilon Közérdekű telefonszámok: Név: Telefonszám: Kiállítási Igazgató Balajthy Béla 0036/ bela.balajthy@tematik-kabel.hu Kiállítás szervezők: Boda Géza szervezes@syma.hu Horváth Károly Párkányi Attila A rendezvényre vásárolható belépőjegyek és parkolójegyek: Napi belépőjegyek: 2.000Ft Kedvezményes belépőjegy: 1.400Ft Családi jegy: 4.500Ft Területnagyság után járó belépőjegyek: Kiállítói bérlet Parkoló bérlet Területméret: Kiállítói belépő: Parkoló bérlet: db db db db db Reméljük fenti tájékoztatónk az Önök megelégedésére szolgált, ezzel is elősegítve kiállítási részvételük hatékonyságát. Amennyiben további információra lenne szükségük, kérjük forduljanak kiállításunk szervezőihez. Köszönjük együttműködésüket!

I. sz. TÁJÉKOZTATÓ Kiállítók és kivitelezők részére

I. sz. TÁJÉKOZTATÓ Kiállítók és kivitelezők részére 1 I. sz. TÁJÉKOZTATÓ Kiállítók és kivitelezők részére Üdvözöljük kiállítóink körében, reméljük rendezvényünk hozzájárul üzleti elképzeléseik megvalósításához. Összeállításunkban a kiállítással kapcsolatos

Részletesebben

KIÁLLÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ ÉS SZOLGÁLTATÁSI KÉZIKÖNYV OMÉK 2015

KIÁLLÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ ÉS SZOLGÁLTATÁSI KÉZIKÖNYV OMÉK 2015 KIÁLLÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ ÉS SZOLGÁLTATÁSI KÉZIKÖNYV OMÉK 2015 A rendelések visszaküldési határideje a katalógus kivételével a FAXON vagy e- mailen, legkésőbb 2015. augusztus 28., kivéve a hűtőpult (augusztus

Részletesebben

Orosz Ádám. Tűzvédelmi Szabályzat

Orosz Ádám. Tűzvédelmi Szabályzat Orosz Ádám Tűzvédelmi Szabályzat A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. számú Tűzvédelmi Törvény 19. (1.) bekezdése, a 30/1996. (XII.6.) számú BM rendeletének

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat

Tűzvédelmi Szabályzat Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Vegyészeti Múzeum 8100 Várpalota, Hunyadi Mátyás tér 1. Tűzvédelmi Szabályzat Orosz Ádám 2015 A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére. 2014. március 28. és 2014. április 8. között

T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére. 2014. március 28. és 2014. április 8. között T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére kiállítások során alkalmazott behajtási- és parkolási rendről 2014. március 28. és 2014. április 8. között A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

Részletesebben

Kelenföldi Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet

Kelenföldi Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet Kelenföldi Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet 1119 Budapest, Etele út 65. Készítette: Csizmadia László tűzvédelmi előadó (IV-265/2006.) Novo Pyro-Controll Kft. 2013. május 22. A tűz elleni védekezésről,

Részletesebben

PP CENTER Ingatlan Kft.

PP CENTER Ingatlan Kft. PP CENTER Ingatlan Kft. készítette: PP CENTER Ingatlan Kft. - 1 - TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT Bevezető rendelkezések A szabályzat kiadásának jogi alapja, indokolása: A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről

Részletesebben

Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról

Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról A 21/2005. (IX. 30.), a 28/2005. (XII. 22.) és a 27/2006. (XII. 21.)

Részletesebben

I. FEJEZET. 1. A település tisztaságáról

I. FEJEZET. 1. A település tisztaságáról Ukk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételről, a közterület használatáról

Részletesebben

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2112 Veresegyház, Fő út 106. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2015. KÉSZÍTETTE: NAS Kft. VERESEGYHÁZ TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS KÖTELEZETTSÉGEK 3. 1. A jogalapja 3. 2. A Szabályzat célja 3. 3. Hatályba lépés 4.

