Balatonfüredi Turisztikai Egyesület évi beszámoló. Balatonfüred, január 15.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. 2015. évi beszámoló. Balatonfüred, 2016. január 15."

Átírás

1 Balatonfüredi Turisztikai Egyesület évi beszámoló Balatonfüred, január 15.

2 Tartalomjegyzék 1. Bevezető 3 2. Turisztikai helyzetértékelés A Balaton üdülőkörzet vendégforgalma, január szeptember 3 Balaton üdülőkörzet Honlap statisztika (balatonfured.info.hu) 5 3. A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület tagságának szezonértékelője kérdőíves felmérés alapján Vendégelégedettség vizsgálata kérdőíves felmérés alapján 7 4. A Turisztikai Egyesület kiemelt és teljesített feladatai 10 Információszolgáltatás 10 Marketing akciók 10 Kiadványok, szórólapok készítése 11 Egyéb szakmai tevékenység Megvalósulás alatt lévő pályázatok, lezárult pályázatok A Turisztikai Egyesület nagyrendezvénye: 10. Jubileumi Romantikus Reformkor Múltbéli hagyományok kulturális fesztiválja Balatonfüreden 14 Romantikus Reformkor fesztivál partnerei 14 Programok 15 Eredmények BTE évi költségvetése 17

3 1. Bevezető A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület 2015-ben önkormányzati támogatásból, a tagdíjakból és pályázati támogatási összegekből folytatta tevékenységét, az Elnökség által jóváhagyott munkaterv és költségvetés alapján re egy sokrétű tevékenységgel bíró, a tagok, szakmai szervezetek és a helyi szereplők által elismert, hatékony turisztikai desztinációs menedzsment szervezetté nőtte ki magát, tagjainak száma erre az évre 203. Fennállása óta rangot vívott ki magának a tóparti civil szervezetek között, azóta számos vásáron és rendezvényen vett részt, nívós kiadványokat jelentetett meg és minden módon igyekszik Balatonfüred jó hírét kelteni. Az egyesület mára a város életében a turizmus meghatározó szervezőjévé-szereplőjévé, illetve motorjává vált. A 2015-ben újra módosított, szekcionált működés (Vendéglátás, Borászat, Szállodák és panziók, magánszálláshelyek, Kultúra, Sport és szabadidő, PR kommunikáció) lehetővé tette a tagokkal való kapcsolattartásnak egy intenzívebb és hozzáértőbb módját és a város képviseletét a régiós szervezetben (BRTDMSZ elnökségi tagként) is. 2. Turisztikai helyzetértékelés 2.1. A Balaton üdülőkörzet vendégforgalma, január szeptember Balaton üdülőkörzet Az idei év első kilenc hónapjában 1 millió 322 ezer vendég 4 millió 371 ezer vendégéjszakát töltött el a Balatonnál. A tóhoz érkezők közel 75%-a belföldi vendég volt és csak 25%-a volt külföldi, azonban vendégéjszakák tekintetében 35 % a külföldi vendégéjszakák aránya, ami azt jelenti, hogy habár kevesebb a külföldi vendég, de hosszabb időt töltöttek el a Balatonnál. Balatonfüred tekintetében ezen időszakban vendég vendégéjszakát töltött el % arányban több volt a belföldi vendég, de a vendégéjszakák 46,6%-a külföldi volt, helyi szinten is igazolva azt, hogy külföldi vendégek hosszabb időt töltenek itt.

4 A vendégforgalom a közösségi szálláshelyeken, a kategória nélküli szállodákban és a kempingekben visszaesett, a többi szállástípusban viszont meghaladta a január-októberit. A panziók és az üdülőházak iránti kereslet mind a hazai, mind a külföldi látogatók részéről nőtt. A balatonfüredi kereskedelmi szálláshelyek több mint 53 ezer külföldi vendéget fogadtak, akik átlagosan 5 éjszakát töltöttek el itt. A belföldi vendégek átlagosan 2,6 éjszakára foglaltak szállást. A legnagyobb küldőállamok sorrendje az alábbi: Németország (17,2 ezer fő) Hollandia (4,4 ezer fő) Szlovákia (4 ezer fő) Ausztriából (3,7 ezer fő) Ezek mögött nem sokkal maradnak el: Lengyelország Dánia és Csehország. Németország vezető szerepe mellett, Ausztria visszacsúszott a 4. helyre (3. helyről, növekedő létszám mellett), Dánia visszacsúszott 5. helyre, szintén növekvő létszám mellett.

5 2.2. Honlap statisztika (balatonfured.info.hu) A balatonfured.info.hu honlap látogatottsági adatai, összehasonlítva előző év azonos időszakával. 1. táblázat: eszközök statisztikája Az első statisztikai adatok arról árulkodnak, hogy a honlapot milyen eszközről látogatják, illetve, hogy ezen eszközök esetében mennyi az új felhasználó, milyen a visszafordulási arány, hány oldalt tekintenek meg egy látogatás alkalmával, illetve, hogy mennyi az átlagos látogatási időtartam. Az oldal eléréseknek 62,22%-át az asztali számítógépek és laptopok teszik ki (ami majdnem 23%-os visszaesés a tavalyihoz képest), de szembetűnő az ugrásszerű változás a mobil eszközök terén. Kifejezetten mobiltelefonon 48,24%-os az emelkedés, míg a tablethasználóknál ez az arány csak 13%. 2. táblázat: látogatók megoszlása országok szerint A 2. táblázat az egyes országokból érkező látogatókat mutatja, mely szerint a hazai látogatók után a legnagyobb látogatószámot Németország, Szlovákia és Ausztria generálta. Szlovákia kivételével mindegyik ország munkamenete csökkent az előző évhez képest.

6 Összefoglaló táblázatunk azt mutatja, hogy szezonálisan milyen volt az oldal látogatottságának megoszlása. Jól látható, hogy amíg az előző évben a nyári hónapokban ugrásszerűen kiemelkedett július és augusztus, addig idén magasabb, de egész évben stagnáló volt a látogatottság. Az oldalunkat 75,8%-ban új látogatók tekintették meg, mindössze 24,2% volt visszatérő. Az előző évben az új látogatók 74,9%-át tették ki, a visszatérők pedig 25,1%-át adták az összes látogatónak. Az összes adat csökkent az előző év azonos időszakához képest, kivéve az új munkamenetek százalékos aránya. Ami a küldő oldalainkat illeti: Legfontosabb, hogy a Google kereső második helyen hozza az egyesületi honlapot, ha a Balatonfüred kulcsszóra keresnek rá. Így a legnagyobb küldő oldalnak tekinthető. Ez azért fontos információ, mert Google kampányt az Egyesület nem folytat. A városi honlapról is sok látogató érkezik, köszönhetően a menüsorba ágyazott hivatkozásnak a honalpunkra.

7 3. A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület tagságának szezonértékelője kérdőíves felmérés alapján Kérdőívünkben a balatonfüredi hoteleket és nagyobb panziókat kértük a szezon értékelésére. A kiküldött kérdőívekből mindössze 4 érkezett vissza. Arra a kérdésre, hogy hogyan értékelik a 2015-ös évet a szálláshelyére vonatkozóan, az alábbi válaszok érkeztek: - Jobb volt az idő és a hangulat, hasonló töltöttség jellemezte a szezont, mint tavaly. - Az idei szezon megfelelő volt. - Véleményünk szerint egyéni vendégek tekintetében igazán jó évet zártunk. Csoport és céges rendezvények keretein belül szeretnénk még mindenképpen növelni a forgalmat. - Rövid, túlterhelt főszezon volt. A vendégéjszakák számának tekintetében a tavalyihoz képes a válaszadók többsége úgy vélte, hogy a vendégéjszakák száma növekedett, míg volt, aki úgy vélte, hogy gyakorlatilag nem változott a vendégéjszaka szám, minimális őszi emelkedés (jobb időjárás a tavalyihoz képest) volt csak tapasztalható ben a tavalyihoz képest a szállások 80%-ának nőtt az árbevétele ben a külföldi és belföldi vendégek aránya szálláshellyel rendelkező válaszadók esetében átlagosan 78% belföldi vendég, és 22% külföldi vendég volt. A tavalyi évhez képest a belföldiek aránya minden válaszadó esetében nőtt. A külföldi vendégek száma a válaszadók 40%-a szerint nem változott, 40% szerint csökkent, a válaszadók 20%-a szerint pedig nőtt. A 2015-ös évben az őszi szezonban 27%-ban voltak jelen külföldi és 73%-ban a belföldi vendégek. Ez a tavalyi évhez képest növekedést jelent a külföldi és a belföldi vendégek estében egyaránt. Az idei szezon eseményei (időjárás, programok) a válaszadók 50%-a szerint kis mértékben voltak hatással a szálláshelyek forgalmára. A válaszadók 50%-a szerint Balatonfüred napjainkban igazán hívogató a vendégek számára, és ez érezhető a szállásfoglalások és érdeklődések számának növekedésében is. A város, mint turisztikai fogadóhely vonzereje és elismertsége folyamatosan javul, de a főszezonra ez már nem tud jelentős hatással lenni, mert az amúgy is telített időszak. Az elő- és utószezonban csak a komoly vonzerővel rendelkező rendezvények jelentenek több vendéget Vendégelégedettség vizsgálata kérdőíves felmérés alapján A vendégelégedettség kérdőív értékelése alapján elmondható, hogy a kérdőív kitöltők 35%-a Közép- Magyarországról, ezen belül 75%-a Budapestről érkezett a Balatonhoz. A válaszadók 25%-a interneten, a szálláshely oldalán foglalta le szállását, 14% nem foglalt előre, míg 10% telefonon keresztül foglalt. A kérdőívet kitöltők 43%-a internetes keresőkön tájékozódott az utazás előtt Balatonfüredről, 12% barátoktól ismerősöktől, 10% a oldalról, 7-7% a Tourinform irodában, utazási portálokon, valamint egyéb módon (pl.: könyvekből) szerzett információkat a városról.

