NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL"

Átírás

1 NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése: Pék S) Vizsgafeladat megnevezése: Alapanyag-, gyártásközi- és késztermék-vizsgálat Mérések, dokumentálás, A gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 180 perc. A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10 %. T.) Vizsgafeladat megnevezése: Kenyerek és különböző termékcsoportba tartozó termékek készítése, kelesztése, A gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 240 perc. A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30 %. A gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc. A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10 %. 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet bekezdésében foglaltak alapján a gyakorlati feladatlapokra vonatkozó javaslatot a vizsga megkezdése előtt a vizsgaelnök a vizsgabizottsági tagok véleménye alapján hagyja jóvá. Jóváhagyta:. vizsgabizottság elnöke

2 Pék gyakorlati vizsga S) A vizsgafeladat megnevezése: Alapanyag-, gyártásközi- és késztermék-vizsgálat Mérések, dokumentálás, A vizsgafeladat ismertetése: Alapanyag-, gyártásközi- és késztermék-vizsgálatot végez megadott anyagokból és a Magyar Élelmiszerkönyv szerinti módszerekkel, a mérési adatokat dokumentálja, összesítő jelentést készít. Átveszi és előkészíti a gyártáshoz szükséges anyagokat. Befejező műveleteket végez. Előkészíti, ellenőrzi a csomagolóanyagokat, csomagolja a készterméket. Elvégzi a raktározást és kezeli a képződő hulladékot. A vizsgafeladat időtartama: 180 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%

3 1. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos fehérkenyér, 10 db ízes bukta (faktor: 1) és 10 db mákos bukta (faktor: 0,71) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

4 2. tétel Számolja ki 3 db 500 g-os félbarna kenyér, 12 db ízes táska (faktor: 1,1) és 11 db kakaós csiga (faktor: 1) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

5 3. tétel Számolja ki 3 db 500 g-os fehérkenyér, 3 db Szegedi vágott (faktor: 4,81) és 12 db tejes kifli (faktor: 1) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

6 4. tétel Számolja ki 3 db 500 g-os fehérkenyér, 9 db sóskalács (faktor: 0,97) és 6 db kerek kismákos (faktor: 0,97) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

7 5. tétel Számolja ki 3 db 500 g-os félbarna kenyér, 6 db dúsított kifli (faktor 1) és 6 db dúsított karika (faktor 1) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

8 6. tétel Számolja ki 3 db 500 g-os fehérkenyér, 15 db édes pogácsa (faktor 1) és 2 db diós tekercs (faktor 3,09) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

9 7. tétel Számolja ki 3 db 500 g-os fehérkenyér, 3 db 250 g-os zsemle vekni (faktor: 4,62) és 2 db 250 g-os zsemlecipó (faktor: 4,54) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

10 8. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos fehérkenyér, 10 db vizes zsemle (faktor: 1) és 5 db vágott zsemle (faktor: 1,03) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

11 9. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos félbarna kenyér, 11 db ökörszem (faktor: 1) és 11 db puffancs (faktor: 1,3) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

12 10. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos fehérkenyér, 10 db cukros kifli (faktor: 1) és 11 db kisbriós (faktor: 1) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

13 11. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos fehérkenyér, 11 db kakaós csiga (faktor: 1) és 15 db sajtos croissant (faktor: 1) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

14 12. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos fehérkenyér, 3 db uzsonna rúd (faktor: 6,9) és 11 db dúsított kifli (faktor: 1) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

15 13. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos fehérkenyér, 3 db 250 g-os fonott kalács (faktor: 5,28) és 12 db tejeskifli (faktor:1) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

16 14. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos félbarna kenyér, 11 db diós búrkifli (faktor: 0,98) és 11 db mákos búrkifli (faktor: 0,98) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

17 15. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos fehérkenyér, 6 db fonott kismákos (faktor: 0,97) és 9 db sós kalács (faktor: 0,97) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

18 16. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos fehérkenyér, 10 db mákos pozsonyi kifli (faktor 0,68) és 5 db diós pozsonyi kifli (faktor 0,68) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

19 17. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos félbarna kenyér, 15 db kerek kismákos (faktor: 0,97) és 3 db Szegedi vágott (faktor: 4,81) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

20 18. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos fehérkenyér, 5 db finom fonott kalács (faktor: 5,09) és 11 db kisbriós (faktor: 1) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

21 19. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos fehérkenyér, 3 db Mindszenti kalács (faktor: 6,77) és 15 db dúsított rúd (faktor: 1) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

22 20. tétel Számolja ki 3 db 500 grammos fehérkenyér, 11 db orosházi banán (faktor: 1) és 11 db puffancs (faktor: 1,3) anyagszükségletét! Ellenőrizze az alapanyagok érzékszervi minőségét! Végezze el a késztermék érzékszervi bírálatát! Végezze el az előkészített kenyerek és péksütemények csomagolását! Mutassa be a kötelező feliratok tartalmát! Munkája során tartsa be a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat!