Részletesebben

T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á L A T I S Z A B Á L Y O K

T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á L A T I S Z A B Á L Y O K Budapest XVIII.-ker. Lakatos úti 2. sz. Lakásszövetkezet 1184 Budapest, Lakatos út 32. Tel.: +36 1 295 12 77 vezetoseg2szlakszov@digikabel.hu www.lakatosszovetkezet.hu. T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á

Részletesebben

HSE_1_G5_MOL1 Vállalkozók EBK menedzsmentje 6. sz. melléklet

HSE_1_G5_MOL1 Vállalkozók EBK menedzsmentje 6. sz. melléklet Veszélyes áruk belvízi fuvarozását érintő EBK követelmények a MOL magyarországi tagvállalatainak telephelyein, fióktelepein 1. A fuvarozó kötelezettséget vállal arra, hogy a MOL-csoport magyarországi tagvállalatainak

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 1.) melléklete 10.) függeléke CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALA

Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 1.) melléklete 10.) függeléke CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALA Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 1.) melléklete 10.) függeléke CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALA FALUHÁZ ÉS AZ ORVOSI RENDELŐBEN MŰKÖDTETETT VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT

Részletesebben

szerződést kötött a szolgáltatóval, melynek megnevezését és adatait (a továbbiakban: közszolgáltató) az 1. melléklet tartalmazza.

szerződést kötött a szolgáltatóval, melynek megnevezését és adatait (a továbbiakban: közszolgáltató) az 1. melléklet tartalmazza. Sukoró Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2014. (III. 19.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Sukoró Község Önkormányzat

Részletesebben

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 1 TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT E L Ő S Z Ó A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény, valamint a tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII.6.)

Részletesebben

I. fejezet Közterületek használata

I. fejezet Közterületek használata Sásd Város Önkormányzata 4/2009.(III.27.) önkormányzati rendelete a közterületek rendjéről és a köztisztaságról 1 Sásd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.

Részletesebben

Karikó János Könyvtár Biatorbágy TŰZRIADÓ TERV 2015. Készítette: Bacskai László tűzvédelmi előadó. Tel: 0620/5565-977

Karikó János Könyvtár Biatorbágy TŰZRIADÓ TERV 2015. Készítette: Bacskai László tűzvédelmi előadó. Tel: 0620/5565-977 Karikó János Könyvtár Biatorbágy TŰZRIADÓ TERV 2015. Készítette: Bacskai László tűzvédelmi előadó Tel: 0620/5565-977 1 Karikó János Könyvtár Biatorbágy Szabadság u.3. székhelyére A tűzriadó terv a Tűzvédelmi

Részletesebben

I. A rendelet hatálya

I. A rendelet hatálya Gyömrő Város Önkormányzatának 33/2007. (XII.13.) számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről és szabályairól a 21/2008. (XII.19.) 32/2009. (XII.17.) sz. és a 26/2010. (XII.16.) sz. rendelettettel

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek vezetékes műsorelosztási szolgáltatásra

Általános Szerződési Feltételek vezetékes műsorelosztási szolgáltatásra Általános Szerződési Feltételek vezetékes műsorelosztási szolgáltatásra N-Telekom Kft Hatályba lépés: 2015.10.01. készítés ideje:2004/10 utolsó mód:2015-08-26 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. SZOLGÁLTATÓ NEVE, CÍME...

Részletesebben

T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A

T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A Rendezvényszervező: Brightly Kft. Cím: 1143 Budapest, Ilka utca 50. Ügyvezető: Kulicz Gábor DUNAI REGATTA 2016. május 07., 00:00 2016. május 08., 03:30 T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A 2016 1

Részletesebben

Kiállítási Tájékoztató

Kiállítási Tájékoztató Kiállítási Tájékoztató Üdvözöljük kiállítóink körében, reméljük, rendezvényünk hozzájárul üzleti elképzeléseik megvalósításához. Összeállításunkban a kiállítással kapcsolatos fontosabb információkat gyűjtöttük

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek Érvényes: 2015. október 20-tól visszavonásig Sun & Fun Holidays Kft. Székhely: 1138 Budapest, Meder u 8/D. fszt. MKEH- engedélyszám: U-001050, Adószám: 14126523-2-42, EU-s

Részletesebben

Babits Mihály Kulturális Központ

Babits Mihály Kulturális Központ Babits Mihály Kulturális Központ Piactér F pavilon Készítette: Árendás László tűzvédelmi szaktanácsadó Dátum: 2015. november 30. 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA...