8 Az elégedettséget figyelembe véve a tájjal, a közbiztonsággal valamint a hangulattal, atmoszférával voltak leginkább megelégedve az ide látogató vendégek. Legkevésbé a parkolási lehetőségekkel voltak megelégedve. Részletek az alábbi táblázatban láthatók 1-5 fokozatú skálán mérve: A felsorolt szempontok mennyire voltak fontosak az utazás tervezése során? Mennyire volt elégedett a felsorolt szempontokkal? Megközelíthetőség otthonról 3,97 4,26 Közlekedés Balatonfüreden 3,45 3,83 Parkolási lehetségek 3,75 3,54 Hangulat, atmoszféra 4,52 4,58 Táj 4,52 4,76 Közbiztonság 4,45 4,61 Szálláshelyek választéka és minősége 3,93 4,21 Vendéglátóhelyek választéka és minősége 4,26 4,39 Kulturális programok 4,24 4,37 Látnivalók 4,35 4,51 Szórakozási lehetőségek, éjszakai élet 3,19 4,13 Kirándulási lehetőségek, természet 4,18 4,45 Gyógyfürdő és wellness részlegek választéka, minősége 2,93 4,07 Strandok minősége 4,32 4,36 Vízminőség 4,30 4,36 Tisztaság, higiénia általában 4,34 4,28 Sportolási lehetőségek 3,32 4,14 Gyermekprogramok 2,70 3,92 Vásárlási lehetőségek 3,34 3,97 Turisztikai információ, táblák 3,88 4,24 Vendégszeretet 4,30 4,44 Nyelvtudás 3,21 3,92 Ár-érték arány 4,12 3,98 A kérdőívet kitöltők 41% kikapcsolódás, pihenés céljával érkezett Balatonfüredre, 14% vízparti üdülés, strandolás céljával. Kulturális rendezvényen való részvétel céljával is a kitöltők mindössze 5%-a kereste fel a várost.

9 A megkérdezettek nagy része személygépkocsival vagy motorral érkezett a Balatonra (68%). A beérkező válaszok közül az emberek 62%-ánál a tapasztalatok a vártnak megfelelnek, 19-nál valamivel jobbak, 16%-nál pedig sokkal jobbak a vártnál A kérdésre, hogy mi volt a legkellemesebb élménye Balatonfüreden, többek között felsorolásra került a Romantikus Reformkor Fesztivál, a parti séta, a Borhetek, a fejlesztések és parkok, a város hangulata, a fürdőzés és a tiszta víz. A legkellemetlenebb élmények között a magas árak valamint a kevésnek

10 bizonyuló parkolási lehetőségek voltak a legjellemzőbbek, de a rossz tömegközlekedési lehetőségek és a szabad strand hiánya is kellemetlen volt. A kérdőív kitöltők közül mindenki ajánlaná Balatonfüredet az ismerőseinek. Az válaszadók 87%-a tervezi, hogy még visszatér Balatonfüredre. 29 % még ebben az évben szeretne visszatérni, 35% jövőre, míg 23% még nem tudja mikor, de szeretne visszatérni. Mindössze 2% nem szeretne visszatérni Balatonfüredre, és 11% még nem tudja szeretne-e a városba visszatérni. A kitöltő háztartások jövedelmi helyzete 1-10ig skálán ahol az egyes az alacsony jövedelmi szintet, a tízes a nagyon magasat jelenti átlagosan 5,8 volt. 4. A Turisztikai Egyesület kiemelt és teljesített feladatai Információszolgáltatás Tourinform iroda üzemeltetése: 1 fő irodavezető, 2 fő turisztikai asszisztens és 1 fő kulturális közmunkás szolgálja ki a vendégeket. Júniustól augusztusig munkájukat 4 gyakornok segítette, akik közül 1 fő főiskoláról érkezett hozzánk 4 hónapra, 3 pedig a Lóczy Lajos Gimnáziumból 105, valamint 70 órás gyakorlatra. Az irodában folyamatos a jegyértékesítés valamint az ajándéktárgy és heti parkoló bérlet árusítás. A viszonylag csendesebb téli időszakban is számos bel- és külföldi turista fordult meg irodánkban, ahol számos ingyenes prospektussal és egyéb tájékoztató anyaggal vártuk őket. A 190. Anna bálra május közepére az összes jegyet értékesítettük. A több mint 140 irodával rendelkező Tourinform hálózatban a balatonfüredi Tourinform minősített és kitűnő irodaként üzemel, immár több mint három éve, ez számtalan előnnyel jár, mint például a vásárokon való kedvezményes részvétel, illetve az ingyenes prospektusküldési lehetőség általunk kiválasztott külföldi vásárokra. Az Iroda nyitva tartása az őszi-téli időszakban: hétfőtől péntekig 9-17 óráig, szombaton pedig 9-15 óráig. Vasárnap az iroda zárva tart, kivéve a kiemelt időszakokat. (Március 15-i hétvége és húsvét.) Nyári időszakban: H-Szo 9-19 óráig, V óráig. A egyesületi honlap teljes megújítása, modernizálása, folyamatos fejlesztése, karbantartása, a partner oldalakra az ez évi rendezvények feltöltése, a kiemelt programokról bővebb információkkal is szolgálva Marketing akciók Torkos Csütörtök kampány meghirdetése, szolgáltatói toborzás Programajánló portálok részére a programok folyamatos megküldése ( ww.turizmus.com, Itthon otthon van magazinban való megjelenés Nyitott Balaton projekt médiakampánya: welovebalaton honlapon való megjelenések, facebook kampány, on-line kampányok, óriásplakátok,, Élmény itthon magazinban kuponoldal, saját

11 honlap építése, amely továbbra is működik, itt megtalálhatók a Balaton környéki programok ( Rádió és Tv interjúk, budapesti kitelepülések. Új fiatalosabb lendületesebb arculat kialakítása, új honlap fejlesztése, publikussá tétele, on-line foglalási panel beépítése az új honlap felületén Balaton Fagyija projekt: szolgáltató toborzás A Kékszalag fesztivál előkészítése és megszervezése a Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen: éttermek és borászatok bevonása, menüajánlatok és Kékszalag Borválogatás összeállítása, nyereményjátékok megszervezése és lebonyolítása. Kulináris Kékszalag: 8 vendéglátóhely kínálja Kékszalag menüjét és a Kékszalag étterme/pincészete címért elnevezésű verseny megszervezése Saját Facebook oldal üzemeltetése Travelo reklámkampány Romantikus Reformkor Fesztivál: o Óriás plakátkampány o Megjelenések az országos médiában: Lánchíd rádió, Kossuth rádió, Part Fm, Duna TV o Megjelenések a Füred TV-ben, Balatonfüredi naplóban o Hirdetés a Veszprémi Naplóban, Veszprém és Öböl Tv-k képújságjában o PR megjelenés az Intercity magazinban o Megjelenések a Vince, a Story és a Meglepetés magazinokban, és a Színes RTV-ben Idegenvezetők világnapján való részvétel , Budapesten Budapesti Utazás 2015 Kiállítás megjelenés a régiós standon 3 pulttal, 3 társkiállítóval február 26 - március 1. Bringaexpo közös balatoni standon prospektussal Debreceni Utazás Kiállítás informátorral Szeged utazás Börze informátorral Pozsonyi Ferien Messe Kiállítás, január 29- február 1. prospektussal München Free Kiállítás, január prospektussal Berlin ITB Kiállítás március 4-8. prospektussal Komáromi Napok Balatonfüred képviselete szórólapokkal és az új roll up-pal Kitelepülés: Klassz a parton koncertsorozat, Ching-Yun Hu és Érdi Tamás koncertje, Budapest, Várkert Bazár Kitelepülés: Főszezon Turisztikai Kiállítás, Budapest Kitelepülés és értékesítés: BORHETEK, Balatonfüred Kitelepülés: 10. jubileumi Romantikus Reformkor Fesztivál Kiadványokat küldtünk: Göteborgi Könyvvásár, Göteborg Kiadványok, szórólapok készítése évi Rendezvénynaptár összeállítása és lefordítása angol és német nyelvekre