23 A vizsgázó neve: Tétel száma: S) Értékelő lap Szakmai ismeretek/feladatprofil alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény szerint Számítási feladat megoldása 15 Az alapanyagok érzékszervi minőségének ellenőrzése 15 Késztermék érzékszervi bírálata 15 Csomagolóanyagok szakszerű megválasztása, csomagolás 15 A kötelező felirat tartalmának szakszerű ismertetése 10 A munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírások betartása! 10 A feladat begyakorlottsága, önállóság 10 Pontszámok Max. Elért A gyakorlati feladat elvégzéséhez szükséges szakmai ismeretek alkalmazása 10 Összesen 100 Érdemjegy betűvel és számmal: Értékelés: pont jeles (5) pont jó (4) pont közepes (3) pont elégséges (2) 0-50 pont elégtelen (1).. dátum... aláírás

24 T) A vizsgafeladat megnevezése: Kenyerek és különböző termékcsoportba tartozó termékek készítése, kelesztése, A vizsgafeladat ismertetése: Kovászol, dagaszt, gyúr, kever. Kenyérfélék, péksütemények, finom pékáruk és egyéb pékáruk gyártásához tésztát készít. Diabetikus és/vagy különleges táplálkozási igényt kielégítő termékekhez tésztát készít. Ismeri a tésztakészítés gépeit. A kenyerek és a különböző termékcsoportokba tartozó termékek tésztáit osztja, formázza, ismeri a tésztafeldolgozás gépeit. Beállítja a kelesztő paramétereit és elhelyezi a terméket a kelesztőben. Ellenőrzi a kelesztési folyamatot és sütés előtt megfelelő vetés előkészítési műveleteket végez. Beállítja a sütési paramétereket és a megkelt és sütésre kész terméket a kemencébe helyezi. Ellenőrzi a sütési folyamatot és a termék felületét kezeli. A munka megkezdése előtt, munkavédelmi szempontból ellenőrzi a gépeket, berendezéseket, eszközöket. A vizsgafeladat időtartama: 240 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30%

25 1. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 10 db ízes buktát és 10 db mákos buktát! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

26 2. tétel Készítsen 3 db 500 grammos félbarna kenyeret, 12 db ízes táskát és 11 db kakaós csigát! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

27 3. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 5 db Szegedi vágottat és 12 db tejes kiflit! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

28 4. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 9 db sós kalácsot és 6 db kerek kismákost! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

29 5. tétel Készítsen 3 db 500 grammos félbarna kenyeret, 6 db dúsított kiflit és 6 db dúsított karikát! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

30 6. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 15 db édes pogácsát és 2 db diós tekercset! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

31 7. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 3 db 250 g-os zsemle veknit és 2 db 250 grammos zsemlecipót! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

32 8. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 10 db vizes zsemlét és 5 db vágott zsemlét! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

33 9. tétel Készítsen 3 db 500 grammos félbarna kenyeret, 11 db ökörszemet és 11 db puffancsot! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

34 10. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 10 db cukros kiflit és 11 db kisbrióst! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

35 11. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 11 db kakaós csigát és 15 db sajtos croissant-t! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

36 12. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 3 db uzsonna rudat és 11 db dúsított kifli! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

37 13. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 3 db 250 grammos fonott kalácsot és 12 db tejeskiflit! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

38 14. tétel Készítsen 2 db 500 grammos félbarna kenyeret, 11 db diós búrkiflit és 11 db mákos búrkiflit! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

39 15. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 6 db fonott kismákost és 9 db sós kalácsot! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

40 16. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 10 db mákos pozsonyi kiflit és 5 db diós pozsonyi kiflit! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

41 17. tétel Készítsen 3 db 500 grammos félbarna kenyeret, 15 db kerek kismákost és 3 db Szegedi vágottat! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

42 18. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 5 db finom fonott kalácsot és 11 db kisbrióst! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

43 19. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 3 db Mindszenti kalácsot és 15 db dúsított rudat! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

44 20. tétel Készítsen 3 db 500 grammos fehérkenyeret, 11 db orosházi banánt és 11 db puffancsot! A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

45 A vizsgázó neve: Tétel száma: T) Értékelő lap Szakmai ismeretek/feladatprofil Pontszámok alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény szerint A gépek, eszközök, berendezések ellenőrzése munkavédelmi szempontból Max. 5 Elért Tésztakészítés, alakítás 25 Kelesztés 10 Felületkezelés, sütés 15 Gépek, eszközök megfelelő használata, működtetése 5 A késztermék minősége 10 A munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírások betartása 10 A feladat begyakorlottsága, önállóság 10 A gyakorlati feladat elvégzéséhez szükséges szakmai ismeretek alkalmazása 10 Összesen 100 Érdemjegy betűvel és számmal: Értékelés: pont jeles (5) pont jó (4) pont közepes (3) pont elégséges (2) 0-50 pont elégtelen (1).. dátum... aláírás

46 U) A vizsgafeladat megnevezése: Mézeskalács készítés. A vizsgafeladat ismertetése: Mézeskalács tésztát készít, feldolgoz, süt és díszít. A mézes tészták jellemzése és minőségi követelményei. A vizsgafeladat időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%

47 1. tétel Készítsen 500 g egyszerű mézes tésztából kiszúrással figurákat! Díszítse tojáshabos bevonattal! Jellemezze a mézes tésztát, minősítse az elkészült terméket!

48 2. tétel Készítsen 500 g egyszerű mézes tésztából kiszúrással mézes figurákat! Díszítse tojáshabos bevonattal, mogyoróval megszórva! Jellemezze a mézes tésztát, minősítse az elkészült terméket!

49 3. tétel Készítsen 500 g egyszerű mézes tésztából kiszúrással mézes szívet! Díszítse spricceléssel! Jellemezze a mézes tésztát, minősítse az elkészült terméket!