Részletesebben

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. KODÁLY KÖZPONT 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. KODÁLY KÖZPONT 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. KODÁLY KÖZPONT 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2015. április 16. BEVEZETÉS A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK 3. KÖTET MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK 3. KÖTET MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1980 Budapest, Akácfa u. 15. Telefon: +36-1/461-6500/42843 Fax: +36-1/322-6438 KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK 3. KÖTET MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK Budapesti M3

Részletesebben

Az Észak-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. által kezdeményezett. Zalavíz Zrt. objektumainak és telephelyeinek őrzés-védelme. tárgyú

Az Észak-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. által kezdeményezett. Zalavíz Zrt. objektumainak és telephelyeinek őrzés-védelme. tárgyú Az Észak-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. által kezdeményezett Zalavíz Zrt. objektumainak és telephelyeinek őrzés-védelme tárgyú Ajánlattételi felhívás és dokumentáció 2015. március a. Adatok Ajánlatkérő

Részletesebben

ÚTÉPÍTÉS IDEIGLENES FORGALOMTECHNIKA

ÚTÉPÍTÉS IDEIGLENES FORGALOMTECHNIKA Tárgy: SZAJOL (kiz.) - KISÚJSZÁLLÁS (bez.) Vasúti vonalszakasz átépítése Vasúti pálya, vasúti műtárgy és vasúti felsővezeték, utak építési munkái Megbízó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 1134 Budapest,

Részletesebben

A palackos pébégáz-forgalmazás üzletszabályzata

A palackos pébégáz-forgalmazás üzletszabályzata KIVONAT A PALACKOS PÉBÉ ÜZLETSZABÁLYZATBÓL A palackos pébégáz-forgalmazás üzletszabályzata Kiadás: 2015.08.31. Revízió: 3.1 1 TARTALOMJEGYZÉK Tartalom 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 4 1.1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT TÁRGYA...

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: 21/2001.(XII.10.) Alap A települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására,tárolására

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS 1 VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről Zalaapáti Község Önkormányzata (8741 Zalaapáti, Szent István tér 9.) Képviseletében Vincze Tibor polgármester mint Megrendelő, másrészről a BUILD-ÉP KFT

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ... 5

TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ... 5 Állttallános Szerződésii Fellttéttellek PiipeNett Communiicattiions Távközllésii és IIntternett Szollgállttattó Btt.. 2012.. jjanuár 1.. IIntternett szollgállttattás és egyéb adattáttviittellii szollgállttattás

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009 (III.

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009 (III. 1 EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009 (III. 27.) számú rendelete a közterületek rendeltetéstől eltérő használatának szabályozásáról. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a Magyar

Részletesebben

Vásári szabályzat vendéglátó, kézműves, kereskedő Partnerek részére

Vásári szabályzat vendéglátó, kézműves, kereskedő Partnerek részére Vásári szabályzat vendéglátó, kézműves, kereskedő Partnerek részére A 2015. január 28-31. között megrendezésre kerülő Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang vásári szolgáltató Partnerei részére A vásári

Részletesebben

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft.

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. ZSOLNAY KULTURÁLIS NEGYED 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 37. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2015. április 20. BEVEZETÉS A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. a temetőről és a temetkezések rendjéről, üzemeltetéséről. 1. Általános rendelkezések 1.

EGYSÉGES SZERKEZET. a temetőről és a temetkezések rendjéről, üzemeltetéséről. 1. Általános rendelkezések 1. EGYSÉGES SZERKEZET 152. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. (III.31.) 6, 19/2014. (VII.04.) 5, 36/2013. (XI. 19.) ÖR 4, 34/2012. (VI. 12.) ÖR, 27/2012. (V. 04.) ÖR és 42/2011.