12 Balaton Best térségi magazin Balatonfüred rész összeállítása három nyelven Partlap aktuális számaiban Balatonfüredet népszerűsítő anyag összeállítása Szlovákiai Vendégcsalogató anyagának összeállítása Balatonman rendezvénysorozat műsorfüzetébe hirdetés összeállítása Balatonfüred és Romantikus Reformkor roll up Balatonfüred Info kiadvány összeállítása, szerkesztése Balatonfüred A3-as térkép összeállítása Balatoni Borok Háza szórólap szerkesztése Anna báli műsorfüzetbe hirdetés szerkesztése Balaton Tipp műsorfüzetbe hirdetés szerkesztése Kékszalag fesztivál, Kékszalag Selection Boroscímke Romantikus Reformkor szórólap, plakát, műsorfüzet Balaton-felvidék Neked c. kiadvány Balatonfüredre vonatkozó részének összeállítása A kiadványokat a szálláshelyeken, kiállításokon, vásárokon, valamint a Tourinform hálózaton keresztül terjesztettük. Egyéb szakmai tevékenység Vince napi borünnep szervezésében való részvétel (a Balatonfüredi Csopaki Borvidék elnökségének felkérésére), és a rendezvény lebonyolítása Anna Grand Hotel évi szakmai és pénzügyi beszámoló elkészítése, leadása az Önkormányzat felé Könyvvizsgálat a évre vonatkozóan Pénzügyi elszámolás az önkormányzat felé évi NKA pályázat lezárása Pályázatok összeállítása: NEA, NKA, összesen mintegy 16,5 millió Forint értékben Szponzorációs anyagok összeállítása a Romantikus Reformkor fesztiválhoz Elnökségi ülések megtartása január 30-án, április 16-án, június 2-án, és november 4- én Nyitott Balaton projektben való aktív részvétel - a BRTDMSZ közgyűlésein részvétel, a Tagság felé a projekt közvetítése, a projekt honlapjának feltöltése a hozzánk tartozó programokkal és anyagokkal, programok összeállítása és megszervezése, Balaton fagyija nevezések koordinálása Folyamatos kapcsolattartás az Országos TDM Szövetséggel és a Balatoni Regionális TDM szövetséggel, részvétel a tisztújító közgyűléseken BRTDMSZ elnökségi tagja lett januártól Vászolyiné Dobrosi Ágnes/BTE Elnök, Felügyelő Bizottsági tag: Tóth Anikó /BTE TDM menedzser Folyamatos kapcsolattartás a Balaton Best Nonprofit Kft-vel Folyamatos híradás a helyi és országos médiában, lehetőség szerint MABEUSZ Fesztivál Szövetség balatonfüredi szakmai programján BTE bemutatkozása évi szakmai és pénzügyi beszámoló elkészítése, leadása az Önkormányzat felé Könyvvizsgálat a évre vonatkozóan Szponzorációs anyagok összeállítása a Romantikus Reformkor fesztiválhoz

13 BTE közgyűlés megtartása május 18-án Felmérés készítése a tagság körében a taxis szolgáltatókkal kapcsolatban Felmérés készítése a Szívkórház betegei körében Országos Tourinform Találkozón részvétel 2015.május 13-án Győrben Balatoni Regionális TDM Szövetség közgyűlésén részvétel június 9-én Siófokon Magyar TDM Szövetség Rendkívüli közgyűlésén részvétel június 15-én Budapesten Travelo szakmai konferencián részvétel május 20-án, Budapesten Orosz study tour tervezésében, szervezésében részvétel Interjúztatás; májusban mintegy 20 fő meghallgatása, Kővári Anna, és Bodzsár Adrienn kiválasztása turisztikai asszisztensként ITS (Integrált Településfejlesztési Stratégia) turisztikai stratégiájának kidolgozása az elnökség tagjaival Nemzeti Bor Maraton szervezésében és marketing tevékenységében közreműködés 10 alkalommal Reformkori Szervezőbizottsági ülések megtartása április 2-án és május 21- én új honlap fejlesztésével kapcsolatban betanítás megszervezése, lebonyolítása 1. és 2. számú Helyi TDM pályázat Projekt Fenntartási Jelentések elkészítése, 3 alkalommal Romantikus Reformkor programjaira programterv összeállítása, szerződéskötések, szórólap elkészíttetése Kézműves foglalkozások a Tourinform Irodában a Reformkor jegyében (mézeskalács díszítés, levendula zsák, levendulás szappan készítése) Romantikus Reformkor fesztivál sikeres lebonyolítása Csomagajánlatok és éttermi ajánlatok generálása a Romantikus Reformkor Fesztiválra Adventi időszakban kézműves foglakozások szervezése és lebonyolítása a Tourinform irodában 4.1. Megvalósulás alatt lévő pályázatok, lezárult pályázatok Pályázat kiírója NKA Önkormányzati támogatás Projekt/ célja Romantikus Reformkor Romantikus Reformkor pályázat Megítélt támogatás (Ft) FT FT Elszámolás rendben, lezárva Elszámolás rendben, lezárva pályázat pályázat

14 5. A Turisztikai Egyesület nagyrendezvénye: 10. Jubileumi Romantikus Reformkor Múltbéli hagyományok kulturális fesztiválja Balatonfüreden A Romantikus Reformkor Múltbéli hagyományok kulturális fesztiválja elnevezésű rendezvény ben jubilált, idén 10. alkalommal került megrendezésre Balatonfüreden. A nagysikerű rendezvény célja az őszi szezon erősítése a szeptemberi időszakban, a desztináció kulturális kínálatának színesítése valamint a reformkori történelem megelevenítése, a hagyományok ápolása évben kiemelt téma volt a fiatalság, ezért ehhez kapcsolódva kértünk fel a legtöbb előadót is a fesztiválon való részvételre. Karitatív tevékenységként ebben az évben meghívtunk egy általános iskolai osztályt (10 évesek) Martonvásárhelyről a rendezvényre. Kiemelten kezeltük a jubileumi évre való tekintettel a kulturális testvérvárosi kapcsolatokat, így a fellépők is ezek alapján kerültek kiválasztásra: Komáromból, Debrecenből, Kecskemétről. A Romantikus Reformkor Múltbéli hagyományok kulturális fesztiválja elnevezésű rendezvény központi helyszíne a balatonfüredi Vitorlás tér és a Szívkórház között elterülő Reformkori Városrész. E városközpont kiváló adottságokkal rendelkezik impozáns épületei és patinás hangulata révén, a fesztivál tehát olyan helyen került megrendezésre, amely minden évszakban vonzó és egyedi helyszín. A fő színtér tehát a reformkori városrész két utcája: a Blaha és a Kisfaludy utcák, továbbá a szabadtéri rendezvényeknek otthont adó Kisfaludy színpad, mely a Kisfaludy Galéria (Kisfaludy u. 1.) szomszédságában található. Romantikus Reformkor fesztivál partnerei NKA Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiuma rendezvény szakmai támogatása Balatonfüred Város Önkormányzata rendezvény szakmai támogatása 77 Elektronika Kft. rendezvény szakmai támogatása OTP Bank Zrt. rendezvény szakmai támogatása Dr. Krasznai András, ügyvéd rendezvény szakmai támogatása TLC Kft. rendezvény szakmai támogatása Vízépítő Invest Kft. rendezvény szakmai támogatása Volkswagen rendezvény szakmai támogatása Anna Grand Hotel**** Wine & Vital rendezvény szakmai támogatása, helyszín biztosítása Hotel Silverine Lake Resort****superior rendezvény szakmai támogatása, szálláshely biztosítása Blaha Lujza Hotel és Étterem helyszínek biztosítása Hotel Astoria*** helyszín biztosítása Arany Csillag Pizzéria és Étterem nyeremények biztosítása Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. helyszínek biztosítása Balatonfüredi Rendőrkapitányság útlezárás a jelmezes felvonulás időtartamára Reformkori Hagyományőrzők Társasága reformkori hintós felvonulás programszervezés Balaton Szabadidő és Konferencia Központ helyszín biztosítása Balatonfüred és Környéke MÚZSA Művészeti Közhasznú Egyesület reformkori bál programszervezés