50 4. tétel Készítsen 500 g egyszerű mézes tésztából kiszúrással mézes puszedlit! Díszítse tojáshabos mázzal! Jellemezze a mézes tésztát, minősítse az elkészült terméket!

51 5. tétel Készítsen 500 g egyszerű mézes tisztából figurákat kiszúrással! Díszítse spricceléssel, beszórással! Jellemezze a mézes tésztát, minősítse az elkészült terméket!

52 6. tétel Készítsen 500 g egyszerű mézes tésztából figurákat kiszúrással! Díszítse tojáshabos bevonattal, beszórással! Jellemezze a mézes tésztát, minősítse az elkészült terméket!

53 7. tétel Készítsen 500 g egyszerű mézes tésztából karácsonyi alkalomra, kiszúrással figurákat! Díszítse sütés előtti módon felrakással! Jellemezze a mézes tésztát, minősítse az elkészült terméket!

54 8. tétel Készítsen 500 g mézes tésztából, kiszúrással mézes puszedlit! Díszítse tojáshabos mázzal, beszórással! Jellemezze a mézes tésztát, minősítse az elkészült terméket!

55 9. tétel Készítsen 500 g kiszúrással készült mézes szívet egyszerű mézes tésztából! Díszítse felrakással! Jellemezze a mézes tésztát, minősítse az elkészült terméket!

56 10. tétel Készítsen 500 g kiszúrással készült mézes szívet egyszerű mézes tésztából! Díszítse színes spricceléssel! Jellemezze a mézes tésztát, minősítse az elkészült terméket!

57 11. tétel Készítsen 500 g kiszúrással készült mézes szívet egyszerű mézes tésztából! Díszítse tojáshabos mázzal, színes beszórással! Jellemezze a mézes tésztát, minősítse az elkészült terméket!

58 A vizsgázó neve: Tétel száma: U) Értékelő lap Szakmai ismeretek/feladatprofil alkalmazása a szakmai és vizsgakövetelmény szerint Nyersanyagok szakszerű előkészítése 10 Mézestészta készítése, jellemzése, tésztakészítéshez szükséges eszközök használata Mézestészta feldolgozása, formázása, eszközök szakszerű használata 15 Mézeskalács sütése 10 Mézeskalács felületkezelése, bevonása, minőségi követelményei 15 A késztermék minősége 10 A munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai előírások betartása 10 A feladat begyakorlottsága, önállóság 10 Pontszámok Max. Elért 10 A gyakorlati feladat elvégzéséhez szükséges szakmai ismeretek alkalmazása 10 Összesen 100 Érdemjegy betűvel és számmal: Értékelés: pont jeles (5) pont jó (4) pont közepes (3) pont elégséges (2) 0-50 pont elégtelen (1).. dátum... aláírás

59 ÉRTÉKELÉS Gyakorlati tételsor Sorszám Tétel Név Osztályzat dátum aláírás

Vizes zsemle 54 g Vizes 27. táblázat 2. táblázat 1,00. Hosszú zsemle 54 g Vizes 27. táblázat 2. táblázat 1,03

Vizes zsemle 54 g Vizes 27. táblázat 2. táblázat 1,00. Hosszú zsemle 54 g Vizes 27. táblázat 2. táblázat 1,03 Vizes zsemle 54 g Vizes 27. táblázat 2. táblázat 1,00 Hosszú zsemle 54 g Vizes 27. táblázat 2. táblázat 1,03 Vágott zsemle 54 g Vizes 27. táblázat 2. táblázat 1,03 Nagy zsemle 82 g Vizes 27. táblázat 2.

Részletesebben

PÉK 4 SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

PÉK 4 SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI PÉK 4 SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. 2. A szakképesítés azonosító száma: 33 541 04 0000 00 00 A szakképesítés megnevezése: Pék 4 3. 3.1 Szakképesítések

Részletesebben

3.2 Szakképesítés-elágazások Nincsenek

3.2 Szakképesítés-elágazások Nincsenek 40. PÉK SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 541 04 0000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Pék 3. Szakképesítések

Részletesebben

PÉK-CUKRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

PÉK-CUKRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK PÉK-UKRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 541 05 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Pék-cukrász

Részletesebben

1. tétel. Számolja ki 5 db 1,00 kg-os fehér kenyér, 15 db vizes zsemle és 15 db hosszú zsemle (f:1,02) anyagszükségletét!

1. tétel. Számolja ki 5 db 1,00 kg-os fehér kenyér, 15 db vizes zsemle és 15 db hosszú zsemle (f:1,02) anyagszükségletét! 1. tétel Számolja ki 5 db 1,00 kg-os fehér kenyér, 15 db vizes zsemle és 15 db hosszú zsemle (f:1,02) anyagszükségletét! Végezze el a vizes zsemle késztermék pontozásos érzékszervi bírálatát, értékelje

Részletesebben

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM PÉK SZAKKÉPESÍTÉS ADAPTÁLT KÖZPONTI PROGRAM HALLÁSSÉRÜLT TANULÓK SZÁMÁRA 2008 Készült a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet munkacsoportjában,

Részletesebben

2.Dagasztás: A dagasztási módot az üzemben alkalmazott technológia határozza meg. Lehet: Hagyományos, félgyors, gyors és intenzív.