Részletesebben

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK 1. A rendezvény megnevezése Beauty Forum Hungary szakkiállítás és vásár 2. Helyszín Millenáris B és D Csarnok 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20. B Csarnok Profi Csarnok (szakmai,

Részletesebben

A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA

A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA A tűz elleni védekezésről szóló 1996. évi XXXI. törvény 19. (1) bekezdésében, a tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 33/1999. (IX.24.) BM rendelettel módosított 30/1996. (XII.6.) BM sz. rendeletben

Részletesebben

Műszaki Előírások 3. KÖTET

Műszaki Előírások 3. KÖTET A Budapesti villamos és trolibusz járműfejlesztés I. ütem c. projekt Európai Uniós társfinanszírozás ú projekt részeként Alacsonypadlós villamos beszerzéséhez kapcsolódó infrastruktúra megvalósításához

Részletesebben

EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Korlátolt Felelősségű Társaság Elosztói Üzletszabályzata

EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Korlátolt Felelősségű Társaság Elosztói Üzletszabályzata EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Korlátolt Felelősségű Társaság Elosztói Üzletszabályzata M12. számú melléklet Közcélú közvilágítási használati szerződés és üzemviteli megállapodás 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZERZŐDŐ

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat

Tűzvédelmi Szabályzat Neszmély Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Tűzvédelmi Szabályzat 2011. december 20. Elfogadásra került a /2011. (XII. 19.) Kt. sz. határozattal HATÁLYBALÉPÉS SZABÁLYAI A tűz elleni védekezésről,

Részletesebben

Székhelye: 1195 Bp. XIX. ker. Városház tér 18.-20. Képviselő: Gajda Péter polgármester

Székhelye: 1195 Bp. XIX. ker. Városház tér 18.-20. Képviselő: Gajda Péter polgármester Vállalkozási szerződés mely létrejött egyrészről: Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Székhelye: 1195 Bp. XIX. ker. Városház tér 18.-20. Képviselő: Gajda Péter polgármester Adószáma: 15519009-243

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉS PÉCS 01339 HRSZ.-Ú INGATLANON LÉVŐ KEZELT SZENNYVÍZISZAP MEZŐGAZDASÁGI FELHASZNÁLÁSA MŰSZAKI LEÍRÁS

AJÁNLATKÉRÉS PÉCS 01339 HRSZ.-Ú INGATLANON LÉVŐ KEZELT SZENNYVÍZISZAP MEZŐGAZDASÁGI FELHASZNÁLÁSA MŰSZAKI LEÍRÁS AJÁNLATKÉRÉS PÉCS 01339 HRSZ.-Ú INGATLANON LÉVŐ KEZELT SZENNYVÍZISZAP MEZŐGAZDASÁGI FELHASZNÁLÁSA MŰSZAKI LEÍRÁS 1. SZAKASZ 1.1. ÁLTALÁNOS FELADAT MEGHATÁROZÁS Ajánlattevőnek feladata a 01339 hrsz.-ú ingatlanon

Részletesebben

KÖBE LENDÜLET START CASCO

KÖBE LENDÜLET START CASCO KÖBE LENDÜLET START CASCO Hatályos: 2016. január 1-tõl Lendület Start Casco Ügyféltájékoztató Ügyféltájékoztató a kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosításhoz köthetô LENDÜLET START CASCO BIZTOSÍTÁS-ról Tisztelt

Részletesebben

A MÁV NOSZTALGIA Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

A MÁV NOSZTALGIA Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A MÁV NOSZTALGIA Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA Tartalom BEVEZETÉS... 3 RÖVIDÍTÉSEK, FOGALMAK... 4 1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT ALKALMAZÁSA... 6 1.1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT HATÁLYA... 6 1.2. DÍJ ELLENÉBEN

Részletesebben

PIACI HÁZIREND, BELÉPTETÉSI REND, PARKOLÁSI REND

PIACI HÁZIREND, BELÉPTETÉSI REND, PARKOLÁSI REND PIACI HÁZIREND, BELÉPTETÉSI REND, PARKOLÁSI REND Érvényes: 2016. május 1. napjától Az Üzemeltető a Piac Házirendjét a vásárokról és piacokról szóló 55/2009. (III. 13.) Korm. rendelet előírásai alapján

Részletesebben

VÁROSI KÖNYVTÁR. Dunaharaszti KÖNYVTÁRI HASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2016.

VÁROSI KÖNYVTÁR. Dunaharaszti KÖNYVTÁRI HASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2016. VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRI HASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2016. Az információs társadalom és a demokratikus jogállam működésének alapfeltétele a könyvtári rendszer, amelyen keresztül az információk szabadon, bárki

Részletesebben

A tartályos pébégáz-forgalmazás üzletszabályzata kivonat

A tartályos pébégáz-forgalmazás üzletszabályzata kivonat A tartályos pébégáz-forgalmazás üzletszabályzata kivonat 3.1 revízió Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 3 1.1. AZ TÁRGYA... 3 1.2. AZ HATÁLYA, ÉRVÉNYESSÉGI KÖRE... 3 1.3. A PRÍMAGÁZ ÜZLETPOLITIKÁJA...