15 Balatonfüredi Kék Balaton Népdalkör program támogatása Arácsi Szikvíz szódavíz biztosítása Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. nyeremények biztosítása Nyugalom Kft. rendezvény szakmai támogatása Lídia Borház nyeremények biztosítása Pántlika Pincészet nyeremények biztosítása Levendula Ház, Tihany rendezvény szakmai támogatása Probio Zrt. a helyszínek tisztán tartása Magyar Közút Nonprofit Zrt. engedélyek a felvonuláshoz Füred Stúdió Televíziós Kft. rendezvény szakmai támogatása Magyar Demokrata rendezvény szakmai támogatása Arácsi Cukrászda nyeremények biztosítása Árpi Bácsi Rétesboltja nyeremények biztosítása Balatoni Borok Háza rendezvény szakmai támogatása Bergman Cukrászdák nyeremények biztosítása Borcsa Étterem nyeremények biztosítása Csirke Csülök Csárda rendezvény szakmai támogatása Ezüsthíd Kávézó nyeremények biztosítása Huszár Vendéglő nyeremények biztosítása Kalandsziget Tihany nyeremények biztosítása Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola rendezvény szakmai támogatása Nők a Balatonért Egyesület Arácsi csoportja rendezvény szakmai támogatása Szemerey Tamás helyszín biztosítása Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Balatonfüredi Széchényi Ferenc Tagintézménye rendezvény szakmai támogatása Zafír Vendégház szálláshely biztosítása Az idei évi rendezvény fővédnöke nagy örömünkre ismét Dr. Gróf Bethlen István úr volt. Védnökeink: Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztere Dr. Kontrát Károly államtitkár úr Dr. Bóka István úr, Balatonfüred város polgármestere Programok Ezen a hétvégén minden a reformkorról szólt: a zenei és az irodalmi műsorok különböző helyszíneken (Kisfaludy szabadtéri színpad, Anna Grand Hotel, Hotel Blaha Lujza, Vaszary Villa, Városi Múzeum, Kisfaludy Galéria), a gyermekfoglalkozások, valamint a bál és a mintegy 300 fő korhű jelmezes résztvevő állandó jelenléte a helyszíneken. Szeptember 18-án Katona Csaba történész Füred alulnézetben félvilági alakok a 19. századi Balatonfüreden című előadását hallgathatta meg a közönség. Mága Zoltán és zenekarának színvonalas ünnepi nyitó koncertjével indult a rendezvénysorozat. Szeptember 19-én szombaton kora délután egy órakor indult a felvonulás, természetesen korabeli ruhákban a Városháza előtti térről, lovas huszárok és hintók felvezetésével,

16 fúvószenekar hangjai mellett, majd a vonulók a Blaha Lujza utcán keresztül érkeztek meg a Kisfaludy színpadon megrendezett megnyitó ünnepségre. A felvonulás után a Kisfaludy színpadon a Szerenád cigányzenekar szórakoztatta a közönséget. Ugyanitt később - többek között - fellépett a Kecskemét Néptáncegyüttes, majd Prof. Dr. Huszár Pál és a várpalotai Faller Jenő Szakképző Iskola Duende diákszínpadának Báró Wesselényi Miklós és a reformkor valamint Tettek vágyak hitek Báró Wesselényi Miklóstól Vörösmarty Mihályig című előadását láthatta a közönség. Fellépett a debreceni Voce Vita kórus, majd Jantyik Zsolt és a PGcsoport adta elő Ezüst bojtár Kukorica János hogyan jut el a mai Tündérországba című zenés meséjét, továbbá a Levendulás Bütykölde is várta az érdeklődőket a Tourinform irodában. Az Anna Grand Hotel különtermében került megrendezésre a Reformkortól Reformkorig című nagy sikerű beszélgetés a Reformkor nagyjainak leszármazottaival, melynek során a rendezvény fővédnöke, Dr. Gróf Bethlen István beszélgetett Gróf Batthány Katával és Gróf Batthány Boldizsárral, valamint Gróf Teleki Lóránttal. Este 19 órától az Anna Grand Hotelben került megrendezésre a Reformkori bál, amely a hétvége egyik fénypontját jelentette, ahol a Madarak együttes teremtett kellő hangulatot. A hagyományosan megrendezett kiemelten jó hangulatú bál egyre több vendéget vonz, akik vendégéjszakát is töltenek városunkban (a vendégek kb 35 %-a, azaz kb 40 fő) Vasárnap is folytatódott a program-kavalkád, melynek során többek között fellépett a Lóczy Lajos Gimnázium Diákszínpada Borozgatánk Petőfivel című előadásával, majd a Gárdonyi Zoltán Kamarazenekar adott elő csodálatos műveket, aztán fellépett a komáromi Magyarock Dalszínház az Arany ember című musical-lel, majd borozással egybekötve énekelt Mészáros János Elek. Ez évben is kerestük a Reformkor szakácsát, megrendezésre került a Gasztronómiai verseny és reformkori ételek kóstolója is, amelyen kitűnő ételeket díjazhatott a zsűri. A versenyen a NABE Arácsi csoportja kiemelkedően teljesített. A gasztronómiai verseny eredményhirdetésére is vasárnap délután került sor, a Kék Balaton Népdalkört közreműködésével. Hatalmas érdeklődés kísérte a Tagore sétányon a nép-és iparművészek színvonalas kínálatát. A Romantikus Reformkor rendezvény fő küldetése az őszi szezon sikeressé tétele volt, a város múltjának és értékeinek bemutatása, amely látva a turistákkal és érdeklődőkkel megtelt Balaton partot és a városi szállás- és vendéglátóhelyeket, a vártnál is jobban sikerült. Amelyet az alábbi foglaltsági adatok is tükröznek. Eredmények A Romantikus Reformkor Múltbéli hagyományok kulturális fesztiválja felhívja a figyelmet a reformkori értékekre mind a fürediek, mind pedig a turisták és látogatók számára. A város múltja és legjelentősebb fellendülési időszaka szorosan összefonódik a reformkorral, ez formálja teljessé a Füredről kialakult képet. Idén a Reformkor 190. évfordulóját ünnepeltük, de a helyiek még most is kötelességüknek érzik a reformkori értékek (építészet, hagyományok, kultúra, gasztronómiai szokások) felelevenítését és tiszteletben tartását, melynek egyik megjelenési formája a Romantikus Reformkor rendezvény. Az immár tizedik alkalommal megrendezésre került rendezvény ugyanakkor mindig kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a reformkori örökséget a mai kor nyelvén és jövőbe mutató módon fogalmazza meg. Ettől lesz a város a múlt és a jövő találkozási helye a Romantikus Reformkor hétvégéjén, illetve a rendezvény látogatói számára minden alkalommal, amikor a városban járnak vagy

17 benne élnek és mozognak - hiszen a jövő a múltból táplálkozik. Idén a Romantikus Reformkor Fesztivál kiemelt témája az ifjúság volt, melyhez igazodott a programkínálat is. A rendezvény kiemelkedő sikerének köszönhetően egyre több turista kifejezetten a reformkori hétvégére tér vissza városunkba, egyre több szállodás épít csomagot a színvonalas rendezvénysorozathoz kapcsolódóan. 6. BTE évi költségvetése Az egyesület bevételeit a tagdíjak, az önkormányzat pénzügyi támogatása, a különböző pályázati források, valamint az egyes marketingakciókhoz csatlakozó szolgáltatók pénzügyi hozzájárulásai teszik ki. A végleges pénzügyi beszámoló a könyvvizsgálói záradékkal együtt a beszámoló mellékletét képezi. Egyesületünk tagsága mára 202 fő. Jelenlegi állandó alkalmazotti létszáma 4,5 fő teljes alkalmazott.. Vászolyiné Dobrosi Ágnes Elnök

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. 2013. évi beszámoló

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. 2013. évi beszámoló Balatonfüredi Turisztikai Egyesület 2013. évi beszámoló Balatonfüred, 2014. február 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezető 3 2. Turisztikai helyzetértékelés 4 2.1. A Balaton üdülőkörzet vendégforgalma, 2013. január

Részletesebben

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. 2012. évi beszámoló

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. 2012. évi beszámoló 1. számú melléklet Balatonfüredi Turisztikai Egyesület 2012. évi beszámoló Balatonfüred, 2013. február 28. 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezető 3 2. Turisztikai helyzetértékelés 4 2.1. Magyarország turizmusa

Részletesebben

BALATO FÜRED VÁROS Ö KORMÁ YZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: Előkészítő: Szabó Lajos / Simon Szilvia ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2011. november 24-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

Turisztikai Desztináció Fejlesztési Stratégia 2016-2020. Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.