2.Dagasztás: A dagasztási módot az üzemben alkalmazott technológia határozza meg. Lehet: Hagyományos, félgyors, gyors és intenzív. Vizes termékek Vezér termék: vizes zsemle: Faktora: 1 Tészta tömege: 1db=66g Késztermék tömege: 52-56g Feladási tömege: 30db=1,98kg A vizes termékek búzalisztekből (BL-55) készült sütőipari termékek segéd

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése: 34 811 01 Cukrász Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 420 perc A

Részletesebben

A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket!

A megfelelő gyártástechnológiai műveletek alkalmazásával, a szükséges paraméterek beállításával és ellenőrzésével készítse el a termékeket! 1. tétel Készítsen 5 db 1,00 kg-os fehér kenyeret, 15 db vizes zsemlét és 15 db hosszú zsemlét (f:1,02)! A munka megkezdése előtt ellenőrizze a gépeket, eszközöket, berendezéseket munkavédelmi szempontból!

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. Az egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért az előterjesztés jelen

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység B Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 20 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10 % 315/2013.

Részletesebben

P&P Pékáru Kft termékeinek allergén mátrixa (jelmagyarázat: +: tartalmaz, -: nem tartalmaz) 2014.11.17

P&P Pékáru Kft termékeinek allergén mátrixa (jelmagyarázat: +: tartalmaz, -: nem tartalmaz) 2014.11.17 P&P Pékáru Kft termékeinek allergén mátrixa (jelmagyarázat: +: tartalmaz, -: nem tartalmaz) 2014.11.17 készült Tojás és a belőle készült Hal és a belőle készült Tej és az abból készült készült Zeller és

Részletesebben

36. ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI. I. Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatok

36. ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI. I. Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatok 36. ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatok 1. A szakképesítés azonosító száma: 54 541 01 2. A szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari

Részletesebben

CUKRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

CUKRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI CUKRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 811 01 0000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Cukrász 3. 3.1

Részletesebben

ALLERGÉN KÉSZTERMÉK MÁTRIX

ALLERGÉN KÉSZTERMÉK MÁTRIX Tej Tojás Mustár Szójabab 11000 Zsemle Szénhidrát cökkentett magvas 11005 zsemle 11016 Szénhidrát csökkentett magvas kifli 11020 Mini fehér bagett 11049 Kemenc lángos Burgonyás pogácsa 11067 60 g Laktózmentes

Részletesebben

ÉDESIPARI TERMÉKGYÁRTÓ

ÉDESIPARI TERMÉKGYÁRTÓ ÉDESIPARI TERMÉKGYÁRTÓ I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény,

Részletesebben

CUKRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

CUKRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK CUKRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 811 01 0000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Cukrász 3. Szakképesítések

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A vizsgafeladat időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a gyakorlati vizsgatevékenységen

Részletesebben

MUNKAANYAG. Vincze Imréné. A sütőipari termékek kihelyezése, bemutatása és értékesítése. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Vincze Imréné. A sütőipari termékek kihelyezése, bemutatása és értékesítése. A követelménymodul megnevezése: Vincze Imréné A sütőipari termékek kihelyezése, bemutatása és értékesítése A követelménymodul megnevezése: Élelmiszerek és vegyiáruk forgalmazása A követelménymodul száma: 0007-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

CUKRÁSZ. alapján készült.

CUKRÁSZ. alapján készült. I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

A 83. sorszámú Sütő - és cukrászipari szaktechnikus megnevezésű szakképesítésráépülés szakmai és vizsgakövetelménye

A 83. sorszámú Sütő - és cukrászipari szaktechnikus megnevezésű szakképesítésráépülés szakmai és vizsgakövetelménye A 83. sorszámú Sütő - és cukrászipari szak megnevezésű szakképesítésráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 55 541

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A vizsgafeladat aránya: % A vizsgafeladat időtartama: 75 perc A vizsgafeladat időtartama: 180 perc A vizsgafeladat

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Részszakképesítés száma és megnevezése: 31 853 04 Vízműkezelő Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

TANBOLTI TERMÉK LISTA

TANBOLTI TERMÉK LISTA TANBOLTI TERMÉK LISTA Megnevezés Egész torta 20 szel. Szelet ár Bambi torta egész 3 300 Ft Banán torta egész 2 700 Ft Citrom torta egész 2 500 Ft Csoki torta egész 2 600 Ft Csoki zsúrtorta 1 400 Ft Dió

Részletesebben

54 211 01 0000 00 00 Alkalmazott fotográfus Alkalmazott fotográfus

54 211 01 0000 00 00 Alkalmazott fotográfus Alkalmazott fotográfus Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat száma és megnevezése: 1 vizsgafeladat Vegyszerkezelés, vegyszerismeret, digitális alapismeret A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet

Részletesebben

Termékeink átlagos tápérték tartalma (100g termékre vonatkoztatva)

Termékeink átlagos tápérték tartalma (100g termékre vonatkoztatva) Kolcsár Sütőipari Kft 2017.10.02. Oldal: 1 / 14 Zsír tel.zsírs Szénh. cukrok Feh. Só Malzvital magvas kenyér 0,5 kg 1 273 kj 300 kcal 2,6 g (4%) 0,4 g (2%) 58 g (22%) 1,8 g (2%) 11 g (23%) 2,2 g (36%)

Részletesebben

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara hatáskörébe tartozó szakképesítéshez, a 41/2013. (V. 28.) VM rendelettel kiadott szakmai és vizsgáztatási

Részletesebben

ÉPÜLETASZTALOS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

ÉPÜLETASZTALOS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI ÉPÜLETASZTALOS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 31 582 08 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Épületasztalos