Részletesebben

S z o l n o k i F ő i s k o l a. Tűzvédelmi Szabályzat

S z o l n o k i F ő i s k o l a. Tűzvédelmi Szabályzat S z o l n o k i F ő i s k o l a Tűzvédelmi Szabályzat 2015 A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény 19. - a és a 30/1996. (XII.6.) BM rendelet alapján

Részletesebben

MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelete

MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelete MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról és a közterület használat díjáról Záradék: A rendelet megalkotás napja: 2015.

Részletesebben

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 22/2014. (V.23.) önkormányzati rendelete a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 22/2014. (V.23.) önkormányzati rendelete a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról 1 Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 22/2014. (V.23.) önkormányzati rendelete a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról módosította: 28/2014 (VI.27) önkormányzati rendelet Eger

Részletesebben

A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA

A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma dolgozói és tanulói tűzvédelmi feladataikat a tűz elleni védekezésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI.

Részletesebben

HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA

HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA Készítette: Markó Istvánné óvodavezető Készült a Dombrádi Szivárvány Óvoda használói és közvetlen partnerei részére. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört

Részletesebben

A tanuló jogviszonya. A tanuló kötelességei. A tanuló jogai

A tanuló jogviszonya. A tanuló kötelességei. A tanuló jogai A tanuló jogviszonya A tanulói jogviszony kezdete a beiratkozás napja. Az osztályba sorolás rendjét az igazgatóhelyettes terjeszti elő, az intézmény vezetője hagyja jóvá. A tanuló felvételéről az igazgató

Részletesebben

Tűzvédelmi szabályzat

Tűzvédelmi szabályzat Tűzvédelmi szabályzat 2015 15. S z a b á l y z a t Oldal: 2/157. Beosztás Név Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta tűzvédelmi kancellár Szenátus nevében: szolgáltató műszaki igazgató rektor Szentgyörgyvölgyi

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK Budapest, 1054 Hold utca 4. Eger, Eszterházy tér 5. kazáncsere és kazánház felújítása 2016. TARTALOMJEGYZÉK oldal Tartalomjegyzék 2 Útmutató az ajánlat elkészítéséhez 3 Ajánlatok

Részletesebben

1.3. A szolgáltató hibabejelentőjének valamennyi elérhetőségei (cím, telefonszám, egyéb elérhetőség, nyitvatartási idő)

1.3. A szolgáltató hibabejelentőjének valamennyi elérhetőségei (cím, telefonszám, egyéb elérhetőség, nyitvatartási idő) K I V O N A T a Nánáskábel Szolgáltató Kft. hírközlési szolgáltató 2015.12.04. napjától hatályos, nyilvános televízió-műsorelosztási és nyilvános rádió műsorelosztási szolgáltatásra vonatkozó Általános

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Ferencvárosi Intézmény Üzemeltetési Központ. nyilvános pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Ferencvárosi Intézmény Üzemeltetési Központ. nyilvános pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Ferencvárosi nyilvános pályázatot hirdet a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának kizárólagos tulajdonát képező és a Ferencvárosi által üzemeltetett 1095 Budapest,

Részletesebben

Faluház és Karikó János Könyvtár Biatorbágy TŰZRIADÓ TERV 2015. Készítette: Bacskai László tűzvédelmi előadó. Tel: 0620/5565-977

Faluház és Karikó János Könyvtár Biatorbágy TŰZRIADÓ TERV 2015. Készítette: Bacskai László tűzvédelmi előadó. Tel: 0620/5565-977 Faluház és Karikó János Könyvtár Biatorbágy TŰZRIADÓ TERV 2015. Készítette: Bacskai László tűzvédelmi előadó Tel: 0620/5565-977 1 Faluház és Karikó János Könyvtár Biatorbágy Baross G.u.1. székhelyére A