Turisztikai Desztináció Fejlesztési Stratégia 2016-2020. Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. Turisztikai Desztináció Fejlesztési Stratégia 2016-2020 Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló... 1. 2. Helyzetelemzés... 3. 2.1. Kereslet-kínálat... 3.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1 SIÓFOKI FÜRDŐEGYLET TURISZTIKAI EGYESÜLET 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 11. TELEFON: 06-84/310-117 E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április havi ülésére Tárgy:

Részletesebben

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról 1 Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Pf.: 88. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. 2011. évi szakmai beszámoló

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. 2011. évi szakmai beszámoló Balatonfüredi Turisztikai Egyesület 2011. évi szakmai beszámoló Balatonfüred, 2012. február 20. 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetı 3 2. Turisztikai helyzetértékelés 4 2.1. Magyarország turizmusa 2011-ben 4

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. január 28.-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Magas-Bakony TDM Nonprofit Kft. elmúlt évben végzett munkájáról Előadó: Varga-Halmosi

Részletesebben

BALATONALMÁDI TURISZTIKAI EGYESÜLET. Pozícionálási és versenyképességi stratégia 2011. év

BALATONALMÁDI TURISZTIKAI EGYESÜLET. Pozícionálási és versenyképességi stratégia 2011. év BALATONALMÁDI TURISZTIKAI EGYESÜLET Pozícionálási és versenyképességi stratégia 2011. év 1 TARTALOM 1. Vezetői összefoglaló... 3 2. Célok rögzítése... 5 3. Turisztikai helyzetelemzés... 9 3.1. Balatonalmádi

Részletesebben

Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010. Budapest, 2009. október 28.

Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010. Budapest, 2009. október 28. Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010 Budapest, 2009. október 28. Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló. 4 1 Bevezető 14 2 Helyzetelemzés 16 2.1 Nemzetközi trendek... 16 2.2 Magyarország turizmusának

Részletesebben

VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló

VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló Előzmények A Touirnform Veszprém megbízásából 2006. májusában és novemberében országos szintű reprezentatív kutatás készült Veszprém

Részletesebben

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 A Budapestre érkező külföldi turisták kulturális szokásait vizsgáló kutatás

Részletesebben

Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely

Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely 8.sz. melléklet Balaton régió idegenforgalma 2015. évben A Balaton régió hazánk egyik legjelentősebb belföldi fogadóterülete,

Részletesebben

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007.

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. Sztojanovits Kristóf Termék-csoportvezető Magyar Turizmus Zrt. Szolnok, 2007. április 19. Vissza a természethez! MARKETING CÉLOK: Belföldi turizmus élénkítése Vendégéjszaka szám

Részletesebben

A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére

A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére Dr. Niklai Ákos elnök, Magyar Turizmus Zrt. Balaton konferencia Siófok, 2009. április 22. A 2008. évről dióhéjban

Részletesebben

I. évfolyam 2. szám 2009. október

I. évfolyam 2. szám 2009. október BÉKÉS MEGYEI EGÉSZSÉGTURISZTIKAI KLASZTER HÍRLEVÉL I. évfolyam 2. szám 2009. október Tisztelt Klasztertagok! Ön a Békés Megyei Egészségturisztikai Klaszter I. évfolyamának 2. számú Hírlevelét olvassa,

Részletesebben

BALATO FÜRED VÁROS Ö KORMÁ YZATÁ AK GAZDASÁGI PROGRAMJA 2011-2014. BEVEZETŐ A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. 91..(1) bekezdésében előírt kötelezettség, hogy az önkormányzat elkészítse gazdasági

Részletesebben

Turisztikai Fórum 2010. december 20.

Turisztikai Fórum 2010. december 20. Turisztikai Fórum 2010. december 20. Adózott Vendégéjsza vendégéjszaka Vendégszám ka szám szám 2009 25313 73390 47405 2010 25204 78371 45949 IFA adatok 2009-2010 IFA bevétel 2009 15 643 650 Ft 2010 novemberig

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: Előkészítő: Szabó Lajos/ Krámli Franciska TÁJÉKOZTATÓ a Képviselő-testület 2011. december 15-i ülésére

Részletesebben

2.1. A 2010. évben megvalósult főbb turisztikai fejlesztések Hévízen

2.1. A 2010. évben megvalósult főbb turisztikai fejlesztések Hévízen 1. A turizmus általános helyzet a 2010. évben Európában 2010 első felében nőtt a vendégéjszakák száma, és az elemzők szerint ez a növekedés a harmadik negyedévben is folytatódik. Eddig a pozitív változásokból

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 279/2008. (X.20.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 279/2008. (X.20.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 279/2008. (X.20.) számú h a t á r o z a t a a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Turisztikai Koncepciójának Intézkedési Tervében kijelölt rövidtávú

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Képviselő-testület 2013. február 7-ei ülésére

TÁJÉKOZTATÓ a Képviselő-testület 2013. február 7-ei ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: Előkészítő: Cserép László/ Krámli Franciska TÁJÉKOZTATÓ a Képviselő-testület 2013. február 7-ei ülésére

Részletesebben

Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2008. évi beszámoló 2009. évi munkaterv

Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2008. évi beszámoló 2009. évi munkaterv Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 3170 Szécsény, Ady E. út 12. 32/370-860, könyvtár 32/370-494 fax: 32/372-493 e-mail: krudy.muvhaz@gmail.com Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár

Részletesebben

PÉNZÜGYI, SZAKMAI BESZÁMOLÓ A 2012. ÉVRE ÉS FELADATTERV 2013-RA

PÉNZÜGYI, SZAKMAI BESZÁMOLÓ A 2012. ÉVRE ÉS FELADATTERV 2013-RA SZEKSZÁRD MJV POLGÁRMESTERI HIVATALA KÖZOKTATÁSI,MŰVELŐDÉSI ÉS SPORT OSZTÁLY 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. PÉNZÜGYI, SZAKMAI BESZÁMOLÓ A 2012. ÉVRE ÉS FELADATTERV 2013-RA 1 A SZEKSZÁRDI MADRIGÁLKÓRUS

Részletesebben

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata TERVEZET Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata Lombár Gábor polgármester 8646 Balatonfenyves, Kölcsey u. 27. Generál Tervező: Altervező: ARKER Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. 7400 Kaposvár,

Részletesebben

SAJTÓANYAG BEMUTATTÁK A BALATONRÓL KÉSZÜLT KUTATÁSOK EREDMÉNYEIT

SAJTÓANYAG BEMUTATTÁK A BALATONRÓL KÉSZÜLT KUTATÁSOK EREDMÉNYEIT 2013. február 13. SAJTÓANYAG BEMUTATTÁK A BALATONRÓL KÉSZÜLT KUTATÁSOK EREDMÉNYEIT A Balaton turisztikai régió kiemelt szerepet játszik a magyar turizmusban: a KSH elızetes adatai szerint 2012-ben a kereskedelmi

Részletesebben

Tájékoztató a Hévíz TDM Egyesület 2011. évi munkájáról

Tájékoztató a Hévíz TDM Egyesület 2011. évi munkájáról Tájékoztató a Hévíz TDM Egyesület 2011. évi munkájáról Készítette: Gallai Renáta 1. Az Egyesület általános bemutatása 1.1) Az Egyesület alapadatai 1.2.) Az Egyesület célja 1.3. Egyesületi tagság keletkezése,

Részletesebben

NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK. 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt

NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK. 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK I. Kerékpáros infrastruktúrafejlesztések 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt 1.1. A múltkori pályázatban kitáblázott útvonalak tökéletesítése,

Részletesebben

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő- testület!

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő- testület! Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Pf.: 88. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról Tisztelt

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2012. JANUÁR - SZEPTEMBER

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2012. JANUÁR - SZEPTEMBER A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2012. JANUÁR - SZEPTEMBER 1 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 A MAGYAR TURIZMUS ZRT.... 6 BELFÖLDI LAKOSSÁGI KOMMUNIKÁCIÓ... 7 ORSZÁGOS TERMÉKALAPÚ KAMPÁNYOK...