Részletesebben

33 541 05 1000 00 00 Pék-cukrász Pék-cukrász

33 541 05 1000 00 00 Pék-cukrász Pék-cukrász A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A 78. sorszámú Pék megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 78. sorszámú Pék megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 78. sorszámú Pék megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 541 05 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

A 78. sorszámú Pék megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2 EGYÉB ADATOK

A 78. sorszámú Pék megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2 EGYÉB ADATOK A 78. sorszámú Pék megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 541 05 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

VÉDESE NONPROFIT KFT. 2119 Pécel, Pihenő u. 2. ÁRLISTA. Termék neve: Menny. súly/db Egységár KENYEREK

VÉDESE NONPROFIT KFT. 2119 Pécel, Pihenő u. 2. ÁRLISTA. Termék neve: Menny. súly/db Egységár KENYEREK KENYEREK Fehér kenyér kg 50 dkg 160 Ft/db Szeletelt fehér kenyér kg 50 dkg 180 Ft/db Barna kenyér kg 50 dkg 180 Ft/db Szeletelt barna kenyér kg 50 dkg 200 Ft/db Molke aktív kenyér kg 50 dkg 280 Ft/db Szeletelt

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Cukrász szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

ÉTLAP 3-6 éves korosztály 7-10 éves korosztály,11-14 éves korosztály

ÉTLAP 3-6 éves korosztály 7-10 éves korosztály,11-14 éves korosztály 2014. május 05. május 09. Párizsi felvágott Kakaó fonott kalács Turista felvágott Vaniliás tej vajas kifli, Tejfölös túró 308Kcal Zs:9 F:9 Ch: 49 Só:1gr Cukor :5gr 388Kcal Zs:17 F:9 Ch: 60 Só:0,6gr 257Kcal

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Vizsgafeladat megnevezése: Termelő és értékesítő feladat végrehajtása Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 210 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60 % 315/2013.

Részletesebben

Az 11. sorszámú Cukor- és édesipari szaktechnikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye

Az 11. sorszámú Cukor- és édesipari szaktechnikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye Az 11. sorszámú Cukor- és édesipari szaktechnikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma:

Részletesebben

VENDÉGLŐS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

VENDÉGLŐS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK VENDÉGLŐS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 52 811 02 0000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Vendéglős

Részletesebben

2016.04.01. - 2016.04.03. A

2016.04.01. - 2016.04.03. A Heti étlap: 2016.04.01. - 2016.04.03. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 11-14 év 2016.04.01. péntek 2016.04.02. szombat 2016.04.03. vasárnap 2016.04.04. hétfő 2016.04.05. kedd 2016.04.06.

Részletesebben

Kenderes Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 5331 Kenderes Szent István út 56. Telefon: 06-59-328-251

Kenderes Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 5331 Kenderes Szent István út 56. Telefon: 06-59-328-251 Szám: 1133/2009. Üi.: Koncz É. Kenderes Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 5331 Kenderes Szent István út 56. Telefon: 06-59-328-251 KÉ.5900/2009. ÉLELMISZER ALAPANYAGOK BESZERZÉSE KENDERES VÁROS

Részletesebben

33 541 05 1000 00 00 Pék-cukrász Pék-cukrász

33 541 05 1000 00 00 Pék-cukrász Pék-cukrász A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Étlap. Oldal 1 / 6. Sütemények

Étlap. Oldal 1 / 6. Sütemények Sütemények Étlap Oldal 1 / 6 Torták, szeletek 1502 Pándi meggy torta 500.00 1503 Gödöllo torta 550.00 1504 Mária Terézia torta 520.00 1505 Sacher torta 500.00 1506 Kastély torta 500.00 1507 Akutyafáját

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A) A vizsgafeladat megnevezése: Hegesztett kötés készítése bevontelektródás kézi ívhegesztő eljárással

Részletesebben

34. BORÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI. I. Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatok

34. BORÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI. I. Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatok 34. BORÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatok 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 621 01 0000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Borász 3.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Vizsgafeladat megnevezése: Gépészeti, üzemeltetési feladatok a munka-, tűz- és környezetvédelmi előírások

Részletesebben

VÁGÓÁLLAT-MINŐSÍTŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

VÁGÓÁLLAT-MINŐSÍTŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI VÁGÓÁLLAT-MINŐSÍTŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 51 541 01 2. A szakképesítés megnevezése: Vágóállat-minősítő

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 330 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60 % Gyakorlati

Részletesebben

Briós 50 gr Kenyér búzakorpás Margarin Túrókrém sárgarépás Felvágott párizsi. Sárgarépa főzelék Natúr csirkemell

Briós 50 gr Kenyér búzakorpás Margarin Túrókrém sárgarépás Felvágott párizsi. Sárgarépa főzelék Natúr csirkemell Heti étlap: 2016.03.01. - 2016.03.06. A / Bölcsődei étkeztetés / 1-3 év 2016.03.01. kedd 2016.03.02. szerda 2016.03.03. csütörtök 2016.03.04. péntek 2016.03.05. szombat 2016.03.06. vasárnap 2016.03.07.

Részletesebben

KÁDÁR, BOGNÁR SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

KÁDÁR, BOGNÁR SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI KÁDÁR, OGNÁR SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ ADATOK 1. 2. A szakképesítés azonosító száma: A szakképesítés megnevezése: 31 543 04 Kádár, bognár 3. 3.1

Részletesebben

516. sz. Ipari Szakképző Iskola és Kollégium 7200 Dombóvár, Népköztársaság u. 21. 52 811 02 0000 00 00 VENDÉGLŐS. Helyi tanterv 2008.