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Kocs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003.(VI.30.) számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Kocs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2015. október 29.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2015. október 29. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /...(..) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és a közösségi együttélés egyéb alapvető szabályairól Előterjesztő: Polgármester Előkészítő:

Részletesebben

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL A 14/2005. (III. 23.), A 45/2005. (X. 28.), A

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Takarítási szolgáltatás a Diákhitel Központ Zrt. részére. elnevezésű. nemzeti tárgyalásos közbeszerzési eljárásához

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Takarítási szolgáltatás a Diákhitel Központ Zrt. részére. elnevezésű. nemzeti tárgyalásos közbeszerzési eljárásához AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ a Takarítási szolgáltatás a Diákhitel Központ Zrt. részére elnevezésű nemzeti tárgyalásos közbeszerzési eljárásához 2014. április TARTALOMJEGYZÉK I. ELJÁRÁSI ÚTMUTATÓ 2 1. Általános

Részletesebben

I. Fejezet A rendelet hatálya 1..

I. Fejezet A rendelet hatálya 1.. Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (VII.17.) önkormányzati rendelete a közterületek és közterület jellegű területek használatáról Módosítva: 25/2013. (XI.08.), 2/2015. (II.03.),

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2009.(II.3.) rendelete a közterületek használatáról * a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2009.(II.3.) rendelete a közterületek használatáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2009.(II.3.) rendelete a közterületek használatáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Részletesebben

KÖBE LENDÜLET START CASCO

KÖBE LENDÜLET START CASCO KÖBE LENDÜLET START CASCO Hatályos: 2016. június 1-tôl Tartalomjegyzék 1. Lendület Start Casco biztosítás Ügyféltájékoztató... 3 Szerzôdési feltételek... 9 Függelék... 22 2. Kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási

Részletesebben

A Duna-Dráva Cement Kft. általános munka-, tűzés környezetvédelmi feltételrendszere

A Duna-Dráva Cement Kft. általános munka-, tűzés környezetvédelmi feltételrendszere A Duna-Dráva Cement Kft. általános munka-, tűzés környezetvédelmi feltételrendszere 1. A feltételrendszer hatálya, alkalmazása A jelen általános, munka-, tűz- és környezetvédelmi feltételrendszer (a továbbiakban:

Részletesebben

Őrzés védelmi szolgáltatás beszerzése ajánlatkérő részére vállalkozási szerződés keretében. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/19

Őrzés védelmi szolgáltatás beszerzése ajánlatkérő részére vállalkozási szerződés keretében. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/19 Őrzés védelmi szolgáltatás beszerzése ajánlatkérő részére vállalkozási szerződés keretében Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/19 1 Beszerzés tárgya: A Szent Borbála Kórház két telephelyén ( II-es és III-as

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA

SZENT ISTVÁN EGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA SZENT ISTVÁN EGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA 122/2015/2016. SZT. A tűzmegelőzés érdekében a tűz elleni védekezéséről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi. XXXI. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

1996. évi XXXI. törvény. a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról 1

1996. évi XXXI. törvény. a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról 1 Hatály: 2010.I.1. - 2010.XII.31. 1. oldal 1996. évi XXXI. törvény a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról 1 Az Országgyűlés az Alkotmányból és a nemzetközi szerződésekből eredő

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 14/2000.(XII.18.) RENDELETE A KÖZTEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 14/2000.(XII.18.) RENDELETE A KÖZTEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 14/2000.(XII.18.) RENDELETE A KÖZTEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL (a módosítássokkal egységes szerkezetbe foglalva) Nyárlőrinc Község

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/1999. (II.25.) rendelete

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/1999. (II.25.) rendelete Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/1999. (II.25.) rendelete az önkormányzati tulajdonú víziközmű által biztosított szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás- és kezelés díjáról Balatonfüred

Részletesebben

Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010. (VII.05.) önkormányzati rendelete A köztemetőről és a temetkezésről

Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010. (VII.05.) önkormányzati rendelete A köztemetőről és a temetkezésről Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010. (VII.05.) önkormányzati rendelete A köztemetőről és a temetkezésről Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Győri Radnóti Miklós Általános Iskola Győr Nagy Jenő út 2.