Részletesebben

A magyar turizmus szervezeti rendszere

A magyar turizmus szervezeti rendszere A magyar turizmus szervezeti rendszere A világ számos országában a turizmus irányítását több, egymást kiegészítő szervezet végzi. Ez elmondható Magyarországról is, hiszen az Országgyűléstől a települési

Részletesebben

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA RENDEZVÉNYSOROZAT ÉSZAK-EURÓPA PREZENTÁCIÓJA KISS KORNÉLIA KUTATÁSI IGAZGATÓ, MAGYAR TURIZMUS ZRT.

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA RENDEZVÉNYSOROZAT ÉSZAK-EURÓPA PREZENTÁCIÓJA KISS KORNÉLIA KUTATÁSI IGAZGATÓ, MAGYAR TURIZMUS ZRT. A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA RENDEZVÉNYSOROZAT ÉSZAK-EURÓPA PREZENTÁCIÓJA KISS KORNÉLIA KUTATÁSI IGAZGATÓ, MAGYAR TURIZMUS ZRT. MIRŐL IS LESZ MA SZÓ? A PREZENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉHEZ FELHASZNÁLT ADATOK Másodlagos adatok

Részletesebben

Románia. Marketingterv

Románia. Marketingterv Marketingterv 2009 Marketingterv 2009 A román turisztikai piac az európai átlagnál dinamikusabban fejlődik. Az elmúlt tíz évben a száma 143 ezerről 350 ezer fölé emelkedett, ezzel küldőországként a 16.

Részletesebben

55 812 01 0010 55 01 Idegenforgalmi szakmenedzser Vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser

55 812 01 0010 55 01 Idegenforgalmi szakmenedzser Vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser 236-06 Figyelemmel kíséri és értékeli az idegenforgalom sokoldalú rendszerét A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési

Részletesebben

Észak-Alföld. Marketingterv. www.eszakalfoldi.hu

Észak-Alföld. Marketingterv. www.eszakalfoldi.hu Észak-Alföld Marketingterv 2009 Észak-Alföld Marketingterv 2009 Hajdúszoboszló a 2., Debrecen a 6. a kereskedelmi szálláshelyeken legtöbb belföldi vendégéjszakát regisztráló városban. A régióban Hajdúszoboszló,

Részletesebben

SAJTÓANYAG. Rekordot dönthet a nyári turisztikai szezon

SAJTÓANYAG. Rekordot dönthet a nyári turisztikai szezon Budapest, 2013. szeptember 9. SAJTÓANYAG Rekordot dönthet a nyári turisztikai szezon A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös sajtótájékoztatón értékelte hétfőn az idei turisztikai

Részletesebben

VONYARCVASHEGY 2016. ÉVI TURIZMUS MARKETING TERVE

VONYARCVASHEGY 2016. ÉVI TURIZMUS MARKETING TERVE VONYARCVASHEGY 2016. ÉVI TURIZMUS MARKETING TERVE Készítette: Tourinform Vonyarcvashegy Horváth Tamás 2 Bevezetés Mára a turizmus a magyar gazdaság húzóágazatává vált, fejlődése negyedik éve töretlen.

Részletesebben

Balatonfüred Város Középtávú Marketing Terve 2004-2006 Balatonfüred Város Polgármesteri Hivatal

Balatonfüred Város Középtávú Marketing Terve 2004-2006 Balatonfüred Város Polgármesteri Hivatal 2004-2006 Balatonfüred Város Polgármesteri Hivatal 2003. november 18. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Helyzetkép... 4 2.1. A turizmus nemzetközi és hazai helyzete... 4 2.1.1. Nemzetközi

Részletesebben

Turizmus. Magyarországon

Turizmus. Magyarországon Turizmus www.itthon.hu végleges adatokkal Turizmus A nemzetközi turistaérkezések számának alakulása (millió fő, /2010) Európa (504,0; +6,2%) Afrika (49,9; +0,4%) Amerika (156,6; +3,9%) Ázsia (216,9; +6,1%)

Részletesebben

Balaton-kutatás 2012. 2013. február 13. Balatonalmádi

Balaton-kutatás 2012. 2013. február 13. Balatonalmádi Balaton-kutatás 2012 2013. február 13. Balatonalmádi Elızmények A vizsgált témák A turizmus szerepe a Balaton turisztikai régióban A Balaton szerepe turizmusunkban A Balaton ismertsége és imázsa A kereslet

Részletesebben

SAJTÓANYAG BALATONI VÍZ-PARTY A VÍZPARTON! NEM ÚSZOD MEG SZÁRAZON!

SAJTÓANYAG BALATONI VÍZ-PARTY A VÍZPARTON! NEM ÚSZOD MEG SZÁRAZON! Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Turisztikai Projekt Iroda 8230 Balatonfüred, Blaha L. u. 2. Tel.: (06-87) 342-801, 482-023 Fax: (06-87) 342-871 E-mail: balaton@itthon.hu www.balaton-tourism.hu

Részletesebben

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-9/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Pályázati figyelő 2011. szeptember

Pályázati figyelő 2011. szeptember Jelmagyarázat Műemlék-felújításhoz pályázatok A) Magyar pályázatok kapcsolódó 1 i NKA Műemléki és Régészeti Szakmai Kollégiuma NKA Műemléki és Régészeti Szakmai Kollégiuma folyóirat pályázata Hazai bejegyzésű,

Részletesebben

PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY. Halassy Emõke A magyar lakosság és a vízi, a vízparti, valamint a gyógyés wellness-turizmus kapcsolata 2

PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY. Halassy Emõke A magyar lakosság és a vízi, a vízparti, valamint a gyógyés wellness-turizmus kapcsolata 2 tartalom PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY Halassy Emõke A magyar lakosság és a vízi, a vízparti, valamint a gyógyés wellness-turizmus kapcsolata 2 TURIZMUS ÉS REGIONALITÁS Dr. Rátz Tamara Dr. Michalkó Gábor A

Részletesebben

Turizmus és regionalitás

Turizmus és regionalitás Veszprém turizmusának jellemzői egy belföldi kutatás tükrében Szerző: Lőrincz Katalin 1 A Tourinform Veszprém megbízásából 2006-ban a magyar lakosság körében reprezentatív kutatás készült Veszprém város

Részletesebben

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról Javaslat a 2016. évi fejlesztési forrás felhasználására A Balaton Fejlesztési Tanács hatékony

Részletesebben

Jó gyakorlatok. Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút

Jó gyakorlatok. Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút Jó gyakorlatok Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút Készült a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0007 Vidéki örökség útjai pályázaton belül a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület

Részletesebben

A Sziget Fesztivál turisztikai vonatkozásai 1. A Magyar Turizmus Zrt. kutatása alapján összeállította: Kovács Gábor 2

A Sziget Fesztivál turisztikai vonatkozásai 1. A Magyar Turizmus Zrt. kutatása alapján összeállította: Kovács Gábor 2 A Sziget Fesztivál turisztikai vonatkozásai 1 A Magyar Turizmus Zrt. kutatása alapján összeállította: Kovács Gábor 2 A Sziget Fesztivál önmagában is fontos, hatalmas tömegeket megmozgató kulturális esemény,

Részletesebben

MAGYARORSZÁG LEGJOBBAN FEJLŐDŐ VIDÉKI DESZTINÁCIÓJA 2007 ŐRSÉG

MAGYARORSZÁG LEGJOBBAN FEJLŐDŐ VIDÉKI DESZTINÁCIÓJA 2007 ŐRSÉG MAGYARORSZÁG LEGJOBBAN FEJLŐDŐ VIDÉKI DESZTINÁCIÓJA 2007 ŐRSÉG Az Őrség fő turisztikai jellemzői A térség Vas megye délnyugati sarkában található, ahová a honfoglaló magyarok a nyugati kapu védelmére őrállókat

Részletesebben

Könnyű e integrálódni?!

Könnyű e integrálódni?! Könnyű e integrálódni?! Kulturális televízió és tematikus kulturális promóció az Interneten Márkus Csilla Elnök Kultúra és Művészet Mindenkinek Közhasznú Egyesület e-kultúra konferencia Budapest, 2009.

Részletesebben

13. 2011. december 15. napján tartandó. Tourinform Iroda további működése. Előadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyző. Mészáros Miklós polgármester

13. 2011. december 15. napján tartandó. Tourinform Iroda további működése. Előadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyző. Mészáros Miklós polgármester Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-12/2011. Sorszám: 13. E LŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15.