516. sz. Ipari Szakképző Iskola és Kollégium 7200 Dombóvár, Népköztársaság u. 21. 52 811 02 0000 00 00 VENDÉGLŐS. Helyi tanterv 2008. 56. sz. Ipari Szakképző Iskola és Kollégium 700 Dombóvár, Népköztársaság u.. 5 8 0 0000 00 00 VENDÉGLŐS Helyi tanterv 008. Készítette: Ériné Dávid Erzsébet . A képzés szabályozásának jogi háttere A központi

Részletesebben

34 811 01Cukrász Komplex vizsga. Gyakorlati tételsor

34 811 01Cukrász Komplex vizsga. Gyakorlati tételsor 34 811 01Cukrász Komplex vizsga Gyakorlati tételsor A vizsgafeladat megnevezése: Cukrászati termékkészítés A vizsgafeladat ismertetése: Két féle napi készítmény (uzsonnasütemény vagy teasütemény és kikészített

Részletesebben

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus. 2-103 számú irányelv

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus. 2-103 számú irányelv MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 2-103 számú irányelv Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott sütőipari termékek Jóváhagyta a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, 2012. (első kiadás)

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 55 815 02 Kozmetikus A) A vizsgafeladat megnevezése: Idegen

Részletesebben

A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 51. sorszáma alatt kiadott szakács szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei

A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 51. sorszáma alatt kiadott szakács szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 51. sorszáma alatt kiadott szakács szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei SZAKÁCS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. A SZAKKÉPESÍTÉS

Részletesebben

A feladatsor első részében található 1 20-ig számozott vizsgakérdéseket ki kell nyomtatni, majd pontosan kettévágni. Ezek lesznek a húzótételek.

A feladatsor első részében található 1 20-ig számozott vizsgakérdéseket ki kell nyomtatni, majd pontosan kettévágni. Ezek lesznek a húzótételek. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli központilag összeállított vizsga kérdései a 4. Szakmai követelmények fejezetben megadott modulokhoz tartozó témakörök mindegyikét tartalmazza. A tételekhez segédeszköz

Részletesebben

KÁRPITOS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

KÁRPITOS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK KÁRPITOS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 542 04 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Kárpitos 3.

Részletesebben

54 542 01 0010 54 02 Ruhaipari technikus Könnyűipari technikus

54 542 01 0010 54 02 Ruhaipari technikus Könnyűipari technikus A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírása a sütőipari termékekről

Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírása a sütőipari termékekről Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírása a sütőipari termékekről Szegedyné Fricz Ágnes Élelmiszer-feldolgozási Főosztály 2016. Május 16. Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírása a sütőipari

Részletesebben

Pékáru beszerzése a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által a Szegedi Fegyház és Börtön részére

Pékáru beszerzése a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által a Szegedi Fegyház és Börtön részére Pékáru beszerzése a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által a Szegedi Fegyház és Börtön részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/48 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati/Részvételi

Részletesebben

Omlós tészta készítése, gyúrással

Omlós tészta készítése, gyúrással Papné Szabó Ibolya Omlós tészta készítése, gyúrással A követelménymodul megnevezése: Tésztakészítés, tésztaszárítás A követelménymodul száma: 0535-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-014-30

Részletesebben

Képzési tájékoztató. A képzési program E-001291/2015/A052. A programba való bekapcsolódás feltételei. A programban való részvétel feltételei

Képzési tájékoztató. A képzési program E-001291/2015/A052. A programba való bekapcsolódás feltételei. A programban való részvétel feltételei Nyíregyházi Szakképzési Centrum 4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12. Tel.: 42/512-371 OM azonosító: 203045 E-mail: nyirszc@gmail.com Honlap: www.nyiregyhaziszc.hu Képzési tájékoztató A A képzési program

Részletesebben

Cukrászat üzemi gyakorlat

Cukrászat üzemi gyakorlat Cukrászat üzemi gyakorlat Összes szám: 1190 Cukrászat üzemi gyakorlat 2/10. évfolyam 630 A tantárgy tanításának célja Üzemi körülmények között végezve rögzüljenek a különböző mozdulatok, alapműveletek,

Részletesebben

Allergén információk a 1169/2011/EU rendelet II. melléklete szerint "I": tartalmaz, "N": nem tartalmaz (2014-12-02)

Allergén információk a 1169/2011/EU rendelet II. melléklete szerint I: tartalmaz, N: nem tartalmaz (2014-12-02) Áfonyás túrótorta szelet 120g I N I N I N I I N N N N N N Almás csigafánk 120g * I N N N N N I N N N N N N N Almás papucs 90g I N N N N N N N N N N N N N Almás pite 80g I N I N N N N N N N N N N N Almás

Részletesebben

Termékkatalógus. Óriás. 100 g. Milánói kelt csokis csiga kicsi. 70 g. HÁZI FÁNK barack ízes. csoki-, vanília krémes. pogácsa.