Győri Radnóti Miklós Általános Iskola Győr Nagy Jenő út 2. Győri Radnóti Miklós Általános Iskola Győr Nagy Jenő út 2. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT Tartalom 1. Általános rendelkezések... 3 1.1. A szabályzat jogalapja:... 3 1.2. A tűzvédelmi szabályzat célja:... 3 1.3.

Részletesebben

Hivatalos Garancia Plusz

Hivatalos Garancia Plusz Hivatalos Garancia Plusz Igénybevételi Feltételek A Hivatalos Garancia Plusz a Bigi-Line Bt. (a továbbiakban: Szolgáltató) valamint a jótállást igénybe vevő (a továbbiakban: Vásárló) által jelen feltételekben

Részletesebben

Mátraszentimre Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2014. (III.28. ) önkormányzati rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról

Mátraszentimre Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2014. (III.28. ) önkormányzati rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról Mátraszentimre Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2014. (III.28. ) önkormányzati rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Ajánlás sportágaknak a Nagy Sportágválasztón való megjelenéshez

Ajánlás sportágaknak a Nagy Sportágválasztón való megjelenéshez Ajánlás sportágaknak a Nagy Sportágválasztón való megjelenéshez - Legnagyobb személyi és eszközállománnyal érdemes kivonulni, mert rengeteg érdeklődő jön, és fontos, hogy a sportágaknak minél nagyobb legyen

Részletesebben

Házirend Gyógy- és Strandfürdő

Házirend Gyógy- és Strandfürdő Házirend Gyógy- és Strandfürdő Tisztelt Vendégeink, tájékoztatjuk Önöket, hogy az alább részletezett házirendet a szolgáltatás igénybevételekor kötelesek betartani! Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek A Szolgáltató megnevezése, címe: Kör-Kábeltelevíziós Szolgáltató Szövetkezet Körmend 9900 KÖRMEND, Rákóczi Ferenc utca 9-11. Általános Szerződési Feltételek Az ÁSZF készítésének:2009.01.12. utolsó módosításának:

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 31/2001. (VI. 01.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 31/2001. (VI. 01.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 31/2001. (VI. 01.) számú r e n d e l e t e a közterületek használatának, valamint a közutak nem közlekedési célú igénybevétele engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról

Részletesebben

Tiszavárkony Község Önkormányzat. Tűzvédelmi szabályzata

Tiszavárkony Község Önkormányzat. Tűzvédelmi szabályzata Tiszavárkony Község Önkormányzat Tűzvédelmi szabályzata A tűzvédelmi szabályzat meghatározására a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. Törvény 18, valamint

Részletesebben

I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Budapest Főváros Önkormányzata, mint tulajdonos képviseletében eljáró BFVK Zrt. (székhely: 1013 Budapest, Attila út 13/A.; cégjegyzékszám: Cg.01-10-042695;

Részletesebben

DEBRECENI CAMPUS Nonprofit Közhasznú KFT.

DEBRECENI CAMPUS Nonprofit Közhasznú KFT. DEBRECENI CAMPUS Nonprofit Közhasznú KFT. D e b r e c e n Kassai út 26. Tűzvédelmi Szabályzat 2015 Rendelkező rész A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI.

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 Hatályos: 2013. augusztus 16-tól MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N

Részletesebben

XXIX. NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCKURZUS A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLÁN 2016. július 18-30.

XXIX. NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCKURZUS A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLÁN 2016. július 18-30. KLASSZIKUS BALETT ÉS REPERTOÁR (További balettmesterek egyeztetés alatt.) Barna Mónika kurzusvezető Sophie Sarrote (Franciaország- Olaszország) Téri Evelyn (Ausztria) Szőnyi Nóra MODERNTÁNC Németh Nikolett

Részletesebben

Fenntartó: Felügyeleti szerv Ellátási területe: Székhelye: Telephely címe:

Fenntartó: Felügyeleti szerv Ellátási területe: Székhelye: Telephely címe: Fenntartó: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Felügyeleti szerv: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Ellátási területe: Országos Székhelye: 1146 Budapest, Hermina út 21. Telephely címe: 1146

Részletesebben

ENYING VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1999. (V. 10.) SZ. RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

ENYING VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1999. (V. 10.) SZ. RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL Egységes szerkezetben az 5/2015. (III. 26.) önkormányzati rendelettel bezárólag ENYING VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1999. (V. 10.) SZ. RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL Enying Város