Részletesebben

IDEGENFORGALMI KISVÁLLALKOZÁSOK ' SZERVEZÉSE ÉS MŰKÖDÉSE

IDEGENFORGALMI KISVÁLLALKOZÁSOK ' SZERVEZÉSE ÉS MŰKÖDÉSE 2 IDEGENFORGALMI KISVÁLLALKOZÁSOK ' SZERVEZÉSE ÉS MŰKÖDÉSE 1. Határozza meg a turizmus fogalmát, ismertesse a turizmus történeti fejlődését! Ismertesse a turizmus rendszerét és a környezeti hatásokat!

Részletesebben

Egészségturizmus a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióban (2014-2024) 2013. november 14., Hotel Benczúr

Egészségturizmus a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióban (2014-2024) 2013. november 14., Hotel Benczúr Egészségturizmus a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióban (2014-2024) 2013. november 14., Hotel Benczúr Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár Az egészségturizmus a nemzetközi

Részletesebben

BUDAPEST KÖZÉP-DUNAVIDÉK

BUDAPEST KÖZÉP-DUNAVIDÉK Budapesti kulturális kutatás A Kulturális Munkacsoport 009. évi kutatása A BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. kutatási eredményei alapján összeállította: Ördög Ágnes A BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület! Tájékoztató a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás munkájáról

Tisztelt Képviselő Testület! Tájékoztató a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás munkájáról Tisztelt Képviselő Testület! Tájékoztató a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás munkájáról I. Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás megalakulása. A települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról

Részletesebben

GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019

GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 BALATONSZÁRSZÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 Balatonszárszó, 2015.március 23. A gazdasági programot a Képviselő-testület 80/2015.(III.23.) számú határozatával

Részletesebben

1. sz. melléklet A kutatás során kultúra rövidítéssel említett felhívás

1. sz. melléklet A kutatás során kultúra rövidítéssel említett felhívás 1. sz. melléklet 267 1. sz. melléklet A kutatás során kultúra rövidítéssel említett felhívás (Forrás: NKA hírlevél: 2007: 111-113) A KIEMELT KULTURÁLIS ESEMÉNYEK IDEIGLENES KOLLÉGIUM MEGHÍVÁ- SOS PÁLYÁZATI

Részletesebben

Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL MEGVALÓSÍTÁSA című, 7707/00750 azonosító számú pályázat

Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL MEGVALÓSÍTÁSA című, 7707/00750 azonosító számú pályázat A Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiumának döntése alapján 8.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2012. ÉVI MARKETINGBESZÁMOLÓJA

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2012. ÉVI MARKETINGBESZÁMOLÓJA A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2012. ÉVI MARKETINGBESZÁMOLÓJA 1 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 4 A MAGYAR TURIZMUS ZRT... 8 BELFÖLDI LAKOSSÁGI KOMMUNIKÁCIÓ... 9 ORSZÁGOS TERMÉKALAPÚ KAMPÁNYOK... 10 MÁRCIUSI

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR. XV. Országos TDM Konferencia Székesfehérvár, 2016. 05. 18-20.

SZÉKESFEHÉRVÁR. XV. Országos TDM Konferencia Székesfehérvár, 2016. 05. 18-20. SZÉKESFEHÉRVÁR XV. Országos TDM Konferencia Székesfehérvár, 2016. 05. 18-20. KÖZÉPPONTBAN HELYI TDM SZERVEZET: SZÉKESFEHÉRVÁR + FEHÉRVÁRON TÚL VELENCEI-TÓ PÁKOZD: KEMPP TÁC: GORSIUM VÉRTES ÉS MÓR FEHÉRVÁRCSURGÓ

Részletesebben

Közép-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14. Tel.: 22/370-051 Fax: 22/370-063 E-mail: vargane@itthon.

Közép-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14. Tel.: 22/370-051 Fax: 22/370-063 E-mail: vargane@itthon. Közép-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14. Tel.: 22/370-051 Fax: 22/370-063 E-mail: vargane@itthon.hu Közép- dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság

Részletesebben

BALATO FÜREDI TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉSI ZÁRTKÖRŰE MŰKÖDŐ RÉSZVÉ YTÁRSASÁG. 8230 Balatonfüred, Fürdő u. 20. E-mail: probiort@probiort.hu Tel.: (87) 342-633, fax: (87) 342-380 Hiv. szám: Ügyintéző: Szeles Ákos

Részletesebben

ÜZLETI ETIKAI DÍJ 2014.

ÜZLETI ETIKAI DÍJ 2014. ÜZLETI ETIKAI DÍJ 2014. Pályázatot benyújtja: Printker Office Land Zrt. Pályázatot elkészítette: Dr. Varga Péter Dénes vezérigazgató A PRINTKER OFFICE LAND ZRT. PÁLYÁZATA A 2014. ÉVI ÜZLETI ETIKAI DÍJ

Részletesebben

Klaszterfejlesztés a borturizmusban. Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter 2010-2012

Klaszterfejlesztés a borturizmusban. Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter 2010-2012 Klaszterfejlesztés a borturizmusban Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter 2010-2012 Klaszter létrehozásának céljai A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter létrehozásának elsődleges célja az volt, hogy

Részletesebben

Hévíz TDM Egyesület. éves beszámoló

Hévíz TDM Egyesület. éves beszámoló Hévíz TDM Egyesület éves beszámoló 2015 A Hévíz TDM Egyesület általános bemutatása Alapadatok Az Egyesület neve: Hévíz Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület Az Egyesület rövidített neve: Hévíz

Részletesebben

55 812 01 0010 55 01 Idegenforgalmi szakmenedzser Vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser

55 812 01 0010 55 01 Idegenforgalmi szakmenedzser Vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Szakmai beszámoló. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Europe Direct Információs Központ tevékenységéről

Szakmai beszámoló. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Europe Direct Információs Központ tevékenységéről melléklet Szakmai beszámoló a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Europe Direct Információs Központ tevékenységéről 1. Bevezető, célkitűzéseink a 2014-as évre: A Europe Direct Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Információs

Részletesebben

7. NAPIREND Ügyiratszám: 14/633/2007. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2007. június 29-i nyilvános ülésére

7. NAPIREND Ügyiratszám: 14/633/2007. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2007. június 29-i nyilvános ülésére 7. NAPIREND Ügyiratszám: 14/633/2007. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2007. június 29-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Felkészülés a 2007. évi idegenforgalomra,

Részletesebben

JAVASLAT. a Füredi Anna-bál. Veszprém Megyei Értéktárba történő felvételéhez

JAVASLAT. a Füredi Anna-bál. Veszprém Megyei Értéktárba történő felvételéhez JAVASLAT a Füredi Anna-bál Veszprém Megyei Értéktárba történő felvételéhez Készítette: Molnár Judit I. A JAVASLATTEVŐ ADATAI 1. A javaslatot benyújtó (személy/intézmény/szervezet/vállalkozás) neve: Balatonfüred

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI M I NISZTÉRIUM

ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI M I NISZTÉRIUM SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Háttéranyag a turizmus ágazat teljesítményének alakulásáról, valamint a Turisztikai Célelőirányzat forrásából megvalósuló pályázatokról I. Az ágazat teljesítményének alakulása 1. A turisztikai

Részletesebben

III. KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS

III. KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS III. KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS GYULA VÁROS ŐSZI IDEGENFORGALMÁRÓL III. Kutatási tanulmány: a bel- és külföldi turisták véleménye, javaslata Gyula, 2008. október-november hó Megrendelő: Turisztikai Hivatal Gyula

Részletesebben

RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ /2014.(07 ) sz. Határozat JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ JÖVŐKÉP ÉS CÉLOK (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 2. melléklet I. fejezet tartalmi követelményei szerint) 2 0 1

Részletesebben

HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam

HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam Készült :.. alapján. Érvényesség kezdete: 2013.09.01. Utoljára indítható:.. Dunaújváros, 2013.03.28. Őszi Attila igazgató 1 Helyi tanterv

Részletesebben

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2 0 1 6 VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE: 1 Tartalom 1.JÖVŐKÉP... 3 1.1. Vonyarcvashegy

Részletesebben

Tárgy: Felkészülés a 2011. évi nyári szezonra

Tárgy: Felkészülés a 2011. évi nyári szezonra Közmveldési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tárgy: Felkészülés a 2011. évi nyári szezonra Tisztelt

Részletesebben

Szakmai beszámoló Adventtől Vízkeresztig Szentendrén 2015

Szakmai beszámoló Adventtől Vízkeresztig Szentendrén 2015 Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága Kulturális Fesztiválok Kollégiuma Pályázó: Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. Új pályázati azonosító: 777107/00713 Szakmai beszámoló Adventtől Vízkeresztig Szentendrén

Részletesebben

A francia lakosság utazási szokásai

A francia lakosság utazási szokásai A francia lakosság utazási szokásai Kiss Kornélia irodavezető Magyar Turizmus Rt. Piac- és Termékelemzési Iroda Általános információk / 1. Európa negyedik legnagyobb (547e km²) és legnépesebb (60 millió

Részletesebben

ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért?

ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért? ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért? Bevezető Magyarország, természeti adottságainak köszönhetően,

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. bfuredph@t-online.hu Szám: 169- /2007. E L Ő T E R J E SZ T É S a Képviselő-testület 2007. március 29-i ülésére

Részletesebben

1. Legfontosabb rendezvényeink

1. Legfontosabb rendezvényeink ELŐTERJESZTÉS a Balatoni Szövetség 2016. március 23-án tartandó közgyűlésére 6.Napirend Beszámoló a Balatoni Szövetség 2015. évi munkájáról. 1. Legfontosabb rendezvényeink 1.1. Kibővített elnökségi ülés

Részletesebben

Balatonederics községben a Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. április 29-én 19 órai kezdettel megtartott üléséről.

Balatonederics községben a Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. április 29-én 19 órai kezdettel megtartott üléséről. Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 8312 Balatonederics, Kossuth u. 84. Telefon: 87 466 133, fax: 87 566 023 E-mail: bekorj@asat.hu Ügyiratszám: 20-9/2010. J e g y z ő k ö n y v

Részletesebben

XXIII. VÁCI VILÁGI VIGALOM 2015. július 17-18-19. BESZÁMOLÓ

XXIII. VÁCI VILÁGI VIGALOM 2015. július 17-18-19. BESZÁMOLÓ XXIII. VÁCI VILÁGI VIGALOM 2015. július 17-18-19. BESZÁMOLÓ A XXIII. Váci Világi Vigalom az idei évben a Madách Imre Művelődési Központ szervezésében valósult meg. A több mint két évtizedes hagyománynak

Részletesebben

tények és elôrejelzések

tények és elôrejelzések A Balaton régió turizmusa a számok tükrében, különös tekintettel a német, a dán és a cseh vendégforgalom alakulására Szerzô: Sulyok Judit 1 A Magyar Turizmus Zrt. 28-ban is folytatja Külképviselôk a régiókban

Részletesebben

Városi Könyvtár. Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 35. MUNKATERV 2014. Városi Könyvtár. Tel.: 87/343-070, fax: 87/341-362. 2013. december 6.

Városi Könyvtár. Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 35. MUNKATERV 2014. Városi Könyvtár. Tel.: 87/343-070, fax: 87/341-362. 2013. december 6. Városi Könyvtár Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 35. Tel.: 87/343-070, fax: 87/341-362 e-mail: balateka@varosikonyvtar.t-online.hu www.bfured-konyvtar.hu MUNKATERV 2014. Városi Könyvtár 2013. december 6.

Részletesebben

A magyar lakosság utazási szokásai, 2010

A magyar lakosság utazási szokásai, 2010 1 A magyar lakosság utazási szokásai, 2010 A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából készítette a M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató Társaság A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából a M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató

Részletesebben

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Városházi BékésVáros Önkormányzati Híradója www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Megemlékezés a trianoni békeszerződés 95. évfordulója alkalmából 2015. június 4. (csütörtök) 17

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI FŐÖSSZESÍTŐJE

AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI FŐÖSSZESÍTŐJE AZ ÖNKORMÁNYZAT 213. ÉVI FŐÖSSZESÍTŐJE 1. sz. melléklet 1. oldal MEGNEVEZÉS eredeti ei. 213. évi I. Működési és felhalmozási támogatások államháztartáson belülről 1 662 685 2239358 1 245 98 II. Közhatalmi

Részletesebben

TDM 2. Turisztikai Desztináció Menedzsment. TDM szervezetek feladatai. Dr. Piskóti István Intézetigazgató, ME Marketing Intézet

TDM 2. Turisztikai Desztináció Menedzsment. TDM szervezetek feladatai. Dr. Piskóti István Intézetigazgató, ME Marketing Intézet TDM 2. Turisztikai Desztináció Menedzsment TDM szervezetek feladatai Dr. Piskóti István Intézetigazgató, ME Marketing Intézet TDM együttműködési rendszer Szakmai szervezetek Országos DMSZ Regionális DM

Részletesebben

Részletes tájékoztató a Balaton Fejlesztési Tanács 2012. évi tevékenységéről

Részletes tájékoztató a Balaton Fejlesztési Tanács 2012. évi tevékenységéről Részletes tájékoztató a Balaton Fejlesztési Tanács 2012. évi tevékenységéről 1 Tartalomjegyzék 1. A Balaton Fejlesztési Tanács tagjai... 3 2. A BFT és munkaszervezete 2012. évi tevékenységének kiemelt

Részletesebben

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program Dél-Dunántúli Operatív Program Észak-Alföldi Operatív Program Észak-Magyarországi Operatív Program Közép-Dunántúli Operatív Program Nyugat-Dunántúli Operatív

Részletesebben

SAJTÓANYAG BEMUTATTÁK A 2014. ÉVI NEMZETI TURISZTIKAI MARKETINGTERVET. Budapest, 2013. november 26.

SAJTÓANYAG BEMUTATTÁK A 2014. ÉVI NEMZETI TURISZTIKAI MARKETINGTERVET. Budapest, 2013. november 26. SAJTÓANYAG Budapest, 2013. november 26. BEMUTATTÁK A 2014. ÉVI NEMZETI TURISZTIKAI MARKETINGTERVET Idén is szakmai nyílt nap keretében mutatták be a Magyar Turizmus Zrt. jövő évi marketingtervét, ezúttal

Részletesebben

MTSZ Elnökségi ülés, 2005. 12. 03.

MTSZ Elnökségi ülés, 2005. 12. 03. Tisztelt Elnökség! Új gyakorlatot vezettem be belépésemtől kezdődően azzal, hogy a Főtitkári beszámoló mellé eddig egy kísérő levelet is készítettem. Mivel azonban se támogató, se elmarasztaló észrevétel,

Részletesebben

A Magyar Turizmus Rt. Egészségturizmus nemzetközi és belföldi kampánya, 2003.

A Magyar Turizmus Rt. Egészségturizmus nemzetközi és belföldi kampánya, 2003. A Magyar Turizmus Rt. Egészségturizmus nemzetközi és belföldi kampánya, 2003. Az alábbi szöveg a Magyar Turizmus Rt. által a kampány tervezésére és lebonyolítására vonatkozó közbeszerzés meghirdetéséből

Részletesebben

MARKETINGTERV 2014 mellékletek

MARKETINGTERV 2014 mellékletek Magyar turizmus zrt. MARKETINGTERV 2014 mellékletek Tartalom 1. Részletes helyzetelemzés 2 1.1. A turizmus jelentősége Magyarországon...................................................................

Részletesebben

Turisztikai szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához

Turisztikai szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program Dél-Dunántúli Operatív Program Észak-Alföldi Operatív Program Észak-Magyarországi Operatív Program Közép-Dunántúli Operatív Program Közép-Magyarországi

Részletesebben

MAGYAR TURIZMUS ZRT 2013. ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE

MAGYAR TURIZMUS ZRT 2013. ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE MAGYAR TURIZMUS ZRT 2013. ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE I. Szolgáltatás megrendelése Sorszám 1. Külföldi és belföldi szakmai vendégek szállítása hirdetmény tárgyalásos eljárás 2013.IV.negyedév 2014.I.negyedév

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2013. ELSŐ FÉLÉV

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2013. ELSŐ FÉLÉV MAGYAR TURIZMUS ZRT. Társasági Kommunikációs Iroda A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2013. ELSŐ FÉLÉV 2013. első hat hónapjában lezajlott kiemelt akciók A beszámoló terjedelmi korlátai nem teszik

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOKI FÜRDŐEGYLET TURISZTIKAI EGYESÜLET E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptemberi ülésére Tárgy: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület pénzügyi

Részletesebben

superior márc. 1. 20., nov. 22. dec. 20.

superior márc. 1. 20., nov. 22. dec. 20. Hévíz HOTEL EURÓPA FIT Gyógyulás, wellness, családbarát környezet, három generáció számára ideális környezet. Az elmúlt évben látványosan megújult szálloda Hévíz központjában, a világhírű gyógytótól 400

Részletesebben

Rendezvények hatása Balatonfüred turizmusára

Rendezvények hatása Balatonfüred turizmusára BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar Rendezvények hatása Balatonfüred turizmusára Konzulens: Ujbányai Katalin mesteroktató Készítette: Bugóczi Bettina

Részletesebben