Termékkatalógus. Óriás. 100 g. Milánói kelt csokis csiga kicsi. 70 g. HÁZI FÁNK barack ízes. csoki-, vanília krémes. pogácsa. Termékkatalógus 250 g Sajtos zsúr pogácsa Sajtos pogácsa 200 g-os Édes pogácsa 200 g-os Leveles tepertõs pogácsa 200 g-os Tájjellegû beregi pogácsa 200 g Babájka alaptészta 250 g-os Mákos falatkák 1-os

Részletesebben

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet 20/1996. (III. 28.) IKM rendelet az ipari és kereskedelmi szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 18/1995. (VI. 6.) IKM rendelet módosításáról A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény

Részletesebben

LÓNYAY MENYHÉRT SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA 4800 Vásárosnamény, Kossuth út 19. 34 541 05 PÉK Szakmai program

LÓNYAY MENYHÉRT SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA 4800 Vásárosnamény, Kossuth út 19. 34 541 05 PÉK Szakmai program LÓNYAY MENYHÉRT SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA 4800 Vásárosnamény, Kossuth út 19. 34 541 05 PÉK Szakmai program 2015 I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

31 215 02 0010 31 07 Kosárfonó és fonottbútor-készítő Népi kézműves

31 215 02 0010 31 07 Kosárfonó és fonottbútor-készítő Népi kézműves A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS

SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS a 34 811 05 VENDÉGLÁTÓ ELADÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ Kizárólag a 2012/2013. tanévben induló szakképzésekre vonatkozóan a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény (a továbbiakban

Részletesebben

Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma, megnevezése:

Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma, megnevezése: A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Étlap. Szerda 2019/02/06. Zöldborsó leves. A:Glutén, Tojás, Diófélék, Paprikás burg. virslivel

Étlap. Szerda 2019/02/06. Zöldborsó leves. A:Glutén, Tojás, Diófélék, Paprikás burg. virslivel 2019.01.31 9:05 változtatás jogát fenntartjuk Menü: ÓVODA EBÉD Sárgaborsó fozelék Natur halfilé Zöldborsó leves Zöldség leves Száraz bableves 288 kcal 1.205 kj 33 kcal Tojás, Tej, Halak, 138 kj 108 kcal

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése: 54 813 01 Fitnesz-wellness instruktor A vizsgafeladat időtartama: 30

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III.28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III.28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III.28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése: 34 811 01 Cukrász Tájékoztató

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI GÉPRENDSZER ÜZEMELTETŐJE SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

KÖNNYŰIPARI GÉPRENDSZER ÜZEMELTETŐJE SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI KÖNNYŰIPARI GÉPRENDSZER ÜZEMELTETŐJE SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 521 05 0000 00 00 2. A szakképesítés

Részletesebben

2016.05.01. - 2016.05.01. A

2016.05.01. - 2016.05.01. A Heti étlap: 2016.05.01. - 2016.05.01. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év Szeghalom Város Önkormányzat Intézményműködtető Központja, 5520 Szeghalom, Tildy út 19-21. / 2-es raktár 2016.05.01.

Részletesebben

TERVEZET!!!!!!! 2011. május 24.

TERVEZET!!!!!!! 2011. május 24. TERVEZET!!!!!!! 2011. május 24. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus).. számú irányelv Megkülönböztetı minıségi jelöléssel ellátott kenyerek és sütemények 1. kiadás 1 Tartalom. I. BEVEZETÉS.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Vizsgafeladat megnevezése: Közétkeztetési étlaptervezés Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 240 perc

Részletesebben

SÜTŐIPARI TERMÉKEK. Készítette: Bruder Júlia

SÜTŐIPARI TERMÉKEK. Készítette: Bruder Júlia SÜTŐIPARI TERMÉKEK Készítette: Bruder Júlia Fogalma: lisztből vízzel vagy tejjel, valamint különféle járulékos- és segédanyagok felhasználásával, lazított tésztából sütött élelmiszerek. Csoportosításuk:

Részletesebben

2016. június 13. június 15. HETI ÉTLAP /Alap étrend/ Csütörtök 16. Kedd 14. Szerda 15. Péntek 17. 13. Tízórai Gyümölcs tea Pizzás csiga.

2016. június 13. június 15. HETI ÉTLAP /Alap étrend/ Csütörtök 16. Kedd 14. Szerda 15. Péntek 17. 13. Tízórai Gyümölcs tea Pizzás csiga. 20 június június HETI ÉTLAP /Alap étrend/ Pizzás csiga Túródesszert Korpás kifli Ivólé Reszelt tésztaleves Hot-dog Jégkrém Tejbegríz Korpás kenyér Rántott csirkemellfilé Gyümölcs Uzsonna Magyaros vajkrém

Részletesebben

38. HÚSIPARI TERMÉKGYÁRTÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

38. HÚSIPARI TERMÉKGYÁRTÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI 38. HÚSIPARI TERMÉKGYÁRTÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 31 541 01 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

2015. március 2 6. 10. hét. Gyümölcstea, melegszendvics. Árpagyöngyös babfőzelék Sült kolbász és főtt tojás karikák Szezámos rúd Fehér kenyér

2015. március 2 6. 10. hét. Gyümölcstea, melegszendvics. Árpagyöngyös babfőzelék Sült kolbász és főtt tojás karikák Szezámos rúd Fehér kenyér 2015. március 2 6. 10. hét Csokis tej, briós kivi Gyümölcstea, melegszendvics töltött gabonapehely, ½ vajas kifli Karamellás tej, zöldhagymás rántotta, kukoricapelyhes kenyér Soproni felvágott, kaliforniai

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS

SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS az 54 811 01 VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ-VENDÉGLŐS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, valamint a XXVII. VENDÉGLÁTÓIPAR ÁGAZATHOZ A szakképzési tantervi ajánlás kizárólag a 2012/2013. tanévben az érettségit

Részletesebben

ÉLELMISZER-IPARI ALAPISMERETEK

ÉLELMISZER-IPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. október 24. ÉLELMISZER-IPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. október 24. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2016.04.01. - 2016.04.03. A / Bölcsődei étkeztetés / 1-3 év Szeghalom Város Önkormányzat Intézményműködtető Központja, 5520 Szeghalom, Tildy út 19-21. / 2-es raktár 2016.04.01. péntek 2016.04.02.

Részletesebben

AZ 1. MELLÉKLET 11. SORSZÁMA ALATT KIADOTT DEKORATŐR SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

AZ 1. MELLÉKLET 11. SORSZÁMA ALATT KIADOTT DEKORATŐR SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK AZ 1. MELLÉKLET 11. SORSZÁMA ALATT KIADOTT DEKORATŐR SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 54 211 04 0000 00 00

Részletesebben

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Gyümölcs tea, Kakaó fonott kalács margarin lekvár. Turista felvágott margarin félbarna kenyér kígyóuborka

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Gyümölcs tea, Kakaó fonott kalács margarin lekvár. Turista felvágott margarin félbarna kenyér kígyóuborka 2014. május 05. május 09. Párizsi felvágott fonott kalács lekvár Turista felvágott Vaniliás tej kifli, fölös túró Tízórai lé lé citromos tea lé 208Kcal Zs:9 F:9 Ch: 49 Só:1gr Cukor :5gr 248Kcal Zs:17 F:9

Részletesebben

8900 Zalaegerszeg, Báthory u (92) fax: +36(92) Iskolakód: web:

8900 Zalaegerszeg, Báthory u (92) fax: +36(92) Iskolakód: web: 8900 Zalaegerszeg, Báthory u. 58. +36(92)815-510 fax: +36(92)596-409 Iskolakód: 202107 e-mail: titkarsag@paterdombisuli.hu web: www.bathorysuli.hu OKJ 34 541 05 PÉK GYAKORLATI VIZSGATEVÉKENYSÉG C 2017.

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 582 08 Kőműves és hidegburkoló Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 5216 03 VILLANYSZERELŐ SZINTVIZSGA GYAKORLATI FELADAT C A szintvizsga időtartama: Elérhető pontszám: 300 perc 100 pont C/I.

Részletesebben

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja. A vizsgafeladat ismertetése: Komplex szóbeli vizsgatevékenység a IV. Szakmai követelmények fejezetben megadott szakmai követelménymodul-tartalom alapján összeállított kérdések A feladat jellegétől függően

Részletesebben

Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek

Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek 2 Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek 1. Ismertesse a fogyasztói döntés tényezőit, a szükségletek szerepét! Jellemezze a háztartások és a vállalkozások gazdasági kapcsolatát! Ismertesse a kereskedelem

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Vizsgafeladat megnevezése: Műkörömépítés két teljes kézen (tételhúzás alapján porcelán vagy zselé töltés)

Részletesebben

A WESTSIK VILMOS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA PÉK MESTERKÉPZÉS PROGRAMJA

A WESTSIK VILMOS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA PÉK MESTERKÉPZÉS PROGRAMJA A WESTSIK VILMOS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA PÉK MESTERKÉPZÉS PROGRAMJA Nyíregyháza 2015 PÉK MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI 1. A Pék mestervizsgára jelentkezés feltételei 1.1. A mestervizsgához szükséges

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III.28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III.28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III.28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése: 34 811 01 Cukrász Tájékoztató

Részletesebben

A 57. sorszámú Műanyagfeldolgozó technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 57. sorszámú Műanyagfeldolgozó technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 57. sorszámú Műanyagfeldolgozó technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 521 06 1.2.

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZAKÁCS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZAKÁCS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZAKÁCS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM 2014 Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Cím: 1054 Budapest, Szabadság tér 7. Telefon: +36 (1) 457-5401 E-mail: dolgozvatanulj@mkik.hu Honlap:

Részletesebben

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara hatáskörébe tartozó szakképesítésekhez, a 41/2013. (V. 28.) VM rendelettel kiadott szakmai és vizsgáztatási

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2016.09.01. - 2016.09.04. A / Bölcsődei étkeztetés / 1-3 év 2016.09.01. csütörtök 2016.09.02. péntek 2016.09.03. szombat 2016.09.04. vasárnap 2016.09.05. hétfő 2016.09.06. kedd 2016.09.07.

Részletesebben

A tételsor a 21/2007. (V.21.) SZMM rendeletben foglalt szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján készült.

A tételsor a 21/2007. (V.21.) SZMM rendeletben foglalt szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján készült. A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

MUNKAVÉDELMI ISMERETEK (HIÁNYA) A SZAKKÉPESÍTÉSEKBEN DR. KOCH MÁRIA 2010. NOVEMBER 4.

MUNKAVÉDELMI ISMERETEK (HIÁNYA) A SZAKKÉPESÍTÉSEKBEN DR. KOCH MÁRIA 2010. NOVEMBER 4. MUNKAVÉDELMI ISMERETEK (HIÁNYA) A SZAKKÉPESÍTÉSEKBEN DR. KOCH MÁRIA 2010. NOVEMBER 4. AZ ÁLLAM SZEREPE Munkavédelmi törvény 14. (1) munkavédelem irányításának keretében állami feladat: d) a nevelés és

Részletesebben