Részletesebben

INTERCISA. 0. módosítás 1. oldal (25)

INTERCISA. 0. módosítás 1. oldal (25) INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET 0. módosítás 1. oldal (25). TARTALOM 0. módosítás 2. oldal (25) Fejezet Cím Módosítás száma Módosítás dátuma I. Szervezeti felépítés, személyek feladata (3) 0. II. Területre

Részletesebben

A Balatoni Hajózási Zrt. általános szerződési feltételei (ÁSZF) a kikötőhely bérleti, tárolási, daruzási és egyéb szolgáltatásokra

A Balatoni Hajózási Zrt. általános szerződési feltételei (ÁSZF) a kikötőhely bérleti, tárolási, daruzási és egyéb szolgáltatásokra A Balatoni Hajózási Zrt. általános szerződési feltételei (ÁSZF) a kikötőhely bérleti, tárolási, daruzási és egyéb szolgáltatásokra I. Kikötőhely-bérletre vonatkozó rendelkezések 1. A Balatoni Hajózási

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2004. (IV.30.) rendelete. a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2004. (IV.30.) rendelete. a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2004. (IV.30.) rendelete a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

együtt, annak minden jogi és anyagi vonzatával együtt. 2.4 Megrendelői szolgáltatások

együtt, annak minden jogi és anyagi vonzatával együtt. 2.4 Megrendelői szolgáltatások ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Érvényes 2015. augusztus 19-től 2. Megrendelő teljesítéssel összefüggő feladatai Jelen Általános szerződési feltételek az Omexom Magyarország Kft., mint Megrendelő és a

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK INTERNETSZOLGÁLTATÁSRA. Szolgáltató: Station Net Kereskedelmi És Szolgáltató Kft.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK INTERNETSZOLGÁLTATÁSRA. Szolgáltató: Station Net Kereskedelmi És Szolgáltató Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK INTERNETSZOLGÁLTATÁSRA Szolgáltató: Station Net Kereskedelmi És Szolgáltató Kft. Szolgáltatás megnevezése: internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás, helyhez kötött Készítés

Részletesebben

Szeretettel köszöntjük

Szeretettel köszöntjük Szeretettel köszöntjük SIÓFOK VÁROS ÓVODÁJA és BÖLCSŐDÉJE PILLANGÓ ÓVODA INTÉZMÉNYEGYSÉGÉBEN Házirend Házirendünk a Nemzeti köznevelési törvény alapján az intézmény Pedagógiai Programjával, Szervezeti

Részletesebben

2015/32. SZÁM TARTALOM. 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról...

2015/32. SZÁM TARTALOM. 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról... 2015/32. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról... 2 Utasítások 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért.

Részletesebben

Felsőpakony Község Önkormányzatának 8/2008. (X. 29.) számú rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről.

Felsőpakony Község Önkormányzatának 8/2008. (X. 29.) számú rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről. Felsőpakony Község Önkormányzatának 8/2008. (X. 29.) számú rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről. Felsőpakony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA KOLLÉGIUMOK TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA KOLLÉGIUMOK TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA KOLLÉGIUMOK TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA Dunaújváros 2014. 1. kiadás 0. módosítás 2 (27). oldal Dunaújvárosi Főiskolai Szenátusa a 44-2013/2014. (2014.04.01) sz. számú határozatával 2014.

Részletesebben

NYÍRÁBRÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009. (VII.1.) SZ. RENDELETE A KÖZTEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL. Hatályos: 2014.

NYÍRÁBRÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009. (VII.1.) SZ. RENDELETE A KÖZTEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL. Hatályos: 2014. NYÍRÁBRÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009. (VII.1.) SZ. RENDELETE A KÖZTEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL Hatályos: 2014. augusztus 30-tól Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 57/1999. (XII.23.) Kgy rendelete a közterület-használat rendjéről (Egységes szerkezetbe foglaltan)

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 57/1999. (XII.23.) Kgy rendelete a közterület-használat rendjéről (Egységes szerkezetbe foglaltan) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 57/1999. (XII.23.) Kgy rendelete a közterület-használat rendjéről (Egységes szerkezetbe foglaltan) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E a közterület eltérő használatáról és a használat díjának meghatározásáról A Mezőkövesd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben